מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אילו חד-זניים מומלצים לקלייה למתחילים ?


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
פלנש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 27, 2010

מיקום: מודיעין
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 505

 #1  נשלח: ד' 30/06/2010 1:18
אילו חד-זניים מומלצים לקלייה למתחילים ?

כיוון שאני ירוק וטרי בתחום הקליה הביתית,
וזה עתה רכשתי מכונת פופקורן,

אני סקרן לדעת מה הם החד-זניים המומלצים למתחילים.

אני נוסע היום (רביעי) ל"קפה רות" לקנות קפה ירוק. מה כדאי לי לקנות אצלו?

מכל החומר הרב שצברתי בקריאה בפורום בנושא, העליתי את הממצאים הבאים:

1. מקום ראשון: בורונדי!!! - קצת מצורעים לאחרונה, אבל טעימים. יש ב"קפה רות".
2. סומטרה מנדהלינג - מקום שני. גם להשגה ב"קפה רות" (רוני קורא לזה "אינדונזיה").
3. גוואטמלה אנטיגואה - מצויין כבסיס, אולי עדיף על הברזיל. טוב לקאפוצ'ינו. להשיג ב"קפה רות".
4. קולומביה סופרימו (ולא אסקלסו).
5. ימן מוקה.
6. אינדיאן פלנטיישן ("אמיגו").
7. תימני (יש ב"קפה רות").
8. סנטו דומינגו ("אמיגו").
9. כל השאר: ברזיל, קוסטה ריקה (לא לזלזל), וכו'...

מכאן נובע שאם נוסעים ל"קפה רות", כדאי לרכוש את:
בורונדי, סומטרה מנדהלינג, גוואטמלה אנטיגואה ותימני.

יש המלצות אחרות להתחלה?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #2  נשלח: ד' 30/06/2010 6:40

יש בורונדי בקפה רות
אם יש בורונדי בקפה רות, אני עובר לגור שם.

אם יש בורונדי בקפה רות, אז שכח מקפה ושכח מזנים ושכח מפופקורן.
פשוט קנה 50 טון של בורונדי ירוק מקפה רות, פזר אותו בבית על הרצפה (זה יגיע לגובה מטר) ושכב בתוכו.
זהו. מה צריך כבר בנאדם יותר בעולם?
הרבה בורונדי מסביבו.
וזהו.

(מוטי אוהב בורונדי... )



ועכשיו קצת יותר ברצינות - הבורונדי הוא באמת זן מדהים, לדעתי אחד הטובים ביותר כחד-זני. תתחיל ממנו ויהיה לך תענוג להמשיך.
ובכל אופן - הרשימה שלך מעולה וממצה, וגם הבחירות שעשית נראות לי מצויינות.

למעשה, רק מ-4 הזנים שתקנה בקפה רות, אפשר להרכיב אחלה תערובות.
למשל, לך על 1/3 תימני, 1/3 בורונדי ו-1/3 מנדהלינג.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #3  נשלח: ד' 30/06/2010 8:13

קולומביה חד זני הוא אחלה קפה פשוט וטעים. אפשר לקלות אותו כהה וקצת פחות. הוא לא יקר אז אפשר ללמוד עליו.
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 08, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 38

 #4  נשלח: ד' 30/06/2010 10:01
Re: אילו חד-זניים מומלצים לקלייה למתחילים ?

להתחלה, הייתי מעלה את ברזיל כמה מקומות ברשימה. זו מדינה שלא זוכה להרבה הערכה בקרב כמה מחברי הפורום (ולכן הקפה שלה מדורג כל כך נמוך בסיכום המודיעיני שהכנת...) אבל לטעמי, הקפה הברזילאי הוא בסיס מעולה, וזן שחייבים לקלות בתהליך הלמידה. לרוב, הזנים מברזיל מתאפיינים בטעמים שוקולדיים, גוף גבוה וחמיצות בינונית-נמוכה, ולכן הם הם משמשים כבסיס בתערובות קפה מסחריות (Illy, למשל).

"ימן מוקה" ו"תימני" הם שני שמות שונים לאותו קפה שמסתובב בארץ. לדעתי, רוני בפ"ת לא מחזיק אותו. יש ימן מוקה זמין כל העת ב"אמיגו". זה זן מצויין ומיוחד.

עוד זן שאין לרוני זה אנטיגואה. הוא מחזיק גואטמלה SHB, שאני לא מחבב מי-יודע-מה. על אנטיגואה, לעומת זאת, אני מאוד ממליץ. יש ב"אמיגו".

סומטרה מנדהלינג הוא זן קשה לקלייה, ויכול להיות שיאכזב אותך בסבבים הראשונים, לא הייתי מתגלח עליו בפעמים הראשונות. עדיף להכיר, בינתיים, זנים שנקלים "לפי הספר".

כ"קונטרה" לסומטרה, הייתי קונה קצת אתיופיה (סידמו, למשל). אני לא משתגע על טעמו החמוץ של הקפה האתיופי, או על המר הכבד של סומטרה, אבל קלייה של שני הזנים תאפשר לך לקבל מושג על הצדדים הקיצוניים של סקאלת הטעמים שנקראים באנגלית Brightness.

שיהיה בהצלחה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #5  נשלח: ד' 30/06/2010 13:53

הבעיה בברזיל שלהגיד "קפה מברזיל" זה בערך כמו "יין מצרפת". יש המון המון זנים ותת-זנים.
בארץ, כשקניתי ברזיל בזול, תמיד קיבלתי קפה בינוני.
ולכן אני אעדיף, למשל, להמליץ על בורונדי כי פשוט אי אפשר להתבלבל. אותו הדבר לגבי תימן.

לגבי גוואטמלה - אני מסכים לגמרי. לא כ"כ אהבתי את הגוואטמלה של רוני, או ליתר דיוק - אהבתי אותו פחות מהתימני והבורונדי שיש לנו. לעומת זאת, גוואטמלה שקיבלתי מאמיגו (אני לא זוכר את הזנים הספציפיים) היה מעולה!


אם כבר אמיגו, אז אי אפשר שלא להמליץ על הסנטו דומינגו. לטעמי החד-זני הכי טעים שיש, ללא התחשבות בעלות/תועלת.
(אם מכניסים פרמטר של עלות, הבורונדי מנצח בקלות כי הוא עולה פחות מחצי מחיר).

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #6  נשלח: ד' 30/06/2010 16:46

הערה קטנה במינוח, SHB מציין את הגובה שגדל הקפה (SHB זה האיכותי ביותר).

אנטיגואה זה שם האזור שבו גדל הקפה והוא נחשב לאיזור הכי טוב בגואטמלה כלומר ייתכן אנטיגואה SHB או קפה לא מאנטיגואה שהוא SHB.

לגבי הברזיל, הסראדו של אמיגו איכותי אבל לא זול. מצטרף להמלצה של מוטי על הבורונדי כבסיס עשיר וטעים יותר לתערובת.

הברזיל של רוני זה סנטוס בינוני ...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: קנדה
הבעות תודה: 105
מספר הודעות: 2335

 #7  נשלח: ד' 30/06/2010 16:48

אני אוהב את ההודי פלנטיישן - הוא מצויין כחד זני ומצטרף מצויין לתערובות. יש לו את כל המרכיבים שצריך לקפה: בסיס מצויין עם גוף וקרמה טובים, מתקתקות, פירותיות נעימה.
_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #8  נשלח: ד' 30/06/2010 17:05

אם אתה אצל רוני, קח PNG וקוסטה ריקה
שניהם מצויינים גם לבד
חוצמזה, קולומביאני טוב וזול תמיד יעשה תעבודה

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 08, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 38

 #9  נשלח: ד' 30/06/2010 17:23

כפיר_ש כתב:
הערה קטנה במינוח, SHB מציין את הגובה שגדל הקפה (SHB זה האיכותי ביותר).

אנטיגואה זה שם האזור שבו גדל הקפה והוא נחשב לאיזור הכי טוב בגואטמלה כלומר ייתכן אנטיגואה SHB או קפה לא מאנטיגואה שהוא SHB.

לגבי הברזיל, הסראדו של אמיגו איכותי אבל לא זול. מצטרף להמלצה של מוטי על הבורונדי כבסיס עשיר וטעים יותר לתערובת.

הברזיל של רוני זה סנטוס בינוני ...


ההערה שלך לגבי SHB נכונה, אבל במקרה הספציפי הזה - בבירור מדובר בקפה אחר, ופחות טוב. באופן כללי, אפשר לומר שככל שקפה איכותי יותר - כך ישווקו אותו באופן בדלני יותר לפי חבל/מחוז/עיר/קואופרטיב/חוות גידול/חוואי. לדוגמא, אתה יכול למצוא בארץ קפה שנמכר בשם "קוסטה ריקה", והוא בינוני מינוס, ובאתר "סוויט מאריה'ס" נמכר קפה "Costa Rica Lourdes de Naranjo -Finca Genesis", עם תמונה של החוואי הגאה, שקיבל ציון של 91.3 במבחן טעימה.

לגבי ברזיל, גם רוני וגם אמיגו מוכרים את אותו סרדו. בפעם האחרונה שהייתי שם (לפני כ5 חודשים), ראיתי את השקים. לא זכור לי שהוא הציע אי פעם סנטוס. מי שכן מוכר סנטוס הם "קופי טיים", ואני ממליץ עליו בחום כבסיס לתערובת.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #10  נשלח: ד' 30/06/2010 18:34

כדאי לציין שגם אם מגיע לארץ קפה מעניין, היבואן לא תמיד מודע או מעוניין לפרסם זאת (מכיוון שאין ממש מי שידע מה לעשות עם המידע)
רם אבגי טען פעם שבגלל שאנחנו ארץ קטנה, המחיר של זנים ייחודיים לצרכנים יגיע למחיר קפה קלוי ויש מעט מאוד צרכנים שיהיו מוכנים לשלם זאת. כי אין טעם להביא מכולה של קפה ירוק ברמה כזו - לא יהיו מספיק רוכשים והמחיר גבוה משמעותית מקפה "פשוט".
בארה"ב כמו בארה"ב מספיק שרק אלפית מהאוכלוסיה רוכשת קפה ירוק ויש לך מחזור של 300 טון בחודש ...

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
orenglu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Aug 19, 2008
מספר הודעות: 48

 #11  נשלח: ד' 30/06/2010 19:19

ציטוט:
מקום ראשון: בורונדי!!! - קצת מצורעים לאחרונה, אבל טעימים. יש ב"קפה רות

בוודאות יש בורונדי אצל רוני?
כי אם כן אני אלך מחר...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
avicali
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 16, 2009

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 21
מספר הודעות: 272

 #12  נשלח: ד' 30/06/2010 20:09

די, חייב לטעום בורונדי
מצטרף להמלצות על הקולומביה. בינתיים הוא הכי טעים שקליתי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #13  נשלח: ד' 30/06/2010 22:05

למיטב זכרוני אין לרות בורונדי
כשהייתי, היו קולומביה סומטרה PNG קוסטהריקה ברזיל ואולי איזה רובוסטה. ככל הידוע לי הזנים יחסית קבועים כיון שהם משמשים לתערובות הקבועות שהם מספקים. כמו כן רוני הבטיח שהוא יכול להשיג סנטו דומינגו.
ניחוש שלי, ה PNG והקולומביה יצאו פצצה במכשיר פופקורן. חוצמזה ממליץ להשיג אתיופיה סידמו או דג'ימה, בקליה כהה יוצאים טוב, ובכלל למיטב זכרוני זנים אפריקאיים יצאו מצויין במכשיר פופקורן.

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
פלנש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 27, 2010

מיקום: מודיעין
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 505

 #14  נשלח: ה' 01/07/2010 3:50

hosq כתב:
למיטב זכרוני אין לרות בורונדי
כשהייתי, היו קולומביה סומטרה PNG קוסטהריקה ברזיל ואולי איזה רובוסטה. ככל הידוע לי הזנים יחסית קבועים כיון שהם משמשים לתערובות הקבועות שהם מספקים. כמו כן רוני הבטיח שהוא יכול להשיג סנטו דומינגו.
ניחוש שלי, ה PNG והקולומביה יצאו פצצה במכשיר פופקורן. חוצמזה ממליץ להשיג אתיופיה סידמו או דג'ימה, בקליה כהה יוצאים טוב, ובכלל למיטב זכרוני זנים אפריקאיים יצאו מצויין במכשיר פופקורן.


אתה צודק לחלוטין.
חזרתי מ"קפה רות". אין שם בורונדי! (אני לא זוכר איפה מישהו אמר באחד השרשורים משום-מה שיש בורונדי אצל רוני..) בכל אופן, קניתי קילו קולומביה (סופרימו המעולה), חצי-קילו קוסטה-ריקה, קילו סומטרה מנדהלינג (='אינדונזיה') וחצי-קילו גוואטמלה (SHB כנראה, כפי שאמרו פה, ולא "אנטיגואה" שאין לו לצערי.. ). כמו-כן קניתי 350 גרם תערובת קלויה ("משולש") - שיהיה לבינתיים עד שייצא לי מן הירוק משהו שניתן לקרוא לו קפה..

אין לו גם תימני ואתיופי. יש לו פפואה וברזיל (לא לקחתי).
מה זה פפואה ?

השלב הבא אחרי הניסיונות עם החד-זניים של רוני, יהיה החד-זניים של "אמיגו", לאור המלצותיכם:
בורונדי,
סנטו דומינגו,
גוואטמלה אנטיגואה,
אינדיאן פלנטיישן,
ימן מוקה.

מה זה "PNG" ?


נערך בפעם אחרונה על-ידי פלנש בתאריך ה' 01/07/2010 4:06, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
פלנש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 27, 2010

מיקום: מודיעין
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 505

 #15  נשלח: ה' 01/07/2010 4:03

דבוטאנט כתב:
קולומביה חד זני הוא אחלה קפה פשוט וטעים. אפשר לקלות אותו כהה וקצת פחות. הוא לא יקר אז אפשר ללמוד עליו.



ובכן- לא בכדִי בחרתי דווקא בו (בקולומביה) להתנסות בקליות הראשונות שלי.
קליתי ארבע נאגלות (סבבים? באטשים?) של קולומביה. הבאטש הראשון הניב פחם. בסבב השני הפסקתי את פעולת הקליה אחרי 3 דקות בלבד, והקליה יצאה בהירה להחריד וגם לא אחידה (אני חושב שאפילו לא הגעתי לפיצוץ שני). בסבב השלישי עצרתי את הקליה אחרי 3 דקות ו-13 שניות. הצבע היה בינוני. בסבב הרביעי והאחרון, קליתי 3 דקות ו-25 שניות. הקליה יצאה כבר די כהה.

עכשיו נשאר רק לחכות מספר ימים ולטעום...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht