הגלקסי S9: אותה הגברת, אותה האדרת

הגלקסי S9 הוא סמארטפון פשוט מעולה אבל האם הוא שווה את השדרוג? בדקנו


הגלקסי S9 של סמסונג, הוצג ממש לא מזמן בתערכות ברצלונה עם הבטחה גדולה למכשיר גדול ומדהים. האם זהו המכשיר הטוב ביותר שתוכלו למצוא היום?

סקירת וידאו (אל תשכחו להירשם לערוץ היוטיוב בקישור):

העיצוב והמסך

לפני שנצלול פנימה, בואו נדבר על העיצוב והבנייה. המסך של ה S9 פלוס הוא בגודל 6.2 אינצים בתצורת אינפיניטי דיספליי, יענו תצוגה אינסופית, מונח שבא להמחיש לנו את שולי המסך שמגיעים עד השוליים ומעבר להם. בדיוק כמו בבריכות האינסופיות בהן נראה שהמים מתמזגים עם הנוף.

ביקורת S9

המסך, מסוג סופר אמולד, ברזולוציה של 1440X2960 עם צפיפות פיקסלים של 529 פיקסלים לאינץ ויחס מסך של 18.5:9. המסך נראה מדהים, חי ומלא צבעים אך למעשה, זהו אותו המסך בדיוק כמו שקיבלנו ב S8 פלוס וכך גם לגבי העיצוב והבנייה של המכשיר.

העיצוב יפה ומרשים…אבל…כבר ראינו את העיצוב הזה בעבר. לא רק שסמסונג לא חידשה כאן כלום, היא למעשה בנתה את ה S9 כשהוא זהה למכשיר הקודם שלה, ה S8 – בנייה, עיצוב והכל. כמעט הכל, כי את חיישן טביעות האצבע שלה העבירה סמסונג מצד העדשות אל מתחת אליהן, וזאת לאחר שמשתמשים רבים התלוננו על המיקום הלא נוח שלו, ואכן, המיקום החדש נוח וקל יותר לשימוש.

ביקורת S9

גם הכפתורים נמצאים באותו המיקום – מצד ימין נמצא את לחצן ההפעלה והכיבוי ומצד שמאל את לחצני הווליום כשמתחתיהם לחצן הביקסי שפשוט עצבן אותי בכל פעם מחדש משום שהוא נלחץ בקלות רבה מידי בטעות ומפעיל יותר מידי פעמים את סייען הביקסבי שלמען האמת גם ככה לא ממש מעניין אותנו.

בתחתית המכשיר נמצא הרמקול שמוציא סאונד עשיר וחזק, כניסת ההטענה מסוג USB C ויציאת אוזניות עליה לא פסחה סמסונג בניגוד לחלק ממתחרותיה.

ביצועים

בכל הקשור לביצועים, את התחום הזה כבר מזמן נואשנו מלבדוק במכשירי פרימיום בכלל ובמכשירים של סמסונג בפרט. לא תמצאו כאן שיהוקים, איטיות או בעיה כלשהי בביצועי המכשיר שפשוט עבד טוב לאורך כל הבדיקה שלנו. הגלקסי S9 פלוס מגיע עם זיכרון פנימי ענק של 6GB וזיכרון אחסון של 128GB, שני נתונים גבוהים למדי שיספיקו לצרכים העכשוויים שלכם.

המעבד כאן הוא מסוג אקסינוס 9810 מתומן ליבות 4×2.7 GHz Mongoose M3 & 4×1.8 GHz Cortex-A55 עם מעבד גראפי Mali-G72 MP18.

קחו בחשבון שבגלקסי S9, לפחות נכון לכתיבת הכתבה הזו, לא ניתן לבצע הקלטת שיחות טלפון. לדברי מפתחי אפליקציות ההקלטה, מדובר כפי הנראה בהגבלה תוכנתית הקיימת בתוכנה של סמסונג או בשילוב שלה עם האנדרויד 8.

ביקורת S9

המצלמה

כפי שראיתם, אין הרבה שינויים ב S9 על פני קודמו, ה S8, אבל כדי שתרגישו שכן, סמסונג מיתגה את המצלמה שלה כ"מצלמה שנולדה מחדש". הייתי די נזהר במינוח הזה מכיוון שאמנם המצלמה של הגלקסי S9 היא מצלמה פשוט מעולה, אך אין בה שינויים מהפכניים, או כאלה ש"הולידו" אותה מחדש.

ביקורת S9

התוספת העיקרית שנמצא במצלמה החדשה היא עדשה בעלת שני מפתחי צמצם – 1.5 ו-2.4 הנמצאים באחת משתי העדשות בגרסת הפלוס (ב S9 הרגיל ישנה עדשה אחת בעלת שני מפתחי צמצם). המטרה בשני מפתחי צמצם היא לצורך קבלת תמונה טובה יותר בתאורה חשוכה שאז הצמצם ייפתח להכנסת אור רב יותר וכשנעבור למקום בתאורה בהירה, הצמצם ייסגר להכנסת פחות אור לעדשה, בדיוק כמו בעין האנושית (משפט שסמסונג חוזרת עליו שוב ושוב).

 

ביקורת S9

 

ביקורת S9

ביקורת S9

 

צילום בזום רגיל

ביקורת S9

 

זום X2

 

ביקורת S9

 

מצב "בוקה"

ביקורת S9

 

צילום בשעות חושך

ביקורת S9

ביקורת S9

שתי העדשות האחוריות בגרסת הפלוס הן ברזולוציה של 12 מגה פיקסלים עם זום אופטי X2 ומייצב תמונה אופטי. צילומי וידאו נוכל לעשות באיכות של 720P, 1080P ו-2160P כשנוכל למצוא כאן את המאפיין השני אותו שילבה סמסונג במכשיר החדש שלה והוא הצילום הסופר איטי ב-960 פריימים לשנייה, כמו שראינו כבר ב XZ פרימיום של חברת סוני.

אלא שבניגוד ל XZ של סוני, כאן נוכל לבצע צילום סופר איטי גם במצב ידני בו ננסה לתפוס את הרגע המושלם בעצמנו וגם במצב אוטומטי בו יתבצע הצילום האיטי כשהאובייקט שלנו ייכנס לתוך הריבוע המיועד לכך בפריים. כמו בצילום הידני, גם בצילום האוטומטי בוצעו פספוסים. לא תמיד ניתן לתפוס את הרגע המושלם וצריך לנסות מספר פעמים לביצוע סרטון טוב.

צילום סופר איטי חייב להתבצע בתאורה מאוד בהירה. צילום בתוך בית עם תאורה מלאכותית יוביל לקפיצות בתמונה כשגם כך איכות הסרטון לא תהיה מעולה ותצולם ב 720P.

התוספת השלישית היא גימיקית למדי וראינו אותה כבר במכשירים אחרים – אמוג'ים מונפשים. אלא שבניגוד לאייפון X למשל, שם האמוג'ים המונפשים הם של חיות ויצורים, כאן תוכלו ליצור אומג'י בדמותכם, או לפחות קרוב לכך. האמוג'ים נחמדים, חביבים ויעבירו לכם כמה דקות של משחק, אך בדיוק כמו עם האייפון X או מכשירים אחרים, גם כאן לא צפוי שתשתמשו באופציה הזו באופן קבוע, מה גם שהביצועים בה לא מושלמים ולרוב נרגיש בתנועות השפתיים של האמוג'י שאינן תואמות את הדיבור ואף רועדות מידי.

הפוקוס בצילומי וידאו מתפספס מפעם לפעם במיוחד בצילומי סלפי וממשק המצלמה מסורבל מידי ובעל אפשרויות רבות מידי עם כפתורים קטנים שמפוזרים בכל מקום וכך קל להתבלבל או להגיע לאופציה שלא רצינו להגיע אליה או פשוט לחפש במשך זמן רב מידי אופציה שאנחנו כן רוצים.

בשורה התחתונה המצלמה מצלמת תמונות מעולות, מעולות כמו בגלקסי S8. צילומי התאורה החשוכה במצלמה של ה S9 פשוט טובים ואף הטובים ביותר שנתקלתי בהם במכשירי סמארטפון בכלל ואנדרויד בפרט. צילומי הסלפי, לעומת זאת, איכזבו אותי מעט ויצאו מרוחים או ללא פוקוס במקרים רבים.

הגלקסי S9 עמיד מפני מים ואבק בתקן של IP68, מה שאומר שניתן להטביע אותו במים בעומק של מטר וחצי למשך חצי שעה מבלי שייגרם לו נזק. הסוללה ב S9 פלוס היא סוללת 3500 מילי אמפר בניגוד לסוללת 3000 מילי אמפר בדגם הרגיל והספיקה בהחלט ליום שלם של עבודה.

סיכום

בסופו של יום, הגלקסי S9 הוא כפי הנראה המכשיר הטוב ביותר שתוכלו לקנות היום, במיוחד אם אתם רוצים מכשיר שנראה טוב, עם מסך מעולה ומצלמה שתוציא לכם תמונות טובות. אבל האם לרוץ ולרכוש אותו? תלוי. אם יש לכם כבר את הגקלסי S8 או אפילו את הנוט 8, אין לכם מה לשדרג. אתם תקבלו מכשיר זהה שיתן ביצועים דומים למדי מבלי שתרגישו בהבדל כלשהו ועדיף שתמתינו כבר לדגם הבא אחריו.

אבל אם יש לכם מכשיר אחר ואתם רוצים לשדרג למכשיר הכי טוב הקיים היום וכסף הוא לא השיקול העיקרי, אז הגלקסי S9 הוא המכשיר המומלץ עבורכם.

  

ביקורת S9

 

לדיון בנושא: הגלקסי S9: אותה הגברת, אותה האדרת


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:30
  /  
01.04.2018
  
מאת: אלי חבוש

1