מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 53 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  52  |  53  |  54  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #781  נשלח: א' 08/01/2017 15:58

SZLTF
agnostic
oferlaor
molvy

תודה לכולם על המחמאות !
הפיקניה נקרא גם שפיץ צ'אך וכיכב בשרשור ואצלי לא פעם. הוא נתח בקר מהשריר מעל הרגליים האחוריות ועד כמה שאני מבין, וזה לא הרבה, בקר הוא כשר והכל תלוי באופן החיתוך שלו. אבל אני באמת לא הכתובת.

ההכנה מתחילה אצל הקצב. נכתב פה לא להריד את השומן. אישית אני לא מאמין בזה. ואני מתבסס על מה שקראתי וראיתי עד היום. שכבת השומן העבה בפיקניה ובנתחים אחרים לא "נמסה" ולא מוסיפה טעמים כמו שכתוב בהרבה אתרים. טעמי שומן מגיעים משיוש בתוך הנתח.
רוב האנשים לא יכולים לאכול שומן קשה. ובאמת לא רצוי מטעי בריאות.
ככה שבדרך כלל החלק הזה הולך לפח מבלי שתרם דבר. מה שהשומן כן עושה זה מבודד מהחום וזה אפשר לעשות גם עם שכבה דקה יחסית. על כך בהמשך.

הקצב שלי מוריד את רוב השכבה החיצונית וגם חלק קשה של שומן שנמצא בתוך הנתח ומקשה על החיתוך אחר כך. הנתח היה כמעט 3 ק"ג.

בבית: 24 שעות של dry brine.
בנוסף הזרקת בירה. לא חובה. רק רציתי לנסות. זה מוסף נוזלים שבדרך כלל ניגרים בבישול אבל גם מוסף סוכרים וטעמים בתוך הנתח.
שעה לפני הבישול rub תבלינים לפי המתכון Mrs. O'Leary's Cow Crust:
2 כפיות פלפל שחור גרוס
1 כפית אורגנו או טימין יבש
1 כפית רוזמרין יבש (לטחון ידנית)
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל או שבבי בצל יבש
1 כפית פפריקה
1/2 כפית צ'ילי חריף (לשיקולכם...)
מערבבים וממיסים במעט מים שתיווצר משחה. אפשר להמיס בשמן אבל התבלינים נמסים טוב יותר במים. מורחים על הבשר (לא על השומן) ומכניסים למקרר לשעה.

עישון: הבשר קר מהמקרר כמובן.
צד השומן למטה. מהווה בידוד מהחום וכך החלק התחתון שחשוף לחום ישיר יחסית לא מתבשל מהר מדי.
לקח לו כמעט שלוש שעות להגיע ל-54 מעלות כשהמעשנת עובדת על 110-130 מעלות. יחד עם עוד הרבה בשר על המדפים שבהחלט מאיטים את הבישול.
מדי חצי שעה רסס של חומץ.
בחצי שעה האחרונה כשהיה כבר 49-50 מעלות, מרחתי עליו רוטב ברבקיו. ערבבתי כמה בקבוקים שהיו לי בבית לקראת סיום... הרוטב מתקרמל וצריך להיזהר במריחה לא להזיז את התבלינים אחרת נוצרות קרחות.
אצלי הרוב אוהבים מדיום-רייר. למי שמעדיף יותר מבושל אפשר לסיים במחבת אחרי חיתוך ולהביא לכל מידת עשיה שרוצים.


עם rub לפני עישון

אחרי העישון. רואים קרחת... מרחתי את הרוטב חזק מדי

בעבודה. הפיקניה למעלה מימין


_________________
Enjoy the Silence
(2) הבעות תודה: molvy , SZLTF
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #782  נשלח: א' 08/01/2017 17:26

תודה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #783  נשלח: א' 08/01/2017 17:27

חדש ,ישן וים
עוף , פסטרמה הודו, שעברה סויד ומעשנה , ודג מוסר ים במעשנה [ברין מלח ויין לבן , ייבוש]




| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #784  נשלח: ג' 10/01/2017 12:27

יפה מאד! נראה מעולה
_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #785  נשלח: ו' 13/01/2017 15:56

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #786  נשלח: ו' 13/01/2017 18:14

שאפו על ההשקעה והמוכנות להתנסות במשהו חדש, נראה איכותי
2. הערות ברשותך 1 זה לא מרינדה אלא ראב יבש 2. דג מומלץ מאד לעשות בטמם נמוכות יותר 90 ממוצע .
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #787  נשלח: ו' 13/01/2017 18:47

אוריאורנשטיין כתב:
שאפו על ההשקעה והמוכנות להתנסות במשהו חדש, נראה איכותי
2. הערות ברשותך 1 זה לא מרינדה אלא ראב יבש 2. דג מומלץ מאד לעשות בטמם נמוכות יותר 90 ממוצע .
·

אוריאורנשטיין ,
זה לא אני זה מישהו נחמד שיש לו ערוץ ביותיוב ומידי פעם מפרסם
(1) הבעות תודה: אוריאורנשטיין
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
SZLTF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 18, 2008

מיקום: קריות
הבעות תודה: 22
מספר הודעות: 147

 #788  נשלח: ה' 19/01/2017 11:13

כמה יצירות מהזמן האחרון

פסטרמה הודו

פיקניה מעושנת לטמפ' של 66 מעלות, מדיום

צלעות בקר מעושן למדיום

(1) הבעות תודה: אוריאורנשטיין
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
SZLTF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 18, 2008

מיקום: קריות
הבעות תודה: 22
מספר הודעות: 147

 #789  נשלח: ה' 19/01/2017 11:40

בשבת הקרובה אני מתכוון לעשן דג שלם,
אינטיאס במשקל של כ-1 ק"ג.
יש למישהו טיפים בנושא?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #790  נשלח: ה' 19/01/2017 11:43

נראה מדהים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
SZLTF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 18, 2008

מיקום: קריות
הבעות תודה: 22
מספר הודעות: 147

 #791  נשלח: ה' 19/01/2017 12:08

אוריאורנשטיין
·ראיתי שהכנת דג מעושן,
תוכל לתת מתכון?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריאורנשטיין (אורי אורנשטיין)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 28, 2015
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 202

 #792  נשלח: ה' 19/01/2017 21:37

איזה מהם סלומון פורל או מוסר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 726
מספר הודעות: 5002

 #793  נשלח: ה' 19/01/2017 21:49

אוריאורנשטיין
·
עשיתי סלמון כמה פעמים ופרט להשרייה של לילה בראב יבש (סוכר חום ומלח בישול) שטיפה וייבוש לא עשיתי כלום ויצא מעדן. הסוד לא לעלות מה 80-90 מעלות בסביבת הדג ולא לייבש אותו

פורל עדיין לא עשיתי, אשמח לטיפים

תודה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
JonathanYaar (Jonathan Yaar)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 14, 2017
מספר הודעות: 1

 #794  נשלח: ה' 19/01/2017 23:10

טעות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
SZLTF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 18, 2008

מיקום: קריות
הבעות תודה: 22
מספר הודעות: 147

 #795  נשלח: ו' 20/01/2017 9:29

אוריאורנשטיין כתב:
איזה מהם סלומון פורל או מוסר


·המוסר,
סלמון עשיתי כבר כמה פעמים לפי מתכון אמריקאי,
בריין, ייבוש ומריחה במייפל, יצא מעדן.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  52  |  53  |  54  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht