לפי ההתכתבויות פה זה מה שהייתי ממליץ לך. לדעתי תהיה הכי מרוצה ממנה
ואם תראה שאתה בענין אז תעשה מה שלא מעט עושים, פשוט קופצים מדרגה
אחרי שיודעים הרבה יותר ומבינים הרבה יותר לגבי מה באמת חיפשו ואם ההתעסקות
מתאימה להם.
קיבלת פה בתגובות לא מעט הכוונה. ב ה צ ל ח ה.
המלצה למכונת אספרסו + מטחנה (Entry level)
- BarDar
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 489
- הצטרף: ינואר 2015
- מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
@guyezra
מהנימה הכללית הסקתי (ואולי בטעות) שהוא לא מעונין להשקיע את הזמן בללמוד איך מכינים קפה, ומעונין בהמלצה על מכונה שתעשה קפה מצוין בכמות מתאימה בלחיצת כפתור.
כיוון שאין מכונה כזו וכיוון שהוא התעקש על מידע שגוי ומיושן בנוגע להגדרות של שוט קפה כתבתי את שכתבתי.
בכל שדרוג שעשיתי הרגשתי שיפור מיידי. אבל אחרי חצי שנה/שנה הבנתי שהיה עוד מקום לשיפור בטכניקה שהזניקה אותי אפילו גבוה יותר עם אותו ציוד.
בלי נכונות ללמוד אין טעם בלקנות ציוד יקר, זו כוונתי וזה לא מכוון אישית אל פותח הפוסט, זו הצהרה כללית.
מהנימה הכללית הסקתי (ואולי בטעות) שהוא לא מעונין להשקיע את הזמן בללמוד איך מכינים קפה, ומעונין בהמלצה על מכונה שתעשה קפה מצוין בכמות מתאימה בלחיצת כפתור.
כיוון שאין מכונה כזו וכיוון שהוא התעקש על מידע שגוי ומיושן בנוגע להגדרות של שוט קפה כתבתי את שכתבתי.
בכל שדרוג שעשיתי הרגשתי שיפור מיידי. אבל אחרי חצי שנה/שנה הבנתי שהיה עוד מקום לשיפור בטכניקה שהזניקה אותי אפילו גבוה יותר עם אותו ציוד.
בלי נכונות ללמוד אין טעם בלקנות ציוד יקר, זו כוונתי וזה לא מכוון אישית אל פותח הפוסט, זו הצהרה כללית.
carles - אני משתמש ב barista express בשנה וחצי האחרונות - התחלתי ללא כל ניסיון ורציתי להכנס לתחום ולהכין קפה איכותי בבית.
כמה רשמים:
1. ההשקעה ההתחלתית זולה יחסית לאלטרנטיבות אחרות וכמו שנאמר פה הכנת אספרסו בבית היא לא דבר שכולם בסוף נהנים ממנו. אני אישית נתפסתי ונהנה מכל רגע אבל יש לי חבר שקנה באותו זמן יחד איתי וכל ההתעסקות עם כיול הטחינה והכנת האספרסו מהר מאוד גרמו לו לא להשתמש במכונה. אם זה יקרה לך מצבך טוב כי הוצאת רק 3 במקום 10-12 ויחסית קל למכור את המכונה (ראה סעיף 6)
2. אני לא יודע אם זה שיקול אבל גם הגודל שלה מאוד קומפקטי בעיקר בהתחשב בזה שהיא משולבת במטחנה.
3. עבורי המכונה אפשרה כמתחיל חסר ניסיון הרבה מאוד הזדמנויות ללמוד - התאמת טעם הקפה באמצעות כיול הטחינה, שליטה במשך הזמן של ה pre infusion, שליטה בטמפרטורה של המים וכיוון שעומצת הקיטור שלה חלשה יחסית נדרש זמן די ארוך להקצפת חלב וזה הרבה יותר סלחני עבור מתחילים מאשר מכונה שמסיימת את התהליך תוך 20-30 שניות.
כמובן שאת כל הניסיונות של יחס קפה ל extraction אתה תוכל לעשות גם בכל מכונה אחרת.
עוד נקודה חשובה מאוד - העובדה שיש לה מד לחץ עוזרת מאוד להבין איפה אתה עומד ואיפה כדאי לערוך התאמות מבחינת החליטה.
4. אני וכל הסובבים בבית מאוד אוהבים את התוצאה הסופית - היא לא מושלמת ובטוח שמכונות שעולות פי שלוש וארבע יכולות בפוטנציאל להוציא קפה יותר טוב אבל הדרך לשם היא זו שצריכה להיות הכיף בשבילך - ושוב זה לא שאנחנו סובלים פה...
5 אני לא יודע אם אתה נעול על אספרסו או פתוח גם לסוגי חליטה אחרים - המטחנה גם משמשת אותי לחליטות drip - אני לא בטוח שהיא אידיאלית אבל בהחלט מספיק coarse גם לזה
6. המכונה מאוד סחירה - אני עוקב אחר מודעות יד 2 של מכונות קפה ואנשים מפרסמים ומוכרים די מהר - ככה שגם אם תחליט לשדרג - זה יתרון.
אין ספק שעכשיו אני קצת מתחיל להרגיש את מגבלות המכונה - בעיקר בצד המטחנה - אבל עברתי דרך מאוד ארוכה ומרתקת ועדיין עם מיומנות וכלים משלימים טובים (דיסטריביוטר ו funnel) אפשר להגיע לתוצאות די טובות.
אני ממש לא מתחרט על הרכישה - ואני מאוד ממליץ עליה למי שעושה צעדים ראשונים בתחום.
כמובן שאם אתה חי בעולם שבו money is not an issue - אני בטוח שתהנה להתחיל גם ב setup יותר יקר אבל אל תחשוב לרגע שזו האלטרנטיבה היחידה.
בצד החסרונות (לא deal breakers לדעתי אבל מפרט לשיקולך):
- פורטפילטר של 54 מ״מ - מגביל בכמות הקפה (לדעתי לא יותר מ-18 גרם) ואביזרים משלימים שתרכוש עבורו לא ישמשו אותך כשתשרדג מכונה (כל המקצועיות היום משתמשות ב-58 מ״מ)
- לחץ קיטור להקצפה חלש - מצריך הרבה זמן עד ששולטים בטכניקה, קשה להגיע לאותן תוצאוות של המקצועיות מבחינת latte art (בסיסי אין בעיה מדבר עם ציורים מתקדמים ) וזה גם בעיה אם אתה מארח הרבה אנשים במקביל - לוקח לפחות דקה להקציף.
- מטחנה די טובה אבל לא מאפשרת טחינה מאוד coarse למשל ל cold brew או french press - אני לפחות לא הצלחתי להגיע למקומות טובים. באופן כללי אם תראה סרטונים ביוטיוב אז גם מי שמשווה אותה למטחנות מתקדמות יותר אומר שהיא לא באותה רמה אבל שוב - היא בהחלט לא גרועה והיא ברמה די טובה לטעמי.
אני הזמנתי את ה niche ומתכוון להשתמש בה יחד עם ה barista express וכשיגיע הזמן וארגיש שמיציתי - אשדרג את המכונה (ל decent pro). לדעתי זה הולך להיות שילוב נחמד ויכול לספק כמה ניסויים מעניינים כי אז ניתן לטחון את אותו הקפה בשתי מטחנות שונות ולהתנסות בטעם שונה באותה מכונה.
כמה רשמים:
1. ההשקעה ההתחלתית זולה יחסית לאלטרנטיבות אחרות וכמו שנאמר פה הכנת אספרסו בבית היא לא דבר שכולם בסוף נהנים ממנו. אני אישית נתפסתי ונהנה מכל רגע אבל יש לי חבר שקנה באותו זמן יחד איתי וכל ההתעסקות עם כיול הטחינה והכנת האספרסו מהר מאוד גרמו לו לא להשתמש במכונה. אם זה יקרה לך מצבך טוב כי הוצאת רק 3 במקום 10-12 ויחסית קל למכור את המכונה (ראה סעיף 6)
2. אני לא יודע אם זה שיקול אבל גם הגודל שלה מאוד קומפקטי בעיקר בהתחשב בזה שהיא משולבת במטחנה.
3. עבורי המכונה אפשרה כמתחיל חסר ניסיון הרבה מאוד הזדמנויות ללמוד - התאמת טעם הקפה באמצעות כיול הטחינה, שליטה במשך הזמן של ה pre infusion, שליטה בטמפרטורה של המים וכיוון שעומצת הקיטור שלה חלשה יחסית נדרש זמן די ארוך להקצפת חלב וזה הרבה יותר סלחני עבור מתחילים מאשר מכונה שמסיימת את התהליך תוך 20-30 שניות.
כמובן שאת כל הניסיונות של יחס קפה ל extraction אתה תוכל לעשות גם בכל מכונה אחרת.
עוד נקודה חשובה מאוד - העובדה שיש לה מד לחץ עוזרת מאוד להבין איפה אתה עומד ואיפה כדאי לערוך התאמות מבחינת החליטה.
4. אני וכל הסובבים בבית מאוד אוהבים את התוצאה הסופית - היא לא מושלמת ובטוח שמכונות שעולות פי שלוש וארבע יכולות בפוטנציאל להוציא קפה יותר טוב אבל הדרך לשם היא זו שצריכה להיות הכיף בשבילך - ושוב זה לא שאנחנו סובלים פה...
5 אני לא יודע אם אתה נעול על אספרסו או פתוח גם לסוגי חליטה אחרים - המטחנה גם משמשת אותי לחליטות drip - אני לא בטוח שהיא אידיאלית אבל בהחלט מספיק coarse גם לזה
6. המכונה מאוד סחירה - אני עוקב אחר מודעות יד 2 של מכונות קפה ואנשים מפרסמים ומוכרים די מהר - ככה שגם אם תחליט לשדרג - זה יתרון.
אין ספק שעכשיו אני קצת מתחיל להרגיש את מגבלות המכונה - בעיקר בצד המטחנה - אבל עברתי דרך מאוד ארוכה ומרתקת ועדיין עם מיומנות וכלים משלימים טובים (דיסטריביוטר ו funnel) אפשר להגיע לתוצאות די טובות.
אני ממש לא מתחרט על הרכישה - ואני מאוד ממליץ עליה למי שעושה צעדים ראשונים בתחום.
כמובן שאם אתה חי בעולם שבו money is not an issue - אני בטוח שתהנה להתחיל גם ב setup יותר יקר אבל אל תחשוב לרגע שזו האלטרנטיבה היחידה.
בצד החסרונות (לא deal breakers לדעתי אבל מפרט לשיקולך):
- פורטפילטר של 54 מ״מ - מגביל בכמות הקפה (לדעתי לא יותר מ-18 גרם) ואביזרים משלימים שתרכוש עבורו לא ישמשו אותך כשתשרדג מכונה (כל המקצועיות היום משתמשות ב-58 מ״מ)
- לחץ קיטור להקצפה חלש - מצריך הרבה זמן עד ששולטים בטכניקה, קשה להגיע לאותן תוצאוות של המקצועיות מבחינת latte art (בסיסי אין בעיה מדבר עם ציורים מתקדמים ) וזה גם בעיה אם אתה מארח הרבה אנשים במקביל - לוקח לפחות דקה להקציף.
- מטחנה די טובה אבל לא מאפשרת טחינה מאוד coarse למשל ל cold brew או french press - אני לפחות לא הצלחתי להגיע למקומות טובים. באופן כללי אם תראה סרטונים ביוטיוב אז גם מי שמשווה אותה למטחנות מתקדמות יותר אומר שהיא לא באותה רמה אבל שוב - היא בהחלט לא גרועה והיא ברמה די טובה לטעמי.
אני הזמנתי את ה niche ומתכוון להשתמש בה יחד עם ה barista express וכשיגיע הזמן וארגיש שמיציתי - אשדרג את המכונה (ל decent pro). לדעתי זה הולך להיות שילוב נחמד ויכול לספק כמה ניסויים מעניינים כי אז ניתן לטחון את אותו הקפה בשתי מטחנות שונות ולהתנסות בטעם שונה באותה מכונה.
- Carles (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 53
- הצטרף: אוקטובר 2018
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
מפה לשם, מצאתי דיל שנראה די שווה מאמזון על מכונה די מעניינת:
https://www.amazon.de/-/en/Breville-VCF ... B07VKT3YNK
מה שהדליק אותי בעיקר זה המחיר והפורטפילטר 58mm.
אני תוהה איך זה שהמחיר שלה כזה נמוך?
מה אתם חושבים? שווה ללכת על זה או על ה- barista express/pro עם פורטפילטר 54mm ?
https://www.amazon.de/-/en/Breville-VCF ... B07VKT3YNK
מה שהדליק אותי בעיקר זה המחיר והפורטפילטר 58mm.
אני תוהה איך זה שהמחיר שלה כזה נמוך?
מה אתם חושבים? שווה ללכת על זה או על ה- barista express/pro עם פורטפילטר 54mm ?
זאת בריסטה אקספרס בחליפה אחרת.
אין על ברוויל בשיווק מוצרים ושמות מפוצצים.
אם הפרמטר שגורם לך ללכת על מכונה א במקום מכונה ב הוא גודל הפורטפילטר, אתה לא בכיוון לדעתי.
אנקדוטה קלה, הדלה קורטה מינה (אולי אחת מ5 המכונות הביתית הכי טובות שניתן למצוא היום- יש שיאמרו הכי טובה) עולה 30,000ש"ח ומגיעה עם פורטפילטר של 54 כסטנדרט....
אין על ברוויל בשיווק מוצרים ושמות מפוצצים.
אם הפרמטר שגורם לך ללכת על מכונה א במקום מכונה ב הוא גודל הפורטפילטר, אתה לא בכיוון לדעתי.
אנקדוטה קלה, הדלה קורטה מינה (אולי אחת מ5 המכונות הביתית הכי טובות שניתן למצוא היום- יש שיאמרו הכי טובה) עולה 30,000ש"ח ומגיעה עם פורטפילטר של 54 כסטנדרט....
קראתי שהמכונה הזאת היא חיקוי לבריסטה אקספרס, לא באותה רמה. היצרן הוא ברוויל באירופה ולא סייג' באירופה שמייצרת את הבריסטה אקספרס. אני לא הייתי קונה את המקסCarles כתב:מפה לשם, מצאתי דיל שנראה די שווה מאמזון על מכונה די מעניינת:
https://www.amazon.de/-/en/Breville-VCF ... B07VKT3YNK
מה שהדליק אותי בעיקר זה המחיר והפורטפילטר 58mm.
אני תוהה איך זה שהמחיר שלה כזה נמוך?
מה אתם חושבים? שווה ללכת על זה או על ה- barista express/pro עם פורטפילטר 54mm ?...
נערך לאחרונה על ידי hofitz0r ב 13/10/2020 20:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re:
אני באותם התלבטויות. על מה בסוף הלכת?11/09/2020 16:42Carles כתב: ↑ @boren
תודה! אני כרגע מתלבט בין האוסקר 2 לבין יבוא אישי של ה- Breville Oracle. אם אתה מכיר עוד אופציות בטווח מחירים דומה אשמח לדעת.
@BarDar
ברור שאני רוצה ללמוד ואין לי ספק שאהנה מזה מאוד. אבל עד גבול מסויים. ואני חושב שלרוב ארצה פשוט להוציא מנת אספרסו בדקה ולא להתחיל להנדס בכל פעם את השוט. אולי בסוף השבוע כשיהיה לי יותר זמן וכוח כן ארצה לעשות את זה, אבל מאוד חשוב לי שתיהיה לי האופציה להכין שוט בדקה....
Re: המלצה למכונת אספרסו + מטחנה (Entry level)
ה- Barista Max היא בעצם מכונה סינית שנקראת Sunbeam
לא הייתי קונה, זאת לא האיכות של Breville.
לא הייתי קונה, זאת לא האיכות של Breville.