אוריאורנשטיין היקר ,
כל אחד יוכל מה שהוא רוצה אם זה כשר או לו בשביל זה
אני פתחתי את האשכול הזה שכולם יהנו לראות גם אם זה לא
כשר ד.א הפרסומים שלך מאוד כייפים לצפייה ותודה שאתה
משתף אותנו אוריאורנשטיין
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
זה נכון שזה מעדן אמיתי ואני מאוד רוצה לעשות אות זה כל דבר בזמנואוריאורנשטיין כתב:מעדן אמיתי יש הרבה מתכונים ברשת...
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
שאלות לגבי עישון בשר
שלום,
לאחרונה נכנס לי הג'וק להתחיל לעשן בשר , יצא לי לאכול מספר פעמים ואני מאוד אוהב את הטעם , לכן הדבר הראשון שעשיתי זה התחלתי לבנות מעשנתמגניב! (מצב תמונה )
צריך להוסיף:
ארובה עם מנגנון פתיחה וסגירה
פתח קטן בחלק התחתון לכניסה של אויר
מד חום בחלק העליון
רשת באמצע
אשמח לקבל עוד טיפים\ רעיונות להוספה
בנוסף יש מספר שאלות על הכנת הבשר
1. איזה עץ משתמשים לעישון
2. האם שמים את העץ מתחילת ההכנה או שמוסיפים אותו לקראת הסוף
תודה
לאחרונה נכנס לי הג'וק להתחיל לעשן בשר , יצא לי לאכול מספר פעמים ואני מאוד אוהב את הטעם , לכן הדבר הראשון שעשיתי זה התחלתי לבנות מעשנתמגניב! (מצב תמונה )
צריך להוסיף:
ארובה עם מנגנון פתיחה וסגירה
פתח קטן בחלק התחתון לכניסה של אויר
מד חום בחלק העליון
רשת באמצע
אשמח לקבל עוד טיפים\ רעיונות להוספה
בנוסף יש מספר שאלות על הכנת הבשר
1. איזה עץ משתמשים לעישון
2. האם שמים את העץ מתחילת ההכנה או שמוסיפים אותו לקראת הסוף
תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
nimo קודם כל הבנייה של המעשנה מרשימה מאוד
לגבי
איזה עץ משתמשים לעישון
אפשר עם גחלים שזה מעולה אפשר עם עצים יבשים כמו אלון אבוקדו לימון תפוז דובדבן ויש עוד
האם שמים את העץ מתחילת ההכנה או שמוסיפים אותו לקראת הסוף
את העץ מדליקים לפני העישון בשר נותנים למעשנה להתאזן
כמה טיפים
אתה צריך שעון חום שמודד טמפרטורה במעשנה
אתה צריך גם בעת ההפעלה להניח כלי שעליו ירדו הנוזלים כי
זה לא טוב שהם ירדו על הבשר
מקווה שעזרתי בהצלחה
לגבי
איזה עץ משתמשים לעישון
אפשר עם גחלים שזה מעולה אפשר עם עצים יבשים כמו אלון אבוקדו לימון תפוז דובדבן ויש עוד
האם שמים את העץ מתחילת ההכנה או שמוסיפים אותו לקראת הסוף
את העץ מדליקים לפני העישון בשר נותנים למעשנה להתאזן
כמה טיפים
אתה צריך שעון חום שמודד טמפרטורה במעשנה
אתה צריך גם בעת ההפעלה להניח כלי שעליו ירדו הנוזלים כי
זה לא טוב שהם ירדו על הבשר
מקווה שעזרתי בהצלחה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
nimo כתב:@noam3039
·
מד חום הוזמן
לפי מה שקראתי שמים פחמים ועליהם כלי ברזל עם עץ (זה שעושה את העשן )
מעל זה באמצע שמים כלי עם מיים שהבשר לא יתיבש
ולמעלה את הבשר\עוף וכו
האם זה תקין או שיש דרך אחרת מומלצת??
לגבי המעשנת , כמה חשוב לעשות פתח בחלק התחתון ? לכניסה של אוויר
תודה...
לגבי המעשנת , כמה חשוב לעשות פתח בחלק התחתון ? לכניסה של אוויר
זה חשוב כי יש ויסות אוויר כלומר סרקולצייה יותר טובה
לפי מה שקראתי שמים פחמים ועליהם כלי ברזל עם עץ (זה שעושה את העשן )
אלו שבבי עץ זה טוב
מעל זה באמצע שמים כלי עם מיים שהבשר לא יתיבש
ולמעלה את הבשר\עוף וכו
לגבי כל עם מיים יש שחולקים על זה ויש שמשתמשים עם זה אבל אני ממליץ על מיים חמים ולא
קרים כי זה מוריד טמפרטורה
כן ואת הבשר שמים מעל
ואני אשמח אם תפרסם עוד תמונות של המעשנה של הבנייה
מקווה שעזרתי
·
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- OferL
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3906
- הצטרף: אפריל 2006
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 340 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
פתח כניסת אויר הוא חובה אחרת לא תהיה לך בערה. הפתח צריך ויסות כלשהו שמאפשר להגדיל/להקטין את כמות החמצן שמגיעה לגחלים.
זה חיוני לצורך ויסות הטמפ.
יש שמוסיפים וסת אויר גם בארובה. לא הכרחי.
בתחתית צריך כלי שיקלוט את האפר ושתוכל להוציא אותו או דלת בתחתית.
מעל הכלי לאפר צריך רשת שעליה ישבו הגחלים ולא יתכסו באפר.
אתה יכול להסתכל על תמונות של גרילים של וובר ברשת. יש להם מבנה כזה.
צריך להוסיף מדף מתכת בין האש לבשר. הבישול במעשנת כזו בצורת ארונית הוא בחום לא ישיר. לכן לוח מתכת שיחסום חלק מהחום ועליו אפשר להניח כלי מים. החסימה צריכה להיות חלקית כדי שעשן כן יעבור למעלה.
יש לך מקום לשלושה מדפים בגובה שבנית. רק תבנה אותם נשלפים כך שיהיה לך משחק עם גובה הבשר.
עוד דבר שתוכל להוסיף הוא מוט אופקי בחלק העליון שאשר לתלות ממנו נתחים/עופות שלמים.
וגם חור או שניים בדופן בגובה הבשר. להחדרת מדחום עם כבל.
לגבי הבישול עצמו. מים לא משמשים לשמור על הבשר מלהתייבש. הם לא חודרים לבשר.
המים מסוותים את המטפ. שלא יהיו עליות/ירידות חדות וגם יוצרים אפקט של קיטור במעשנת שמקצר את הבישול.
כמו שכתבו אפשר גם בלי. צריך פשוט לנסות.
שבבי עץ שמים בתוך כלי ברזל סגור או מעטפת נייר אלומיניום עם חור קטן אחרת הם נשרפים מהר מאד.
חתיכות עץ גדולות יותר אפשר פשוט להניח על הגחלים.
זה חיוני לצורך ויסות הטמפ.
יש שמוסיפים וסת אויר גם בארובה. לא הכרחי.
בתחתית צריך כלי שיקלוט את האפר ושתוכל להוציא אותו או דלת בתחתית.
מעל הכלי לאפר צריך רשת שעליה ישבו הגחלים ולא יתכסו באפר.
אתה יכול להסתכל על תמונות של גרילים של וובר ברשת. יש להם מבנה כזה.
צריך להוסיף מדף מתכת בין האש לבשר. הבישול במעשנת כזו בצורת ארונית הוא בחום לא ישיר. לכן לוח מתכת שיחסום חלק מהחום ועליו אפשר להניח כלי מים. החסימה צריכה להיות חלקית כדי שעשן כן יעבור למעלה.
יש לך מקום לשלושה מדפים בגובה שבנית. רק תבנה אותם נשלפים כך שיהיה לך משחק עם גובה הבשר.
עוד דבר שתוכל להוסיף הוא מוט אופקי בחלק העליון שאשר לתלות ממנו נתחים/עופות שלמים.
וגם חור או שניים בדופן בגובה הבשר. להחדרת מדחום עם כבל.
לגבי הבישול עצמו. מים לא משמשים לשמור על הבשר מלהתייבש. הם לא חודרים לבשר.
המים מסוותים את המטפ. שלא יהיו עליות/ירידות חדות וגם יוצרים אפקט של קיטור במעשנת שמקצר את הבישול.
כמו שכתבו אפשר גם בלי. צריך פשוט לנסות.
שבבי עץ שמים בתוך כלי ברזל סגור או מעטפת נייר אלומיניום עם חור קטן אחרת הם נשרפים מהר מאד.
חתיכות עץ גדולות יותר אפשר פשוט להניח על הגחלים.
Enjoy the Silence
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
מסכים עם כל העצות של החברה לפני
דבר נוסף שלא הזכירו זה בידוד
מאוד מומלץ לבודד את המעשנת מהסביבה מבחינת טמפרטורה, יש כמה שיטות לעשות את זה והנפוצה ביותר היא להשקיע את המעשנת בתוך מבנה לבנים מבודדות.
הבידוד נותן טמפרטורה יותר יציבה וקלה יותר לבקרה וכמובן חוסכת אנרגיה משמע חיסכון של עצים ופחמים.
בהצלחה ובתיאבון
דבר נוסף שלא הזכירו זה בידוד
מאוד מומלץ לבודד את המעשנת מהסביבה מבחינת טמפרטורה, יש כמה שיטות לעשות את זה והנפוצה ביותר היא להשקיע את המעשנת בתוך מבנה לבנים מבודדות.
הבידוד נותן טמפרטורה יותר יציבה וקלה יותר לבקרה וכמובן חוסכת אנרגיה משמע חיסכון של עצים ופחמים.
בהצלחה ובתיאבון
תודה על כל התגובות ,
המשכתי עם הבנייה (ראו תמונות)
הדבר האחרון שנשאר הוא הפתח אוויר החלק למטה (יבוצע היום )
מה הדרך הכי טובה לשמור על חום לזמן ארוך ?
במנגל רגיל אני משתמש בפחמים של עץ הדר אבל זמן הבערה שלהם נמוך יחסית
יש המלצות לפחמים \ עצים מסוג אחר ??
יש חנויות מומלצות לעץ לעישון ? ואיזה סוג אתם ממליצים להתחיל ?
המשכתי עם הבנייה (ראו תמונות)
הדבר האחרון שנשאר הוא הפתח אוויר החלק למטה (יבוצע היום )
מה הדרך הכי טובה לשמור על חום לזמן ארוך ?
במנגל רגיל אני משתמש בפחמים של עץ הדר אבל זמן הבערה שלהם נמוך יחסית
יש המלצות לפחמים \ עצים מסוג אחר ??
יש חנויות מומלצות לעץ לעישון ? ואיזה סוג אתם ממליצים להתחיל ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור