מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אשכול לכול חובבי עישון הבשר


עמוד 65 מתוך 67
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  64  |  65  |  66  |  67  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #961  נשלח: ב' 07/08/2017 11:51

והפעם משהו בהשראת מתכון שכבר מזמן רציתי לנסות (מתנצל מראש בפני אוכלי הכשר מביניכם..זה פשוט לא כשר מכל כך הרבה בחינות..)
סינטה לבן ממולא גבינת צאן ותיבול, עטוף ב"שטיח" בייקון ומעושן:
Bacon Weave Wrapped, Cheese Stuffed, Pork Tenderloin


סינטה לבן שפתחתי באמצע (פרפר), ניקיתי היטב (מרוב השומן) והתעללתי קלות בעזרת פטיש שניצלים, שהה כמה שעות במשרה ע"ב פלפל שחור ושום, נשטף היטב, עליו גבינת צאן, צ'ימיצורי שום תוצרת בית, טימין ועירית טריה קצוצה.

שטיח הבייקון ש"ארגתי" במו ידי ;) תסתכלו בלינק למעלה למתכון, יש לו שם מדריך איך לעשות - יצא לי מדליק לפעם ראשונה...והרבה יותר נוח מאשר לעטוף את הנתח ישירות.. (טיפ - לבקש שיחתכו לכם חתיכות ארוכות שלמות ומנתח ישר - ולא עקום כמו אצלי...)

נתח הסינטה הממולא, מגולגל בתוך "שטחי" הבייקון, עם קיסמים בקצות הבייקון שלא יפרדו ועטוף ניילון נצמד לייצוב קל - הולך לנוח איזה שעה במקרר... עד שאכין את המעשנת...



נערך בפעם אחרונה על-ידי galgo בתאריך ב' 07/08/2017 12:12, נערך סך הכל פעם אחת
(1) הבעות תודה: OferL
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #962  נשלח: ב' 07/08/2017 11:58

אחרי התמצקות של כשעה במקרר לערך..אפשר להעביר למעשנת..

נכנס למעשנת על שבבי עץ מייפלאג'ק דניאלס..טמפ' 109מעלות.. עם הקיסמים שלא יתפרק והבייקון יפרד...

על הדרך..מצטרפת אליו נתח צדדי שהורדתי מהסינטה עם רצועות שומן ומעט בשר- כבשתי בצד כמה שעות תוך כדי על בסיס פלפל שחור, ברנדי ומייפל.. במטרה להכין מעין "בייקון"... כי כבר הדלקתי מעשנת..ומה אכפת לי אם כבר :) (היה מבצע בטיב טעם 29ש"ח לק"ג סינטה לבן.. אז שווה ג

ומכיוון וכבר הדלקתי מעשנת כאמור.. והצטרפו אלינו לארוחת ערב אנשים שפחות בעניין בשר לא כשר - אז שמתי עוד איזה 3ק"ג כרעיים שישבו במרינדהבריין חצי יבש ע"ב סויהטריאקי,סילאן וראב ברביקיוטוסקנה... שהסינטה והבייקון לא ירגישו בודדים מידי במעשנת..

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #963  נשלח: ב' 07/08/2017 12:03

והתוצאה - הסופית?
פשוט ללקקק את האצבעות... היה טעים לפחות כמו שזה נראה יפה!


הסינטה הממולאעטוף יצא מהמעשנת אחרי שלוש שעות לערך בטמפ' פנימית 68מעלות...

ה"בייקון" יצא יחד עם הסינטה - עבר זיגוג מייפלג'ק דניאלס קל כמחצית השעה פני הסוף..שיהיה מעניין... נראה ממש מדהים.

והעופות המשיכו לעוד כמחצית השעה בטמפ' גבוהה יותר - כ130-140מעלות לערך בכדי שהעור יהפוך מעט יותר קריספי - כמו שאנו אוהבים!

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 30, 2009
הבעות תודה: 7
מספר הודעות: 219

 #964  נשלח: ב' 07/08/2017 12:10

כאמור - ללקק את האצבעות - הכל יצא טעים כמו שזה נראה
מקווה שנהניתם מומלץ בחום לבדוק את המתכון הנ"ל וגם את הבלוג בקישור שנתתי למעלה - יש לבחור הרבה רעיונות ומתכונים יצירתיים שנראים מהמם - בהחלט נותן השראה...


הרול סינטה יצא פשוט מדהים - מלא טעם ועסיסי - עם בייקון קריספי מסביב . חשוב לתת לנוח לפחות 30דקות בכדי שהגבינה תתמצק מעט. אני הוספתי לתערובת הגבינה בפנים גם מעט פיסות גבינת מוצרלה. גבינת הצאן נמסה לחלוטין. שימו לב שהשארתי לזמן ארוך יותר ממה שכתוב במתכון,

גם העופות יצאו שחומים ופריכים וחברה נאה לסינטה...

וה"בייקון" שנפרס רק ביום למחרת אחרי ששהה במקרר - יצא מעולה -תוספת מצוינת לחביתות וכו'... לאור אחוז השומן הגבוה זה פחות למתאים לאכילה בפני עצמו... בפעם הבאה אולי אנסה לעשות בייקון "אמיתי" מה שידרוש גם כבישה במהלך מספר ימים לפני העישון בכדי שיהפוך יותר "נק

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 84
מספר הודעות: 3639

 #965  נשלח: ב' 07/08/2017 15:45

galgo
·נראה מעולה. תודה על המתכון והתמונות!

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  Aug 08, 2010
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 670

 #966  נשלח: ג' 08/08/2017 22:59

אוקיי החלטתי לרכוש את הסמוקי מאונטיין 37 של וובר.
אני אתחיל בדברים צמחוניים כמו עוף וכו׳ ומשם נתקדם לאט לאט.
שתי שאלות בבקשה:
1) אפשר מתכון טוב לעוף? בעיקר שוקיים, כרעיים ופרגיות
2) האם לאחר ההתקנה של המעשנה צריך לעשות לה ״הרצה״ בכדי להסיר כל מיני לכלוכים מהייצור?

_________________
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  Aug 08, 2010
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 670

 #967  נשלח: ד' 09/08/2017 21:28

היום רכשתי את המעשנה ותפעלתי אותה לראשונה.
הכנתי כמה עופות (פולקע וירכיים) ומספר נקניקיות רגילות. יצא פשוט טעים, אם כי קצת מעושן מדי.




_________________
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 1822
מספר הודעות: 32158

 #968  נשלח: ה' 10/08/2017 9:47

galgo כתב:
והתוצאה - הסופית?
פשוט ללקקק את האצבעות... היה טעים לפחות כמו שזה נראה יפה!
·

נראה טעים בטירוף, בהחלט אנסה כשתגיע המעשנה שלי

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  Aug 08, 2010
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 670

 #969  נשלח: ה' 10/08/2017 20:04

עוד תמונה


_________________
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  Aug 08, 2010
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 670

 #970  נשלח: א' 13/08/2017 16:32

מנסה להחיות קצת את השרשור. הכנסתי עכשיו למעשנה שלושה עופיונים עם רוטב צ׳יפוטלה ודבש וכמה נקניקיות פשוטות.
כמה שעות ואעלה תמונות.

_________________
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 1822
מספר הודעות: 32158

 #971  נשלח: ה' 17/08/2017 21:04

הי חברים.

"ותיק" בסו ויד - חדש בתחום המעשנה ורוצה להבין את השילוב בנהם. האם הבישול בסו ויד רק מקצר את התהליך, או שזה מבטיח תוצאות יותר טובות מבחינת רכות הבשר? ואם כן, האם שעה של סו ויד מקצרת בשעה של זמן במעשנה או שיש יחס אחר?

אשמח לתשובות.

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 84
מספר הודעות: 3639

 #972  נשלח: ה' 17/08/2017 22:17

אפשר לשלב בהצלחה סו ויד ועישון. העישון בד"כ קצר יותר ועובד בטמפ. גבוהות יותר מסו ויד. כך שההכנה בסו ויד תקצר מאד את העישון ולהפך. לכן צריך נתח גדול מאד שהבישול שלו ארוך מאד כדי שיהיה בכלל טעם לעשות את שניהם. בריסקט למשל או כתף.
בנתח כזה לבישול יש בד"כ שלב של עישון למשך 2-3 שעות. שיוצר bark ומכניס טעמי עישון. אח"כ עוטפים בנייר כסף וממשיכים לבשל כדי לרכך את הבשר במשך שעות. כאן אפשר לשלב סו ויד. כי הבישול יכול להיות בכל סוג של חום. גם בתנור מטבח. לסו ויד יהיה יתרון בשמירה על עסיסיות.

אני לא מציע לך להתחיל מזה. תכיר קודם את המעשנת שלך. עם נתחים קצרים לבישול שקשה ליפול בהם. חזה הודו, גוש של אנטריקוט, סלמון, עוף שלם או חלקים.

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 84
מספר הודעות: 3639

 #973  נשלח: ה' 17/08/2017 22:46
UDS

לפני שלושה חודשים בניתי מעשנת מחבית בסגנון UDS


הוראות הרכבה יש ברשת והרבה סרטוני יוטיוב.
סל פחמים


הפעלה ראשונה


מאז בישלתי עליו מגוון גדול של בשרים בהצלחה גדולה.










בניתי שתי קומות



החבית מאפשרת לעבוד איתה כמו גריל במכסה פתוח ובחום גבוה לצריבת סטייקים






ממליץ מאד אם יש לכם זמן ועניין.

_________________
Enjoy the Silence
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
noam3039
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2013
הבעות תודה: 421
מספר הודעות: 3161

 #974  נשלח: ו' 18/08/2017 7:09
Re: UDS

OferL כתב:
לפני שלושה חודשים בניתי מעשנת מחבית בסגנון UDS


הוראות הרכבה יש ברשת והרבה סרטוני יוטיוב.
סל פחמים


הפעלה ראשונה


מאז בישלתי עליו מגוון גדול של בשרים בהצלחה גדולה.










בניתי שתי קומות



החבית מאפשרת לעבוד איתה כמו גריל במכסה פתוח ובחום גבוה לצריבת סטייקים






ממליץ מאד אם יש לכם זמן ועניין.


שאפו אין עליך המעשנה ניראת מעולה כיף לראות פרסומים כאלה
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 1822
מספר הודעות: 32158

 #975  נשלח: ב' 21/08/2017 15:47

הצעצעוע החדש הגיע וסופסוף בסופש היה לי זמן להרכיב אותה, להכין אותה (עישון על ריק להסרת טעמי "לוואי"), ולעשות בישול ראשוני. למעשנה נכנסו נתחי פיקאניה, עוף שלם, תפוחי אדמה (שבושלו במים לפני כן), גמבה ונקניקיות "פשוטות". בוצע בישול של שעתיים לפיקאנה ולעוף ואח"כ הטמפרטורה עלתה לעוד שעה רק לעוף. העוף והפיקניה הושרה ל כ 32 שעות בבריין 3 אחוז. העישון התבצע לפי טבלת הטמפרטורות והזמנים שמצאתי פה:

https://smokingmeat.co.il/page/5/

רשמים:

1. הפיקאניה טעימה להפליא, רק שיצא חום בפנים במקום ורוד. אני מניח שצריך להוריד טמפרטורה?

2. העוף יצא נפלא.

3. התפוחי אדמה גם טעימים.

4. הגמבה יצא פשוט לא אכילה, היה לה טעם שרוף משום מה, למרות שלא נשרפה.

5. נקניקיות רגילות יותר טעימות במים מאשר במעשנה, יצאו יבשות.












_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד


נערך בפעם אחרונה על-ידי Huber בתאריך ב' 21/08/2017 16:11, נערך בסך הכל 2 פעמים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  64  |  65  |  66  |  67  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht