מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


שרשור ה Sous Vide הגדול


עמוד 16 מתוך 18
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  15  |  16  |  17  |  18  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2217
מספר הודעות: 37486

 #226  נשלח: א' 29/04/2018 9:52

המחיר הכי נמוך שראיתי לאנובה:

https://www.hometheater.co.il/vt298999.html

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
GalZilberman (Gal Zilberman)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 31, 2014
הבעות תודה: 46
מספר הודעות: 494

 #227  נשלח: א' 06/05/2018 8:10

הWancle הגיע,
מכשיר פשוט, אבל מחמם את המים בצורה תקינה.
בבדיקה עם מדחום היה הפרש של 0.4 מעלות, אבל יכול להיות גם שהמדחום שבדקתי הוא זה שטעה.
אתמול עשיתי ניסיון ראשון עם נתח של סינטה, יצא לי מזעזע, המתכון שראיתי היה רשום 58 מעלות למשך שעה, יצא כמו צלי.

אשמח לקבל הפניה למתכונים טובים יותר.


הגיע ארוז יפה

הבשר בוואקום, כנראה דק מדי

בפעולה

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2217
מספר הודעות: 37486

 #228  נשלח: א' 06/05/2018 12:00

GalZilberman - מה הכוונה "כמו צלי"?

אני אישית בסטייקים עושה 54 מעלות לכשעה וחצי-שעתיים, יוצא לי מדיום ורך כמו חמאה.

פה יש לך מידע מקיך בנושא:

https://www.seriouseats.com/2015/06/food-lab-compl...

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
GalZilberman (Gal Zilberman)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 31, 2014
הבעות תודה: 46
מספר הודעות: 494

 #229  נשלח: א' 06/05/2018 12:59

Huber
·תודה רבה, אולי הניסוח שלי לא היה טוב, הרגיש מבושל מדי ולא כמו סטייק
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
matanbr
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 03, 2009
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 90

 #230  נשלח: א' 06/05/2018 15:39

לפי התמונה הסטייקים שעשית דקיקים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2217
מספר הודעות: 37486

 #231  נשלח: א' 06/05/2018 15:41

matanbr - בסו ויד אין שום קשר לעובי (אלא אם כן עושים נתח מאוד מאוד מאוד עבה ואז פשוט צריך קצת יותר זמן), דרגת העשייה נקבעת ע"H הטמפרטורה ולא ע"י עובי הנתח.

מה שכן, יהיה הרבה יותר מאתגר לצרוב נתח דק בלי להרוס אותו.

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
matanbr
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 03, 2009
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 90

 #232  נשלח: א' 06/05/2018 17:07

Huber
·

הטמפרטורה זהה זה נכון אבל כמו שאמרת הזמנים משתנים
לפי דעתי לזמן של שעה-שעה וחצי צריך סטייקים עבים כדי שייצא טוב , ככה לטעמי לפחות...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
GalZilberman (Gal Zilberman)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 31, 2014
הבעות תודה: 46
מספר הודעות: 494

 #233  נשלח: ב' 07/05/2018 7:06

matanbr
·טעות של מתחיל, רצתי לקנות בשישי בסוף היום וזה מה שהיה.
אנסה שוב השבוע
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
richrach
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 18, 2008
הבעות תודה: 57
מספר הודעות: 2196

 #234  נשלח: ב' 07/05/2018 7:20

58 מעלות זה לדרגת עשייה מדיום-וול
כפי ש Huber ציין, לדרגה של מדיום רר יש לכוון ל 54-55 מעלות
(1) הבעות תודה: GalZilberman
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
inverminx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Sep 01, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 222

 #235  נשלח: א' 20/05/2018 23:07

בוא נניח שאת המכשיר קיבלת מתנה מחמותך ושקיות הוואקום הם לא עניין של מה בכך, בתור אחד שנמשך לחדשנות אני עדיין לא מצליח להבין את ההמצאה הזאת. שעתיים בכדי לבשל סטייק ועוד אחרי זה אני צריך לצלות אותו על מחבת סטייקים ולעשן את כל הבית ? זה לא אמור לקחת 15 דק במנגל גז ?
לא יכלו להמציא כיריים אינדוקציה אשר דוגמות את טמפרטורת מחבת הסטייקים ומווסתת את החום בהתאם? לא יותר פשוט ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2217
מספר הודעות: 37486

 #236  נשלח: ב' 21/05/2018 8:46

https://anovaculinary.com/what-is-sous-vide/


Consistency. Because you cook your food to a precise temperature for a precise amount of time, you can expect very consistent results.



תראה לי סטייק אחד בכל שיטת בישול אחרת שיוצא באותה רמת עשייה לכל אורכו (רמז, אין דבר כזה). אפילו כשאני כבר עושה על האש, אני מבשל את הסטייקים כשעה בסו ויד ורק אח"כ משחים אותם קלות על המנגל (שוב, לא חובה, זה רק למען האסתטיקה).

תסתכל פה:

https://anovaculinary.com/what-is-sous-vide/sous-v...

https://scienceandfooducla.wordpress.com/2016/01/0...

https://sansaire.com/cook-steak-sous-vide/


וזה לא רק סטייק. כל בישול שמצריך טמפרטורה מדוייקת יוצא טוב יותר, לדוגמא ביצים שלוקות, סלמון ועוד.

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
inverminx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Sep 01, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 222

 #237  נשלח: ב' 21/05/2018 10:10
מסכים לגמרי לגבי הקונסיסטנטיות

Huber
·

לגבי הסטייק עם אותה מידת עשייה לכל אורכו, אני לא בטוח שזה מה שאני מחפש בסטייק. אני אוהב את הטעם הצרוב מבחוץ ואת הטעם הרך מבפנים. לא בטוח שהבישול בוואקום נותן את זה.. מעבר לזה ,סטייק טוב במסעדה טובה, בין עם על גריל גחלים או גז, אולי קשה יותר להפיק (עקומת למידה יותר איטית..) אבל מסתבר שאפשרי..

מסכים לגמרי לגבי הקונסיסטניות, אבל עם הטכנולוגיה והאפשרויות שקיימות היום אני לא מצליח להבין את ההמצאה הזאת שרק גורמת לך לעבוד יותר קשה, להמתין יותר זמן וגם עולה לא מעט כסף.

לפחות לגבי סטייקים, אם אני הייתי המשקיע, הייתי שם את הכסף על כיריים אינדוקציה עם חישה של טמפרטורת מחבת הסטייקים (ואם זה מסובך או לא מדוייק מספיק, אז נעץ-מדחום-אלחוטית אשר מתקשרת עם טרמוסטט אשר מותקן בכיריים) , כך תקבל תוצאות קונסיסטנטיות בעשירית מהזמן, בלי לבזבז כסף על שקיות נילון.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2217
מספר הודעות: 37486

 #238  נשלח: ב' 21/05/2018 17:53
Re: מסכים לגמרי לגבי הקונסיסטנטיות

inverminx כתב:
@Huber
·

לגבי הסטייק עם אותה מידת עשייה לכל אורכו, אני לא בטוח שזה מה שאני מחפש בסטייק. אני אוהב את הטעם הצרוב מבחוץ ואת הטעם הרך מבפנים. לא בטוח שהבישול בוואקום נותן את זה.. מעבר לזה ,סטייק טוב במסעדה טובה, בין עם על גריל גחלים או גז, אולי קשה יותר להפיק (עקומת למידה יותר איטית..) אבל מסתבר שאפשרי..

ניסית סטייק בסו ויד שאתה "יודע שזה לא מה שאתה מחפש"?! האם ידוע לך שהרבה מסעדות בעולם ובארץ משתמשות בדיוק בשיטה הזו בסטייקים שאתה מזמין? ולמה צריך "עקומת למידה" כשאפשר להגיע לתוצאות מושלמות כל פעם מחדש?!


מסכים לגמרי לגבי הקונסיסטניות, אבל עם הטכנולוגיה והאפשרויות שקיימות היום אני לא מצליח להבין את ההמצאה הזאת שרק גורמת לך לעבוד יותר קשה, להמתין יותר זמן וגם עולה לא מעט כסף.


בעיני זה דווקא עבודה קלה יותר. שמים בשקית, זורקים למים ונגמר הסיפור. ממש שיטה לעצלנים.


לפחות לגבי סטייקים, אם אני הייתי המשקיע, הייתי שם את הכסף על כיריים אינדוקציה עם חישה של טמפרטורת מחבת הסטייקים (ואם זה מסובך או לא מדוייק מספיק, אז נעץ-מדחום-אלחוטית אשר מתקשרת עם טרמוסטט אשר מותקן בכיריים) , כך תקבל תוצאות קונסיסטנטיות בעשירית מהזמן, בלי לבזבז כסף על שקיות נילון.


מה הקשר בין אינדוקציה לרמת עקביות בבישול הבשר?! הטמפרטורה לא משנה, כנראה שלא קראת את הלינקים שנתתי לך, בכל שיטה אחרת תצטרך להפעיל חום גבוהה מבחוץ מה שיגרום לבישול הדרגתי ולא אחיד, אינדוקציה עם חיישן או כל דבר אחר שתחשוב עליו.


·

בכל מקרה, לי נראה שכבר שללת את השיטה והחלטת שזה לא בשבילך, אז על מה הדיון?

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
inverminx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Sep 01, 2009
הבעות תודה: 6
מספר הודעות: 222

 #239  נשלח: ב' 21/05/2018 18:22
Re: מסכים לגמרי לגבי הקונסיסטנטיות

Huber
·
אל תהיה אנטי (כמוני) ותנסה לזרום איתי שנייה..

אם סו ויד יותר טעים מסטייק שבושל בצורה מושלמת על גחלים\גז\מחבת אז אני אשמח מאד לנסות והדיון לא רלוונטי
אבל אם אפשר להגיע לאותן תוצאות במחבת (בהנחה שעשית הכל בצורה מושלמת מבחינת טיימינג, טמפרטורה, ושוב, ברור שזה לא "אחיד" אבל עובדה שיש סטייקים שנראים אחידים ולא רעים כלל וכלל אשר מבושלים בשיטות קונבנציונליות, אז כנראה שאפשר) אז לדעתי בעזרת טכנולוגיה מתאימה אפשר לפתח מוצר שיביא לך תמיד את אותה התוצאה (לפי מה שהבנתי ממך זה השוס כאן - התוצאות שחוזרות על עצמן..). לכן מערכת שתתחשב בטמפרטורת הסביבה, טמפרטורת הבשר לפני הצליה, העובי שלי, הסוג שלו תוכל להביא תוצאות זהות בכל פעם ובהנחה שכויילה נכון ולהפיק את ה"בישול המושלם"
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
michaelfar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 23, 2015
הבעות תודה: 22
מספר הודעות: 188

 #240  נשלח: ב' 21/05/2018 19:22
Re: מסכים לגמרי לגבי הקונסיסטנטיות

inverminx כתב:
@Huber
·
אל תהיה אנטי (כמוני) ותנסה לזרום איתי שנייה..

אם סו ויד יותר טעים מסטייק שבושל בצורה מושלמת על גחלים\גז\מחבת אז אני אשמח מאד לנסות והדיון לא רלוונטי
אבל אם אפשר להגיע לאותן תוצאות במחבת (בהנחה שעשית הכל בצורה מושלמת מבחינת טיימינג, טמפרטורה, ושוב, ברור שזה לא "אחיד" אבל עובדה שיש סטייקים שנראים אחידים ולא רעים כלל וכלל אשר מבושלים בשיטות קונבנציונליות, אז כנראה שאפשר) אז לדעתי בעזרת טכנולוגיה מתאימה אפשר לפתח מוצר שיביא לך תמיד את אותה התוצאה (לפי מה שהבנתי ממך זה השוס כאן - התוצאות שחוזרות על עצמן..). לכן מערכת שתתחשב בטמפרטורת הסביבה, טמפרטורת הבשר לפני הצליה, העובי שלי, הסוג שלו תוכל להביא תוצאות זהות בכל פעם ובהנחה שכויילה נכון ולהפיק את ה"בישול המושלם"


·

ואתה באמת יודע לעשות את כל זה בצורה מושלמת? אם כן לא חושב שאתה בפורום הנכון. אם לא סו ויד עוזר ואתה סתם מתווכח בשביל להתווכח
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  15  |  16  |  17  |  18  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht