אשכול לכול חובבי עישון הבשר

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #676 

נתח סינטה של פרה נמוכה
שהה 18 שע בבריין , ויצא ........
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #677 

פסטרמה רומנית עב נתח צאך של פרה נמוכה
עכשיו אפשר להכין סנדביץ ראוי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #678 

מעשנת זה לא רק לבשר...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Enjoy the Silence

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #679 

OferL התמונות מעולות ממש מגרה (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

sknelman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 83
הצטרף: מרץ 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #680 

שלום,
היום התחשדשתי במעשנת של וובר 47, רוצה לנסות אותה עם מתכון פשוט לעוף, אולי שפונדרה, ירקות.
תעזרו בבקשה עם מתכונים וטיפים.
תודה!

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #681 

עוף שלם תשרה אותו בתמיסת מים ומלח יחס של 1.5 כף מלח ל2.5 כוסות מים למשך12-24 שע מעבר למלח יש המוסיפים תבלינים פלפל אנגלי עלי דפנה שום וכו .
לפני הכנסה למעשנה מרח ברוטב ברביקיו או תערובת של ברביקיו עם סריצצה או שילוב לש סילאן צילי מתוק רטוב סוייה פפריקה אדומה קטשופ וקצת פלפל שחור תערובת יבשה כגון טוסקנה מונטריאול [יש לקנות מוכן וניתן להכין לבד
הדלקת המעשנה - הדלקת פחמים מחוץ למשענה ואז להכניס למעשנה ששמת שם פימים - כש- הטמפרטואה תתיצב ב110-100 הכנס את העוף על מתקן או על הרשת .
החוכמה החשובה במשענה זה שמירה על טמפ יציבה עי משחק של פתחי האיוורור התחתונים אם השימוש במדחום של המעשנה בלבד אז אל תצפה לשינוי מהירים כמו כן אל תפתח ללא צורך החוכמה - סבלנות
צפי עשיה 3-3.5 שע טמפ פנימית של העוף 70-72 - חייב מדחום . כשתגיע לטמפ של 60 כסה/עטוף את העוף בנייר כסף עד לטמפ נכונה.

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #682 

ממליץ
מניסיון אל תרוץ לנתחי בקר יקרים תתאמן על נתחים זולים עוף פסטרמה הודו

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2296
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

נושא שלא נקרא #683 

אז הגיע הזמן שגם אני אצטרף פה לדיון, בכדי להיות מוכן למעשנת.
אז אחרי שנים של מינגול, גם אני החלטתי שהגיע הזמן לגוון והזמנתי מעשנת. היא מיועדת להגיע אליי עוד שבועיים, ועד אז אני מנסה להכין את הכל בכדי שיהיה אפשר להשתמש בה כבר באותו היום. אז בין ההכנות, צריך גם לדאוג שיהיו לי שבבי עץ. אומנם המעשנת היא כזו שאפשר להפעיל גם על פחם וגם על גז, אבל אני מתכוון להשתמש בגז מאחר וזה פשוט נח לי יותר.
השאלה העיקרית שלי כרגע היא מהיכן כדאי לרכוש שבבי עץ מתאימים? אני מעדיף לרכוש בארץ בכדי לא לחכות יותר משבועיים עד שהם יגיעו. יהיה מבאס אם המעשנת תהייה פה, ומה שימנע ממני מלהשתמש בה היא מחסור בשבבי עץ :)
לעתיד אין לי בעיה להזמין גם מחול במיד והמחירים טובים יותר והמבחר גדול יותר, אך כרגע אני צריך פיתרון מהיר יותר לעתיד הקרוב.
אשמח לעזרה בעניין. אני מניח שזה משהו שלא ניתן לרכוש בסופר, וצריך לרכוש מחנויות שמתעסקות ספציפית בזה? במידה וכן, איפה כדאי לרכוש?

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4185
הצטרף: ספטמבר 2007
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 519 פעמים

נושא שלא נקרא #684 

@oferlaor
·
איפה אתה קונה בשר באיזור ? (מודיעין)

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4185
הצטרף: ספטמבר 2007
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 519 פעמים

נושא שלא נקרא #685 

shay1 כתב:חברים חמש שעות של עישון במעשנת נתח האסדו יצא רך כמו חמאה והתפרק מהעצמות בעצמו
...
·ימממ מגרה

שחר20
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 18
הצטרף: אוגוסט 2016
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שלום חברים האים שימוש בענפי דובדבן תפוח וכו

נושא שלא נקרא #686 

שווה לאפקט השבבים (אני מעריך שכן) והאים כדי להשתמש לצורך הארומה בענפים יבשים שהושרו במים או בשבבי עץ שנכתכו השנה :D
תודה

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #687 

anatoli15

שבבים אפשר להזמין בארץ באינטרנט מחברות כמו גזם.
אפשר גם לקנות מיבואן כמו איזידריי שמביא pellets מחו"ל.
התוצאה דומה. המבחר של סוגי פלטס הוא גדול יותר.

שחר20
לא ממליץ לך להשרות במים. זה נותן תוצאה של הרבה עשן אבל עשן מלוכלך שיתן טעם של פיח לאוכל.

אני עברתי לשימוש בגזרי עצים. עץ אלון יבש חתוך. תראו בתמונה.
מכין כמות קטנה של גחלים ושם עליה חתיכת עץ אחת. העץ בוער תוך דקות ואחרי 10-15 דקות מקבלים חום ועשן כחול שקוף. אידאלי לעישון. ארוך עם טמפ נמוכה או קצר עם חום גבוה זה נקבע לפי המרחק מהאש והאם שמים בינהם כלי מים או לא. די פשוט והתוצאות מדהימות באיכותן. להקפיד על עץ איכותי יבש ורצוי גם לחמם אותו לפני השריפה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Enjoy the Silence

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #688 

יפה מאוד OferL
ומהכן אתה מביא את עצי האלון
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

שחר20
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 18
הצטרף: אוגוסט 2016
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

תודה , אעלה לרמת הגולן אביא חתיכות עצי דובדבן ותפוח ובעצם זה

נושא שלא נקרא #689 

ייתן את הארומה כפי שאני מבין מתגובתך?
·

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #690 

@noam3039
·
את הערימה הזו קניתי בפקיעין. אפשר למצוא הרבה שמוכרים בצפון /דרום.

@שחר20

נראה לי שכן. רק תתמקד בעץ יבש...
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”