מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


התחדשתי בקולה חדש BK-600, יש לי כמה שאלות...


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 786

 #1  נשלח: ד' 19/02/2020 19:36
התחדשתי בקולה חדש BK-600, יש לי כמה שאלות...

היי
אז קודם כל אני מצרף תמונה של הקולה למטה, התמונה הראשונה (סורי לא מצאתי דרך לשים מתחת לכל טקסט רלוונטי)
אני לא יבזבז יותר מדי זמן על הקדמות אבל פנוי לכל שאלה שתרצו

עם זאת יש לי כמה שאלות למנוסים בקליות תוף אמיתי כאן, אקדים ואומר שאני קולה ומאמין בתורה של סקוט מראו, ולכן מנסה להגיע ל ROR שתמיד במגמת ירידה מתונה

הבעיה שלי זה לישם בשליטה על הקולה האחרון במשפט, "ירידה מתונה", כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת מה ARTISAN שמודגש בה בצהוב החלק שאני רוצה לתקןאני לתקן.

אני רוצה ליצור ROR שיותר דומה ל ROR שבתמונת המסך השלישית, כלומר שלאחר העליה המהירה של הROR בהתחלה (מה שיקרה בכל קלייה), תהיה ירידה מתונה יותר של ה ROR ללא שבירה בזוית חדה כמו בתמונת מסך השניה.

השאלה היא איך ליישם את זה בתפעול של הקולה?
אני יציין ויגיד שמדובר בקולה 600 גרם מן הסתם עם 3 מבערים עם HOT AIR ADJ ו DUMPER וכמובן שליטה על הגז ומהירות התוף שפחות רלוונטית כאן

כמו כן אשמח לדעת אם מישהו מוכן או מכיר מישהו שמומחה בקלייה שמאמין בעקרונות של סקוט מאורו ומנוסה בקולה עם שליטה שדומה לקולה שלי ומוכן לעשות לי הדרכה , בתשלום כמובן.

אשמח לתשובות ...תודה





פרופיל | שלח הודעה | חפש
einin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 20, 2018
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 10

 #2  נשלח: ד' 19/02/2020 19:52

התכוונת לסקוט ראו כן? להימנע מה Flick and crash? שהן לפי דעתו הסיבות לקפה אפוי?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 418
מספר הודעות: 4282

 #3  נשלח: ד' 19/02/2020 20:01

האם המכשיר באמת חם כאשר אתה טוען את הקפה? איך נראה הגרף כאשר אתה קולה פעם נוספת מיד?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 786

 #4  נשלח: ד' 19/02/2020 20:55

einin
·
כן
הנקודת שיש קריסה של ה ROR מסומנת בתמונת מסך...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 786

 #5  נשלח: ד' 19/02/2020 20:56

Nemesis
·

כן אני מחמם את המכשיר 20 דקות מהרגע שמגיע לטמפר שלו
פרופיל | שלח הודעה | חפש
einin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 20, 2018
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 10

 #6  נשלח: ד' 19/02/2020 21:02

ymg כתב:
@Nemesis
·

כן אני מחמם את המכשיר 20 דקות מהרגע שמגיע לטמפר שלו


זה לא הפליק או הקראש. זאת הקריסה הרגילה מהכנסת הפולים. באותה התמונה בדקה ה12 אתה רואה את העלייה ב ROR ואז את הנפילה שאחריה- זה הפליק והקראש, ככל שהסטייה שלהם גדולה יותר אחד מהשני כך ההשפעה על הקפה גדולה יותר. כלומר, יכול להיות אפילו קפה בקלייה בהירה עם טעם שרוף ושטוח.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 418
מספר הודעות: 4282

 #7  נשלח: ד' 19/02/2020 21:04

ymg כתב:
@Nemesis
·

כן אני מחמם את המכשיר 20 דקות מהרגע שמגיע לטמפר שלו


·

יכול להיות שלא מספיק. מה קורה בקליה הרצופה השניה?
ניסית לרדת ל 500 גרם?
אתה קולה במקום פתוח עם רוח קרה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
שמוליק_טל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 06, 2011
הבעות תודה: 84
מספר הודעות: 388

 #8  נשלח: ה' 20/02/2020 9:00

תתחדש, אתה יכול לספר מאיפה קנית וכמה עלה? גם אני משתעשע ברעיון לקנות קולה תוף דומה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 786

 #9  נשלח: ה' 20/02/2020 10:55

Nemesis

אני קולה בטמפר החדר ודי חם אצלי בבית זאת לא הנקודה...
ניסיתי גם עם 500.

הביאו לי הסבר מלומד בהום בריסטה להמניך גז ב CHARGE למשך כדקה כי יש קשר ישר בין הקריסה של ה ROR ובין ההפרש של ב ET ו בBT , ככול שיהיה נמוך יותר קריסת הROR תהיה מתונה יותר, ניסיתי ואכן זה עבד.

לגבי נתונים על הקולה, קניתי מסין מ : "Zhengzhou Blueking Mechanical Equipment Co., Ltd"

השירות שלהם מדהים, ממליץ בחום

העלות הסופית של הקולה כולל הכל (אפילו הובלה) היא קצת יותר מ 12 אלף ככל הזכור לי.

·
(1) הבעות תודה: שמוליק_טל
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 418
מספר הודעות: 4282

 #10  נשלח: ה' 20/02/2020 11:32

טוב, אז כנראה שהקולה שלך מתנהג שונה מאוד משלי (Quest), אז לא יכול לייעץ.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
89peleg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 01, 2020
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 11

 #11  נשלח: שבת 22/02/2020 14:17

ymg
·מה שאתה מדבר עליו הוא soak, שלפעמים הוא עוזר ולפעמים לא, כיף להתנסות עם זה.
הבעיה שלך היא גודל הבאץ'. קולה של 600 ג', מומלץ להכניס אליו 300-400 ג' גג. תנסה לקלות בכמות קטנה יותר ולבדוק אם אתה עדיין נתקל בקראש.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 786

 #12  נשלח: שבת 22/02/2020 15:57

89peleg
·

זה דווקא עובד כל הזמן השיטה רק לא ברמה שאני רוצה עדיין.
הקולה הזה מסוגל להכיל עד 800 גרם בפועל, זה לא כמו רוב הקולים שצריך לקחת כ80 אחוז מהכמות שמפרסמים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
89peleg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 01, 2020
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 11

 #13  נשלח: שבת 22/02/2020 16:14

ymg
·על בסיס מה קבעת שsoak עובד תמיד? זה תלוי בסוג הקפה שאתה קולה ובתוצאה שאתה רוצה. יש קפה שsoak לא מתאים לו בכלל (קפה שצריך קלייה יותר אגרסיבית למשל).
ובתור מאמין "גדול" של סקוט ראו לא יצא לך לקרוא את הספר שלו וללמוד שהוא ממליץ על קלייה רק של 50-60% מהיכולת המוצהרת אצל היצרן?
שמע, סך הכל ניסיתי לתרום מהידע והניסיון שלי, אז במקום להתנגח ולצאת בהצהרות חסרות ביסוס, היית יכול לקחת רגע ולחשוב ולבדוק אם אולי הטיפים שנותנים לך פה בפורום יעזרו לך או לא. בכל זאת באת לבקש עזרה ולא פשוט להילחם בדעות שלא 100% תואמות לשלך.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 786

 #14  נשלח: שבת 22/02/2020 16:28

89peleg
·

1. אמרתי ש soak תמיד עוזר לי ביצירת ה ROR שאני שואף אליו, דיברתי על עצמי ועל העובדות שאני חוויתי
2. אולי זה מה שכתוב בספר אבל זה לא אומר שאתה הולך על עיוור בכל דבר שאתה קורא, תעשה גוגל ותבין שיש המלצות של 700-800 גרם בקולה הזה. יש לו 3 מבערים והוא זורק חום עצום.
אם תעשה שיעורי בית במקום לתפרץ תראי שה BK-600 הוא בעצם BC-2 כאשר 2 זה עבור 2lb שזה 907 גרם בכלל

אני לא קובע עובדות ולא זורק דברים לאוויר, רק דברים על סמך הניסיון שלי עד כה, ואני פה כדי ללמוד מה עלי לשפר הלאה, אבל אם אתה בא ואומר דברים לא מבוססים ועוד בא אלי בטענות..תהנה לך
פרופיל | שלח הודעה | חפש
89peleg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 01, 2020
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 11

 #15  נשלח: שבת 22/02/2020 16:44

ymg
·1. סבבה, אם עובד לך אז מצוין! בכל מקרה תמיד כדאי לבדוק עם ובלי.

2. הסיבה שקולים פחות ממה שמוצהר על ידי היצרן זה לא בגלל הספק חום אלא בגלל גודל תוף. כאשר אתה מעמיס יותר מדי קפה בקולה תוף, הזרימת אוויר משתבשת והפולים לא נקלים באופן אחיד.

3. לא בדקתי שום מידע על הקולה, אמרת שהוא קולה של 600 גר' אז מיד הנחתי שאתה מעמיס עליו יותר מדי. עדיין הייתי מייעץ לך לנסות 300 ג'.

4. אם יש דברים שאמרתי שאתה חושב שאין להם ביסוס, אשמח שתצביע עליהם. ככה אני אוכל ללמוד שיש לי מידע לא נכון.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht