אשכול לכול חובבי עישון הבשר

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #571 

הולך ונוסע .
השאלה של זמן לא נכונה כי אתה צריך להגיע לטמפ פנימית של הנתח במקרה הזה שוקי הודו והזמן מותנה במעשנה מזג אויר כמה פעמים פתחת את המעשנה וכו

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6718
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1309 פעמים

Re: שוקים

נושא שלא נקרא #572 

דובוב כתב:ממש אשמח אם משהו יגיד לי אם שוקי הודו הולכים טוב במעשנת.וכמה זמן
...
·הולכים יופי פירסמתי תמונות באחד השרשורים.

צריך להשרות אותם 24 שעות במים עם מלח וסוכר חום ולאמר מכן להשרות אותם במרינדה

הזמן מאוד תלוי במעשנת ובטמפרטורה שלה אם המעשנת שלך לא עולה על 100 מעלות כשעה וחצי שוקי ההודו מוכנות.

בתיאבון

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2159
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

נושא שלא נקרא #573 

היום התנסתי בפעם הראשונה עם המעשנת לקחתי שוקיים עוף לאחר השרייה במים מלח וסוכר למשך הלילה ולאחר מיכן עישיתי את השוקיים בדבש .
שלוש שעות התבשלו במעשנת בטמפרטורה של 120 מעלות, והאמת הטעם היה כמו של נקניקיה :?
האם זה הטעם שאמור להתקבל אחרי שלוש שעות של עוף מעושן ?
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 75318
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 640 פעמים
קיבל תודות: 4750 פעמים

נושא שלא נקרא #574 

נתחיל מזה שמעשנת מיועדת לנתחים. אם כבר אז רצוי לשים עוף שלם.

לא היתה לי הצלחה עם עוף בבריין - דווקא עם עוף, הבאתי אותו לטמפרטורת חדר, ואז כמה שעות במרינדה של סויה ודבש או סויה וסילן.

כמובן שצריך קוביית עץ (או שבבי עץ) שיעשו את העשן. יש שטוענים שהם צריכים להיות רטובים, אני בד"כ מרטיב לשעה.

אחרי זה צריך לשים את זה פחות משלוש שעות (אחרת זה נהיה יבש) ובטמפרטורה מתאימה (לא זוכר בע"פ). העוף אמור להיות עדיין עסיסי. כן, הטעם יותר קיצוני מאשר סתם עוף אבל לא הייתי קורא לזה טעם של נקניקיה...

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #575 

לעניות דעתי התעלמתם מהי הטמפ הפנימית של הנתח והתמקדות בזמן אינה נכונה זה נתון משוער בלבד .

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
הודעות: 5010
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 228 פעמים
קיבל תודות: 753 פעמים

נושא שלא נקרא #576 

oferlaor כתב:נתחיל מזה שמעשנת מיועדת לנתחים. אם כבר אז רצוי לשים עוף שלם.

לא היתה לי הצלחה עם עוף בבריין - דווקא עם עוף, הבאתי אותו לטמפרטורת חדר, ואז כמה שעות במרינדה של סויה ודבש או סויה וסילן.

כמובן שצריך קוביית עץ (או שבבי עץ) שיעשו את העשן. יש שטוענים שהם צריכים להיות רטובים, אני בד"כ מרטיב לשעה.

אחרי זה צריך לשים את זה פחות משלוש שעות (אחרת זה נהיה יבש) ובטמפרטורה מתאימה (לא זוכר בע"פ). העוף אמור להיות עדיין עסיסי. כן, הטעם יותר קיצוני מאשר סתם עוף אבל לא הייתי קורא לזה טעם של נקניקיה...
...
·-שבבים \ קוביות צריכים להיות מושרים במים על מנת שלא ישרפו ויהפכו לפחם עם עשן בטעם של שרוף
-בקשר לזמן, אין חוק "אצבע" זה תלוי בעובי הנתח כי בסופו של דבר זה מוכן ברגע שזה מגיע לטמפ פנימית מתאימה. אפשר להגיע לטמפ הנל תוך שעה (חום גבוה) ואפשר גם ב4, ההמלצה בדרך כלל לעישון חם זה בין 100 ל130 מעלות

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 75318
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 640 פעמים
קיבל תודות: 4750 פעמים

נושא שלא נקרא #577 

shuali כתב:
...
...
·-שבבים \ קוביות צריכים להיות מושרים במים על מנת שלא ישרפו ויהפכו לפחם עם עשן בטעם של שרוף
-בקשר לזמן, אין חוק "אצבע" זה תלוי בעובי הנתח כי בסופו של דבר זה מוכן ברגע שזה מגיע לטמפ פנימית מתאימה. אפשר להגיע לטמפ הנל תוך שעה (חום גבוה) ואפשר גם ב4, ההמלצה בדרך כלל לעישון חם זה בין 100 ל130 מעלות
...
·קראתי על זה לא מעט. עשו על זה בדיקות. כושר הספיגה של העצים לעישון לרוב מאוד נמוכים, כך שתוך שעה השרייה כנראה שלא נספגים הרבה נוזלים.

בכל מקרה, גם אני עושה כך, למרות שקראתי שיש הרבה שפשוט שמים את העץ בפנים וזה עושה בדיוק את אותה העבודה...

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
הודעות: 5010
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 228 פעמים
קיבל תודות: 753 פעמים

נושא שלא נקרא #578 

oferlaor כתב:
...
...
·קראתי על זה לא מעט. עשו על זה בדיקות. כושר הספיגה של העצים לעישון לרוב מאוד נמוכים, כך שתוך שעה השרייה כנראה שלא נספגים הרבה נוזלים.

בכל מקרה, גם אני עושה כך, למרות שקראתי שיש הרבה שפשוט שמים את העץ בפנים וזה עושה בדיוק את אותה העבודה...
...
·אני משתמש רק בשבבים אז לא יכול לתת את הדעת על קוביות, אבל פעם אחת בלבד לא השריתי אותם והם נגמרו תוך כחצי שעה. לעומת זאת כאשר השריתי אותם במים 30-40 דק החזיקו כפול מזה

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #579 

משתמש בשבבים בתוך כלי מתכת סגור או מעטפת אלומיניום.
השיטה הזו מונעת מהשבבים לבוא במגע עם אש והם מחזיקים זמו ארך יותר.
משרה אותם במעט מים כדי להאט עוד יותר את הבעירה ולמנוע מכת עשן חזקה מדי בתחילת הבישול.
Enjoy the Silence

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #580 

בתחילת הדרך השריתי את השבבים במים /בירה לפני הכנסתם לעישון
כיום עברתי לצאנקים קטנים של עצי הדר ולא מרטיב כלל .
ממליץ לבחון מחדש את סוגיית הרטבת השבבים זה מיתוס ידוע אבל בעצם העשן נובע מאדי המים

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 539
הצטרף: אוקטובר 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #581 

מסכים עם אורי, לדעתי השבבים הרטובים גם מורידים טמפרטורה במעשנה.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
הודעות: 5010
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 228 פעמים
קיבל תודות: 753 פעמים

נושא שלא נקרא #582 

agnostic כתב:מסכים עם אורי, לדעתי השבבים הרטובים גם מורידים טמפרטורה במעשנה.
...
·לא הגיוני...

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 539
הצטרף: אוקטובר 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #583 

נאלצתי לחפש הוכחה... הנה
http://amazingribs.com/tips_and_techniq ... _wood.html

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
הודעות: 5010
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 228 פעמים
קיבל תודות: 753 פעמים

נושא שלא נקרא #584 

מתנצל, אצלי השבבים יושבים בתוך כלי מתכת סגור מעל הלהבה, לא חשבתי בכלל על אלו שזורקים אותם על הפחמים :roll:

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #585 

צלעות "פרה נמוכה"
הבשר פשוט נפל מהעצם . היה נהדר ופשוט נגמר מהר
זה ודגים איני בודק טמפ פנימית אלא יש כללים אחרים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”