מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 13 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  12  |  13  |  14  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
Avi_h
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2007

מיקום: כרמיאל
הבעות תודה: 69
מספר הודעות: 1619

 #181  נשלח: ג' 05/05/2015 20:43

עישון בשר שונה מצליית בשר. חוקי הטמפרטורה מעט שונים.
בעישון מדובר בבישול\צלייה איטית . המעטפת החיצונית מתקשה והחלק הפנימי מתבשל במיצים של עצמו. הוצאתי נתחי בקר לאחר 6 -8 שעות כשהפנים אדום למראה. עישון קצר ומהיר יקח אותך לטמפרטורה גבוהה פנימית אבל בשר מסטיקי ולא אכיל.

100 מעלות זה כלל אצבע נכון אבל זה תלוי במבנה המעשנת, בניסיון ובסוג הבשר.
חשוב שהבשר ינוח לאחר סיום התהליך. עטיפה בנייר אלומיניום ומנוחה של 20-30 דקות יעשו פלאים לבשר. אם קר בחוץ תניח בתנור סגור.

_________________
72o
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #182  נשלח: ד' 06/05/2015 11:50

תודה על התשובות
אני מעריך שהבעייה לא מצוייה במדי חום אלא שמירה על חום מעשנה בצורה טובה .
עישון 5 במספר
- יש לי הרבה ללמוד ולהתנסות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #183  נשלח: ה' 07/05/2015 11:34

מתי מניחים את הבשר במעשנת ?
התהליך שאני מבצע :-מדליק פחמים במתקן צד ,כשהם בוערים, שופך לתוך המעשנת לערימת הגחלים שטרם הודלקו וסידרתי בעיגול בתחתית המעשנה ,
מרכיב את מהעשנת , שם מים רותחים בכלי איסוף הנוזלים , וברגע שחום מעשנת מגיע ל110 פותח ומניח את הבשר .
האם כך המנוסים נוהגים?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #184  נשלח: ה' 07/05/2015 13:05

מעשנת של וובר 37
http://www.bbq.co.il/מעשנות/מעשנות/weber-smokey-mo...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 19, 2008
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 539

 #185  נשלח: ה' 07/05/2015 14:23

אני עושה בדיוק כמוך עם המעשנת של וובר, עם השינוי הבא:

לאחר הרכבת המעשנת, אני מחכה שהטמפרטורה תתייצב (לפעמים היא ממשיכה לעלות) ויהיה פחות עשן.
בערך חצי שעה אחרי הרכבת המעשנת, הטמפרטורה יציבה ויוצא מעט עשן כחלחל - בנקודה זו אני מכניס את הבשר.
אגב- אני מכניס מים בטמפרטורת החדר..
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #186  נשלח: ה' 07/05/2015 17:07

תודה ,אוקי אנסה פעם הבאה
ההצעה שהיום התחלתי ליישם זה רישום של כל פעולה .
הייום כשקראתי שוב את ההסכם עם יהדות התורה עישנתי פולקס במקום לשים ביס בנתח אנטריקוט



(1) הבעות תודה: agnostic
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 19, 2008
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 539

 #187  נשלח: א' 10/05/2015 7:43

מתמונות סוף שבוע:

חזה אווז ועוף שלם ללא עצמות





| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #188  נשלח: א' 10/05/2015 8:29

ניראה נהדר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #189  נשלח: א' 10/05/2015 8:51

החזה אווז ניראה משהו משהו מגרה תודה על השתוף agnostic(Y)
_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #190  נשלח: ג' 12/05/2015 17:26

היום עישנתי עוף במשקל 2.2 קג שהה 12 שעות במשרה ]brin] ולפני כניסה למעשנת נימרח בrub שאצרף .
התמקדתי היום בעיקר במהות - שמירה על חום מעשנת רציף באיזור 110 וחום פנימי כולל תיעוד של כל שלב., ב60 מעלות חום פנימי עטפתי אותו בנייר כסף והחזרתי למעשנה

1/4 כוס שמן 1/4 כוס סוייה 2 כפות אבקת בצל 2 כפות קייגן 2 כפות פפריקה 2 כפות אבקת שום [שמתי גבישי] 1כפית וחצי פלפל שחור טחון כפית טימין 1 כפית אורגנו שמתי תפוז שלם בבטנו של העוף



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #191  נשלח: ג' 12/05/2015 17:28

כך ניראה אחרי



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 19, 2008
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 539

 #192  נשלח: ג' 12/05/2015 20:59

נראה סופני, איך הטעם?

אגב- במקרר משרה 4 פרפרים של הודו שממתינים להפוך לפסטרמה...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 689
מספר הודעות: 4877

 #193  נשלח: ג' 12/05/2015 22:26

לטעמי ומניסיוני העור של העוף מספיק שמן כך שלא צריך את השמן.

פרט לכך נראה נפלא

אני עשיתי ללג בעומר 3 עופות ופרט לכך עשינו על האש היינו כ 20 זוגות.

העופות חוסלו ורק לאחר מכן התחילו האנשים לשים לב למה שיצא מהמנגל.

השרתי אותם 24 שעות במים עם מלח וסוכר חום (כבישה) לאחר מכן עוד 24 שעות במרינדה שכללה סילאן צילי מתוק רוטב סוייה מתוק פפריקה פלפל שחור ומעט קטשופ. ללא תוספת מלח כי המלח של הכבישה מספיק

3 שעות בטמפרטורה של 90-110 מעלות יצא עסיסי וטעים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #194  נשלח: ד' 13/05/2015 6:37

אוריאורנשטיין כתב:
כך ניראה אחרי


יפה ניראה מעולה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #195  נשלח: ד' 13/05/2015 12:43

צהרים טובים

לעניות דעתי הצגת הערות ומתכונים שהתנסה בהם עשוי לתרום רבות בוודאי למתחילים ומתנסים כמוני .
משה, תודה ,על הערה אבחן את זה בפעם הבאה כמו כן אבחן את השילוב שהצעת .
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  12  |  13  |  14  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht