מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 61 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  60  |  61  |  62  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #901  נשלח: א' 21/05/2017 10:06

אז סופסוף חנכתי הסופ"ש את המעשנת שנרכשה כבר לפני מספר חודשים- בבלאק פריידיי...
(עברתי דירה בדרך וכו'..אז נאלצה להמתין מעט בצד).
בתכנית:
2.4ק"ג שפיץ צ'ך\פקאניה מיושן, שהמתין כמה שעות בניחותא בצד והתבשם בראב "ברביקיו" יבש ומעט חרדל צהוב.
2X פסטרמה חזה הודו ~2.2ק"ג כל אחד, אחרי 48שעות בבריין ואז עוד 12שעות בשני סוגי מרינדות (דבש\שום\חרדל, פפריקה\ברביקיו פיקנטי).
6X כרעיים עוף בראב חצי יבש שהוחדר מתחת לעור 24שעות לפני (ע"ב ברביקיו, קארי אדום, פפריקה, מלח, סילאן, שום).





| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #902  נשלח: א' 21/05/2017 10:12

הוכנסו בהדרגה למעשנת ... שבבי עץ תערובת של היקורי + קוביות אלון חביות יין שהושרו מספר שעות במים.
הפאקניה מתחילה ב100-105 מעלות.
לאחר כשעתיים הפסטרמות ועולים ל110מעלות
ושעה לאחר מכן הקרעיים... שבילו כשעתיים נוספות ב110מעלות וכחצי שעה לקראת הסוף העלתי ל120-130מעלות ואז אפילו מעט יותר שהעור יצא קריספי (טיפ שקיבלתי באחד הפורומים).





| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #903  נשלח: א' 21/05/2017 10:18

הפקאניה יצאה אחרי כ5.5שעות (ב100-105מעלות חיצוני) בטמפ' פנימית של כ61מעלות.
(ישבה כחצי שעה בחוץ לנוח בנייר כסף ומעל הרשת שלא תרטב מהמיצים)..
יצאה עסיסית ומדהימה... (מדיום לגמרי כפי שרואים ).
בתחילה פרסתי בכיוון הסיבים ואז סובבתי ותיקנתי.
למחרת בבוקר נפרסה בפורס נקניקים והייתה טעימה אף יותר! רואים את השיוש היפה ששמר עליה עסיסית.
מסקנות לשיפור בעתיד:
1) יכולה להשאר עוד טיפה במעשנת - לטמפ' פנימית 65מעלות... לכיוון מדיום.
2) להשאיר כשעה-שעתיים במהלך העישון עטופה בנייר כסף למנוע התיישבשות הקרום החיצוני... ואולי גם להשאיר יום לפני בראב...





| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #904  נשלח: א' 21/05/2017 10:27

הפסטרמות הודו יצאו לאחר כ3.5שעות לערך.. בטמפ' פנימית של כ63מעלות (תכננתי להשאיר מעט יותר אך הייתי צריך לפנות את השטח). באמצע העישון לערך הפכתי אותן והברשתי בשאריות המרינדה שנותרו (שמרתי אותן בקירור כ"א בשקית שלה).
התקררו על הרשת עטופות בנייר כסף ולאחר מכן במקרר. נפרסו בבוקר למחרת והיו גם כן טעימות מאד, אם כי טיפה יבשות יותר ממה שאני מכין בד"כ בתנור הבייתי. אך עדיין מצוינות!

הכרעיים יצאו לאחר כ2שעות בטמפ' פנימית של 76מעלות ולאחר כ10-20דקות אחרונות עם מכת חום להפוך את העור לפריך.
סה"כ יצאו טובות מאד אך היו יכולות להשאר עוד איזה 30דקות בכדי להיות מוכנות יותר, כנראה שהמדחום היה בנקודה לא ממש פנימית והראה טמפ' גבוה יותר ממה שהיה ממש בתוך החלקים העבים.
כמו כן, כדאי אולי לעשדות בריין ארוך יותר יום-יומיים קודם לשמור על העסיסיות ולהשתמש בפחות תבלינים ומרינדה עדינה בכדי לשמר את טעם העישון לבשר. כמו שהן יצאו העישון היה בעיקר על העור החיצוני ופחות חדר פנימה.

סה"כ בהחלט ניסיון ראשון מוצלח מאד מאד וכל בני הבית נהנו מאד ועוד יהנו מכמות הנקניקים הפרוסים שחלקם הקפאנו בכמויות נוחות להפשרה.
(משהו שאני כבר עושה הרבה זמן עם פסטרמות שמכין בתנור הבייתי - פורס הכל ביום שאחרי ומקפיא..עוברות הפשרה מצוין).

אז מקווה שנהניתם ותודה לחברי הפורום והשרשור על השיתופים והטיפים שאני כבר לומד בשקיקה תקופה ארוכה...
בשבוע הבא מתוכננים דגים (סלומון, פורלים ואולי טונה אדומה אם אמצא...).





| פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 691
מספר הודעות: 4880

 #905  נשלח: א' 21/05/2017 10:36

galgo
·ברוך הבא לקהילת המעשנים ללא סיגריות

נראה מדהים מה שעשית

הבשר האדום מגרה ומעורר תיאבון

בהצלחה בהמשך
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #906  נשלח: א' 21/05/2017 10:40

בהמשך לניסיון הראשון - מספר שאלות\התיעצות - מדובר במעשנת גז 4 קומות משז"ר (מותג australian chef שנראה זהה לזו של אמגזית):

1) המלצה לכפפות חסינות לחום\גריל או טיפ אחר להתעסקות עם הבשר וכו'? \
את כפפת התנור של הבית לכלכתי מידי והן לא היו הכי נוחות.. ראיתי שמוכרים כל מיני כפפות גריל עם סיליקון מבחוץ ובידוד פנימי שניתן לכבש ולנקות..למישהו יש המלצה למשהו ספציפי ולא יקר שאוכל לרכוש בארץ\להזמין באמזון וכו'?

2) במהלך העישון, למרות שעבדתי עם טמפ' נמוכה מאד יחסית, כמעט המינימום של המעשנת, השבבים בקופסא שהגיע עם המעשנת נגמרו מאד מהר (למרות שהושרו מספר שעות לפני כן במים) ונאלצתי מספר פעמים למלא מחדש את הקופסא, ובכל פעם נוצר עשן בכמות גדולה יחסית למשך 30-40דקות לכל היותר ונגמר... יש למישהו טיפ\רעיון איך לשפר את המצב? שכמות שבבים תוכל להספיק ליותר זמן או איך להאט את התהליך? מזכיר שהשתמשתי לא רק בשבבי היקורי, אלא גם בקוביות עץ אלון מחביות שהיו די גדולות..ועדיין התפחמו מאד מהר...

3) המון עשן יצא דרך הדלת ולא דרך הארובה ונראה לי שבכלל לא עבר דרך המזון- הזמנתי פס איטום ייעודי לצורך זה..אך גם תהיתי אם למישהו יש רעיון נוסף? וגם איך לשפצר את הארובה שנראית לי "פתוחה מידי"?

להשתמע בינתיים,
גל
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 86
מספר הודעות: 3658

 #907  נשלח: א' 21/05/2017 11:30

galgo
·ברוך הבא ומקווה שתהנה כמונו.
1. ניסיתי ככפות סיליקון ולא אהבתי בגלל הזעה גבוהה וחוסר בידוד מספיק. משתמש בכפפות רתך. לא מושלם אבל בסדר.
2. לא מכיר מעשנות גז. אבל במעשנת פחם עברתי לשריפת גזרי עץ. מתקבל עשן נקי לאורך זמן. לא יודע אם זה רלוונטי לך.
3. אטימה תשתפר עם הבישול. אדי שומן יצטברו בנקודות היציאה של האויר ויסתמו אותם חלקית לפחות. אם אתה שם אטם שים לב שהוא מתאים לשימוש ליד מזון. ארובה אתה יכול לכסות חלקית עם כל דבר. מגנט מקרר למשל...

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #908  נשלח: א' 21/05/2017 13:45

OferL כתב:
@galgo
·ברוך הבא ומקווה שתהנה כמונו.
1. ניסיתי ככפות סיליקון ולא אהבתי בגלל הזעה גבוהה וחוסר בידוד מספיק. משתמש בכפפות רתך. לא מושלם אבל בסדר.
2. לא מכיר מעשנות גז. אבל במעשנת פחם עברתי לשריפת גזרי עץ. מתקבל עשן נקי לאורך זמן. לא יודע אם זה רלוונטי לך.
3. אטימה תשתפר עם הבישול. אדי שומן יצטברו בנקודות היציאה של האויר ויסתמו אותם חלקית לפחות. אם אתה שם אטם שים לב שהוא מתאים לשימוש ליד מזון. ארובה אתה יכול לכסות חלקית עם כל דבר. מגנט מקרר למשל...


·עם איזה גזרי עץ אתה משתמש
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 86
מספר הודעות: 3658

 #909  נשלח: א' 21/05/2017 16:18

noam3039
·אלון

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #910  נשלח: ד' 24/05/2017 14:55

במהשך להצלחה בסופ"ש האחרון ולקראת הסופ"ש הקרוב - האם למישהו יש המלצות בנושא עישון והכנת דגים לעישון?
נראה לי שהכיוון הוא פורלים (אם אמצא טריים - או שניתן קפואים?) וגם פילה סלמון.. ואולי אולי טונה אדומה - אם אמצא באזור מודיעין (למישהו יש המלצות היכן?).
איזה הכנה נדרשת מראש? ראיתי כמה דוגמאות בפורום של כבישה במלח גס כ24שעות לפני.. לפחות לסלומון.
המלצות נוספות?
המטרה שהסלומון\טונה יצאו מעושן\משומר שכזה אך עסיסי - קצת כמו המעושן שקונים בסופר.. רק שלא יהיה מלוח מידי..
והפורלים שיהיו עסיסיים ומתפרקים מהעצם, כמו אלו של דג-על-הדן (אם מישהו מכיר).

אז אם מישהו יכול לחלוק טיפים ו"מתכון" שניסה ויצא מוצלח - אשמח.
העישון חם במעשנת שלי, אני חושב שטמפ' מינימאלית היא סביבות 70-80מעלות.. ויש לי שבבי מסקיט וקצת היקורי.

שאלה נוספת - היכן ניתן לרכוש צינור גז תקני מגומי לחיבור המעשנת לאספקת הגז מהקיר? מה שיש כרגע קצר יחסית 1.5מטר(הגיע עם המעשנת במקור משז"ר) וארצה משהו באורך 2.5-3מטר בכדי שאוכל למקם את המעשנת במיקום נוח בהרבה כך שהעשן יוכל להתפזר לאויר הפתוח ולא להצטבר מתחת לגגון מרפסת.

תודה שוב לכולם (תמונות מובטחות),
גל
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #911  נשלח: ד' 24/05/2017 15:09

קודם כל לגבי צינור גז יש חניות שמוכרים לפי מטר אז כן אפשר למצוא

לגבי עישון דגים קרא את זה

http://www.jaddess.com/למה-מ-קרל/

בהצלחה

_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #912  נשלח: ה' 25/05/2017 15:20


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #913  נשלח: שבת 27/05/2017 10:22


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #914  נשלח: שבת 27/05/2017 10:24


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #915  נשלח: ג' 30/05/2017 18:00


_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  60  |  61  |  62  | ... |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht