sheva23, אני מסכים מאוד עם מה שכתבת.
אוסיף רק דבר אחד - לפעמים, כדאי להגיע לאולם תצוגה / טעימות עם חבר שמכיר את התחום ואולי יכול להדריך אותנו כדי שנראה את ההבדלים.
למשל, אם קונים מסך, לפעמים חבר יכול להסביר לך שבחנות הקונטרסט הגבוה נראה לך טוב, אבל אחרי שעתיים צפייה בבית העיניים תכאבנה לך. לאחר שהוא מעלה את הנקודה הזו, פתאום אתה שם לכך לב ובאמת חושב פעמיים אם המסך מתאים או לא.
על אותו משקל, לפעמים הדרכה של "מה אתה מרגיש בפה" כשאתה טועם את הקפה, יכולה לעזור לך להתפקס טוב יותר על איזו מכונה אתה רוצה.
מבקש המלצה למכונה בתקציב 2.5K-3K
זה שבחרת בנספרסו לא הופך את זה לבחירה הנכונה - זו אופציה יקרה מאוד ואולי מספקת חלק מהאנשים אבל לא מגיעה לקרסולי קפה טחון אמיתי. תשתה פעם קרם קפה משובח מסילביה, תבין.
אישית, לא הייתי משלם סכומים כאלה על משהו בינוני בשביל קצת נוחות. בינוני ונוח, בסדר. יקר ונוח, אבל טוב, בסדר. יקר ובינוני - למה? (ובינוני זה יחסי...אני לא מסוגל לשתות את הקפה של המכונות האלה)
אישית, לא הייתי משלם סכומים כאלה על משהו בינוני בשביל קצת נוחות. בינוני ונוח, בסדר. יקר ונוח, אבל טוב, בסדר. יקר ובינוני - למה? (ובינוני זה יחסי...אני לא מסוגל לשתות את הקפה של המכונות האלה)
what's next?
- sheva23
- חבר ותיק
- הודעות: 1813
- הצטרף: יוני 2006
- מיקום: חיפה-ת"א
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
HOSQ מסכים עם נושא האיכות,
לא יודע מה לגבי האחרים אצלי זה עניין של אופי, אני קודם צריך להסתגל לתחום...בנספרסו יש לך איזה 20 טעמים שונים של קפה. (לא יודע אם ניתן להשיג מגוון כזה של טעמים בסילביה).
אני צריך את הזמן הזה, ותוך כדי לנסות מגוון של טעמים כדי לדעת מה אני מסוגל לשתות וגם להנות מזה ומה פחות.
עכשיו אחרי עשרות כוסות , אוכל לגשת ולטעום מסילביה כשאני יודע מה אני שותה.
לא בטוח שאם זה היה הפוך והיתי מתחיל עם הסילביה ורק ואז טועם את הנספרסו היתי מרגיש ירידה באיכות.
כשעולים בפירמידה נראה לי שארגיש את ההבדלים טוב יותר
מוטי העלה כאן נושא חשוב, אם יש מישהו שיוכל לכוון אותך בבחירה תוך כדי טעימה + הסבר שהוא לא BIASED זה בהחלט יכול למקד את הבחירה בסולם האיכות
לא יודע מה לגבי האחרים אצלי זה עניין של אופי, אני קודם צריך להסתגל לתחום...בנספרסו יש לך איזה 20 טעמים שונים של קפה. (לא יודע אם ניתן להשיג מגוון כזה של טעמים בסילביה).
אני צריך את הזמן הזה, ותוך כדי לנסות מגוון של טעמים כדי לדעת מה אני מסוגל לשתות וגם להנות מזה ומה פחות.
עכשיו אחרי עשרות כוסות , אוכל לגשת ולטעום מסילביה כשאני יודע מה אני שותה.
לא בטוח שאם זה היה הפוך והיתי מתחיל עם הסילביה ורק ואז טועם את הנספרסו היתי מרגיש ירידה באיכות.
כשעולים בפירמידה נראה לי שארגיש את ההבדלים טוב יותר
מוטי העלה כאן נושא חשוב, אם יש מישהו שיוכל לכוון אותך בבחירה תוך כדי טעימה + הסבר שהוא לא BIASED זה בהחלט יכול למקד את הבחירה בסולם האיכות
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קפה
דרך אגב, לנושא ה-Bias.
כולנו מצליחים להבדיל בין משהו טוב למשהו הרבה פחות טוב.
זה ההבדלים הדקים שמבלבלים בין שני מוצרים דומים בטיבם, יחסית.
לגבי מסכים, אני לא מומחה, אבל כשאתה מגיע לחנות, ויש 20 מסכים על הקיר, ברמות תמחור דומות, בסופו של דבר הבלבול צפוי לגבור עליך.
זה השלב שאתה יכול להיכנע ולשאול את איש המכירות:"אז מה אתה ממליץ?".
לחילופין, אתה יכול להגיע עם כמה המלצות של חברים מהאינטרנט או החיים, אבל סביר להניח שהבחירה שלהם הייתה דומה לשלך בהתחלה.
הם אולי ימליצו על מוצר דומה/זהה לשלהם או שיזהירו מטעות שהם עשו עם מוצר מסוים, מה שלא ימנע לעשות טעות זהה עם מוצר אחר.
זמננו יקר, והמלאכה מרובה. רק כדוגמא, אני כבר 3 חודשים מתלבט לגבי הרכבת מחשב שולחני בעל ביצועים.
אם מבחר מכונות הקפה רחב, מבחר החלקים במחשבים חד וחלק עולה עליהם.
כולנו מצליחים להבדיל בין משהו טוב למשהו הרבה פחות טוב.
זה ההבדלים הדקים שמבלבלים בין שני מוצרים דומים בטיבם, יחסית.
לגבי מסכים, אני לא מומחה, אבל כשאתה מגיע לחנות, ויש 20 מסכים על הקיר, ברמות תמחור דומות, בסופו של דבר הבלבול צפוי לגבור עליך.
זה השלב שאתה יכול להיכנע ולשאול את איש המכירות:"אז מה אתה ממליץ?".
לחילופין, אתה יכול להגיע עם כמה המלצות של חברים מהאינטרנט או החיים, אבל סביר להניח שהבחירה שלהם הייתה דומה לשלך בהתחלה.
הם אולי ימליצו על מוצר דומה/זהה לשלהם או שיזהירו מטעות שהם עשו עם מוצר מסוים, מה שלא ימנע לעשות טעות זהה עם מוצר אחר.
זמננו יקר, והמלאכה מרובה. רק כדוגמא, אני כבר 3 חודשים מתלבט לגבי הרכבת מחשב שולחני בעל ביצועים.
אם מבחר מכונות הקפה רחב, מבחר החלקים במחשבים חד וחלק עולה עליהם.
- didi77 (פותח השרשור)
-
- חבר במועדון HT
- הודעות: 241
- הצטרף: אפריל 2010
- נתן תודות: 111 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
מרוב דברים על הראש ועל הכיס+הפחד היחסי להתעסק יותר מדי עם הכנות ונקיונות כבר נשכח ממני נושא המכונת קפה עד לפני שעה..
בדיוק מישהו דיבר איתי קודם על מכונת קפה ונזכרתי בזה.
נראה לי שבסופו של דבר אלך על נספרסו פשוטה, כך אוכל לשדרג בבוא הזמן לסילביה למשל..
רגע לפני שאני סוגר על זה ולוקח את הסיטיז&מילק הביתה (בסביבות 1500 ש"ח בסה"כ), אני רוצה עוד חיזוק או ההפך.
רוב תודות!
בדיוק מישהו דיבר איתי קודם על מכונת קפה ונזכרתי בזה.
נראה לי שבסופו של דבר אלך על נספרסו פשוטה, כך אוכל לשדרג בבוא הזמן לסילביה למשל..
רגע לפני שאני סוגר על זה ולוקח את הסיטיז&מילק הביתה (בסביבות 1500 ש"ח בסה"כ), אני רוצה עוד חיזוק או ההפך.
רוב תודות!
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
זו לא בחירה רעה (ומאוד הגיונית למכונה ראשונה) וגם דיי משתלמת ונטולת התעסקות אבל אם מדגדג לך כבר עכשיו לקחת מכונה ידנית אז אני מקווה שלא תתאכזב מהנספרסו ותרצה לשדרג בעוד מספר חודשים.
אני לא חושב שיש הרבה ממה לפחד ממכונה ידנית, אמנם ברור שיש עקומת למידה אבל זה בהחלט כיף כשמשתלטים על העסק, זה מספק מאוד.
מה שלא יהיה בהצלחה, לפחות תקבל קפה משודרג מסתם נס/בוץ בבית ...
אני לא חושב שיש הרבה ממה לפחד ממכונה ידנית, אמנם ברור שיש עקומת למידה אבל זה בהחלט כיף כשמשתלטים על העסק, זה מספק מאוד.
מה שלא יהיה בהצלחה, לפחות תקבל קפה משודרג מסתם נס/בוץ בבית ...