הולך ונוסע .
השאלה של זמן לא נכונה כי אתה צריך להגיע לטמפ פנימית של הנתח במקרה הזה שוקי הודו והזמן מותנה במעשנה מזג אויר כמה פעמים פתחת את המעשנה וכו
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
Re: שוקים
·הולכים יופי פירסמתי תמונות באחד השרשורים.דובוב כתב:ממש אשמח אם משהו יגיד לי אם שוקי הודו הולכים טוב במעשנת.וכמה זמן...
צריך להשרות אותם 24 שעות במים עם מלח וסוכר חום ולאמר מכן להשרות אותם במרינדה
הזמן מאוד תלוי במעשנת ובטמפרטורה שלה אם המעשנת שלך לא עולה על 100 מעלות כשעה וחצי שוקי ההודו מוכנות.
בתיאבון
היום התנסתי בפעם הראשונה עם המעשנת לקחתי שוקיים עוף לאחר השרייה במים מלח וסוכר למשך הלילה ולאחר מיכן עישיתי את השוקיים בדבש .
שלוש שעות התבשלו במעשנת בטמפרטורה של 120 מעלות, והאמת הטעם היה כמו של נקניקיה
האם זה הטעם שאמור להתקבל אחרי שלוש שעות של עוף מעושן ?
שלוש שעות התבשלו במעשנת בטמפרטורה של 120 מעלות, והאמת הטעם היה כמו של נקניקיה
האם זה הטעם שאמור להתקבל אחרי שלוש שעות של עוף מעושן ?
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75318
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
נתחיל מזה שמעשנת מיועדת לנתחים. אם כבר אז רצוי לשים עוף שלם.
לא היתה לי הצלחה עם עוף בבריין - דווקא עם עוף, הבאתי אותו לטמפרטורת חדר, ואז כמה שעות במרינדה של סויה ודבש או סויה וסילן.
כמובן שצריך קוביית עץ (או שבבי עץ) שיעשו את העשן. יש שטוענים שהם צריכים להיות רטובים, אני בד"כ מרטיב לשעה.
אחרי זה צריך לשים את זה פחות משלוש שעות (אחרת זה נהיה יבש) ובטמפרטורה מתאימה (לא זוכר בע"פ). העוף אמור להיות עדיין עסיסי. כן, הטעם יותר קיצוני מאשר סתם עוף אבל לא הייתי קורא לזה טעם של נקניקיה...
לא היתה לי הצלחה עם עוף בבריין - דווקא עם עוף, הבאתי אותו לטמפרטורת חדר, ואז כמה שעות במרינדה של סויה ודבש או סויה וסילן.
כמובן שצריך קוביית עץ (או שבבי עץ) שיעשו את העשן. יש שטוענים שהם צריכים להיות רטובים, אני בד"כ מרטיב לשעה.
אחרי זה צריך לשים את זה פחות משלוש שעות (אחרת זה נהיה יבש) ובטמפרטורה מתאימה (לא זוכר בע"פ). העוף אמור להיות עדיין עסיסי. כן, הטעם יותר קיצוני מאשר סתם עוף אבל לא הייתי קורא לזה טעם של נקניקיה...
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
·-שבבים \ קוביות צריכים להיות מושרים במים על מנת שלא ישרפו ויהפכו לפחם עם עשן בטעם של שרוףoferlaor כתב:נתחיל מזה שמעשנת מיועדת לנתחים. אם כבר אז רצוי לשים עוף שלם.
לא היתה לי הצלחה עם עוף בבריין - דווקא עם עוף, הבאתי אותו לטמפרטורת חדר, ואז כמה שעות במרינדה של סויה ודבש או סויה וסילן.
כמובן שצריך קוביית עץ (או שבבי עץ) שיעשו את העשן. יש שטוענים שהם צריכים להיות רטובים, אני בד"כ מרטיב לשעה.
אחרי זה צריך לשים את זה פחות משלוש שעות (אחרת זה נהיה יבש) ובטמפרטורה מתאימה (לא זוכר בע"פ). העוף אמור להיות עדיין עסיסי. כן, הטעם יותר קיצוני מאשר סתם עוף אבל לא הייתי קורא לזה טעם של נקניקיה......
-בקשר לזמן, אין חוק "אצבע" זה תלוי בעובי הנתח כי בסופו של דבר זה מוכן ברגע שזה מגיע לטמפ פנימית מתאימה. אפשר להגיע לטמפ הנל תוך שעה (חום גבוה) ואפשר גם ב4, ההמלצה בדרך כלל לעישון חם זה בין 100 ל130 מעלות
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75318
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
·קראתי על זה לא מעט. עשו על זה בדיקות. כושר הספיגה של העצים לעישון לרוב מאוד נמוכים, כך שתוך שעה השרייה כנראה שלא נספגים הרבה נוזלים.shuali כתב:·-שבבים \ קוביות צריכים להיות מושרים במים על מנת שלא ישרפו ויהפכו לפחם עם עשן בטעם של שרוף......
-בקשר לזמן, אין חוק "אצבע" זה תלוי בעובי הנתח כי בסופו של דבר זה מוכן ברגע שזה מגיע לטמפ פנימית מתאימה. אפשר להגיע לטמפ הנל תוך שעה (חום גבוה) ואפשר גם ב4, ההמלצה בדרך כלל לעישון חם זה בין 100 ל130 מעלות...
בכל מקרה, גם אני עושה כך, למרות שקראתי שיש הרבה שפשוט שמים את העץ בפנים וזה עושה בדיוק את אותה העבודה...
·אני משתמש רק בשבבים אז לא יכול לתת את הדעת על קוביות, אבל פעם אחת בלבד לא השריתי אותם והם נגמרו תוך כחצי שעה. לעומת זאת כאשר השריתי אותם במים 30-40 דק החזיקו כפול מזהoferlaor כתב:·קראתי על זה לא מעט. עשו על זה בדיקות. כושר הספיגה של העצים לעישון לרוב מאוד נמוכים, כך שתוך שעה השרייה כנראה שלא נספגים הרבה נוזלים.......
בכל מקרה, גם אני עושה כך, למרות שקראתי שיש הרבה שפשוט שמים את העץ בפנים וזה עושה בדיוק את אותה העבודה......
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים