מכון הייצוא חושף את 22 החברות שיאכלסו את ביתן ישראל בתערוכת CES 2019

בשבוע שעבר חשף מכון הייצוא הישראלי את רשימת החברות והסטארטאפים שימלאו את הביתן הישראלי בתערוכת CES בתחילת 2019 בלאס וגאס.


מכון הייצוא מכריז על

באירוע מדיה לעיתונאים, הכריזו בשבוע שעבר מכון הייצוא ומינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה על החברות והסטארטאפים הישראליים שימלאו השנה את הביתן הישראלי בתערוכת CES 2019 בלאס וגאס בתחילת ינואר. כ-22 נציגים של החברות שנבחרו התכנסו השבוע במכון הייצוא בתל-אביב להציג את הפיתוחים האחרונים שלהם שיוצגו בחודש הבא בלאס וגאס. זו השנה החמישית שישראל מיוצגת באופן רשמי בתערוכה הגדולה בחלק המיועד לחדשנות וסטארטאפים. פלטפורמה בינלאומית זאת חשפה לציבור ולתעשיות ההייטק העולמיות חברות ישראליות רבות בשנים האחרונות ועזרה להם להפיץ את שמה של ישראל בעולם.

מכון הייצוא חושף את 22 החברות שיאכלסו את ביתן ישראל בתערוכת CES 2019

הביתן הישראלי בתערוכת CES 2018 (צילום: מכון הייצוא)

יעלו ויבואו

במשך כשעתיים עלו רוב נציגי 22 הסטאראפים אחד אחד ונטלו את המיקרופון הבמה והמקרן ונתנו פרזנטציות של חמש דקות כל אחד במטרה להציג לעיתונאים ולציבור את שעומד לקרות ב-2019 בלאס וגאס. תקצר היריעה מלפרט את כל החברות. הנה טעימה מקצתן.

TRIEYE

1. TRIEYE – חברת סמיקונדקטור, שלחה את נציגה זיו ליבנה, סמנכ"ל מוצר ופיתוח עסקי, שהציג את המצלמה המיוחדת שלהם לעולם הרכב. החברה פיתחה טכנולוגיה לחישה ויזואלית בתנאי ראות מוגבלים בטכנולוגיית SWIR (באנגלית SHORT WAVE INFRA RED) הודות לחיישן בעל טווח ראייה גדול מטווח העין האנושית. הפיתוח מאפשר יכולות בטיחות מתקדמות ונהיגה אוטונומית בכל תנאי שטח. הפיתוח של טריאיי מבוסס על מחקר באוניברסיטה העברית. החברה שילבה במצלמה טכנולוגייה הנקראת "ננו פוטוניקה" שמאפשרת לייצר מצלמה ברזולוצייה גבוהה ובעלות נמוכה בהשוואה למוצרים דומים בשוק שיכולים להגיע גם ל- 50K דולר.

מכון הייצוא חושף את 22 החברות שיאכלסו את ביתן ישראל בתערוכת CES 2019

שקף מהמצגת של TRIEYE הסוקר את הטכנולוגיה בשילוב חיישן CMOS

הנה תאור קצר שמסביר על הטכנולוגיה מאחורי המצלמה המהפכנית:

QLONE

המציג הבא ברשימה שלנו היה רונן הורוביץ מחברת EyeCue. כשעלה לפודיום, הכריז על עצמו כקוסם. ואכן מה שרונן הציג היה בהחלט סוג של קסם ובמקרה שלנו קסם ממוחשב.

חברת EyeCue והאפליקציה שלה QLONE מאפשרות יצירת מודלים תלת-ממדיים באמצעות מצלמת הסמארטפון או הטאבלט, עבור הצגה תלת מימדית באתרי מסחר אלקטרונים, ייצוא לתוכנות ואפליקציות שונות, הדפסה במדפסות תלת-ממד או ליישומי מציאות ווירטואלית ומציאות רבודה (VR/AR).

בואו נראה הדגמה קצרה של האפליקציה כפי שצולמה בזמן הפרזנטצייה:

בזמן כתיבת שורות אלו, הורדתי את האפלקצייה בחינם, התקנתי על הפיקסל 3 XL וניסיתי לסרוק כמו שרואים בסרטון. ההמלצה שלי, להעזר בערוץ היוטיוב של QLONE כדי להבין איך לסרוק. בניסיון ראשון לא הצלחתי. כמוכן יש להוריד מהאתר שלהם דף מיוחד כפי שנראה בסרטוני ההדרכה עליו נשים את האובייקט המצולם.

NanoScent

זה מספר שנים שבוקר צהריים ערב ולילה אנחנו בבית צרכים לדאוג לקחת את פאפי הכלבה לטייל בחוץ וכל פעם אני מתפעל מחדש שרוב הפעילות שלה בגינה וברחוב זה להריח, ובמיוחד עלים, ענפים, את אדמת הגינה ועוד. השאלה המתבקשת היא איזה מידע "חשוב" היא מפיקה מהריחרוח הזה הבלתי נגמר ומה היא עושה איתו.

המוצר – חיישן ריח (או קורא ריחות, באנגלית SCENT RECORDER) שפיתחה חברת NanoScent עושה בדיוק את אותו דבר רק שאת המידע הממחושב שהוא מייצר ניתן גם לפענח ואף להפיק ממנו תובנות שונות בענפים שונים של התעשייה. החברה פיתחה פלטפורמה לזיהוי ריחות, שנמצאת בשימוש מפעלים תעשייתיים הצריכים למנוע אסונות מדליפות ונזקים לסביבה. הפתרון של ננוסנט הוא היחיד המסוגל לזהות מגוון ריחות, בריכוז נמוך, בו זמנית. פריסה רחבה של חיישני הריח בשילוב עם מערכת לימוד מכונה יוצרת מפת ריחות לתעשייה, מזקקות ולעיר החכמה. החברה הוקמה בשיתוף עם הטכניון ומייצרת את מערכותיה באיזור התעשייה משגב.

באירוע החשיפה הסביר אורן גבריאלי מנכ"ל החברה, בכמה מילים על המוצר. הנה חלק מדבריו:

Lishtot – או בעברית לשתות

הנציג הבא ברשימתנו היה נתנאל רייש, מנכ"ל חברת לשתות (באנגלית LISHTOT) שהציג אביזר דמוי שלט מכונית קטן שמסוגל לזהות בקלות את טיבם של מים. החברה פיתחה מכשיר המזהה מזהמים במי שתייה בפחות משתי שניות, וללא מגע. המכשיר נמצא בשימוש לקוחות מכל רחבי העולם והנתונים משמשים לבניית מפת איכות מים עולמית בזמן אמת. החברה נבחרה כאחת מחמישים החברות הגאוניות בעולם ל 2018 על ידי מגזין "טיים".

מכון הייצוא חושף את 22 החברות שיאכלסו את ביתן ישראל בתערוכת CES 2019

בודק המים של לשתות נראה כמו שלט מכונית, ניתן לצרפו למחזיק המפתחות (צילום יח"ץ לשתות)

במסגרת חמש הדקות שניתנו לכל אחד מהנציגים, הציג נתנאל רייש את ה-TestDrop – בודק המים. בינואר 2018 ממש לפני כשנה, זכתה לשתות במקום ראשון בתחרות Startup Night competition בלאס וגאס באירוע CES 2018. גם השנה הם יהיו שם כדי לקדם את ההצלחה לה זכו בפעם הראשונה בה הציגו ב-CES. בואו נראה קטע מדבריו:

בודק המים יצא לשוק באמצע שנת 2018 ולחברה יש תוכניות להרחיב את פרוטפוליו המוצרים שלה. לבודק המים מצורפת גם אפליקציה שמאפשרת לדעת באופן מיידי את תוצאות הבדיקה.

מכון הייצוא חושף את 22 החברות שיאכלסו את ביתן ישראל בתערוכת CES 2019

TestDrop Pro בפעולה (צילום: יח"ץ לשתות)

זו הפעם הראשונה שהמגזין הידוע טיים מכריז על 50 חברות שיש בהם מן הגאוניות. רשימת ה-50 שעל פי הטיים "ממציאות את העתיד" כוללת גם את "לשתות" עם הגאדג'ט המופלא שלה. בתמונה שלפנינו הטקסט שכתב מגזין הטיים על לשתות:

מכון הייצוא חושף את 22 החברות שיאכלסו את ביתן ישראל בתערוכת CES 2019

צילום מסך ערוך מתוך האתר של טיים מגזין

WOOJER

בפעם הראשונה כשנכנסתי לפני עשרות שנים לאולפן הקלטות, נדהמתי מאיכות תדרי הבס שנבעו מהמוניטורים הגדולים באולפן. מבקרי דיסקוטקים ומועדונים גם הם נתקלים בתופעת תדרי הבס הנמוכים המסוגלים להקפיץ כל גוף חי ממקומו. חברת WOOJER פיתחה פטנטים ומוצרים מבוססי טכנולוגית חישה (Haptic) אלקטרומגנטיים, בצורת חגורה או וסט אותם לובש המשתמש שיכול להרגיש את המשחק באופן פיזי דרך מוזיקה ואפקטים המומחשים על הגוף דרך אודיו.

הנה דבריו של בועז פלדמן נציג חברת WOOJER:

כרגע ל-WOOJER יש מוצר אחד ה-STRAP שנמכר בעולם ועדין לא הגיע לישראל. ובאירוע CES הקרוב יוצג המוצר החדש – WOOJER RYG אותו לבש בועז בוידאו שראינו.

הנה וידאו רשמי של WOOJER STRAP :

TALAMOOS

חברת TALAMOOS פיתחה פלטפורמת המלצות הרותמת טכנולוגיות בינה מלאכותית (AI) ו- Big Data לחיזוי בזמן אמת (PREDICTION TECHNOLOGY) התנהגות של לקוחות. המערכת מאפשרת גילוי תוכן, המלצות אישיות ופרסונליזציה בזמן אמת עם המשתמשים. תלמוס פועלת במגוון תחומים מגוונים כגון בטחון, טלויזיה, בנקאות. ומובילה את תחום המדיה בישראל. הטכנולוגיה של TALAMOOS מוטמעת כבר באתרים של ארגונים מובילים כמו עיתון הארץ, זכיינית הטלוויזיה רשת, בנקים מובילים ועוד.

הנה דבריו של דר' רובי בוים באירוע החשיפה:

סוף דבר

22 חברות וסטארטאפים נמצאים בימים אלו בהכנות אחרונות לקראת הגעה לאירוע הגדול השנה בלאס וגאס. מכון היצוא ואיתו מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשיה יעזרו להם להביא את הפיתוחים השונים לידיעת הציבור ולשאר הגורמים בתעשיות השונות בעולם שיקחו חלק ב- CES 2019.

וקצת על מכון הייצוא

מכון היצוא הוא עמותה ללא כוונת רווח. מטרתו לתמוך ולסייע ליצואנים ישראלים ולמעוניינים להתחיל לייצא, בבניית יכולות, בפיתוח קשרים עסקיים, שיתופי פעולה ושותפויות אסטרטגיות עם גורמים מחו"ל.

מאז הקמתו בשנת 1958, מהווה המכון בית עבור אלפי יצואנים ישראלים ומעניק להם בכל שנה מגוון שירותים וכלים להצלחה בינלאומית. יצירת קשרים עסקיים, שירותי מידע וייעוץ, השתתפות בתערוכות בינלאומיות ומגוון פעילויות – הם רק חלק מכלי הסיוע שמעניק מכון היצוא לחברות היצואניות הישראליות.

בזכות הניסיון הרב במגוון התחומים הנלווים לתהליך היצוא של ענפי יצוא מתחומי מוצרי הצריכה והטכנולוגיות, נהנים היצואנים הישראלים משירותים ופעילויות המקדמים את היצוא הישראלי ברחבי העולם.

המכון עובד בשיתוף פעולה עם נספחי המסחר והכלכלה המוצבים בחו"ל, נציגי פיתוח עסקי מקומיים, נציגים דיפלומטיים, נספחי מסחר זרים המכהנים בישראל וארגוני סחר בינלאומיים, לטובת קידום היצוא הישראלי.

לכל הרוצים לעיין ברשימה המלאה של המציגים, הנה לינק:

לפירוט החברות המציגות באתר: https://www.israelatces.com

מכון הייצוא חושף את 22 החברות שיאכלסו את ביתן ישראל בתערוכת CES 2019

מתוך תערוכת CES בשנת 2018 (צילום עיתונות CES 2018)

לדיון בנושא: מכון הייצוא חושף את 22 החברות שיאכלסו את ביתן ישראל בתערוכת CES 2019


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

8:00
  /  
30.12.2018
  
מאת: דניאל מטלון

1