..שיהיה ברור, אין לי שום דבר נגד בלונדינים!
אבל למה למהר?
אפשר לאט, בהדרגה, בנוח, לגוון קצת בשניה ה-15.. אבל למה כבר בשניה החמישית??
מישהו יודע איך לעכב את הבלונדיני הזהבהב הלזה בעוד מספר שניות? מה הגורמים לבלונד מהיר?
בלונד בא מהר מדי
- פלנש (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 540
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: מודיעין
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
תודה מוטי,
הבעיה היא שהקפה דווקא טרי מאד, המים חמים לאללה והטחינה והדחיסה -- לאחר בערך 1,000 פעמים ו-3 שנות ניסיון -- די מדוייקות. בוא נתחיל מההתחלה: הייתי מתאר את הבעיה כך: אני מקבל קשת רחבה מדי של גוונים וצבעים במהלך הזרימה מהמשפך אל הכוס. זה מתחיל כהה (לפעמים מאד כהה), מהר מאד משתנה לצבע האידיאלי (אבל לא נשאר כזה יותר משניה אחת) ומיד מתבהר תוך חליפת גוונים חדה ועצבנית.
העוגיה יוצאת בד"כ רטובה אך "כמקשה אחת".
הבעיה היא שהקפה דווקא טרי מאד, המים חמים לאללה והטחינה והדחיסה -- לאחר בערך 1,000 פעמים ו-3 שנות ניסיון -- די מדוייקות. בוא נתחיל מההתחלה: הייתי מתאר את הבעיה כך: אני מקבל קשת רחבה מדי של גוונים וצבעים במהלך הזרימה מהמשפך אל הכוס. זה מתחיל כהה (לפעמים מאד כהה), מהר מאד משתנה לצבע האידיאלי (אבל לא נשאר כזה יותר משניה אחת) ומיד מתבהר תוך חליפת גוונים חדה ועצבנית.
העוגיה יוצאת בד"כ רטובה אך "כמקשה אחת".
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
ואם אתה טוחן ממש דק ותוקע קצת את המכונה? (נגיד, במקום זרימה יפה אתה מקבל טפטופים)
גם אז הבלונד מגיע מהר?
אם כן - אז בכל זאת אני אאשים את טמפ' המים
שווה שתבדוק אותה, רק כדי להיות בטוח. אם מצטברת אבנית, הטמפ' עשויה להיות מושפעת מאוד.
אם ננסה לחשוב על עוד סיבות, אז גם לחץ לא נכון של המכונה יכול לגרום לכך, אבל צריך להיות מדובר בלחץ גבוה מדי, לא בנמוך מדי
יש לך שעון לחץ במכונה?
גם אז הבלונד מגיע מהר?
אם כן - אז בכל זאת אני אאשים את טמפ' המים
שווה שתבדוק אותה, רק כדי להיות בטוח. אם מצטברת אבנית, הטמפ' עשויה להיות מושפעת מאוד.
אם ננסה לחשוב על עוד סיבות, אז גם לחץ לא נכון של המכונה יכול לגרום לכך, אבל צריך להיות מדובר בלחץ גבוה מדי, לא בנמוך מדי
יש לך שעון לחץ במכונה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- פלנש (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 540
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: מודיעין
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
יש לי פרסוסטאט שהמחוג שלו נמצא בד"כ על 1.5.
אני יודע שהוא אמור להיות במצב האידיאלי שלו על 1.1, אך כשקיבלתי מ"קדמה" את המכונה לפני מספר שבועות לאחר ניקוי אבנית יסודי, חיים הטכנאי הבטיח לכייל לי את המכונה למצב "אופטימאלי" (פרסוסטאט, OPV וכו' וכו'.. כל מה שרק אפשר). וכך קיבלתי מכונה בפרסוסטאט 1.5 ו"לא נגעתי".
אגב, חיים גם החליף לי את ה-OPV (לא יודע למה, אך סמוכני שסיבותיו עימו), וכן כשבוע לפני-כן רם אבגי ממושב מצליח שם לי פרסוסטאט חדש ו"מיצר טמפרטורה", ואת הכל כיוון וכייל לי אח"כ חיים ב"קדמה", כאמור.
