מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


לא מצליח להקציף חלב


   פורומים > קפה > בית הקפה
מחבר הודעה
orneeman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 21, 2006
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 127

 #1  נשלח: ו' 17/09/2010 10:03
לא מצליח להקציף חלב

שלום לכולם
אתמול קיבלתי את מכונת הקפה הראשונה שלי "Gaggia evolution"
ואני מנסה להקציף חלב ואני חושב שזה לא מצליח נפח החלב אינו משתנה והחלב רק ניהיה חם.
מה אני לא עושה נכון?(אפילו יש לי כד הקצפה טוב).
[/b]
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
doron_boogie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2010

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 70
מספר הודעות: 933

 #2  נשלח: ו' 17/09/2010 10:39

בדרך כלל הטעות היא שהסטימר שקוע עמוק מדי בתוך החלב.
1. נסה להקציף כאשר צינורית ההקצפה ממש מילימטרים ספורים מתחת לפני החלב, והכד נמצא קצת בזוית ולא ישר.

2.אל תשים יותר מדי חלב, לפי הבנתי הדוד של המכונה שלך לא מספיק גדול כדי להקציף יותר מ 240 מ"ל חלב (2 קפוצ'ינו קטן או אחד גדול).
3. לפני ההקצפה, בזמן שהדוד מתחמם לטמפרטורה ונורית הבקרה עדיין לא סימנה שהמכונה הגיעה לטמפרטורה, פתח את הסטימר למספר שניות כדי להוציא מים שהצטברו. אתה לא רוצה שהם יכנסו לחלב.

4. חשוב מאד להתחיל עם חלב קר. אני שם כמה דקות לפני ההקצפה את הכד עם החלב בפריזר. כשלוש דקות בפריזר זה זמן טוב.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
orneeman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 21, 2006
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 127

 #3  נשלח: ו' 17/09/2010 13:32

קפוצ'ינו קטן הכוונה לזה המוכן ממנת אספרסו אחת לא כפולה?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
HazooM
כתב
כתב

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005
הבעות תודה: 1025
מספר הודעות: 6807

 #4  נשלח: ו' 17/09/2010 13:32

doron_boogie כתב:
בדרך כלל הטעות היא שהסטימר שקוע עמוק מדי בתוך החלב.
1. נסה להקציף כאשר צינורית ההקצפה ממש מילימטרים ספורים מתחת לפני החלב, והכד נמצא קצת בזוית ולא ישר.

2.אל תשים יותר מדי חלב, לפי הבנתי הדוד של המכונה שלך לא מספיק גדול כדי להקציף יותר מ 240 מ"ל חלב (2 קפוצ'ינו קטן או אחד גדול).
3. לפני ההקצפה, בזמן שהדוד מתחמם לטמפרטורה ונורית הבקרה עדיין לא סימנה שהמכונה הגיעה לטמפרטורה, פתח את הסטימר למספר שניות כדי להוציא מים שהצטברו. אתה לא רוצה שהם יכנסו לחלב.

4. חשוב מאד להתחיל עם חלב קר. אני שם כמה דקות לפני ההקצפה את הכד עם החלב בפריזר. כשלוש דקות בפריזר זה זמן טוב.



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
doron_boogie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2010

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 70
מספר הודעות: 933

 #5  נשלח: ו' 17/09/2010 14:35

orneeman כתב:
קפוצ'ינו קטן הכוונה לזה המוכן ממנת אספרסו אחת לא כפולה?


נכון ,
אבל בכל מקרה הכוונה העיקרית היא לגודל הכוס.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #6  נשלח: ו' 17/09/2010 15:16

תתחיל עם הקצפה של מים ותחפש את הנקודה של הסירקולציה. אחר כך תוסיף טיפת סבון ותקבל גם קצף (רק לא לשתות...)
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #7  נשלח: שבת 18/09/2010 20:09

תפרק את עזר ההקצפה (ה"פנרלו") הפלסטיקי השחור שמולבש על צינורית ההקצפה.

תמזוג חלב כ 1/3 מהכד ותקציף כאשר הכד מעט נטוי וקצה הצינורית כחצי ס"מ מתחת לפני החלב.

הקצפה נכונה תישמע כמו אוויר שבורח אבל לא מידי, כלומר לשמוע מעט אוויר בורח בצורה עמומה והחלב אמור לאט לאט להסתובב בכד.

לא לחמם את החלב יותר מידי, 70 מע' זה המקסימום. אם קשה לעצור בזמן קנה לך מדחום להקצפה לכד החלב (יש במרבית חנויות הקפה המתמחות).

בהצלחה והרבה סבלנות !
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
orneeman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 21, 2006
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 127

 #8  נשלח: שבת 18/09/2010 21:27
ובכן..

לאחר שישמתי את מה שכתבתם התוצאות נראות טובות הרבה יותר..
אבל עדיין לא מושלמות:
לפעמים החלב יוצא סמיך מידי כאילו יותר מוקצף ואז הוא יורד לכוס כגוש ולא כנוזל סמיך יחסית.
מה אפשר לעשות עם זה?
תודה מראש
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ntzachi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 21, 2010

מיקום: שפלה
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 210

 #9  נשלח: שבת 18/09/2010 21:59

-נראה לי שאתה לא מערבב את הכד

מקווה שזה יעזור לך

תראה איך הוא מקציף
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > בית הקפה


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht