נתח סינטה של פרה נמוכה
שהה 18 שע בבריין , ויצא ........
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
OferL התמונות מעולות ממש מגרה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
עוף שלם תשרה אותו בתמיסת מים ומלח יחס של 1.5 כף מלח ל2.5 כוסות מים למשך12-24 שע מעבר למלח יש המוסיפים תבלינים פלפל אנגלי עלי דפנה שום וכו .
לפני הכנסה למעשנה מרח ברוטב ברביקיו או תערובת של ברביקיו עם סריצצה או שילוב לש סילאן צילי מתוק רטוב סוייה פפריקה אדומה קטשופ וקצת פלפל שחור תערובת יבשה כגון טוסקנה מונטריאול [יש לקנות מוכן וניתן להכין לבד
הדלקת המעשנה - הדלקת פחמים מחוץ למשענה ואז להכניס למעשנה ששמת שם פימים - כש- הטמפרטואה תתיצב ב110-100 הכנס את העוף על מתקן או על הרשת .
החוכמה החשובה במשענה זה שמירה על טמפ יציבה עי משחק של פתחי האיוורור התחתונים אם השימוש במדחום של המעשנה בלבד אז אל תצפה לשינוי מהירים כמו כן אל תפתח ללא צורך החוכמה - סבלנות
צפי עשיה 3-3.5 שע טמפ פנימית של העוף 70-72 - חייב מדחום . כשתגיע לטמפ של 60 כסה/עטוף את העוף בנייר כסף עד לטמפ נכונה.
לפני הכנסה למעשנה מרח ברוטב ברביקיו או תערובת של ברביקיו עם סריצצה או שילוב לש סילאן צילי מתוק רטוב סוייה פפריקה אדומה קטשופ וקצת פלפל שחור תערובת יבשה כגון טוסקנה מונטריאול [יש לקנות מוכן וניתן להכין לבד
הדלקת המעשנה - הדלקת פחמים מחוץ למשענה ואז להכניס למעשנה ששמת שם פימים - כש- הטמפרטואה תתיצב ב110-100 הכנס את העוף על מתקן או על הרשת .
החוכמה החשובה במשענה זה שמירה על טמפ יציבה עי משחק של פתחי האיוורור התחתונים אם השימוש במדחום של המעשנה בלבד אז אל תצפה לשינוי מהירים כמו כן אל תפתח ללא צורך החוכמה - סבלנות
צפי עשיה 3-3.5 שע טמפ פנימית של העוף 70-72 - חייב מדחום . כשתגיע לטמפ של 60 כסה/עטוף את העוף בנייר כסף עד לטמפ נכונה.
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
אז הגיע הזמן שגם אני אצטרף פה לדיון, בכדי להיות מוכן למעשנת.
אז אחרי שנים של מינגול, גם אני החלטתי שהגיע הזמן לגוון והזמנתי מעשנת. היא מיועדת להגיע אליי עוד שבועיים, ועד אז אני מנסה להכין את הכל בכדי שיהיה אפשר להשתמש בה כבר באותו היום. אז בין ההכנות, צריך גם לדאוג שיהיו לי שבבי עץ. אומנם המעשנת היא כזו שאפשר להפעיל גם על פחם וגם על גז, אבל אני מתכוון להשתמש בגז מאחר וזה פשוט נח לי יותר.
השאלה העיקרית שלי כרגע היא מהיכן כדאי לרכוש שבבי עץ מתאימים? אני מעדיף לרכוש בארץ בכדי לא לחכות יותר משבועיים עד שהם יגיעו. יהיה מבאס אם המעשנת תהייה פה, ומה שימנע ממני מלהשתמש בה היא מחסור בשבבי עץ
לעתיד אין לי בעיה להזמין גם מחול במיד והמחירים טובים יותר והמבחר גדול יותר, אך כרגע אני צריך פיתרון מהיר יותר לעתיד הקרוב.
אשמח לעזרה בעניין. אני מניח שזה משהו שלא ניתן לרכוש בסופר, וצריך לרכוש מחנויות שמתעסקות ספציפית בזה? במידה וכן, איפה כדאי לרכוש?
אז אחרי שנים של מינגול, גם אני החלטתי שהגיע הזמן לגוון והזמנתי מעשנת. היא מיועדת להגיע אליי עוד שבועיים, ועד אז אני מנסה להכין את הכל בכדי שיהיה אפשר להשתמש בה כבר באותו היום. אז בין ההכנות, צריך גם לדאוג שיהיו לי שבבי עץ. אומנם המעשנת היא כזו שאפשר להפעיל גם על פחם וגם על גז, אבל אני מתכוון להשתמש בגז מאחר וזה פשוט נח לי יותר.
השאלה העיקרית שלי כרגע היא מהיכן כדאי לרכוש שבבי עץ מתאימים? אני מעדיף לרכוש בארץ בכדי לא לחכות יותר משבועיים עד שהם יגיעו. יהיה מבאס אם המעשנת תהייה פה, ומה שימנע ממני מלהשתמש בה היא מחסור בשבבי עץ
לעתיד אין לי בעיה להזמין גם מחול במיד והמחירים טובים יותר והמבחר גדול יותר, אך כרגע אני צריך פיתרון מהיר יותר לעתיד הקרוב.
אשמח לעזרה בעניין. אני מניח שזה משהו שלא ניתן לרכוש בסופר, וצריך לרכוש מחנויות שמתעסקות ספציפית בזה? במידה וכן, איפה כדאי לרכוש?
שלום חברים האים שימוש בענפי דובדבן תפוח וכו
שווה לאפקט השבבים (אני מעריך שכן) והאים כדי להשתמש לצורך הארומה בענפים יבשים שהושרו במים או בשבבי עץ שנכתכו השנה
תודה
תודה
- OferL
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3906
- הצטרף: אפריל 2006
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 340 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
anatoli15
שבבים אפשר להזמין בארץ באינטרנט מחברות כמו גזם.
אפשר גם לקנות מיבואן כמו איזידריי שמביא pellets מחו"ל.
התוצאה דומה. המבחר של סוגי פלטס הוא גדול יותר.
שחר20
לא ממליץ לך להשרות במים. זה נותן תוצאה של הרבה עשן אבל עשן מלוכלך שיתן טעם של פיח לאוכל.
אני עברתי לשימוש בגזרי עצים. עץ אלון יבש חתוך. תראו בתמונה.
מכין כמות קטנה של גחלים ושם עליה חתיכת עץ אחת. העץ בוער תוך דקות ואחרי 10-15 דקות מקבלים חום ועשן כחול שקוף. אידאלי לעישון. ארוך עם טמפ נמוכה או קצר עם חום גבוה זה נקבע לפי המרחק מהאש והאם שמים בינהם כלי מים או לא. די פשוט והתוצאות מדהימות באיכותן. להקפיד על עץ איכותי יבש ורצוי גם לחמם אותו לפני השריפה.
שבבים אפשר להזמין בארץ באינטרנט מחברות כמו גזם.
אפשר גם לקנות מיבואן כמו איזידריי שמביא pellets מחו"ל.
התוצאה דומה. המבחר של סוגי פלטס הוא גדול יותר.
שחר20
לא ממליץ לך להשרות במים. זה נותן תוצאה של הרבה עשן אבל עשן מלוכלך שיתן טעם של פיח לאוכל.
אני עברתי לשימוש בגזרי עצים. עץ אלון יבש חתוך. תראו בתמונה.
מכין כמות קטנה של גחלים ושם עליה חתיכת עץ אחת. העץ בוער תוך דקות ואחרי 10-15 דקות מקבלים חום ועשן כחול שקוף. אידאלי לעישון. ארוך עם טמפ נמוכה או קצר עם חום גבוה זה נקבע לפי המרחק מהאש והאם שמים בינהם כלי מים או לא. די פשוט והתוצאות מדהימות באיכותן. להקפיד על עץ איכותי יבש ורצוי גם לחמם אותו לפני השריפה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Enjoy the Silence
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
יפה מאוד OferL
ומהכן אתה מביא את עצי האלון
ומהכן אתה מביא את עצי האלון
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
תודה , אעלה לרמת הגולן אביא חתיכות עצי דובדבן ותפוח ובעצם זה
ייתן את הארומה כפי שאני מבין מתגובתך?
·
·