Osmo Pocket: מצלמה זעירה עם מייצב וידאו. הגאדגט הבא שלכם

מצלמת 4K, עם מייצב תמונה, מעקב אחר פנים ואובייקטים והיא קטנה יותר מכף היד שלכם. אלי חבוש בדק את ה ...


המצלמות במכשירי הסלולר שלנו הופכות לטובות יותר ממכשיר למכשיר והיום קשה למצוא מישהו שמסתובב עם מצלמה בנוסף למכשיר הסלולרי שלו, אלא אם הוא צלם מקצועי. מדובר אמנם בפשרה משום שעדשות הסלולר עדיין לא מתקרבות לאיכויות של מצלמות ייעודיות וטובות אך הנוחות והזמינות כאן היא מעל הכל.

אחת הבעיות של מצלמות הסלולר, ולמעשה של מצלמות בכלל, היא ייצוב התמונה בזמן צילום וידאו – אנחנו מחזיקים את המצלמה ביד והצילום שיוצא בסופו של דבר אינו צילום חלק והוא לרוב רועד, בלתי יציב ולא קונסיסטנטי בתנועה שלו. כך שאם אנחנו רוצים לבצע Pan shot של תנועה מימין לשמאל למשל, התנועה שלנו לא תהיה עקבית.

לצורך כך נולדו הסטבילייזרים, מייצבי התמונה. אלו מוטות שעליהם אנחנו נתקין את המצלמה שלנו או את המכשיר הסלולרי והתפקיד שלו הוא לפצות על שינויי התנועה הקטנים – רעידה ימינה והוא יפצה שמאלה, תזוזה קטנה למעלה והוא יפצה למטה וכך ישאיר את מכשיר הצילום שלנו כל הזמן במרכז. ואם נרצה לבצע צילום רוחבי – המייצב יניע את המצלמה בתנועה חלקה ועקבית לכיוון שרצינו.

אז אחרי שהבנו את כל זה וראינו עד כמה המייצב עוזר לנו בהשגת וידאו חלק שמקנה לסרטון שלנו נופך מקצועי יותר, נולדה בעיה אחרת – המייצבים כיום גדולים מידי, מסורבלים לשימוש וקשים לנשיאה ושליפה מהירה. המייצב הגדול אינו מיועד למי שרוצה פשוט לבצע צילום מהיר, עכשיו ושייצא מקצועי.

חברת DJI הוציאה כבר מייצבי וידאו גדולים כדוגמת ה Osmo Mobile ולצלמי הוידאו המקצועיים באמת שמשתמשים במייצב לצילומי קולנוע, גם את דגם ה Ronin. כעת, הציגה החברה את ה Osmo Pocket – מייצב וידאו קטנטן שמיועד לצלם החובב פלוס ושנותן לו את התכונות של מייצבי הוידאו הגדולים יותר. בדקנו.

מי אתה Osmo Pocket?

מדובר במכשיר קטנטן שנכנס ממש בכף היד. הפוקט בנוי מידית אחיזה שבה 2 כפתורי שליטה ומסך קטנטן ובראשו מוצבת מצלמה מובנית (כן, אין צורך להלביש עליו מכשיר סלולרי לצורך צילום). המצלמה המובנית יושבת על מנגנון מסוג גימבל, בדומה למה שקיים אצל הרחפנים שלה.

תפקידו של הגימבל או לייצב את המצלמה ולפצות על תנועות ורעידות שיתקבלו בזמן הצילום. מדובר בציר עליו יושבת המצלמה שיכול להזיז אותה למעלה למטה וימינה שמאלה.

Osmo Pocket

הבנייה

הפוקט קטן ונכנס לכיסוי מיוחד שמגיע איתו. הפוקט והכיסוי נכנסים בקלות רבה לכל כיס שתרצו וכך הוא נייד מאוד. השליפה שלו מהכיסוי מהירה והמוכנות שלו לצילום, החל מהשליפה מהכיס ועד הלחיצה על כפתור הצילום אורכת כמה שניות בודדות.

בחזית המכשיר ניתן להבחין במסך קטנטן. תפקיד המסך הוא להוות View Finder להצגת התמונה שהמצלמה מצלמת באותו הרגע. המסך קטן מספיק בשביל לא להפוך את המכשיר לגדול מידי שלא יהיה נוח לשאת אותו וגדול מספיק בשביל לראות מה אנחנו רוצים לצלם.

המסך הוא מסך מגע ונוכל לבצע את כל השליטה על הפרמטרים של הצילום דרכו, באמצעות החלקות ימינה, שמאלה, למעל, למטה ובאמצעות בחירה על ידי לחיצה על המסך.

המסכים:

החלקת האצבע משמאל לימין תעביר אותנו לגלריית התמונות וסרטוני הוידאו שצילמנו. שם נוכל לגלול בין כל המדיה שלנו ואפילו להפעיל סרטון וידאו ולצפות בו דרך המסך הקטן. משום שלאוסמו פוקט אין רמקול מובנה, תוכלו רק לצפות בסרטון אך לא לשמוע אותו.

אפשר למחוק מדיה מסויימת או לסמן אותה כמועדפת.

Osmo Pocket

החלקת האצבע מלמטה למעלה תעביר אותנו לתפריט שליטה כללי דרכו ניתן להפוך את הצילום למצב סלפי (העדשה פשוט תסתובב לכיוון שלנו), לבחור מצב ייצוב תמונה (מצב חופשי, נעילה ומעקב אחר היד)

החלקת האצבע מלמעלה למטה תעביר אותנו לתפריט הגדרות ופעולות כלליות. כאן נוכל לשלוט בהגדרות הכלליות של המכשיר

Osmo Pocket

החלקת האצבע מימין לשמאל תעביר אותנו לתפריט החשוב והשימושי יותר – בחירת מצב הצילום. כאן נוכל לבחור בין צילום סטילס, וידאו, פנורמה, היפרלאפס והילוך איטי. לכל אפשרות כזו יש גם תת אפשרות אליה נגיע על ידי בחירה במצב צילום שרצינו או בהחלקה נוספת שמאלה.

כך למשל כשנהיה במצב וידאו, נוכל להמשיך ולבחור את הרזולוציה – 4K או 1080 וגם את מספר הפריימים לשניה – 30 או 60.

Osmo Pocket

כפתורי השליטה:

מתחת למסך נראה 2 כפתורי שליטה – הכפתור הימני משמש ככפתור כיבוי והדלקה של המכשיר ומשמש גם ככפתור מעבר מהיר בין מצב וידאו למצב סטילס. שתי לחיצות על הכפתור הזה ימרכזו את העדשה ושלוש לחיצות ישנו את מיקום העדשה שלנו מצילום קדמי לצילום סלפי ומצילום סלפי לצילום קדמי.

הכפתור השמאלי הצבוע באדום פשוט יבצע צילום באותו מצב בו אנחנו נמצאים כרגע

Osmo Pocket

בצידו השמאלי של המכשיר ישנו פתח כרטיס הזיכרון מסוג מיקרו SD ובתחתית המכשיר נמצא את שקע הטעינה והעברת המידע מסוג USB C.

כמה מילים על פתח הטעינה הזה:

מיקומו של פתח הטעינה בתחתית המכשיר יוצר בעיה כלשהי אם נרצה להציב את הפוקט על משטח ישר לצורך צילום מיוצב. טוב היתה עושה DJI אם את שקע ה USB C היתה מציבה בצידו של המכשיר ובחלק התחתון שלו היתה מוסיפה תבריג שמתחבר לחצובה. לא ניתן לחבר את הפוקט לחצובה באופן ישיר וזה חבל וגם לא ניתן להטעין את הפוקט כשאנחנו מעמידים אותו על משטח ישר לצילום רציף.

ישנו פתרון לזה – את הפוקט מחברים באמצעות המחבר הצדדי שלו למכשיר סלולרי ואת המכשיר הסלולרי מציבים על חצובה.

חיבור למסך גדול יותר:

המסך הקטנטן של הפוקט שימושי אם נרצה לקבל מושג כללי של מה שאנחנו מצלמים אבל פחות שימושי אם נרצה לראות יותר פרטים או לקבל שליטה טובה יותר על פרמטרי הצילום. לצורך כך, שילבה DJI אפשרות לחבר את הפוקט למכשיר סלולרי שייתן לנו מסך גדול יותר ושליטה טובה יותר.

בין המסך לכפתורי השליטה בפוקט תמצאו מחבר שניתן להסיט אותו הצידה ואז להפוך אותו כך שייצא החוצה. את המחבר מחברים ישירות למכשיר הסלולרי ומקבלים מערך של מסך גדול ולצידו הפוקט. מי שחרד לשקע הטעינה שלו בגלל מכשיר שמחובר ונתלה עליו, לא יאהב את הפתרון הזה, אבל הפוקט קליל.

Osmo Pocket

ההתממשקות של הסלולרי עם הפוקט תתבצע באמצעות אפליקציית MIMO של DJI שקל מאוד לשנוא אותה הרבה בזכות העובדה שבכל פעם שתחברו את הפוקט לסלולרי, היא תפעיל את מסך הברוכים הבאים שלה עם סרטון ההדרכה. מטופש וכדאי ש DJI תוותר על זה בהקדם.

מעבר לכך, ניתן לשלוט על כל הפרמטרים דרך המסך הגדול שחיברנו לפוקט ואף מעבר לכך – תוכלו לשלוט גם בפרמטרים המוגדרים כ PRO בהם לא תוכלו לשלוט דרך הפוקט עצמו. אחרי שתכווננו את כל ההגדרות שתרצו, ההגדרות יישמרו בפוקט ותוכלו אפילו לשלוף אותו החוצה ולהמשיך לצלם במצב PRO.

ביצועים ומצבי צילום:

זה החלק החשוב. בסופו של דבר אנחנו רוצים שהמצלמה שלנו, מלבד שתהיה נוחה וזמינה, תהיה גם איכותית. וה Osmo Pocket היא מצלמה איכותית שעושה את כל מה שציפינו שתעשה ומעבר לכך.

צילומי הוידאו, באיכות של 4K ובאיכות של 1080 יוצאים מעולים, הצבעים יוצאים חיים והצילום חד כשבשילוב מצבי 60 פריימים לשנייה אנחנו מקבלים צילום יפהפה. למי שאוהב יותר את מצבי הסינמטיקה, יוכל, באמצעות הגדרות ה PRO, לצלם גם ב 24 פריימים לשנייה.

ייצוב התמונה עובד היטב – במצב Follow העדשה תעקוב אחרי תנועות היד שלנו ותפצה על הרעישות ותזיז את העדשה בצורה חלקה גם עם נבצע תנועה פתאומית ימינה או שמאלה.

Osmo Pocket

במצב Tilt Lock העדשה תתמקד קדימה למקום אליו כיוונו אותה ולא תעקוב אחרי אחרי היד מלבד תנועותימינה ושמאלה ללא הטייה, מה שאומר שכל תנועה של היד שלנו תבוטל על ידי תנועה הפוכה של הגימבל. חשוב לזכור שיש גם מגבלה של הפיצויים הללו ואם ננסה להפוך את המצלמה או להפוך אותה מיידית לצד השני, את זה היא כבר לא תוכל לפצות, היא טובה לתנועות עדינות פלוס.

המצב השלישי הוא מצב FPV שהוא מצב חופשי יותר ופחות מפצה על תנועות המצלמה ומאפשר לנו לצלם זויות אחרות שלא יפוצו

ייצוב הוידאו עובד טוב יחסית אך אינו מושלם. במצבים מסויימים בהם נרצה לצלם תנועת הליכה שלנו, נוכל לזהות את תנועות הנשימה של הגוף, למעלה למטה תוך כדי ההליכה. התנועות מאוד עדינות ולא תמיד תוכלו להבחין בהן, אך הן קיימות אבל זניחות למדי ביחס לעבודה הטובה שהמצלמה עושה בייצוב התמונה שלנו.

באמצעות המסך אנחנו יכולים לשלוט בתנועות העדשה למעלה למטה על מנת לכוונן אותה. הסליידר הזה קטן מידי במסך הקטן גם ככה ודי קשה לתפעול. לצורך כך הוציאה DJI אקססורי נפרד שמתחבר למצלמה ומאפשר גלילה נוחה יותר. כמובן בתוספת תשלום. חבל.

Osmo Pocket

Osmo Pocket

אפשרויות מיוחדות:

מעבר לאפשרויות הצילום הרגילות והייצוב, אנחנו מקבלים אפשרויות מיוחדות שיתנו לנו זווית מיוחדת לצילומי הוידאו שלנו:

מעקב אחרי אובייקט ומעקב אחר פנים:

מצלמת הפוקט תבצע מעקב אוטומטי אחרי הפנים של המצולם, כשנהיה למשל במצב סלפי, הפוקט תזהה את הפנים שלנו, תסמן סביבם ריבוע ירוק והעדשה כל הזמן תנוע בהתאם למיקום הפנים שלנו.

המצב הזה מעולה לצילומי בלוגינג תוך כדי הליכה.

העדשה יודעת גם לעקוב אחר אובייקטים כלליים שאינם פנים. תוכלו להקליק על המסך ולסמן אובייקט מסויים ומאותו הרגע העדשה כל הזמן תופנה אליו גם אם תזיזו את המייצב. אם תחברו את הפוקט למכשיר סלולרי, תוכלו לבצע סימון של האובייקט באמצעות גרירת האצבע והקפתו בריבוע.

המצב הזה מעולה אם תרצו לבצע טיימלאפס שמתמרכז בנקודה מסויימת תוך כדי תנועה שלכם (הייפר לאפס)

Motion Lapse:

טיימלאפס אנחנו כבר מכירים וזה קיים כמעט בכל מכשיר סלולרי. זהו מצב שבו אנחנו מצלמים תנועה שהיא איטית לרוב (למשל זריחה או פריחת פרח) והצילום "ממהיר" את האירוע. ניתן לצלם גם תנועת רכבים בכביש או תנועת אנשים ברחוב. כל דבר שיש בו תנועה ואנחנו רוצים לתת לו ביטוי של זמן שעובר.

אלא שלזה מצטרפת אפשרות המושיין לאפס – אותו הדבר אלא בצירוף של תנועת העדשה. למשל את הרחוב בו עוברים אנשים נוכל לצלם כשהעדשה עוברת מצד ימין לצד שמאל של הרחוב תוך כדי התנועה המהירה של האנשים העוברים בו.

השימוש מאוד פשוט ואינטואיטיבי – אנחנו מציבים את הפוקט על משטח ישר או על חצובה, בוחרים נקודת התחלה, מזיזים עם היד שלנו את העדשה לנקודת ההתחלה, בוחרים נקודת סוף ומעבירים את העדשה עם היד לנקודת הסוף. ניתן לבחור עד 5 נקודות כך שהצילום יכול לעבור בחמש תחנות תנועה שונות.

בנוסף, תוכלו לבחור את משך הזמן בו הצילום יתבצע (למשל 10 דק', 20 דק', 30 דק') וגם את הזמן בין תמונה לתמונה (4 שניות, 5 שניות וכו')

סאונד:

בתחום הזה המכשיר קצת מאכזב. לא ברמה של דיל ברייקר, אלא פשוט כי את כל השאר הוא עושה כלכך טוב ודווקא את זה הוא עושה פחות טוב. הסאונד שמקליט הפוקט הוא סאונד שיש בו הרבה טראבל ולפעמים מרגיש כאילו הוקלט מתוך שיחת טלפון. ככל שנהיה קרובים יותר למיקרופון, כך הסאונד יהיה טוב יותר. אם תצלמו את עצמכם בבית כשאתם קרובים למכשיר ומצלמים את עצמכם, הפוקט יוציא סאונד טוב למדי. ככל שתתרחקו מהמכשיר וככל שתהיו בסביבה רועשת יותר, האיכות תקטן.

Osmo Pocket

לצערי, לא מצאתי אפשרות לחבר מיקרופון חיצוני. אין יציאת 3.5 מ"מ וגם כשהשתמשתי במתאם USB C ל PL, לא הצלחתי להקליט אודיו בשום צורה. למיטב הבנתי יש צורך להשתמש במחבר מיוחד ש DJI תמכור, אבל זה לא משהו שהיה ברשותי.

הסוללה ב Osmo Pocket היא סוללה קבועה ובלתי ניתנת להחלפה. הסוללה הספיקה לי ליותר מיום שלם של צילומים כאשר ברור שככל שתשתמשו במכשיר, כך הסוללה תיגמר לכם מוקדם יותר אך ניתן להניח שהיא תספיק לכם ליום צילומים.

אפשרות הטעינה באמצעות מחבר USB C נוחה ומאפשרת אף הטענה ניידת של המכשיר באמצעות סוללה נישאת חיצונית.

לסיכום:

בקצרה ממש – אהבתי.
קצת יותר באריכות – מדובר במכשיר שישפר את ביצועי וצילומי הוידאו שלכם. אם אתם מחפשים לשדרג וללטש את הסרטונים שלכם ורוצים לעשות את זה בצורה נוחה, ה Osmo Pocket הוא המכשיר בשבילכם.

נראה ש DJI ייעדה את הפוקט לבלוגרים ויוטיוברים שאוהבים לצלם את עצמם, במיוחד תוך כדי הליכה או תנועה, בעיקר בזכות מייצב התמונה שלו, האפשרות לעקוב אחר הפנים, החלפת מצב צילום קדמי לסלפי בלחיצת כפתור והעובדה שהקלטת הקול מתבצעת מקרוב.
אבל ממש לא רק ליוצרי תוכן ברשת, לכל האחרים, המכשיר מעולה לצילומים משפחתיים ולצילומים סמי-מקצועיים שתרצו להפיק. הגודל הקטן שלו, נוחות התפעול ואיכות הצילום שהוא מוציא בסופו של דבר, מנצחים מבחינתי.

מחיר מומלץ בישראל: 1,650 שח. יבואן: בנדא מגנטיק 

המחיר בחו"ל: 350 דולר

לדיון בנושא: Osmo Pocket: מצלמה זעירה עם מייצב וידאו. הגאדגט הבא שלכם


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
03.02.2019
  
מאת: אלי חבוש

1