מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


שרשור ה Sous Vide הגדול


עמוד 17 מתוך 18
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  16  |  17  |  18  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
psibeast
חבר ותיק
חבר ותיק


הצטרף בתאריך:
  Dec 02, 2005

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 146
מספר הודעות: 1824

 #241  נשלח: ג' 22/05/2018 9:18
Re: מסכים לגמרי לגבי הקונסיסטנטיות

inverminx כתב:
@Huber
·
אל תהיה אנטי (כמוני) ותנסה לזרום איתי שנייה..

אם סו ויד יותר טעים מסטייק שבושל בצורה מושלמת על גחלים\גז\מחבת אז אני אשמח מאד לנסות והדיון לא רלוונטי
אבל אם אפשר להגיע לאותן תוצאות במחבת (בהנחה שעשית הכל בצורה מושלמת מבחינת טיימינג, טמפרטורה, ושוב, ברור שזה לא "אחיד" אבל עובדה שיש סטייקים שנראים אחידים ולא רעים כלל וכלל אשר מבושלים בשיטות קונבנציונליות, אז כנראה שאפשר) אז לדעתי בעזרת טכנולוגיה מתאימה אפשר לפתח מוצר שיביא לך תמיד את אותה התוצאה (לפי מה שהבנתי ממך זה השוס כאן - התוצאות שחוזרות על עצמן..). לכן מערכת שתתחשב בטמפרטורת הסביבה, טמפרטורת הבשר לפני הצליה, העובי שלי, הסוג שלו תוכל להביא תוצאות זהות בכל פעם ובהנחה שכויילה נכון ולהפיק את ה"בישול המושלם"


לא ניתן בשיטות קונבנציונליות להגיע לאותן תוצאות כמו סו-ויד, לא משנה מה. זה עניין פיזיקלי. כל עוד אתה משתמש בטמפרטורה שהיא גבוהה מטמפרטורת היעד יהיה לך גרדיאנט טמפרטורות עד שהמרכז יגיע לטמפרטורת היעד. זה בהכרח אומר שתהיה לך שכבה חיצונית שהיא עשויה מעבר לטמפרטורת היעד.

השאלה העיקרית היא עד כמה זה נורא שיש גרדיאנט כזה. כאמור - במקרים רבים זה לא נורא וזה לא מפריע לאנשים להנות מסטייק טוב, אבל התוצאות בסו-ויד עדיין שונות מאשר בשיטות קונבנציונליות, וכאמור נותנות כמה יתרונות נוספים מעבר כמו קונסיסטנטיות וגמישות מבחינת זמנים.
(1) הבעות תודה: inverminx
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2222
מספר הודעות: 37530

 #242  נשלח: ג' 22/05/2018 9:25
Re: מסכים לגמרי לגבי הקונסיסטנטיות

inverminx כתב:
@Huber
·
אל תהיה אנטי (כמוני) ותנסה לזרום איתי שנייה..

אם סו ויד יותר טעים מסטייק שבושל בצורה מושלמת על גחלים\גז\מחבת אז אני אשמח מאד לנסות והדיון לא רלוונטי

מי דיבר על טעם? שיטת הבישול משנה את המרקם, לא הטעם. אפילו באותו נתח אפשר ליצור מרקמים שונים לגמרי בעזרת אורך הבישול בשעות. ועדיין - אתה פה על בסיס תיאורטי בלבד, תנסה ואז נדבר (אתה מוזמן אליי אם בא לך)


אבל אם אפשר להגיע לאותן תוצאות במחבת (בהנחה שעשית הכל בצורה מושלמת מבחינת טיימינג, טמפרטורה, ושוב, ברור שזה לא "אחיד" אבל עובדה שיש סטייקים שנראים אחידים ולא רעים כלל וכלל אשר מבושלים בשיטות קונבנציונליות, אז כנראה שאפשר)


ואתה שוב איכשהו מאבד את מה שהוסבר בלינקים. אני אנסה שוב - בשיטת בישול אחרת (כל שיטה) יש להפעיל חום גבוה משמעותית מהרצוי חיצונית בשביל לבשל את החלק הפנימי, מה שיוצר את התוצאות שראית בתמונות (או בחיים אם אי פעם תשים לב). בנוסף בסו ויד אי אפשר לבשל יתר על המידה. אני יכול לשים סטייק, לשכוח ממנו לגמרי ותמיד אגיע לאותה מידת עשייה


אז לדעתי בעזרת טכנולוגיה מתאימה אפשר לפתח מוצר שיביא לך תמיד את אותה התוצאה (לפי מה שהבנתי ממך זה השוס כאן - התוצאות שחוזרות על עצמן..). לכן מערכת שתתחשב בטמפרטורת הסביבה, טמפרטורת הבשר לפני הצליה, העובי שלי, הסוג שלו תוכל להביא תוצאות זהות בכל פעם ובהנחה שכויילה נכון ולהפיק את ה"בישול המושלם"


רגע, זה אני או שכרגע תיארת בדיוק את שיטת הבישול שעלינו אנחנו מנהלים את הדיון - סו ויד



·



רב האנשים בעולם (כולל כמה טבחים במסעדות שיצא לי לבקר בהם) לא יודעים להכין סטייק בצורה מושלמת. אם היה לי שקל על כל פעם שביקשתי סטייק מדיום רייר וקיבלתי מדיום וול דאן... אם אתה יודע איך להגיע לתוצאות משולמות כל פעם, תבורך וסו ויד הוא באמת לא בשבילך.

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2222
מספר הודעות: 37530

 #243  נשלח: ה' 09/08/2018 12:08

האנובה החדש כבר פה - הנה ביקורת:


_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
(1) הבעות תודה: GalZilberman
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Avi_h
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2007

מיקום: כרמיאל
הבעות תודה: 70
מספר הודעות: 1636

 #244  נשלח: א' 26/08/2018 15:45

טוב הגיע האנובה. עכשיו איזה מכשיר ואקום לקנות?
מעוניין להשתמש בו גם לשמירת מזון וגם לסו-וויד. ה C-100 מקבל ביקורות סבירות.

_________________
72o
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2222
מספר הודעות: 37530

 #245  נשלח: ד' 29/08/2018 10:10

אבי, כבר היה על זה דיון בפורום ואם אני לא טועה אפילו אני הגבתי, פשוט תעבור ותקרא.

הנה, חיפוש פשוט בת'רד למילה ואקום מצא לך המון מידע:

https://www.hthome.co.il/modules.php?name=Forums&a...

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
freesombrero
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  May 14, 2017
מספר הודעות: 8

 #246  נשלח: ד' 29/08/2018 10:23

שלום חברים,

התחדשתי באנובה. התקע, כצפוי, צרפתי כזה (סוג E). כמה קריטי להתארגן על מתאם בשביל ההארקה? כי מסתמן שזה סוג של כאב ראש למצוא.

תודה מראש.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2222
מספר הודעות: 37530

 #247  נשלח: ד' 29/08/2018 10:24

תצלם או תעלה תמונה של התקע.
_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
freesombrero
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  May 14, 2017
מספר הודעות: 8

 #248  נשלח: ד' 29/08/2018 10:34

כזה אחד:




שזה באמת סוג F, לא E, ויותר קל למצוא מתאמים. עדיין, הכרחי?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2222
מספר הודעות: 37530

 #249  נשלח: ד' 29/08/2018 10:35

אני כברכשנתיים עם המכשיר ללא הארקה ולא נתקלתי בבעיה.
_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html


"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
freesombrero
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  May 14, 2017
מספר הודעות: 8

 #250  נשלח: ד' 29/08/2018 10:38

תודה רבה, נשמע מצוין!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 19, 2009
הבעות תודה: 106
מספר הודעות: 797

 #251  נשלח: ד' 29/08/2018 11:38

freesombrero
זה מה שאתה צריך, מתאם מ F ל H

http://www.afik2.com/26984-1.html
(1) הבעות תודה: freesombrero
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
עזי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2011

מיקום: מודיעין
הבעות תודה: 82
מספר הודעות: 699

 #252  נשלח: ד' 29/08/2018 11:43

Huber כתב:
אני כברכשנתיים עם המכשיר ללא הארקה ולא נתקלתי בבעיה.


·מצד שני, אם כן היתה בעיה, לא בטוח שהיה מי שיספר לנו עליה...
חשמל ומים - לא בדיוק השילוב שאיתו הייתי לוקח סיכון.
7 ש"ח לתקע ישראלי תקני.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
freesombrero
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  May 14, 2017
מספר הודעות: 8

 #253  נשלח: ה' 30/08/2018 22:38

menny כתב:
@freesombrero
זה מה שאתה צריך, מתאם מ F ל H

http://www.afik2.com/26984-1.html


מצוין, תודה רבה!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
freesombrero
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  May 14, 2017
מספר הודעות: 8

 #254  נשלח: ה' 30/08/2018 22:39

אגב, ניסיתי לחפש אבל לא מצאתי - מישהו יודע איפה קונים בארץ צנצנות מייסון, מהסוג ששף סטפס משתמשים בו הרבה?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hunter22 (יונתן)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  May 22, 2005
הבעות תודה: 30
מספר הודעות: 673

 #255  נשלח: ה' 30/08/2018 23:15

זה המקום שמצאתי (עדיין לא הזמנתי)
http://www.kleibait.com/mobile/?page=group&id=...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  16  |  17  |  18  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht