דייסון V10 – בין מטאטא לשואב רובוטי

אפשר לזרוק את המטאטא. הדייסון V10 יגרום לכם לרצות לטאטא את הבית


מטלת ניקיון הבית היא לא מטלה שאנחנו שמחים לעשות אותה, אבל היא מטלה שאנחנו יודעים שאנחנו חייבים לעשות אותה. אז אולי יש לנו עוזרת בית שמגיעה אלינו אחת לשבוע/שבועיים אבל אם יש לכם ילדים או בעלי חיים, אתם יודעים שאתם פשוט צריכים להרים מטאטא מפעם לפעם.

אז נכון, יש את השואבים הרובוטים שיעשו את העבודה עבורנו ואז נחסך המאמץ באופן מוחלט. לא מדוייק. גם אצלי בבית יש שואב רובוטי שכזה שכבר שנתיים צובר בעצמו אבק בפינה. ולמה זה? פשוט כי השואב לא תמיד עושה את העבודה טוב, נתקע מפעם לפעם בכל מיני פינות וכדי שהוא יעבוד, אנחנו צריכים לעבוד בשבילו – לסדר את החדר, להרים כסאות וחפצים.

אז מה? חזרנו למטאטא? שוב פיתרון לא נוח. אלא שלכאן, לנישת הביניים הזו של "חצי אוטומט", נכנסים השואבים האלחוטיים ובראשם, הדייסון, היהלום שבכתר.

דייסון, חברה המוכרת שואבי אבק תקופה ארוכה, הציגה לנו את סדרת ה V, שואבי אבק אלחוטיים לחלוטין בסגנון "מקל", כך שאין צורך להתכופף לצורך הפעלה או לצורך ריקון מיכל הלכלוך.

כעת הגיע לארץ הדגם החדש ביותר של החברה, ה V10 שמבטיח להיות טוב יותר מהדגמים הקודמים ולמעשה, ממנו, הודיעה החברה שלא תייצר עוד שואבים שאינם אלחוטיים. וטוב שכך.בדקנו אותו והתאהבנו.

עיצוב ונוחות

אז נכון, אנחנו מדברים פה על שואב אבק. ממתי עיצוב של שואב אבק היה בכלל רלוונטי? הרי הוא יונח בוודאי באיזו פינה חשוכה, בתוך ארון, וימתין שמישהו יעשה בו שימוש.

אז לא הדייסון V10 (או למען ההגינות, גם לא הדגמים הקודמים בסדרה). הדייסון V10 הוא מכשיר יפהפה שתרצו לתלות אותו במקום מרכזי בבית ולא בתוך ארון.

עם המכשיר מגיעה ערכה להתקנה על הקיר שהיא גם עמדת הטעינה שלו. לאחר ההתקנה וחיבור העמדה לחשמל, אתם פשוט מניחים את הדייסון במקום המיועד לו והוא נשאר כך תלוי על הקיר עד שתצטרכו אותו.

דייסון V10

עמדת הטעינה של הדייסון

דייסון V10

הדייסון במצב טעינה. ממתין לעבודה

למה זה חשוב? זה מאוד חשוב! איכותי או לא איכותי, שואב אבק נועד ונוצר כדי שישתמשו בו. אם אתם מניחים את שואב האבק בארון ומתעצלים לפתוח את הארון, לחבר את הכבל ולהתחיל לשאוב, אז לא עשיתם שום דבר בעצם.

הדייסון V10 עומד בגאון במרכז החדר והוא יפה מספיק בשביל שלא תשאלו את עצמכם מה הדבר המכוער הזה באמצע הבית ודווקא בגלל זה הוא נגיש לשימוש ומבטיח לכם שלא יהיה בדל של אבק במרכז החדר שיהיה קטן וזניח מספיק כדי שתוציאו את הדייסון לשימוש. ופה כבר אפשר להפסיק לקרוא את הביקורת, כי זו מהות השימוש של שואב אבק אלחוטי.

דייסון V10

דייסון שינתה בדגם V10 את מיכל איסוף האבק ובניגוד לדגמים הקודמים שהמיכל היה מוצב אנכית למכשיר, כאן הוא סובב 90 מעלות, משולב וממשיך את קו המכשיר ומשווה לו אם תרצו מראה של אקדח לייזר עתידני (כן, גיק שכמוני נקנה בדברים הפשוטים האלה). סיבוב מיכל האיסוף נועד לדברי החברה גם כדי לבצע יניקה חזקה וטובה יותר של הלכלוך והוא יכול להכיל כ-40% יותר לכלוך מבעבר.

דייסון V10

כמו אקדח פרוטונים עתידני

נוחות שימוש

שאפו גדול. הדייסון V10 מאוד, אבל מאוד נוח לשימוש ולמעט מגבלות אחרות שנוצרו למען נוחות אחרות, אנחנו יכולים להגיד בשמחה שהיה ממש כיף לעבוד עם המכשיר הזה.

נראה היה שבחברה ממש הקפידו על עיצוב שיאפשר נוחות שימוש מקסימלית עם המכשיר, החל משינוי מיכל האיסוף, משקל המכשיר (125 גרם בלבד) שמאפשר לנו להרים אותו ולהגיע לפינות רחוקות בגובה הבית ועד לגלגלים ולצירים הבנויים במכשיר.

דייסון V10

השימוש בדייסון פשוט וקל – שולפים אותו מתוך עמדת הטעינה ומתחילים לעבוד על ידי לחיצה על הדק ההפעלה. ככל שנלחץ על ההדק, כך המכשיר יעבוד. פשוט וקל ובלי שום סרבול או סיבוך מיותר. אפשר אולי להגיד משהו על ההדק הזה שיש כאלה שיעדיפו אולי הדק שגם אפשר לתפוס אותו מבלי ללחוץ עליו כל הזמן. לא מצאתי את הצורה הזו בעייתית אבל בהחלט יכול להבין צורך של אחרים שירצו שמתג ההפעלה יהיה פעיל תמיד בלחיצה אחת עליו.

דייסון V10 - בין מטאטא לשואב רובוטי

הדק ההפעלה – צריך ללחוץ תמיד

החלקת המכשיר על גבי הרצפה ממש קלה והגלגלים נעים בצורה חלקה ומהירה בקצב ההליכה שלכם. הגעתם לפינה או זוית? פשוט תטו עם היד את המכשיר והציר שלו יסובב את המברשות לכיוון שתבחרו בלי שתאלצו להזיז את כל הגוף שלכם לאותו כיוון. פשוט מעולה.

ריקון מיכל האיסוף היה קצת טריקי בהתחלה, גם אחרי שקראתי את המדריך למשתמש. ישנו הדק אדום צמוד למיכל שעל פי המדריך מאפשר פתיחה של מכסה מיכל האיסוף. לא היה ממש מובן לאיזה כיוון ובשל כך, הפעלת לחץ קטן לא הזיזה אותו וחששתי לשבור שם משהו.

רק אחרי צפייה במדריך ביוטיוב הבנתי שיש ללחוץ עליו חזק כלפי מטה ואז המיכל נפתח. אחרי שמבינים את זה, קל למדי לפתוח את המיכל. חשוב לשים שקית מתחת למכסה המיכל כי כשתפתחו, המכסה יפתח בפתאומיות ומהר והלכלוך יכול להתפזר לצדדים.

דייסון V10

 

ידית ריקון המיכל

דייסון V10

דייסון V10

דייסון V10

את המיכל אפשר לשלוף החוצה לגמרי על מנת לנקות אותו ביסודיות. את זה מבצעים על ידי מוט אדום קטן שלוחצים עליו ואז אפשר להוציא את המיכל כולו.

אולי קצת קשה בהתחלה להבין ולקבל את האומץ ללחוץ על המגוף הזה חזק אבל כשמבינים את העניין, זה עובד חלק.

את האביזרים המשלימים לשואב מחברים ומנתקים בקלות רבה – לחיצה על כפתור הניתוק והאביזר יותר, ואז מחליקים את האביזר הרצוי עד הישמע הקליק. מהיר ונוח.

דייסון V10

ביצועים

לדייסון V10 יש שלוש רמות שאיבה – נמוך, בינוני וגבוה. רמות השאיבה ייבחרו על ידכם בהתאם לסוג העבודה שתרצו לבצע עם הדייסון. אם תרצו פשוט לשאוב אבק קליל מרצפה, רמה 1 תספיק לכם אבל אם תרצו לקבל יכולות שאיבה חזקות יותר, משטיח למשל, רמה 3 היא הרמה שתצטרכו לבחור.

הרמות משפיעות גם על זמן הסוללה במכשיר כשברמה 1 תקבלו זמן שאיבה של קרוב לשעה בערך וברמה 3 זמן השאיבה יתקצר לכ-20 דקות. לא נתקלתי בבעיית זמן כשהייתי צריך לנקות מידי פעם את רצפת הבית אך הזמן כן הורגש כשהייתי צריך לנקות את הרכב שלי כשלאחר זמן קצר המכשיר פשוט הפסיק לעבוד ודרש טעינה. על מנת לנקות את כל הרכב, הייתי צריך 3 מחזורי טעינה. נחמד היה אם היתה אפשרות לחבר מקור מתח חיצוני למקרים כאלה שאנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעבוד איתו לאורך זמן.

מה שכן, ניקיון הרכב עם הדייסון זו פעולה כיפית ופשוטה. מחברים את המחבר הנכון (פלסטיק עם ראש צר) שיכול להיכנס לכל חור ברכב ופשוט שואבים. במקומות בהם הדייסון עצמו לא יכול היה להיכנס, פשוט חיברתי את שרוול השאיבה הגמיש שהיווה פתרון מעולה למקומות האלה. הדייסון עדיין לא עשה עבודה יסודית מאוד כמו במכוני ניקוי רכבים בהם השואבים שם אימתניים והיו לכלוכים שהתעקשו להישאר תקועים בשטיחי הרכב.

דייסון V10

עצמת השאיבה בדייסון V10 גדלה מקודמו, ה V8 ובעלת מנוע שיודע לבצע  125,000 סיבובים בדקה לעומת 108,000 סיבובים ב V8. והוא באמת עשה עבודה טובה.

במשך השבועות האחרונים שאבנו איתו רצפות, שטיחים, ספות ווילונות. אמנם אין לנו ספק ששואב חוטי אחר ועצמתי יעשה את העבודה טוב (אולי אף טוב יותר) אך פשוט לא היתה עבודה שנתנו לV10 והוא לא ביצע אותה.

השואב מגיע עם מגוון רחב מאוד של אביזרים שיתאימו לכם לכל סוגי העבודות בבית – מברשות שאיבה אקטיביות שיסתובבו בעצמן בזמן השאיבה על מנת לקלוט אליהן את הלכלוך ופלסטיקים בגדלים שונים שיוכלו להיכנס לכל פינה וחור בבית. לא תמיד ברור מה ייעודו של כל חלק וחלקם נראים דומים אחד לשני ולא מובן מה ההבדל ולאיזו עבודה זה מיועד ולאיזו עבודה מיועד האחר. המדריך למשתמש לא ממש מפרט וחבל ויצא שהשתמשתי בחלק אחד עבור עבודה אחרת בעוד שלאחר מכן התברר לי שהחלק השני הוא יעיל יותר לסוג העבודה הזו.

דייסון V10

דייסון V10

כן חסר לנו כאן את שרוול השאיבה הגמיש. קיבלנו אמנם שרוול שאיבה גמיש בערכה אך הוא היה קצר מידי ולפעמים נוח יותר כשהשואב מונח על הרצפה ולהשתמש רק בצינור שקל יותר להחזיק ולעבוד איתו. זה לא המצב כאן.

לבעלי כלבים וחיות משירות, שואב בבית הוא מצרך חשוב. הדייסון הצליח לשאוב שיערות ארוכות אך מידי פעם יש לנקות ולשחרר אותן מהמברשות. שיערות קצרות יותר לא ממש מהוות בעיה לשואב ואפילו שאבתי איתו את השיערות של הבן שלי לאחר שסיפרתי אותו (והיו המון). השואב בכלל לא התרגש והשאיר את הרצפה נקייה משיערות.

דייסון V10

לסיכום

הדייסון V10 עושה את העבודה היטב. נכון שתוכלו למצוא שואבים אחרים, טובים אולי יותר בכח השאיבה או אפילו דומים לו אבל זה לא העניין היחידי כאן. ה V10 הוא שואב מעוצב ונוח להפליא, דבר שעושה את ההבדל בין מכשיר שיושב בארון בצד ללא שימוש לבין מכשיר שיעבוד אצלכם ועבורכם יום יום.
אי האפשרות לקבע את הדק ההפעלה יכולה קצת להעיק לפעמים, במיוחד בעבודה ארוכה ששם החיסרון הנוסף הוא באי אפשרות חיבור מתח חיצוני. הדייסון אינו תחליף לשואב הרובוטי ואם אתם רוצים מכשיר שגם את עבודת השאיבה יעשה עבורכם, אז הדייסון הוא לא בשבילכם. מה שכן, עם ה V10 תוכלו לשאוב מהר וכנראה גם יסודי יותר מהשואב הרובוטי שלכם שנראה שתעבדו יותר בשבילו מאשר הוא עבורכם והדייסון הוא בהחלט תחליף מעולה למטאטא שלכם.

הדייסון V10 אינו זול בכלל ומגיע לסכום של כ-3,000 ש"ח לדגם המאובזר (אבסולוט) אותו בדקנו. אם לא נפלתם מהכסא למשמע המחיר ואתם מחפשים משהו שיחליף את המטאטא הארכאי שלכם, אין מה להתלבט בעניין הזה ולא תבינו כיצד טאטאתם את הבית עד כה.

לדיון בנושא: דייסון V10 – בין מטאטא לשואב רובוטי


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
21.10.2018
  
מאת: אלי חבוש

1