קודם כל, מוטי,
קצת חגגת על ההשוואה והטווחים, כבר נאמר מעליי. עקביות זה פרמטר חשוב,טחינה זה פרמטר קריטי והייתי ממקם קלייה ביתית במקום האחרון מבחינת חשיבות להוצאת אספרסו. כן הייתי ממקם קלייה טובה ותערובת איכותית וכמובן שטריות גם, אבל כמו בכל דבר, טריות זה פרמטר יחסי.
הייתי ממקם תערובת עשירה ברובוסטה כמאפיין חשוב של שימוש במכונות אוטומטיות.
לגופו של עניין - למטחנה ביתית יש עשרות דרגות טחינה, בין אם רציפה או בעלת "צעדים" והדיוק אקוטי להפקת אספרסו איכותי.
דחיסה היא פרמטר ש"משחק" עם הטחינה.
לטעמי, הנקודה העיקרית שנשכחת כאן היא התאמת המכונה לעסק/אדם.
אין שום ספק שהמכונה של מוטי תהיה מיותרת לחלוטין במשרד של 10-20 אנשים.
באותה הנשימה, מכונה אוטומטית בעלת יכולות תפוקה גבוהות( לא מכונה אוטומטית ביתית, אלא מקצועית שעולה בהתאם) תהיה חסרת משמעות במקום בו שותים כוס או שתיים ביום, עקב הפחת הגדול.
לשים מכונות E61 "ביתיות" ודומיהן על סקלת השוואה עם נספרסו או מכונות אוטומטיות זו טעות, לדעתי, כל מכונה משרתת צורך אחר.
אם אתה ממקם מכונות ביתיות קטנות יחסית על הסקלה ב-100, היכן זה משאיר את עולם האספרסו המקצועי, אשר קיים במכונות תעשייתיות גדולות ולמעשה מהווה את עיקר שוק האספרסו?
מה עושה ידנית שלא עושה אוטומטית
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
גודל שוק האספרסו ופילוח המכונות הנמכרות בו אינם קשורים לדיון כאן.
הדיון הוא על איכות הקפה, ולא על הכמות או העומס האפשרי. אנחנו מדברים על מכונות הביתה, לשימוש ביתי בלבד.
המכונה שלי לא מתאימה למשרד, בדיוק כשם שמכונה משרדים לא מתאימה לי לבית.
רצה הגורל (או המהנדס, מה שבא קודם) ומכונה משרדית גם לא מסוגלת לנפק קפה באיכות של המכונה הביתית שלי. מכונות מקצועיות של בתי קפה זה כבר סיפור אחרי לגמרי, אבל לא תמצא אותי לעולם ממליץ למישהו לקנות אחת כזו הביתה.
לקחת מכונה אוטומטית שמנפקת קפה בינוני ולדחוף לה תערובת עם הרבה רובוסטה זה חטא על פשע. רק צריך להוסיף שם גם מגביר קרמה וקפוצ'ינטור, וזהו - הרסנו לנו כוס קפה.
בסופו של דבר ההבדל נטעם בכוס. אפשר לשבת כאן ולכתוב עד מחר תיאוריות מתיאוריות שונות.
עוד לא קם הבחור שטעם ואמר שהוא מעדיף תוצר של מכונה אוטומטית ביתית, כל מכונה, על גאג'יה פיור+אסקסו iMini.
הדיון הוא על איכות הקפה, ולא על הכמות או העומס האפשרי. אנחנו מדברים על מכונות הביתה, לשימוש ביתי בלבד.
המכונה שלי לא מתאימה למשרד, בדיוק כשם שמכונה משרדים לא מתאימה לי לבית.
רצה הגורל (או המהנדס, מה שבא קודם) ומכונה משרדית גם לא מסוגלת לנפק קפה באיכות של המכונה הביתית שלי. מכונות מקצועיות של בתי קפה זה כבר סיפור אחרי לגמרי, אבל לא תמצא אותי לעולם ממליץ למישהו לקנות אחת כזו הביתה.
לקחת מכונה אוטומטית שמנפקת קפה בינוני ולדחוף לה תערובת עם הרבה רובוסטה זה חטא על פשע. רק צריך להוסיף שם גם מגביר קרמה וקפוצ'ינטור, וזהו - הרסנו לנו כוס קפה.
בסופו של דבר ההבדל נטעם בכוס. אפשר לשבת כאן ולכתוב עד מחר תיאוריות מתיאוריות שונות.
עוד לא קם הבחור שטעם ואמר שהוא מעדיף תוצר של מכונה אוטומטית ביתית, כל מכונה, על גאג'יה פיור+אסקסו iMini.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לדעתי הדברים פה הוצאו מהקשרם והנקודה שמוטי ניסה להעביר לא ממש ברורה.
אף אחד לא אומר שמכונה אוטומטית אינה יכול להכין קפה וברור שיש נתח גדול מהאוכלוסיה שמשתמש בהן על בסיס יומי ומאוד מרוצה, סבבה !
אבל אני מניח שיש לא מעט אנשים שלא נחשפים לקפה טוב יותר ביום יום ומניחים שמה שהם שותים הוא מצוין.
קשה לדבר על אספרסו כשמדובר על מכונה אוטומטית ואני מסכים עם אלכס לגבי הדיוק הנדרש בכיוונון הטחינה, הדחיסה והפיזור בסלסילה וכמובן קפה טרי וטעים.
תחברו את המשפט למעלה ותבינו שלא ניתן לקבל את כל הפרמטרים הללו במכונה אוטומטית ויש לעשות פשרות ובמקרה של אספרסו פשרות בפרמטרים אלו הורסים את המשקה וניתן מקסימום לקבל קפוצ'ינו סביר עד טוב.
אני הבנתי את הסקאלה שמוטי ניסה להמחיש בצורה קצת אחרת ואנסה להסביר:
יש מגבלות לרמת הקפה שהציוד הנתון יכול לספק ולמרות שמדובר על מפעיל מיומן שמוציא את המקסימום מהציוד עדיין יהיו הבדלים בין מכונה כגון סילביה מול מכונה עם ראש E61 או מול ספידסטר/LM/אלקטרה.
מה לעשות זה המצב וזה גם הגיוני בתחומים אחרים, העניין הוא כזה שמכונה אוטומטית טובה ככל שתהיה לא תוכל להתחרות כלל עם מכונה ידנית ומפעיל מיומן היות ואף פעם לא יהיה דיוק בטחינה (מה לעשות יש הבדלים בין זני קפה ורמת הטחינה הדרושה, אפילו אותו קפה שמתיישן לאחר ימויים דורש טחינה אחרת), בפיזור בסלסילה ובדחיסה ולכן יש רף מסויים שלא יהיה ניתן לעבור.
הציונים שחולקו בסקאלה לא אומרים שסילביה/אוסקר נמצאים במקום נמוך אלא זה בא להמחיש את הפוטנציאל של האספרסו שניתן לקבל מכל ציוד (לדעתי מהאוסקר יש פוטנציאל לקפה טוב יותר מסילביה).
לסיכום כל דעה מתקבלת פה ואיננו חיים בפורום פלצני שאוהד רק מכונות היי-אנד ומדרבן כל אחד לקנות אותן ולי לפחות לא זכור מקרה שמישהו רצה לקנות נספרסו והומלץ לו לקנות מכונה עם ראש E61, אך כן בהחלט נשמח לגרום לאנשים להתוודע לעולם הקפה טוב יותר ולנסות ללמוד,לטעום ולהבין יותר ואין בזה שום דבר פסול.
כל אחד יקנה מה שטוב לו אבל תמיד טוב לשמוע דעות של אנשים אחרים וללמוד מהנסיון שלהם.
ואלכס, "תערובת עשירה ברובוסטה כמאפיין חשוב של שימוש במכונות אוטומטיות" בחייך זה נשמע כמו קפה של פיצוציה
אף אחד לא אומר שמכונה אוטומטית אינה יכול להכין קפה וברור שיש נתח גדול מהאוכלוסיה שמשתמש בהן על בסיס יומי ומאוד מרוצה, סבבה !
אבל אני מניח שיש לא מעט אנשים שלא נחשפים לקפה טוב יותר ביום יום ומניחים שמה שהם שותים הוא מצוין.
קשה לדבר על אספרסו כשמדובר על מכונה אוטומטית ואני מסכים עם אלכס לגבי הדיוק הנדרש בכיוונון הטחינה, הדחיסה והפיזור בסלסילה וכמובן קפה טרי וטעים.
תחברו את המשפט למעלה ותבינו שלא ניתן לקבל את כל הפרמטרים הללו במכונה אוטומטית ויש לעשות פשרות ובמקרה של אספרסו פשרות בפרמטרים אלו הורסים את המשקה וניתן מקסימום לקבל קפוצ'ינו סביר עד טוב.
אני הבנתי את הסקאלה שמוטי ניסה להמחיש בצורה קצת אחרת ואנסה להסביר:
יש מגבלות לרמת הקפה שהציוד הנתון יכול לספק ולמרות שמדובר על מפעיל מיומן שמוציא את המקסימום מהציוד עדיין יהיו הבדלים בין מכונה כגון סילביה מול מכונה עם ראש E61 או מול ספידסטר/LM/אלקטרה.
מה לעשות זה המצב וזה גם הגיוני בתחומים אחרים, העניין הוא כזה שמכונה אוטומטית טובה ככל שתהיה לא תוכל להתחרות כלל עם מכונה ידנית ומפעיל מיומן היות ואף פעם לא יהיה דיוק בטחינה (מה לעשות יש הבדלים בין זני קפה ורמת הטחינה הדרושה, אפילו אותו קפה שמתיישן לאחר ימויים דורש טחינה אחרת), בפיזור בסלסילה ובדחיסה ולכן יש רף מסויים שלא יהיה ניתן לעבור.
הציונים שחולקו בסקאלה לא אומרים שסילביה/אוסקר נמצאים במקום נמוך אלא זה בא להמחיש את הפוטנציאל של האספרסו שניתן לקבל מכל ציוד (לדעתי מהאוסקר יש פוטנציאל לקפה טוב יותר מסילביה).
לסיכום כל דעה מתקבלת פה ואיננו חיים בפורום פלצני שאוהד רק מכונות היי-אנד ומדרבן כל אחד לקנות אותן ולי לפחות לא זכור מקרה שמישהו רצה לקנות נספרסו והומלץ לו לקנות מכונה עם ראש E61, אך כן בהחלט נשמח לגרום לאנשים להתוודע לעולם הקפה טוב יותר ולנסות ללמוד,לטעום ולהבין יותר ואין בזה שום דבר פסול.
כל אחד יקנה מה שטוב לו אבל תמיד טוב לשמוע דעות של אנשים אחרים וללמוד מהנסיון שלהם.
ואלכס, "תערובת עשירה ברובוסטה כמאפיין חשוב של שימוש במכונות אוטומטיות" בחייך זה נשמע כמו קפה של פיצוציה
- eg99
- חבר ותיק
- הודעות: 2999
- הצטרף: פברואר 2006
- מיקום: רמת השרון
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לא הבנתי את עניין הרובוסטה.
אני קונה כמעט רק 100% ערביקה.
בחלק מהמקרים גם 90% לא טעים לי.
ועדיין, עם מכונה ביתית , לטעמי, יוצא הרבה יותר מסביר.
ושוב,עניין הפרספקטיבה הוא המהותי.
קפה טרי (ואם אפשר קלוי בבית עוד יותר טוב) - חובה. לא קשור למכונה.
לגבי רמת הטחינה והדחיסה - אין עוררין.
אני גם משוכנע שברמות המחיר של מכונות ביתיות - בחצי מזה אפשר לעשות קפה טוב בהרבה בידנית.
אני בסך הכל מנסה לערער את האקסיומה מכונה אוטומטית = קפה לא טוב.
ומנסה לחדד, עבור מי שמוכן "להתפשר" על האיכות המירבית - קפה פחות טוב מבידנית, אבל בהחלט טוב.
כנראה שיותר טוב מקפסולות (בהנחה של קפה טרי, תערובת טובה, טחינה הכי נכונה שהמכונה מאפשרת).
אני קונה כמעט רק 100% ערביקה.
בחלק מהמקרים גם 90% לא טעים לי.
ועדיין, עם מכונה ביתית , לטעמי, יוצא הרבה יותר מסביר.
ושוב,עניין הפרספקטיבה הוא המהותי.
קפה טרי (ואם אפשר קלוי בבית עוד יותר טוב) - חובה. לא קשור למכונה.
לגבי רמת הטחינה והדחיסה - אין עוררין.
אני גם משוכנע שברמות המחיר של מכונות ביתיות - בחצי מזה אפשר לעשות קפה טוב בהרבה בידנית.
אני בסך הכל מנסה לערער את האקסיומה מכונה אוטומטית = קפה לא טוב.
ומנסה לחדד, עבור מי שמוכן "להתפשר" על האיכות המירבית - קפה פחות טוב מבידנית, אבל בהחלט טוב.
כנראה שיותר טוב מקפסולות (בהנחה של קפה טרי, תערובת טובה, טחינה הכי נכונה שהמכונה מאפשרת).
ערן
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
כאן טמון הפער.eg99 כתב:אני בסך הכל מנסה לערער את האקסיומה מכונה אוטומטית = קפה לא טוב.
ומנסה לחדד, עבור מי שמוכן "להתפשר" על האיכות המירבית - קפה פחות טוב מבידנית, אבל בהחלט טוב....
מי שמוכן "להתפשר" לא יכול לטעון שיש לו קפה טוב. זה בדיוק האוקסימורון שאני מדבר עליו.
מכונת קפה אוטומטית עושה קפה באופן אוטומטי. מכאן ועד לטעון שהקפה שלה עומד אפילו קרוב לקפה של מכונה ידנית, הפער הוא גדול מאוד. כן סקאלה, לא סקאלה, זה לא אותו הקפה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מדוע אקסיומה? זה ענין סובייקטיבי. טוב לך? בסך הכל - הרווחת. לכן אנחנו טורחים ומדגישים, לא להקשיב לנו אלא להתנסות. זה ברור שעם אלקטרה אני מוציא שוטים שמשאירים עשן לכל אוטומטית באשר היא (ולא רק...), ושהפרופורציה משתנה. אישית, כשמדובר באספרסו, אם זה לא מליגת העל, זה פשוט לא טעים לי. ואני אגב לא בוחל בבוץ, נמס פילטר וכו'. אוהב הכל, רק לא אספרסו בינוני.
חוזר ואומר - לפני שמחליטים ומתאפסים ובוודאי רוכשים, ח ו ב ה לנסות.
חוזר ואומר - לפני שמחליטים ומתאפסים ובוודאי רוכשים, ח ו ב ה לנסות.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
עניתי לך על זה.Chura כתב:האמת, אף אחד לא באמת שם לב מה שאלתי.
הרי הטכנולוגיה של היום מאפשר בעזרת חיישן כזה או אחר לגלות רמת טחינה (ותאמינו, גם בבררה יש חיישן כזה) ולשנות את רמת הטחינה בהתאם.
כנ"ל לגבי הלחיצה ועוד.
האם עדיין לא הפעילו טכנלוגיה זו במכונות אלו ?...
אתה צריך לטחון ולוודא שהמשאבה לא נחנקת ולתקן טחינה. נגיד ומצאת אותה - לא יהיה לך איך להוציא את העוגייה מהראש חליטה. במכונה ידנית אתה נותן חתיכת מכה עם הידית וזה לא אפשרי כל כך באוטומטית
הייעוד של אוטומטית הוא יותר לשותי נסקפה מאשר לחובבי אספרסו.
לאספרסו טוב צריך לעבוד כמו שמנה חמה לא תהיה אף פעם טעימה כמו אוכל אמיתי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
[behave]התייחסות מזלזלת - נערך ע"י moti_r[/behave]
הדבקות ב-100% ערביקה כמאפיין יחידי של קפה איכותי היא למשווקים, לא לשותים. קפה איכותי, יפיק תוצאה טובה, קרמית ועשירה עם אחוז רובוסטה שתשמר את טעם הערביקה, תגרום לה להשתלב יותר טוב עם חלב.
אם מדובר במכונה אוטומטית, בניגוד לתפיסה הרווחת בפורום שבקפוצ'ינו ניתן להסתפק באספרסו לא איכותי, רצוי להשתמש בתערובת עם אחוז רובוסטה גבוה יותר משהיית מוכן לשים במכונה ידנית. אתה לא שואל - מדוע. אתה דוחה את העניין ושם סמיילי.
לעניינינו, אני דוגל בגישה של פתרון מתאים לאופי השימוש, כבר אמרתי. ז"א שגם אם טעים לך מעט יותר או פחות, או ההקצפה יותר או פחות טובה, משרד מלא אנשים חסרי ניסיון לא צריך לדאוג ללמוד לעבוד על מכונת ראש אחד ומטחנה, אלא לעבוד עם מכונה אוטומטית אם צריכה הקפה מספיק גבוהה כדי שהפולים תמיד יהיו טריים או מכונת פודים/קפסולות אם הצריכה היא נמוכה ויהיה קפה שייזרק לפח בשל אובדן טריות (או שפשוט ישתו קפה לא טעים במיוחד).
משתמש ביתי מן הסתם נהנה מהעובדה שהוא המשתמש היחיד ומוגבל בתקציב ורצון בלבד, ופה אין אלא להסכים שוב בפעם האלף שצריך להתנסות בהפעלת המכונה אם רוצים להשוות ולא לתת לנתונים היבשים בלבד להנחות אותך. שום דבר לא מכין אותך לפעם הראשונה שאתה פעם ראשונה פותח את ברז ההקצפה במכונת אספרסו ומקציף כד חלב וזה עלול להתגלות ככיף הרבה יותר גדול מהקצפה אוטומטית, אפילו לעצלנים מבינינו (דוגמא בלבד).
הדבקות ב-100% ערביקה כמאפיין יחידי של קפה איכותי היא למשווקים, לא לשותים. קפה איכותי, יפיק תוצאה טובה, קרמית ועשירה עם אחוז רובוסטה שתשמר את טעם הערביקה, תגרום לה להשתלב יותר טוב עם חלב.
אם מדובר במכונה אוטומטית, בניגוד לתפיסה הרווחת בפורום שבקפוצ'ינו ניתן להסתפק באספרסו לא איכותי, רצוי להשתמש בתערובת עם אחוז רובוסטה גבוה יותר משהיית מוכן לשים במכונה ידנית. אתה לא שואל - מדוע. אתה דוחה את העניין ושם סמיילי.
לעניינינו, אני דוגל בגישה של פתרון מתאים לאופי השימוש, כבר אמרתי. ז"א שגם אם טעים לך מעט יותר או פחות, או ההקצפה יותר או פחות טובה, משרד מלא אנשים חסרי ניסיון לא צריך לדאוג ללמוד לעבוד על מכונת ראש אחד ומטחנה, אלא לעבוד עם מכונה אוטומטית אם צריכה הקפה מספיק גבוהה כדי שהפולים תמיד יהיו טריים או מכונת פודים/קפסולות אם הצריכה היא נמוכה ויהיה קפה שייזרק לפח בשל אובדן טריות (או שפשוט ישתו קפה לא טעים במיוחד).
משתמש ביתי מן הסתם נהנה מהעובדה שהוא המשתמש היחיד ומוגבל בתקציב ורצון בלבד, ופה אין אלא להסכים שוב בפעם האלף שצריך להתנסות בהפעלת המכונה אם רוצים להשוות ולא לתת לנתונים היבשים בלבד להנחות אותך. שום דבר לא מכין אותך לפעם הראשונה שאתה פעם ראשונה פותח את ברז ההקצפה במכונת אספרסו ומקציף כד חלב וזה עלול להתגלות ככיף הרבה יותר גדול מהקצפה אוטומטית, אפילו לעצלנים מבינינו (דוגמא בלבד).
אני בזמן האחרון מצאתי מכונה אוטומטית שמכינה קפה שמתקרב קצת לרמה של חלק מהמכונות הביתיות, למכונה קוראים TIGER והיא עולה 20.000 שקל(אם אני זוכר נכון) טבין ותקילין, היבואן הבטיח לי שהמכונות האלא מכינות קפה יותר טוב מכל מכונה אחרת בעולם גם בחצי אוטומטיות, אבל כנראה שהוא לא ממש צדק, מי שרוצה לטעום יכול לגשת לחלק מהסניפים של דור אלון דלק, יש לקחת בחשבון שיתכן שהקפה שלהם לא תמיד כ"כ טרי.
אני משוכנע ב100 אחוז שאפשר לבנות מכונה שתכין קפה פרפקט, אבל היא תעלה לדעתי לפחות פי 3 מה TIGER, ואז מי ישלם ע"ז?
אני משוכנע ב100 אחוז שאפשר לבנות מכונה שתכין קפה פרפקט, אבל היא תעלה לדעתי לפחות פי 3 מה TIGER, ואז מי ישלם ע"ז?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
נשמע ממש מעניין. אני מאוד אשמח לטעום את המכונה הזו.
בביקור ב-quickmill שתיתי קפה ממכונה אוטומטית שלהם. אני לא יודע כמה היא עולה, אבל הקפה היה ממש טוב. אספרסו שלא מבייש מכונות חצי-אוטומטיות בליגה בסיסית. אבל אני יודע משיחה עם טכנאים, שהמכונות האלה מאוד מאוד (!) לא אמינות.
כנראה שאין מה לעשות, וחייבים להתפשר על כל מני פרמטרים, אם רוצים לקבל מכונה אמינה שלא מתקלקלת כל בוקר בשעה 10:04.
בביקור ב-quickmill שתיתי קפה ממכונה אוטומטית שלהם. אני לא יודע כמה היא עולה, אבל הקפה היה ממש טוב. אספרסו שלא מבייש מכונות חצי-אוטומטיות בליגה בסיסית. אבל אני יודע משיחה עם טכנאים, שהמכונות האלה מאוד מאוד (!) לא אמינות.
כנראה שאין מה לעשות, וחייבים להתפשר על כל מני פרמטרים, אם רוצים לקבל מכונה אמינה שלא מתקלקלת כל בוקר בשעה 10:04.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -