מפת בתי-הקפה של HTCafe

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #76 

הייתי שם לפני כמה ימים - מקום מאוד נחמד וצוות גם (מוטי גש לבדוק...)
מה שכן הקפה היה קצת שרוף - קולינג פלאש היה עוזר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1557
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

נושא שלא נקרא #77 

אני רואה שהשרשור קצת נרדם, אז אני יהיה ראשון שמעיר אותו קצת.
היום שלי:
מתחילים בשחור טורקי עלית איך שאני נכנס לעבודה6/10. ( טוב זה עדיין לא אספרסו)
בהמשך אספרסו קצר של אספרסו קלאב(לראשונה שאני שותה את זה) זוועה!!! קפסולות גרועות פשוט,תערובת גרועה קרמה מוקצפת(כנראה טיפול של מגביר קרמה) בקיצור 0/10
מגיעים הביתה
הפוך מושלם על בסיס סומטרו בלבד, שנקלע לFC טרי טרי(שלושה ימים מהקליה)(חבל ששוב הקופי ארט לא הצליח לי)
ואחרי זה אספרסו קצר סנטו דומינגו גם שלושה ימים ב FC
וכאן החלטתי שמספיק להיום.
:lol:


moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #78 

ארומה באיזור התעשיה פולג, בדרום נתניה: אחלה אספרסו! אולי הכי טוב ששתיתי בארומה.
מושקע מאוד, ראיתי את הבריסטה עובד. הוא הקפיד על הדחיסה, ניקה את הידית, הכניס למכונה וחלט כשהוא מתבונן בזרימה.

הוציא מיד את הכוס והגיש במקום (ואפילו הוסיף חיוך :))

זה היה כ"כ טוב שהייתי חייב לשתות אח"כ גם אייס אספרסו, ככה על הדרך.

(די קשה לתקתק כשהידיים רועדות מרוב קפאין :-) כפול בבוקר, כפול לפני הצהריים, קולה זירו, אספרסו בודד ואייס אספרסו כפול, והשעה רק 13:40. א אס אספ אספר אספרססססווו...)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1557
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

נושא שלא נקרא #79 

בחיים לא חשבתי שיצא לי לראות באותו משפט את המילים ארומה, אספרסו טוב ובריסטה ברמה!!
מפתיע ביותר מה שקורה פה, מוטי יכול להיות שבמקרה מהכמות קפאין רק חשבתה שאתה בארומה, ובעצם זה היה בית קפה אחר? בית קפה אמיתי שבאמת מגיש קפה מה שבדרך כלל אין בארומה.




היום שלי בנתיים לא מוצלח בתחום הקפה,
פעמיים טורקי
ואחד אספרסו מהגרועים ששתיתי- לראשונה שאני מסתכן ומחליט לנסות ולטעום את האספרסו הזה! מדובר באספרסו ממכונת קפה אוטומטית, מהגדולת אם כמה סוגי משקאות,(יש המון כאלה מפוזרות במפעל שאני עובד בו כרגע)
נקצר ונאמר שהארומה מדהימה !! קרמה יפה טעם- אחרי לגימה הכל הלך לפח פשוט ביזיון!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #80 

יש בארומה גם בריסטות טובים ואם יש להם זמן הם גם מסתכלים עלמה שהם עושים - יש להם גם ציוד טוב.
בשוטף לבריסטות אין זמן ואין להם בקרה על התוצאה - מעיפים כוסות ברצף כי גם ככה לא מחזירים.
אבל הקפה שלהם לא משהו - גם אם תתאמץ בבית הוא לא ייצא טעים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #81 

זה נכון, הקפה שלהם באמת לא משהו.
לא אמרתי שזה היה האספרסו הכי טוב ששתיתי. אמרתי שזה היה האספרסו הכי טוב ששתיתי בארומה :wink:

אבל זו באמת היתה כוס אספרסו מצויינת. לא ברמה של סיקפה, אבל אספרסו מצויין שבכיף הייתי שותה שוב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 976
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #82 

אחרי הצבא יצא לי לעבוד שם (בארומה) במשך שנה בתור בריסטה..
אני חייב לציין שבזמנו טרחתי לקרוא וללמוד את התחום..אבל פשוט מאוד קשה להסתכל על כל מנה ומנה.
יש שם 2 מטחנות אחת לקפוצינו ואחת לאספרסו אז הפתרון שלהם לעניין (או לפחות אני עשיתי ככה) היה שמטחנה אחת תהיה לקפוצי'נו מכוונת על טחינה גסה מידי (כדי שהקפה ירד מהר) והמטחנה של האספרסו היתה מכוונת לטחינה טובה (זנב עכבר). אני זוכר שאת הכוסות תמיד תמיד הרתחתי והייתי מקפיד על הגשה מהירה.
בקשר לשאר...פשוט לא הייתי מסתכל בכלל מה יוצא...אי אפשר כשאתה עסוק בלהכין 8 כוסות במקביל..כל מה שאתה מקפיד עליו זה האספרסו ושההפוך יהיה יפה :)
ובנינו כשהלקוח הממוצע מזמין הפוך רותח עם חלב דל, בכוס זכוכית, על בסיס מים, עם מים רותחים בצד וחלב רותח בצד בלי קצף אז כמה כבר אפשר לצפות מהבריסטה שישקיע? :)

יאללה איך עשיתי לעצמי חשק לקפוצ'ינו!

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1557
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

נושא שלא נקרא #83 

בזה אתם צודקים, כאשר מעיפים כוסות החוצה אין יותר מדי זמן להתעסק אם השאט שיוצא.
אבל הבעיה העיקרית ברוב המקומית זה בעל המקום שבעצמו לא מקפיד על איכות קפה, ואיכות הבריסטה שלו, וזה אני מדבר מניסיון אישי,
היתה תקופה שבדקתי אפשרויות להיות בריסטה ב 2 רשתות מוכרות וגדולות באזור שלי ולאחר ראיון עבודה קצר באחד המקומות ממש נתקלתי בחוצפה, כשהתבקשתי להכין הפוך כבר ברגע הטחינה זה היה נראה לי גס מדי אז מראש דחסתי חזק יותר מה שלא בידיוק עזר, וכשיצא השאט ספרתי בערך 17 ש׳ לשאט כלומר שאט כיור ומהר. רק שלאחר מכאן הבחור ש״בדק״ אותי אמר לי כל הכבוד רואים שאתה יודע מה אתה עושה ואני צחקתי ואמרתי שמע זה שאט לכיור ופה הקטע המצחיק מכאן התחלנו ממש להתווכח, אני טענתי שאו שהקפה כבר לא טרי או שמומלץ להוריד בדרגת טחינה והוא כמובן אמר שאת כל העסק מכוון אך ורק טכנאי מיוחד שמגיע אחת ל...
בקיצור לעבוד שם לא עבדתי.

מה שבסופו של דבר אני בא להגיד זה, שיש להכין קפה מהר ויש להכין קפה מהר

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 976
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #84 

זה נכון שהבעלים לא ששים לתת לך להתעסק להם עם הציוד. סהכ זה ציוד יקר בטרוף.
בשביל זה יש משמרות ערב כשקצת יותר רגוע ואפשר לכוון דברים בראש שקט כשהבוס לא שם :)
מילה של אקסטרימיסט.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #85 

שני מקומות:

1. מאפיית מזרין במשכית, הרצליה (ליד ארקפה הקטן): אספרסו מהרמה הראשונה, הכי טוב ששתיתי בהרצליה פיתוח!
http://htcafe.co.il/vt126973


2. טל בייגל'ס בסינמה סיטי: למרות שמגישים מאורו ועובדים עם מכונות מסחריות של רנצ'יליו, ולמרות כל הסטאפ היפה של מקינטות ושאר מוצרי קפה ברקע, זה היה אחד מספלי האספרסו הכי גרועים ששתיתי.

אספרסו קצר הוגש בלפחות 50 מ"ל, דלוח, קרמה צהבהבה, די פושר.
להתרחק כמו מאש.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 957
הצטרף: יוני 2010
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #86 

חוויות קפה בירושלים מאתמול
בשעה 14:00 הייתי במרכז העיר ורציתי כוס קפה. ידעתי על הסכנות האורבות לי מכיוון ארומה ובתי הקפה הקטנים במרכז אז החלטתי לנסות את מזלי במסעדה איטלקית בשם 'בולונז'. ניכנסתי וביקשתי הפוך קטן לקחת:
1. בעל המקום (כך נראה) הוציא את ידית החליטה מראש המכונה ורוקן את הקפה היבש שהיה שם כנראה כבר כמה שעות (המסעדה הייתה די ריקה).
2. שם מנה בידית בלי שניקה אותה, לא דחס ולא הוריד מים והכניס את הידית לחליטה.
3. לקח קנקן עם חלב מוקצף (מלפני כמה שעות :oops: ) והרתיח אותו בסטימר המטונף.
4. לקח סמרטוט ונגע איתו בסטימר בקושי (לא ניקה אותו בכלל, רק קירב אותו).
5. לקח עשרה שקלים :wink:

בשעה 16:00 הייתי צריך חווית בית קפה מתקנת. נכנסתי ל'נוקטורנו' וקיבלתי הפוך חביב ביותר של סגפרדו (אני יודע שהרבה לא אוהבים אותו כאן, אבל אחרי כ"כ הרבה קפה 'ישראלי' ששתיתי בחודשים האחרונים היה לו טעם קצת אחר).

השעה 21:00 והיום עוד ארוך, אז נכנסתי לקפה הלל ברמת בית הכרם. ההקצפה הייתה מושלמת מבחינת טמפרטורה ומרקם, אבל באמת שלקפה שלהם אין שום טעם או ייחוד.
היה לי לא מזמן 'מלאווי' טרי שמאד הזכיר לי את הקפה הסתמי שהרבה בתי קפה מגישים (מישהו מחבב אותו בתור חד-זני?).
לטעמי אפשר לשתות אותו והוא 'עושה את העבודה', אבל משעמם. הרבה חברים שלי לעומת זאת אהבו אותו ואני חושב שזה קשור באמת לעובדה שהוא מזכיר להם את הלל, אינגליש-קייק ועוד כמה רשתות. באספרסו הוא שטוח מדי ופעם אחת הספיקה לי.

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 210
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: שפלה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #87 

השבוע נכנסתי לתחנת דלק של פז ליד משרדי הממשלה בירושלים
ביקשתי בורקס גבינה והפוך.
אומנם זה פודים של לוואצה אבל עוד מהתסכלות על אופן ההכנה של הקפה היה לי ברור שאני הולך לקבל את הפוך זוועה.
כך היה אחרי 2 לגימות הכוס מצאה את מיקומה בפח ולפחות אמרתי נתנחם בבורקס ומסתבר שהבחור שם לי בורקס בטעם פיצה.
בקיצור קילקל לי את הבוקר ! :cry:

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 957
הצטרף: יוני 2010
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #88 

אוי.. פז האלה בד"כ שורפים את החלב והבורקסים לא טריים.
ניסית את אחד המקומת שהמלצתי לך?

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 210
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: שפלה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #89 

יש לי עוד שבוע אני מתכוון לבקר אותם :D

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1405
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #90 

יום חמישי : si cafe ברמת חייל..ריסטרטו נהדר,סמיך ,ארומטי,מפציץ את החושים..קפוצ'ינו גם ברמה גבוה...סנדביץ פניני פריך וטעים....בקיצור חוויה!
אפילו רציתי לקנות קפה ששתיתי, אבל תערובת נגמרה בכוס שלי...לקחתי 200 גר. Dante שהיתה שוקולדית ומצויינת לקפוצ'נו...4\4
יום קודם שתיתי ריסטרטו(mauro de lux) כפול מהיר בבית קפה של נני Press Cafeהטעם ליווה אותי כל הדרך לירושלים. בבית קפה קניתי תה assam שלalthaus ואל קפה לא שילמתי :)-- מדיניות של חנות רח' קפלן 4, בית סוקולוב, ת"א.
03-6098008

... אהבתי :wink:4\4
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 14/01/2011 14:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”