אני יודע שהוא אמור להיות במצב האידיאלי שלו על 1.1, אך כשקיבלתי מ"קדמה" את המכונה לפני מספר שבועות לאחר ניקוי אבנית יסודי, חיים הטכנאי הבטיח לכייל לי את המכונה למצב "אופטימאלי" (פרסוסטאט, OPV וכו' וכו'.. כל מה שרק אפשר). וכך קיבלתי מכונה בפרסוסטאט 1.5 ו"לא נגעתי".
אגב, חיים גם החליף לי את ה-OPV (לא יודע למה, אך סמוכני שסיבותיו עימו), וכן כשבוע לפני-כן רם אבגי ממושב מצליח שם לי פרסוסטאט חדש ו"מיצר טמפרטורה", ואת הכל כיוון וכייל לי אח"כ חיים ב"קדמה", כאמור.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
מי שהולך לרופא לקבל חות דעת
ולא מרוצה, והולך לעוד רופא-מקבל חוות דעת שניה, שאינה בהכרח זהה לראשונה. לא ברור לי למה איבגי השאיר את האבנית בדוד, וטיפל רק בסממנים החיצוניים, אבל אצל חיים כשהוא ראה את הדוד, הוא בודאי הניח שהאבנית גם דפקה את ה-OPV. יכול להיות שגם הOPV נדפק עם תחילת הטיפול באבנית כאשר יצאו גושי אבנית שניתקו מהדוד. כמובן שניתן היה לפרק ולנקות, אבל זה לא יקר עד כדי כך. לגבי הבלונד: יש לחשוב מה קורה בתהליך החליטה, ומה מייצג השלב הזה. אז אם הכל עובד אידיאלי, שלב ה"בלונד" יופיע כמה שיותר מהר. למה?? כי השלב הראשון: הרטבת קדם (איזה תרגום pre-infusion, אה??) יוצרת קרום על פני העוגה, ומסייע למיצוי כל שמני וטעמי הקפה כמה שיותר מוקדם. אם כל הטעמים והשמנים יוצאים יותר מהר, הבלונד מופיע יותר מהר. בסופו של עניין יש לנו כוס אספרסו, שחייבים לערבב אותה הייטב כדי לקבל את הטעם הנכון, המורכב מכל חלקי המיצוי שהתבצעו. התרגיל ללמוד על כך הוא להעביר כפית קטנטונת (של אספרסו) דרך הקפה הנוצר, ולהרגיש כל שלב איזה טעם הוא תורם. אני אוהב את ההתחלה ולרוב מפסיק הרבה לפני מלאת 22 הסמ"ק התקניים. תטעם את הקפה בכל שלב, וכשיהיה לך מר או תפל, תעצור את החליטה. אם כשאתה מערבב והטעם מוצא חן בעיניך, אל תתווכח עם צבע הקפה, פשוט תהנה ממנו.
בברכה
אדי
בברכה
אדי
- פלנש (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 540
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: מודיעין
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
הזרימה בסדר. ה-OPV חדש ומוחלף, ומכוייל על-ידי חיים הטכנאי מ"קדמה", אז לא הגיוני שהוא מקור הבעיה, אלא-אם-כן הם לא יודעים לכוון OPV...כפיר_ש כתב:ה1.5 באר זה הלחץ בדוד (לחץ גבוה יותר = מים חמים יותר בדוד = הקצפה יותר עוצמתית = קולינג פלאש יותר ארוך) ואין לו קשר ללחץ החליטה.
ייתכן שה OPV לא תקין אבל אני חושד שהבעיה היא כנראה בדחיסה ו/או בעובי הטחינה.
מה מהירות הזרימה ? האם מהירה או איטית ?...
נראה לי שכנראה שורש העניין נעוץ בטחינה/דחיסה. אני עובד על זה.
האם לחץ-דוד של 1.5 זה לא נחשב גבוה מדי? האם לא היה אמור להיות 1.1 ?
משום מה חיים כיוון לי ל-1.5, ודווקא המים יוצאים "בול" בטמפרטורה הרצויה... יש לזה הסבר?
- פלנש (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 540
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: מודיעין
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
לטובת כל מי שלא יודע / שכח:
ברשותי מכונת Izzo Vivi !
אני הבחור שרכש את ה- Vivi של ידידנו ד"ר אבי מעוז-חי מחולון!!! -- שאצלו התקיים מפגש הקפה הראשון בסבב עם יהודה בדיחי (מי שזוכר אז), בתפוז. המכונה שלי היא המכונה שלו, לשעבר. זו שעליה ניסו כולא עלמא את התערובות והטעימות של יהודה בדיחי. נכון יפה? מסתבר שרובכם פה ראיתם (וגם טעמתם!) מהמכונה שלי באופן אישי ומיד ראשונה, ואפילו לא ידעתם..
מעשה שהיה כך היה:
באותו מפגש, שהיה ביום שישי בצהריים, איחרתי בשעה וחצי. יהודה בדיחי קיבל אותי בחמימות חרף האיחור הנועז שדפקתי. החגיגה הייתה כמובן בעיצומה. ב"שיניים" פילסתי לי דרך בין כל ההמון המתגודד סביב הפלא היוקרתי שהתנוסס על השיש של המארח והפיק ניחוחות וטעמים שגרמו לנו להיות שיכורים ולא מיין. האנשים, האווירה, ההתלהבות.. היה כל-כך כיף, שהייתי חייב להישאר עד הסוף ממש (בין השורדים האחרונים), כדי "לפצות" את עצמי כביכול על הפיספוס הנוראי של התחלת המפגש..
האמת היא שבאתי למפגש במטרה מוצהרת להשתדרג, והבעתי זאת לפני כל מי שרק חפץ להציע לי איזה דיל אטרקטיבי (הייתה לי אז Chromex ES-170). לקראת שבת, כשהחלה כמות הנוכחים באירוע להידלדל, נוצר קשר יותר קרוב ביני ובין המארח אבי. מהון להון החלפנו מספרי טלפונים, ומספר ימים לאחר-מכן הוא התקשר אלי עם הצעה שהיה קשה לסרב לה. שבוע-שבועיים אחרי זה, המכונה שלו החליפה בעלים-- הוא שידרג למכונת Alex duetto מפלצתית (שמאז שודרגה עוד מספר פעמים, בין השאר למכונת איבריטל קילרית [ואני לא אתפלא אם גם זו כבר מזמן פינתה את מקומה למשהו יותר בארבארי]) ואני ירשתי את ה- Vivi.
אלה היו 60 שניות על... פלנש וה- Vivi של אבי.
ברשותי מכונת Izzo Vivi !
אני הבחור שרכש את ה- Vivi של ידידנו ד"ר אבי מעוז-חי מחולון!!! -- שאצלו התקיים מפגש הקפה הראשון בסבב עם יהודה בדיחי (מי שזוכר אז), בתפוז. המכונה שלי היא המכונה שלו, לשעבר. זו שעליה ניסו כולא עלמא את התערובות והטעימות של יהודה בדיחי. נכון יפה? מסתבר שרובכם פה ראיתם (וגם טעמתם!) מהמכונה שלי באופן אישי ומיד ראשונה, ואפילו לא ידעתם..
מעשה שהיה כך היה:
באותו מפגש, שהיה ביום שישי בצהריים, איחרתי בשעה וחצי. יהודה בדיחי קיבל אותי בחמימות חרף האיחור הנועז שדפקתי. החגיגה הייתה כמובן בעיצומה. ב"שיניים" פילסתי לי דרך בין כל ההמון המתגודד סביב הפלא היוקרתי שהתנוסס על השיש של המארח והפיק ניחוחות וטעמים שגרמו לנו להיות שיכורים ולא מיין. האנשים, האווירה, ההתלהבות.. היה כל-כך כיף, שהייתי חייב להישאר עד הסוף ממש (בין השורדים האחרונים), כדי "לפצות" את עצמי כביכול על הפיספוס הנוראי של התחלת המפגש..
האמת היא שבאתי למפגש במטרה מוצהרת להשתדרג, והבעתי זאת לפני כל מי שרק חפץ להציע לי איזה דיל אטרקטיבי (הייתה לי אז Chromex ES-170). לקראת שבת, כשהחלה כמות הנוכחים באירוע להידלדל, נוצר קשר יותר קרוב ביני ובין המארח אבי. מהון להון החלפנו מספרי טלפונים, ומספר ימים לאחר-מכן הוא התקשר אלי עם הצעה שהיה קשה לסרב לה. שבוע-שבועיים אחרי זה, המכונה שלו החליפה בעלים-- הוא שידרג למכונת Alex duetto מפלצתית (שמאז שודרגה עוד מספר פעמים, בין השאר למכונת איבריטל קילרית [ואני לא אתפלא אם גם זו כבר מזמן פינתה את מקומה למשהו יותר בארבארי]) ואני ירשתי את ה- Vivi.
אלה היו 60 שניות על... פלנש וה- Vivi של אבי.