מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 63 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  62  |  63  |  64  |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #931  נשלח: שבת 22/07/2017 7:17

up חברים תתחילו קצת לפרסם האשכול רדום מאוד
_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #932  נשלח: ב' 24/07/2017 14:23

האשכול רדום..המעשנת הרבה פחות אז הנה..אנסה להעיר מעט את השרשור עם קצת מההתנסויות בשבועות האחרונים:
צלעות\סטייק "פרה נמוכה" בהשראת הקישור הבא:
Double Apple Ribs
בפירוש חופשי - שיטת 2-2-1 יצא שווה ביותר! להזהר שלא יתייבש ולהקפיד על טמפ'. פנימית


בריין על בסיס סיידר תפוחים יום לפני בשקית וואקום

לקראת סוף ההכנה (שעה אחרונה אחרי שהוצאתי מנייר הכסף), ציפוי רסק תפוחיםברביקיו שהתקרמל יפה. במהלך העישון ריססתי מידי פעם מיץ תפוחים שלא יתייבש.

התוצר הסופי.. לפני שנטרף כל כך מהר שלא הספקתי אפילו לצלם פרוס.. הציפוי יצא מדהים וטעים והבשר עסיסי ומלא טעם.



נערך בפעם אחרונה על-ידי galgo בתאריך ב' 24/07/2017 14:55, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #933  נשלח: ב' 24/07/2017 14:40

ההתנסות הראשונה שלי ב"הזרקות" לבשר..לפחות לצורך אכילה (הזרקות לבני אדם דווקא עשיתי הרבה... )
קניתי כזה (עלה 10$ כולל משלוח במבצע)
מתכון ה"ההזרקה" מבוסס בעיקר על טיפים שמצאתי כאן:
brisket-injectionה"קורבן" הראשון היה נתח פקאניה עגל טרי, ללא שום טיפול או השריה מראש (אחד הדברים שרציתי למנוע בעצם..ההזרקה אמורה בתאוריה להחליף כל בריין או טיפול משמעותי):


מזריק את התערובת למרכז המסה של הנתח...כל מספר ס"מ.. רואים את הבשר ממש מתנפח..עד שהנוזל מתחיל לדלוף מהחורים... מעבר לכך מעט מאד תערובת תיבול מסביב, תימין ופלפל שחור...וישב במקרר עטוף בניילון נצמד כשעתיים לפני העישון.

שיטת 3-2-1, בשעה האחרונה לא התאפקתי והברשתי מעט גלייז מתקתק ע"ב ברביקיו "ג'ק דניאלס" ומעט מרכיבים הדומים למה שהזרקתי..סתאם כי אוהבים אצלי ורציתי לנסות.. התקרמל ונראה מאד מעורר תאבון! יצא לנוח בטמפ' 63מעלות (אוכלים אצלי מדיום-וול לדאבוני...אחרת היית ימוצ

יצא פשוט טעים ועסיסי ברמות, הרבה יותר פשוט וקל לשלוט במליחות ומרכיבי התיבול ככה בהזרקה... שלא נדבר על הכנה קצרה יותר ולא נדרש תכנון מראש...חשוב לבחור בתערובת עדינה וכזו שלא תשתלט על טעם הבשר... אבל באמת יוצא עסיסי הרבה יותר מאשר בלי בכלל... במיוחד לאור הע

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #934  נשלח: ב' 24/07/2017 14:42

ועוד תמונה אחת לסיום הסט הקודם...

עוד תמונה שתזילו ריר..וכן..זה טעים כמו שזה נראה ;)

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #935  נשלח: ב' 24/07/2017 14:54

ואחרון להיום - דווקא לא בדיוק "עישון" אבל מומלץ בחום... היה מבצע על פילה סלומון - מלבד עישון 2ק"ג שהתחסלו במהירה, השארתי 1ק"ג בצד לניסוי בכבישה קרה - ע"ב מלח\סוכר, גרידת לימון\תפוז, שמיר + וודקה..יצא פשוט מהמם - הרבה יותר טוב ממה שציפיתי.. וסופר פשוט להכנה!
מבוסס על שילוב בסגנון חופשי של המתכונים למטה - בעיקר הראשון
salt-cured-salmon-with-juniper-and-vodka
Homemade-salmon-gravlax-recipe-easy-cured-salmon-fillet-with-dill-weed-and-herbs/
citrus-cured-salmon
(אני השארתי 36שעות, יצא טעים מאד ולא מלוח בכלל - אך בשרני מעט כמו סושי בחלק העבה, אפשר להשאיר עד 48שעות ואפילו קצת יותר חופשי ולקבל בשר כבוש יותר )

בפעם הבאה אני רוצה לנסות סלומון כבוש עם סלק..ולו בגלל הצבע המדהים!
יש כמה מתכונים מסתובבים ברשת (חפשו למשל של גורדון רמזי ביוטיוב) - וזה אחד שהתמונות נראות מדהימות במיוחד:
beet-cured-salmon-with-dill-tarragon-fresh-horseradish


התוצאה הסופית אחרי שישב 36שעות במקרר תחת משקל... עם הפיכה וניקוז הנוזלים פעם אחת. בסיום התהליך שטפתי היטב את המלח ונוזלי הכבישה..חלק מהשמיר וגרידת הלימון נשארו בתוך הבשר וזה מצוין....


פרסנו את כל הנתח מהעור. הרוב נצרך מהמקרר תוך יומיים..וחלק הקפאנו בניילון נצמד והפשרנו כשבוע לאחר מכן בלי להרגיש בהבדל.

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #936  נשלח: ב' 24/07/2017 15:42

פשוט כל הכבוד הבשר והדגים נראים ליגה
_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #937  נשלח: ב' 24/07/2017 17:03

galgo
·נראה מצוין.
כמה צלעות בתליה






_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #938  נשלח: ב' 24/07/2017 17:09

סינטה שרימפס וירקות





_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #939  נשלח: ב' 24/07/2017 17:15

פרגיות נקניקיות ולחם




_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #940  נשלח: ב' 24/07/2017 18:33

OferL כתב:
@galgo
·נראה מצוין.
כמה צלעות בתליה

נראה יאמייי
יכול לתאר מעט את המתכון ותהליך ההכנה? זה משהו שאני רוצה לנסות, רק איכשהו לא מצליח למצוא כמות סבירה של צלעות...עד שאני מגיע לטיב טעם הכל נגמר
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #941  נשלח: ב' 24/07/2017 22:02

galgo
·הזמנתי באתר שלהם משלוח. לא היתה בעיה עם הכמות.
קצת הורדתי שומן
שמן זית וrub שאני לא זוכר.
תליה מעל גחלים ושבבי עץ בחום 100-120 עם מכסה סגור למשך שעתיים.
אח"כ הוצאתי ומרחתי רוטב חמאה סילאן ומעט ברבקיו כלשהו.
הכנסתי לנייר כסף ל 45 דקות באותו חום. הפעם על הרשת.
בסוף פתחתי את נייר הכסף ל 15 דקות לקרמל את הרוטב.

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #942  נשלח: ג' 25/07/2017 6:18

OferL, התמונות מדברות בעד עצמן שאפו ישר כוח כייף לראות את הפרסומים שלך
_________________
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
(1) הבעות תודה: OferL
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #943  נשלח: ג' 25/07/2017 8:07

OferL כתב:
@galgo
·הזמנתי באתר שלהם משלוח. לא היתה בעיה עם הכמות.
קצת הורדתי שומן
שמן זית וrub שאני לא זוכר.
תליה מעל גחלים ושבבי עץ בחום 100-120 עם מכסה סגור למשך שעתיים.
אח"כ הוצאתי ומרחתי רוטב חמאה סילאן ומעט ברבקיו כלשהו.
הכנסתי לנייר כסף ל 45 דקות באותו חום. הפעם על הרשת.
בסוף פתחתי את נייר הכסף ל 15 דקות לקרמל את הרוטב.


רעיון טוב להזמין
מה לגבי השרימפס? טיפים להכנה?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 3688

 #944  נשלח: ג' 25/07/2017 15:44

galgo
·זה מאד תלוי איזה סוג אתה קונה. הפעם אלו היו קטנים( לא זוכר את השם) ומבושלים.
כך שלמעשה צריך רק לחמם אותם ללא בישול נוסף.
טבלתי ברוטב מנגו עדין שלא יסתיר את טעם השרימפס ומעט פלפל גרוס.
הנחתי על רשת צפופה מעל תבנית כדי שאם יפלו מהרשת אוכל לתפוס אותם.
בערך חצי שעה חימום ומעט מאד עשן. בדקתי טמפ. הגיעו לסביב 65 70.
נעלמו תוך דקות...

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Eran23
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 24, 2017
מספר הודעות: 4

 #945  נשלח: א' 30/07/2017 2:46
פס איטום

galgo כתב:
משתף אתכם ב"שדרוג" קל שעשיתי למעשנת הגז.
אחד הדברים שהטרידו אותי מלכתחילה הן כמויות העשן (ואני מניח החום) שזלגו סביב הדלת שלא הייתה אטומה.
בזבוז עשן וגם אנרגיה ואני מניח שלא תרם לפיזור האחיד בתוך המעשנת.
בכדי לפתור את הבעיה - מצאתי חנות בeBay המתמחה בפתרונות בידוד ואיטום למעשנות. ..
רכשתי פס איטום ייעודי לנושא והתקנתי סביב שולי הדלת.
(בדיעבד - רכשתי פס אולי איכותי מידי וגם רחב מידי - אז חציתי אותו לאורך... וגם החבילה בערך פי 3 ממה שאני צריך - אז אם מישהו רוצה לרכוש את השאר במחיר העלות- אשמח בפרטי)
זה עובד מצוין כפי שניתן לראות בתמונה - למרות שהוא מעט עבה מידי (נדחס במעט לחיצה) ולכן הנעילות המגנטיות המקוריות לא הצליחו להחזיק את הדלת סגורה.
אחרי אלתור ראשוני ע"י קשירה בחוט.. רכשתי זוג ידיות הידוק שהותקנו בקלות ועכשיו הרבה יותר נחמד ונוח (נרכשו מאותה חנות למעלה).
מומלץ בחום לכל מי שיש מעשנת כזו - אין יותר דליפה של עשן מהשוליים אלא רק מהארובה - וגם הנעילה נוחה יותר .


·איך הדבקת את פס האיטום?
יש לנו בערך את אותו המעשנת רק ששלי עם גחלים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  62  |  63  |  64  |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht