אשכול לכול חובבי עישון הבשר

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #736 

אוריאורנשטיין היקר ,
כל אחד יוכל מה שהוא רוצה אם זה כשר או לו בשביל זה
אני פתחתי את האשכול הזה שכולם יהנו לראות גם אם זה לא
כשר ד.א הפרסומים שלך מאוד כייפים לצפייה ותודה שאתה
משתף אותנו אוריאורנשטיין (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #737 

Short Ribs

אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #738 

מעדן אמיתי יש הרבה מתכונים ברשת

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #739 

אוריאורנשטיין כתב:מעדן אמיתי יש הרבה מתכונים ברשת
...
זה נכון שזה מעדן אמיתי ואני מאוד רוצה לעשות אות זה כל דבר בזמנו (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

דובוב
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 19
הצטרף: פברואר 2016
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #740 

חברים.אני רוצה ליצור איזה ספר מתכונים לעישון בשר.אשמח אם כול אחד יתרום מנסיונו.וירשום מתכון מומלץשכתוב בקצרה.תודה רבה!

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #741 

אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

nimo
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 75
הצטרף: נובמבר 2013
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שאלות לגבי עישון בשר

נושא שלא נקרא #742 

שלום,
לאחרונה נכנס לי הג'וק להתחיל לעשן בשר , יצא לי לאכול מספר פעמים ואני מאוד אוהב את הטעם , לכן הדבר הראשון שעשיתי זה התחלתי לבנות מעשנתמגניב! (מצב תמונה )

צריך להוסיף:
ארובה עם מנגנון פתיחה וסגירה
פתח קטן בחלק התחתון לכניסה של אויר
מד חום בחלק העליון
רשת באמצע

אשמח לקבל עוד טיפים\ רעיונות להוספה

בנוסף יש מספר שאלות על הכנת הבשר
1. איזה עץ משתמשים לעישון
2. האם שמים את העץ מתחילת ההכנה או שמוסיפים אותו לקראת הסוף

תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #743 

nimo קודם כל הבנייה של המעשנה מרשימה מאוד
לגבי
איזה עץ משתמשים לעישון
אפשר עם גחלים שזה מעולה אפשר עם עצים יבשים כמו אלון אבוקדו לימון תפוז דובדבן ויש עוד

האם שמים את העץ מתחילת ההכנה או שמוסיפים אותו לקראת הסוף
את העץ מדליקים לפני העישון בשר נותנים למעשנה להתאזן

כמה טיפים

אתה צריך שעון חום שמודד טמפרטורה במעשנה
אתה צריך גם בעת ההפעלה להניח כלי שעליו ירדו הנוזלים כי
זה לא טוב שהם ירדו על הבשר
מקווה שעזרתי בהצלחה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

nimo
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 75
הצטרף: נובמבר 2013
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

נושא שלא נקרא #744 

@noam3039
·
מד חום הוזמן :)

לפי מה שקראתי שמים פחמים ועליהם כלי ברזל עם עץ (זה שעושה את העשן )
מעל זה באמצע שמים כלי עם מיים שהבשר לא יתיבש
ולמעלה את הבשר\עוף וכו

האם זה תקין או שיש דרך אחרת מומלצת??

לגבי המעשנת , כמה חשוב לעשות פתח בחלק התחתון ? לכניסה של אוויר

תודה

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #745 

nimo כתב:@noam3039
·
מד חום הוזמן :)

לפי מה שקראתי שמים פחמים ועליהם כלי ברזל עם עץ (זה שעושה את העשן )
מעל זה באמצע שמים כלי עם מיים שהבשר לא יתיבש
ולמעלה את הבשר\עוף וכו

האם זה תקין או שיש דרך אחרת מומלצת??

לגבי המעשנת , כמה חשוב לעשות פתח בחלק התחתון ? לכניסה של אוויר

תודה
...

לגבי המעשנת , כמה חשוב לעשות פתח בחלק התחתון ? לכניסה של אוויר
זה חשוב כי יש ויסות אוויר כלומר סרקולצייה יותר טובה

לפי מה שקראתי שמים פחמים ועליהם כלי ברזל עם עץ (זה שעושה את העשן )
אלו שבבי עץ זה טוב

מעל זה באמצע שמים כלי עם מיים שהבשר לא יתיבש
ולמעלה את הבשר\עוף וכו

לגבי כל עם מיים יש שחולקים על זה ויש שמשתמשים עם זה אבל אני ממליץ על מיים חמים ולא
קרים כי זה מוריד טמפרטורה

כן ואת הבשר שמים מעל

ואני אשמח אם תפרסם עוד תמונות של המעשנה של הבנייה
מקווה שעזרתי
·
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #746 

פתח כניסת אויר הוא חובה אחרת לא תהיה לך בערה. הפתח צריך ויסות כלשהו שמאפשר להגדיל/להקטין את כמות החמצן שמגיעה לגחלים.
זה חיוני לצורך ויסות הטמפ.
יש שמוסיפים וסת אויר גם בארובה. לא הכרחי.
בתחתית צריך כלי שיקלוט את האפר ושתוכל להוציא אותו או דלת בתחתית.
מעל הכלי לאפר צריך רשת שעליה ישבו הגחלים ולא יתכסו באפר.
אתה יכול להסתכל על תמונות של גרילים של וובר ברשת. יש להם מבנה כזה.
צריך להוסיף מדף מתכת בין האש לבשר. הבישול במעשנת כזו בצורת ארונית הוא בחום לא ישיר. לכן לוח מתכת שיחסום חלק מהחום ועליו אפשר להניח כלי מים. החסימה צריכה להיות חלקית כדי שעשן כן יעבור למעלה.
יש לך מקום לשלושה מדפים בגובה שבנית. רק תבנה אותם נשלפים כך שיהיה לך משחק עם גובה הבשר.
עוד דבר שתוכל להוסיף הוא מוט אופקי בחלק העליון שאשר לתלות ממנו נתחים/עופות שלמים.
וגם חור או שניים בדופן בגובה הבשר. להחדרת מדחום עם כבל.

לגבי הבישול עצמו. מים לא משמשים לשמור על הבשר מלהתייבש. הם לא חודרים לבשר.
המים מסוותים את המטפ. שלא יהיו עליות/ירידות חדות וגם יוצרים אפקט של קיטור במעשנת שמקצר את הבישול.
כמו שכתבו אפשר גם בלי. צריך פשוט לנסות.

שבבי עץ שמים בתוך כלי ברזל סגור או מעטפת נייר אלומיניום עם חור קטן אחרת הם נשרפים מהר מאד.
חתיכות עץ גדולות יותר אפשר פשוט להניח על הגחלים.
Enjoy the Silence

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6718
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1309 פעמים

נושא שלא נקרא #747 

מסכים עם כל העצות של החברה לפני

דבר נוסף שלא הזכירו זה בידוד

מאוד מומלץ לבודד את המעשנת מהסביבה מבחינת טמפרטורה, יש כמה שיטות לעשות את זה והנפוצה ביותר היא להשקיע את המעשנת בתוך מבנה לבנים מבודדות.

הבידוד נותן טמפרטורה יותר יציבה וקלה יותר לבקרה וכמובן חוסכת אנרגיה משמע חיסכון של עצים ופחמים.

בהצלחה ובתיאבון

nimo
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 75
הצטרף: נובמבר 2013
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

נושא שלא נקרא #748 

תודה על כל התגובות ,

המשכתי עם הבנייה (ראו תמונות)

הדבר האחרון שנשאר הוא הפתח אוויר החלק למטה (יבוצע היום )

מה הדרך הכי טובה לשמור על חום לזמן ארוך ?

במנגל רגיל אני משתמש בפחמים של עץ הדר אבל זמן הבערה שלהם נמוך יחסית

יש המלצות לפחמים \ עצים מסוג אחר ??

יש חנויות מומלצות לעץ לעישון ? ואיזה סוג אתם ממליצים להתחיל ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #749 

אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #750 

אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”