מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


קפה שרוף


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
Hollllow (רותם)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 09, 2010
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 232

 #1  נשלח: ג' 30/08/2011 10:17
קפה שרוף

היי לכולם,

בכמה הימים האחרונים שמתי לב שהקפה שאני מכין יוצא עם טעם שרוף. לא שיניתי שום דבר בצורה שאני מכין קפה כך שאני לא מבין מה יכול להיות הבעיה. אני אפרט כמה דברים שאולי יכולים לעזור לכם למצוא את הפיתרון.

יש לי מטחנת גאגייה WPM שרמת הטחינה שלה יכולה לנוע בין 0 ל 20. בדרך כלל אני טוחן למנה אחת ברמה 9 ולמנה כפולה ברמה 8. לפני כמה ימים (כאשר התחילה בעיית של הקפה השרוף) שמתי לב שפתאום אני חייב לטחון ברמה 10 למנה אחת ו 9 לכפולה. אני קונה את פולי הקפה שלי בקפה ג'ו 300 גרם בכל קופסא ושם את תוכן הקופסאות בקופסא אחרת יותר גדולה שגם משתמשת בוואקום כדי לשמור על הטריות. כל יומיים בערך אני פותח את הקופסא ששומרת על הטריות, מעביר חלק מהפולים למטחנה כדי לנסות ולשמור על הפולים טריים ממש עד תחילת הטחינה.

אני חייב לציין, שהקפה יוצא בצורה נכונה (30 מ"מ בכ30 שניות) ונראה ממש טוב כולל הקרמה אבל הטעם שרוף.
אני גם לא שוכח להריץ כ 3 שניות מים לפני החליטה כדי להוריד את הטמפרטורה של המים ל 90 מעלות.

מה יכול להיות הבעיה?

יש לי Expobar Office Control.

תודה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #2  נשלח: ג' 30/08/2011 11:33

3 שניות נשמע לי מעט לקולינג פלאש, אתה צריך לפחות 10 שניות (ולעיתים קצת יותר תלוי בלחץ של הדוד ובגודל של מחליף החום) ואז לחכות עוד 30 שניות כדי שהמים הקרים שנכנסו למחליף החום יתחממו לטמפ' הרצויה לחליטה.

מה שאתה מתאר נובע כנראה מחליטה במים חמים מידי ...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Hollllow (רותם)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 09, 2010
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 232

 #3  נשלח: ג' 30/08/2011 11:34

אני מבין מה שאתה אומר, אבל איך זה שפתאום זה קרה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
arlto (Amier Levkowitz)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 05, 2011

מיקום: השרון
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 90

 #4  נשלח: ג' 30/08/2011 14:19
בדקת אם השתנה הלחץ בדוד ?

יתכן והלחץ בדוד השתנה ולכן הטמפ' עלתה והקפה יוצא שרוף...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Hollllow (רותם)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 09, 2010
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 232

 #5  נשלח: ג' 30/08/2011 15:21

אז איך אני יכול לסדר את זה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2220

 #6  נשלח: ג' 30/08/2011 17:18

אני חושב שלא צריך להינעל על זרימה של 30 שניות,יתכן וכאן הבעיה.

תנסה לטחון טיפה גס יותר או להדק פחות,אם החליטה תרד ל22-25 שניות והקפה יוצא טעים ולא שרוף אז הבעיה נפתרה.

לכל מכונה יש את הזמן חליטה שלה,מעבר לפרמטרים נוספיO שמשפיעים,כמה זמן המכונה חמה,עובי טחינה,לחץ חליטה,איכות המטחנה ועוד.
צדק כפיר-הקולינג פלאש שלך לא מספק,תעבור ל 5 שניות קרור.
בהצלחה.


נערך בפעם אחרונה על-ידי יוסיסופר בתאריך ג' 30/08/2011 19:30, נערך סך הכל פעם אחת
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Hollllow (רותם)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 09, 2010
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 232

 #7  נשלח: ג' 30/08/2011 18:57

סבבה תודה לכולם,
אבל דבר אחד כולם התעלמו. יש לי את המכונה כבר כמעט חודשיים. ובחודש האחרון הקפה יצא לי מעולה כל פעם מחדש. לפני יומיים זה התחיל והדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שגורם לבעיה זה בעצם הפולים למרות שציינתי שאני שומר אותם באיחסון עם וואקום.
אני אנסה להגדיל את הטחינה ולבדוק עוד פעם. אעדכן יותר מאוחר.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #8  נשלח: ג' 30/08/2011 20:30

יכול להיות שזה הפולים אבל אין לי ספק שהתהליך שאתה מבצע לא מספיק טוב ואם תיישם את ההצעה שלי תקבל קפה טוב יותר.

אגב לדעתי תתחיל מ 10 שניות קולינג פלאש (ממש עד שכל המים הרותחים יצאו והזרימה חלקה ואחידה) תמתין 30 שניות ותחלוט ...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #9  נשלח: ג' 30/08/2011 21:53

איך קפה של ג'ו יוצא שרוף? זה חתיכת חומץ...
תעשה קולינג פלאש, תטחן תדחס ואז תחלוט - זה מה שאני עשייתי אצלך והקפה זלג יפה (יצא חמוץ בגלל הקפה)

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #10  נשלח: ג' 30/08/2011 22:06

כן הקפה של ג'ו באמת קצת חמוץ, לדעתי יש שם כמות נכבדה של טנזניה (אני מסיק בגלל שהם מוכרים אותו גם כחד זני)...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #11  נשלח: ג' 30/08/2011 22:14

שתיתי חצי קילו טנזניה ולא הבנתי מה הטעם שלו. לפחות זה עזר לי בדרך לפרופיל קלייה שאני רוצה...
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #12  נשלח: ג' 30/08/2011 22:18

אין מה להבין סתם קפה חמוץ לאללה בסגנון של סידאמו. מעין קניה רק עם פחות גוף...

יש את ה peaberry המפורסם שצריך עוד לטעום.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Hollllow (רותם)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 09, 2010
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 232

 #13  נשלח: ד' 31/08/2011 10:12

הגדלתי את הרמת הטחינה ועשיתי cooling flash כמו שהצעתם ויצא לי קפה הרבה יותר טוב. אני אמשיך לשחק עם זה אבל זה רק מראה לכם שאפילו אחרי חודש שלם של קפה מעולה עדיין צריך להיות עם היד על הדופק
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #14  נשלח: ד' 31/08/2011 11:31

חודש ? זו למידה לכל אורך הדרך ... כל יום לומדים עוד משהו אבל אין ספק שההתחלה הכי קשה.

שמח לשמוע שאתה מרוצה, עם הזמן תלמד להרגיש לבד ולא תצטרך למדוד שניות וכו' ותוכל על פי מראה ותחושה לדעת האם יצא לך טוב ...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #15  נשלח: ד' 31/08/2011 15:00

יש טנזניה ויש טנזניה, לא הייתי מזלזל.
יכול להיות שהגיע הזמן לניקוי של הציוד, בקפלאש וכו.

_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht