מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 14 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  13  |  14  |  15  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 19, 2008
הבעות תודה: 50
מספר הודעות: 539

 #196  נשלח: ה' 14/05/2015 17:54

ניסיון ראשון (ולא רע בכלל) לפסטרמה הודו.
האונות הושרו ליומיים במים, מלח פפריקה, מייפל, פלפל וקצת טימין.
עושנו כ-3 שעות ב 100 מעלות, זוגגו לקראת הסוף בתערובת של דבש, ברביקיו, צ'ילי מתוק, פלפל, מייפל ופפריקה מתוקה.

יצא על הכיפאק, מעושן היטב ולא יבש




(1) הבעות תודה: אוריאורנשטיין
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #197  נשלח: ה' 14/05/2015 18:05

וואו באמת יצא לך טוב אורי אורנשטיין
_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #198  נשלח: ה' 14/05/2015 22:34

זה לא שלי .
ניראה נהדר ומגרה
תודה על שיתוף הידע
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #199  נשלח: א' 17/05/2015 16:31

מד חום פנימי שמוכנס לנתח [שהצג מחוץ למעשנה ]
האם יש למישהו המלצות מניסיונו מבלי להידרש למשכנתא
קניתי ב ebay וכן עושה את העבודה אבל בדקתי היום במים רותחים הציג 87 מעלות -
http://www.ebay.com/itm/digital-food-Temp-Thermome...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 680
מספר הודעות: 4770

 #200  נשלח: א' 17/05/2015 18:37

אוריאורנשטיין
·
היי

אני רכשתי את זה
http://www.maverickhousewares.com/digital-remote-b...

עושה עבודה נהדרת אבל החלק האלחוטי זולל סוללות כך שאני משתמש רק בחלק הנייח שלו

הזמנתי מאמזון חובר הביא לי אותו מארה"ב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #201  נשלח: ג' 19/05/2015 23:26

תודה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #202  נשלח: ב' 25/05/2015 14:00

פסטרמה הודו
תמלחת[כבישה] 3כוסות מים, 4עלי דפנה, 3כפות סוכר חום, 3כפות מלח גס אם הבשר מוכשר יש להוריד כמות מלח] 2.כפיות פפריקה ל24 שעות ולאחריה מרינדה -2כפות סילאן, 2כפות דבש, 3כפות שמן זיית, 1 כפית פפריקה רגילה, 1/2 כפית שבבי צילי, 1 כפית מלח גס, 1 כפית פלפל שחור גרוס 4 עלי דפנה מהכבישה ל 48 שעות
3 שעות עישון פחם ארגנטינאי דחוס אקולוגי עם שבבי תפוח .



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #203  נשלח: ב' 25/05/2015 14:10

יצא לך יפה איך הטעם
_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #204  נשלח: ב' 25/05/2015 15:22

הטעם טוב מאד הריח נהדר .
עדיין בוחן מה שונה/טוב יותר :-לתלות נתח או להניח על רשת ,מה ההבדל בין רשת תחתונה לרשת עליונה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #205  נשלח: ב' 25/05/2015 15:29

אוריאורנשטיין כתב:
פסטרמה הודו
תמלחת[כבישה] 3כוסות מים, 4עלי דפנה, 3כפות סוכר חום, 3כפות מלח גס אם הבשר מוכשר יש להוריד כמות מלח] 2.כפיות פפריקה ל24 שעות ולאחריה מרינדה -2כפות סילאן, 2כפות דבש, 3כפות שמן זיית, 1 כפית פפריקה רגילה, 1/2 כפית שבבי צילי, 1 כפית מלח גס, 1 כפית פלפל שחור גרוס 4 עלי דפנה מהכבישה ל 48 שעות
3 שעות עישון פחם ארגנטינאי דחוס אקולוגי עם שבבי תפוח .


האם אתה מרוצה מהפחמים ויש ארומה והכן קניתה את הפחמים
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Avi_h
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2007

מיקום: כרמיאל
הבעות תודה: 68
מספר הודעות: 1604

 #206  נשלח: ב' 25/05/2015 21:33

כיאה לחג השבועות, עשינו ארוחה בשרית גדולה.
הזדמנות טובה לשבור כמה מיתוסים לגבי עישון בשר. עשיתי נתח של 2 קילו שפונדרה ונתח 3 קילו אנטריקוט. לא צילמתי כי לא חשבתי על הפוסט הזה אתמול

תיבול על בסיס חרדל, דבש, מלח ופלפל . 7 שעות עישון ב100 מעלות.
מדיד היה מחובר כל הזמן ל2 הנתחים. לקראת סוף העישון המדיד הראה כ70 מעלות בתוך הבשר!.
הנה החלק היפה: העישון אוטם את הבשר במעין קראסט וכל המיצים נשארים בפנים אז הבשר נשאר אדום ועסיסי.
לאחר מכן עטיפה בנייר אלומיניום וחצי שעה מנוחה על השיש.
פחם ישראלי פשוט ושבבי עץ היקורי.

מסקנות:
עישון זה לא גריל, אין בעיה להגיע לטמפרטורת בשר גבוהה בהנחה שעובדים נכון.
אנטריקוט יותר טעים. שפונדרה מלאה בשומן
והכי חשוב: חובה לצלם לטובת הצופים.

_________________
72o
(2) הבעות תודה: agnostic , אוריאורנשטיין
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #207  נשלח: ב' 25/05/2015 23:09

הפחם הינו פחם Bricapar פחם ארגנטיני דחוס אקולוגי 70 שח ל8 קג פחם .08-8538056 2 שקים משלוח חינם
ש חלופה באותו מחיר של עץ קרבצו בלנקו אך יש לי שבבי עצי תפוח היקורי דובדבן וצאנקים של עצי הדר אז לא לקחתי אותו .
הפחם מחזיק היטב 3 שעות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #208  נשלח: ג' 26/05/2015 7:29

אוריאורנשטיין כתב:
הפחם הינו פחם Bricapar פחם ארגנטיני דחוס אקולוגי 70 שח ל8 קג פחם .08-8538056 2 שקים משלוח חינם
ש חלופה באותו מחיר של עץ קרבצו בלנקו אך יש לי שבבי עצי תפוח היקורי דובדבן וצאנקים של עצי הדר אז לא לקחתי אותו .
הפחם מחזיק היטב 3 שעות


אני מכיר את זה זה אכן פחם אכותי וגם מחזיק זמן רב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 680
מספר הודעות: 4770

 #209  נשלח: ג' 26/05/2015 9:45
סלמון לחג השבועות

שברתם אותי

אז במסגרת חגיגות שבועות 3 קילו של דג סלמון טרי מצאו את דרכם למגש אותו רואים בתמונה.

לא צילמתי את התוצאה המלאה ואת התהליך אבל זה מה שנותר במקרר

בדרך הם:
- צופו בשכבת מלח בישול ללילה שלם לספוג את הנוזלים מבשר הדג.
- נשטפו ונוגבו במטליות נייר
- עברו למעשנת בחום של 70-90 מעלות צלזיוס לשעה וחצי
- עברו לשולחן ההגשה
- 3/4 ממנו התחסל והשאר עבר למקרר ולאחר מכן צולם

זו פעם שנייה שאני מעשן סלמון, בפעם הקודמת התוצאה הייתה מעט "עסיסית מידי" הפעם הבאתי את טמפרטורת הבשר ל 55-60 מעלות צלזיוס והבשר יצא עסיסי במידה הנכונה.

המלח נספג לתוך הבשר וזה הטיבול היחידי.

הטעם ..... שפתיים יישקו! והריח מדהים.


250 גרם האחרונים משלוש קילו סלמון

(1) הבעות תודה: agnostic
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #210  נשלח: ג' 26/05/2015 9:49

משה שמע אתה אלוף שחקת אותה
_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
(1) הבעות תודה: molvy
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  13  |  14  |  15  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht