מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


בית חכם מבוסס על openHAB המדריך השלם (מתעדכן)


עמוד 27 מתוך 42
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  26  |  27  |  28  | ... |  40  |  41  |  42  |  הבא 
   פורומים > HT Home > עוזרות קוליות, שליטה ובקרה
מחבר הודעה
nangel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 13, 2009
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 356

 #391  נשלח: א' 27/01/2019 21:41
שליטה על IR. שיאומי או ברודלינק?

התקנתי ברודלינק אחד בהצלחה תודות למדריך ועכשיו זקוק לעוד 2 לחדרים שונים.

נתקלתי במוצר הזה https://www.lightinthebox.com/en/p/xiaomi-universal-ir-remote-controller-abundant-matching-ways-for-air-condition-tv-projector-fan-camera-cellphone_p6518276.html?utm_campaign=cartcross&prm=1.10.4.0&irgwc=1&utm_source=cj&utm_medium=affiliate&litb_from=affiliate_cj&utm_campaign=4495526&utm_content=7765372

ה
יות ויש לי את ה Gateway של שיאומי תהיתי אם יהיה יותר קל להשתמש בו במקום הברודלינק מיני.

למישהו יש נסיון איתו?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
puma1 (PUMA)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 11, 2012
הבעות תודה: 138
מספר הודעות: 1572

 #392  נשלח: ב' 28/01/2019 0:33

nangel

עד כמה שידוע לי כל הממשק של זה בסינית. ובגלל זה לא יותר מדיי אנשים משתמשים בזה. וגם לא נראה לי שיש אפשרות ללא כתיבת קוד מאפס. לחבר את זה ל-OPENHAB. אם אתה מחפש משהו פשוט יותר מברודלינק יש לך את הארמוני האב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
עזי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2011

מיקום: מודיעין
הבעות תודה: 92
מספר הודעות: 766

 #393  נשלח: ב' 28/01/2019 2:07

מישהו יודע על דרך לשינוי הגדרה בתוכנה/מערכת כך שהפקודה now.getDayOfWeek תחזיר ערך לפי הנהוג בישראל? כלומר, 1 עבור יום ראשון ולא 7.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
puma1 (PUMA)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 11, 2012
הבעות תודה: 138
מספר הודעות: 1572

 #394  נשלח: ב' 28/01/2019 2:14

עזי
·
יש לך TRANSFORMATIONS בתוספים. השאלה מה המטרה בשינוי?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
עזי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2011

מיקום: מודיעין
הבעות תודה: 92
מספר הודעות: 766

 #395  נשלח: ב' 28/01/2019 2:31

אני רוצה להשתמש במספרי הימים הנהוגים אצלנו, בתרחישים אותם אני מוסיף למערכת.
הזכרת תרחיש שרץ אצלך בכניסת השבת. איך הוא כתוב?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
puma1 (PUMA)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 11, 2012
הבעות תודה: 138
מספר הודעות: 1572

 #396  נשלח: ב' 28/01/2019 4:05

עזי
·

התרחיש שלי פשוט משתמש בתוסף astro. רבע שעה לפני בשקיעה. בודק אם יום שישי. X=לשנות ליום בשבוע. XXX=מה יקרה אם זה היום הנכון

קוד:

if (now.getDayOfWeek == X){
XXX
}



אבל אם היום בשבוע זה הטריגר. אז יותר פשוט...
קוד:

Time cron "0 0 14 ? * MON,TUE,WED,FRI *"
 


אפשר ליצור פה את השעות והימים

http://www.cronmaker.com/
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
עזי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2011

מיקום: מודיעין
הבעות תודה: 92
מספר הודעות: 766

 #397  נשלח: ב' 28/01/2019 8:48

אז התרחיש שלי הוא זהה, רק שמעצבן אותי לרשום 5 כדי לזהות את יום שישי (טעיתי בארבעה מתוך ארבעה תרחישים שמשתמשים בערך הזה). אני מאמין שיש אפשרות לשנות זאת, הרי גם בארה"ב יום ראשון הוא היום הראשון בשבוע.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Catskinner (קלוד בן שאול)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  Nov 05, 2006

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 665
מספר הודעות: 14931

 #398  נשלח: ב' 28/01/2019 9:10

עזי
·אישית מצאתי ששימוש ב cron ליצירת trigger לתזמונים בחוקים הוא עדיף בגלל הגמישות שהוא מאפשר. למשל זה מאפשר לייצר "חלון זמנים" שבו החוק פעיל מה שמאוד עוזר כשרוצים לייצר חוקים עם משוב חוזר לאורך זמן - כמו למשל לוודא שהדוד בבוקר דלוק במשך פרק זמן מסויים אפילו אם מישהו כיבה אותו בטעות לאחר ההדלקה בבוקר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
עזי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד


הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2011

מיקום: מודיעין
הבעות תודה: 92
מספר הודעות: 766

 #399  נשלח: ב' 28/01/2019 9:22

Catskinner
·אני משתמש ב-cron ברוב אם לא בכל התרחישים מבוססי הזמן שלי. הוא אכן נוח ומכיל אפשרויות רבות.
ב-now.getDayOfWeek אני משתמש כאשר הטריגר אינו מבוסס זמן אך אני רוצה לבדוק מה היום בשבוע לפני ביצוע הפעולות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ahiel
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Feb 18, 2016
הבעות תודה: 77
מספר הודעות: 944

 #400  נשלח: ב' 28/01/2019 9:52

עזי
·אין אפשרות. ככה זה בג׳אווה.
יש לך שתי אפשרויות אחרות:
להגדיר קבוע משלך לדוג׳
val Number friday = 5

או להשתמש בקבוע של ג׳אווה:

org.joda.time.DateTimeConstants.FRIDAY
(1) הבעות תודה: עזי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
zovirax
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Feb 04, 2006
הבעות תודה: 250
מספר הודעות: 14636

 #401  נשלח: ב' 28/01/2019 15:24

שאלה על rules

אני מעוניין כשהמערכת עולה item מסויים יקבל ערך דיפולטיבי
לדוגמא - המזגן אני מעוניין שיקבל Mode וטמפרטורה

מצאתי בפורומים דרך לעשות , אבל לא עובד לי,
אשמח לעזרה

rule "Init"
when
System started
then

createTimer(now.plusSeconds(180)) [|
if (AC_Mode.state == NULL) AC_Mode.postUpdate(hot)
AC_Temp.postUpdate(24)

]
end
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
puma1 (PUMA)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 11, 2012
הבעות תודה: 138
מספר הודעות: 1572

 #402  נשלח: ב' 28/01/2019 15:43

zovirax
·
כשאתה שומר את הקובץ של החוקים את אמור לראות אם יש שגיאה בקוד. הסברתי את זה במדריך. תנסה את זה ככה. ותראה אם יש שגיאה שאתה שומר את הקוד

קוד:

rule "Init"
when
System started
then

createTimer(now.plusSeconds(180)) [|
if (AC_Mode.state == NULL){
AC_Mode.postUpdate(hot) 
AC_Temp.postUpdate(24)
}
]
end
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
zovirax
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Feb 04, 2006
הבעות תודה: 250
מספר הודעות: 14636

 #403  נשלח: ב' 28/01/2019 16:11

puma1
אין שגיאה.
למה ... אתה רואה משהו לא נכון בקוד?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Catskinner (קלוד בן שאול)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  Nov 05, 2006

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 665
מספר הודעות: 14931

 #404  נשלח: ב' 28/01/2019 16:26

zovirax
·אני לא בטוח שבמקרה זה ערך ה NULL קביל. מה עוד שאם לא הגדרת persistence אז רוב הסיכויים שהערך שלו כשהמערכת תעלה יהיה UNDEF. בקצרצר, הנסיון שלי הוא לא לקבל כמובן מאיליו מהם הערכים שאיתם המערכת עולה.

למה שלא תנסה:

קוד:


if (AC_Mode.state !=hot)

 


במקום?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ahiel
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Feb 18, 2016
הבעות תודה: 77
מספר הודעות: 944

 #405  נשלח: ב' 28/01/2019 16:28

zovirax
·אתה יכול לעשות סתם rule שיגדיר את הערכים שאתה רוצה והוא יעבוד?
לדוג׳ תרשום rule:

rule "Init"
when
System started
then
AC_Mode.postUpdate(hot)
AC_Temp.postUpdate(24)

end

כשתשמור את הקובץ הrule צריך לרוץ ולעדכן את הערכים.
האם הערכים עודכנו והתוצאה היא כפי שאתה רוצה?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > עוזרות קוליות, שליטה ובקרה עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  26  |  27  |  28  | ... |  40  |  41  |  42  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht