התקציב צריך להיות בהתאם לתדירות השימוש.
אנחנו מנצלים את הגריל כ 10 - 12 פעמים בשנה.
לכן קצת מיותר לקנות גריל של 5000 שקל.
אם אתה אשף בשר כמו SHED שהתדירות היא פעם בשבוע, אז אפשר להשתולל בתקציב...
מחפש גריל גז טוב
Re: פרק ב' המומלץ אחרי סיור השטח
סחטיין על ההשקעהbarvfr כתב:עשתי סבב שטח להלן עקרי הממצאים:
הייתי אצל היבואן של וובר: http://www.bbq.co.il/home-page.asp
ואצל היבואנים של גראנד-הול: http://www.carmeldirect.com/
וובר
דיברתי עם משה איש מכירות מנוסה מאד, (דתי עם זקן בכלל מרגישים שם כמעט כמו ב- B&H ).
המבחר שם גדול והם מייבאים גריל גז ממספר חברות ובטווח מחירים מ- 1000 ₪ ועד עשרות אלפים.
WEBER הם באמת ליגה מעולה במיוחד הדגמים המאוחרים יותר, הבעיה שהם (לטעמי) י ק ר י ם מ א ד.
לדגם שתמיר המליץ E310 , יש תת דגם spirit שעולה 3999 ₪. דגם בן- 16 שנה שחודש השנה.
לדברי היבואן, יש בעיות עם מכלולי הבעירה אחרי כ- 5 שנים.
לכן יצא הדגם E310 GENESIS, דגם משופר שבאמת נראה מעולה, אבל עולה- 5000 ₪ אחרי הנחה.
איתו זאת חתונה קתולית, לא מתקלקל ואחריות של מעל ל- 5 שנים.
אספקה חודש וחצי, הובלה והתקנה עולה עוד 350 ₪.
קבלו לינק לדגם ה-SPIRIT הרלוונטי: http://www.bbq.co.il/product.asp?pID=190&cID=87
גראנד הול
חברה הולנדית, היא המקבילה האירופאית לוובר האמריקאי.
להם, יש גריל אחר, שהיום הוא להיט חם אצל המבינים בפורומים.
http://www.carmeldirect.com/?categoryId ... emId=86274
דגם חדיש של חברה מובילה. טכנולוגיה מתקדמת, בבחינה מדוקדקת, אינו נופל כלל מהוובר.
מבערי נירוסטה בצינורות אחודים, פתחי גז מלבניים ולא עגולים, מפזרי חום, אחריות 5 שנים, מדפים מתקפלים ומבנה המאפשר ניידות.
המחיר 2850 ₪ למזומן במבצע עד ה- 30 אפריל, 2010. (בראשון למאי יעלה המחיר ל- 3999 ₪).
אספקה חודש וחצי, הובלה והתקנה עולה עוד 250 ₪.
אגב, במבחן הגרילים שנערך בידיעות לפני חודש, תפס מקום ראשון, עם ציון 9.5 (מעשר).
יבואני וובר לא השתתפו במבחן. (בשנה שעברה דגמי גראנד הול- קיבלו ציונים גבוהים יותר מהוובר...)
דגמים אחרים
בדקתי אצל היבואנים גם גרילים במחיר אטרקטיבי של עד- 2000 ₪.
אחרי שפירקנו אותו, ראיתי את ההבדל והיבואנים מודים שיש איתם בעיות במבערים, (לא מנירוסטה ולא בצינורות אחידים),
אחריות למבערים רק שנה/שנתיים (בד"כ תוך שנתיים הם "נגמרים". עלות החלפה כמה מאות שקלים).
יש דגמים עוד יותר זולים של גרילים, אבל אני לא הייתי שם בהם את כספי, ואחרי שנתיים שלוש מחפש גריל חדש.
יתרונות ה- T2 על ה- SPIRIT.
4- מבערי נירוסטה מתקדמים, לעומת- 3.
תפוקת חימום- 48K BTU, לעומת 36 BTU.
משטח צלייה- יציקת ברזל איכותית, לעומת משטח רשת מצופה פורצלן.
משטח צלייה מפוצל כולל פלנאצ'ה. (אפשר להחליף לעוד רשת בתוספת של 250 ₪).
שטח אכסנה קטן יותר- סה"כ 67 ס"מ בקיפול המדפים, לעומת 150 ס"מ.
מגש פנימי נוסף לניקוז נגר שומן.
מנשא לבלון גז 12 ליטר- לעומת 8 ליטר.
אחריות למבערים זהה אצל שניהם- 5 שנים.
הובלה והתקנה- 250 ₪ לעומת 350 ₪.
ומעל הכול- עד סוף החודש במחיר אטרקטיבי מאד, זול ב- 1250 ₪.
חסרונות ה- T2 על ה- SPIRIT.
משטח צלייה- קטן באורך ב- 5 ס"מ. (ברוחב ה- T2 גדול ב- 1 ס"מ)
אחריות על כל הגריל גם 5 שנים, בוובר, אחריות גדלה למסבב (בלי המבערים) עד 10 שנים ועוד.
המלצות רק מהעיתון, ופורומים, לעומת המלצה חמה וניסיון ארוך ומוצלח מאד של תמיר עם הוובר.
הערה, יבואן גראנד- הול הסכים לתת מתנה, כיסוי איכותי בשווי 250 ₪ להזמנה מעל 3 יחידות T2.
מאמין שגם מיבואן וובר אפשר יהיה לקבל עוד משהו ברגע ההזמנה, למרות שבביקור לא הסכימו לעשות מחוות.
סיכום.
•הגראנד– הול והוובר שניהם איכותיים ביותר וליגה משל עצמם לעומד הדגמים הזולים שבסביבות 2000 ₪.
•איכות המכלולים הפנימיים- מבערים, מפזרי חום ומגשי השמן, הם קריטיים לשיקול בבחירה.
•מחיר ה- T2 למזמינים עד סוף החודש, נראה הזדמנות שלא בטוח שתחזור על עצמה.
•המלצתי ללכת על דגם ה- T2 של גראנד- הול.
אז שורה תחתונה, המשפחה הלכה על ה- T2, אירגנו "קבוצת רכישה" ונכון להיום אחרי כשנה כולנו מרוצים מאד מהביצועים של הגריל.
אהה, ואני לא מצטער שירדתי מהנפנוף
מקווה שעזרתי למשהו במשהו....
אני לא הייתי מתקרב לגריל עם שטח צלייה כמו של הוובר שהומלץ כאן או של הגרנד הול (45 על 55). שטח הצלייה אצלי הוא 64.8 על 48.5 וגם הוא לפעמים צריך "לעבוד קשה" בשביל להרגיע פיות רעבים...
כמו ש-zovirax אמר - השאלה היא תדירות השימוש ואופי השימוש, מכיוון שעשרה / חמישה עשר אנשים שאוכלים אצלי זה בהחלט לא ארוע נדיר, משטח צלייה גדול הוא show stopper מבחינתי.
כמו ש-zovirax אמר - השאלה היא תדירות השימוש ואופי השימוש, מכיוון שעשרה / חמישה עשר אנשים שאוכלים אצלי זה בהחלט לא ארוע נדיר, משטח צלייה גדול הוא show stopper מבחינתי.
You are never fully dressed without a smile
- rberkner (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 375
- הצטרף: ספטמבר 2005
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
Shed לדעתי צודק.
ממה שראיתי משטחי צלייה כמו שהוזכרו לא יתאימו לי.
אנחנו משפחה של 5 נפשות. נכון שהבן הקטן שלי בן שנה וחצי, אבל ארוחת הערב אתמול הראתה שהוא הולך בעקבות האחים שלו... כלומר עוד איוב מסוכן למשפחת הפרות...
בנוסף ההורים שלי (אבא ארגנטנאי) גרים שלושה בתים ממני. אחות של אשתי ובעלה קיבלו מאיתנו את היחידה במרתף עד שיגמרו התמחיות למינהן. מיותר לציין שאני גר במושב כך שאם הריח טוב, יש חברים שרק "צריכים לשאול שאלה קטנה" וכו' וכו'.
מה שראיתי ומתאים לי אלו משטחי צלייה באורך 70-80 ס"מ עם 77000 BTU.
היום אני אבקר בוובר.
ודרך אגב, אחרי שראיתי המון גרילים אתמול - לא הייתי אומר שהגרילים הרצניים שמייבאים אמישראגז הם ברמת גיפ. שווה לכל מי שמתעניין לקפוץ לראות.
רוני
ממה שראיתי משטחי צלייה כמו שהוזכרו לא יתאימו לי.
אנחנו משפחה של 5 נפשות. נכון שהבן הקטן שלי בן שנה וחצי, אבל ארוחת הערב אתמול הראתה שהוא הולך בעקבות האחים שלו... כלומר עוד איוב מסוכן למשפחת הפרות...
בנוסף ההורים שלי (אבא ארגנטנאי) גרים שלושה בתים ממני. אחות של אשתי ובעלה קיבלו מאיתנו את היחידה במרתף עד שיגמרו התמחיות למינהן. מיותר לציין שאני גר במושב כך שאם הריח טוב, יש חברים שרק "צריכים לשאול שאלה קטנה" וכו' וכו'.
מה שראיתי ומתאים לי אלו משטחי צלייה באורך 70-80 ס"מ עם 77000 BTU.
היום אני אבקר בוובר.
ודרך אגב, אחרי שראיתי המון גרילים אתמול - לא הייתי אומר שהגרילים הרצניים שמייבאים אמישראגז הם ברמת גיפ. שווה לכל מי שמתעניין לקפוץ לראות.
רוני
- Shayosef
- חבר מכור קשה
- הודעות: 5891
- הצטרף: אפריל 2007
- מיקום: תל אביב
- נתן תודות: 448 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
באמריקה הכל גדול יותר
עם זה תסגור פינה לא ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
שי
רוני,
היתה לי הרגשה שאתה צריך גריל ל"מיטיבי לסת"...
משטחי צלייה של 70-80 מייקרים את העסק. זה מגיע לרמת מחירים ששווה אולי לתכנן גריל לבד ולבנות אותו בצורה פרטית (יש לי חבר טוב שעשה כך, אני יכול לברר פרטים מיקום ועלויות).
כפי שכתבתי, על המשטח שלי אני מריץ סבבי בשר של 3-4 ק"ג די בקלות, כך שאין בעיה להכיל (או להאכיל) 15 אנשים בצורה קלה ובלי עבודה מאומצת מדי, וכמו שאני מבין אצלך - זה בערך סדר הגודל.
היתה לי הרגשה שאתה צריך גריל ל"מיטיבי לסת"...
משטחי צלייה של 70-80 מייקרים את העסק. זה מגיע לרמת מחירים ששווה אולי לתכנן גריל לבד ולבנות אותו בצורה פרטית (יש לי חבר טוב שעשה כך, אני יכול לברר פרטים מיקום ועלויות).
כפי שכתבתי, על המשטח שלי אני מריץ סבבי בשר של 3-4 ק"ג די בקלות, כך שאין בעיה להכיל (או להאכיל) 15 אנשים בצורה קלה ובלי עבודה מאומצת מדי, וכמו שאני מבין אצלך - זה בערך סדר הגודל.
You are never fully dressed without a smile
מה דעתכם על זה:
http://www.shadar.co.il/גריל-ביתי-דגם-222
או הדגם הזה:
http://www.shadar.co.il/גריל-גז-דגם-223
http://www.shadar.co.il/גריל-ביתי-דגם-222
או הדגם הזה:
http://www.shadar.co.il/גריל-גז-דגם-223
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~
- rberkner (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 375
- הצטרף: ספטמבר 2005
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
בשמחה ובששון התקבלה ההחלטה.
אחרי סקר מסיבי של האופציות היותר איכותיות (לדעתי) שקיימות בארץ - קניתי גריל גז חדש.
המתמודדים:
1. Weber Genesis E-310 2011 - מחיר 6000 ש"ח (כולל כיסוי)
2. אמישראגז - ריגאל 490 - של חברת Broil King - מחיר 6000 ש"ח (כולל שיפוד)
3. Grandhall פרמיום 323 - דרך חברת כרמל-דיירקט - מחיר 6000 ש"ח - אבל.... 2500 שח הנחה דרך קופון גורפר = 3500.
ממצאים:
1. גודל - זהים פחות או יותר. שטח צלייה מספק את הצרכים שלי (זהה למה שניתן לראות בתמונות של SHED).
2. איכות בנייה: אין מה לעשות - וובר מספר 1, אחריו גרנדהול ואחריו ברוילקינג.
3. פיטצרים מיוחדים: ברוילקינג - מבערים מיוחדים כנראה נותנים ביצועים מעט טובים יותר אבל מאריכים חיים (לפי היצרן) + מבער פנימי חמישי לצלייה עם שיפוד. .
4. אחריות - וובר 5 שנים למבערים ועד 25 לגוף, גרנדהול 5 שנים מקצה לקצה, ברויקינג שנה.
5. עוצמה - וובר בעל שלושה מבערים בלבד. כלומר הבריולקינג והגרנדהול בעלי הספק גבוה ב- 25%. רלוונטי בעיקר לבישול עם מכסה פתוח.
6. רשתות צלייה - בריולקינג וובר יציקת ברזל - ניתן לשדרג לנירוסטה בעלות נוספת. גרנדהול - לבחירה יציקה, נירוסטה או עם ציפוי אמייל.
7. מראה - מובילים וובר וגרנדהול. בריולקינג מאחור.
8. ניקוז שומנים - וובר הכי פשוט ונגיש, אחריו גרנדהול וברוילקינג אחרון.
9. תוספות אפשריות - פלנצה וסוגי רשתות לכולם. וובר וגרנדהול החברות מחזיקות מוצרים משלמים רבים.
10 . טעם הסטייקים - אף אחד לא נתן לי לטעום...
לסיכום וההחלטה שלי:
לקחתי איתי להחלטה הסופית את אבא שלי. ארגנטנאי שהיה בעברו הרחוק מאוד רתך, ובכלל מהנדס מכניקה פרקטית הכי טוב שאני פגשתי.
ברוילקינג - נפסל בגלל סיבוכיות הבנייה והאחריות הקצרה (לדעתי מקור לתקלות וכו').
וובר נפסל על עוצמת הגריל (הגריל עם 4 מבערים עולה כפול), ולכן גם על מחיר.
גרנדהול - ההחלטה נפלה אחרי שראינו במקום גריל בן 3 שנים שעומד מוזנח בשמש ובגשם, לא עבר ניקוי אף פעם ונדלק מייד שהראו לנו - קנינו שניים
היום אחרי הצהריים אנחנו מקבלים אותם.
לשלי הוספתי גם שיפוד שנראה איכותי בהרבה מהאופציות של וובר וברויקינג, כיסוי ופלנצה.
סה"כ שילמתי פחות מ- 5000 שקל על הגריל. המבצע של גרופר מאוד אטרקטיבי.
עכשיו נשאר רק החלק החשוב. להשתמש. האמת, שהגרנדהול נראה טוב. אפילו טוב מאוד לדעתי. חצי רהיט.
לא בטוח שאשתי תרשה לי להשתמש בו...
אם משהו צריך עזרה - מוזמן לפנות.
תודה ל- SHED על תמונות "הפורנו" והמפרט המדוייק, ול- yeuda (חבר בפורום) שהפנה אותי למבצע.
תמונות בהמשך - למה גשם דווקא היום בערב....
אחרי סקר מסיבי של האופציות היותר איכותיות (לדעתי) שקיימות בארץ - קניתי גריל גז חדש.
המתמודדים:
1. Weber Genesis E-310 2011 - מחיר 6000 ש"ח (כולל כיסוי)
2. אמישראגז - ריגאל 490 - של חברת Broil King - מחיר 6000 ש"ח (כולל שיפוד)
3. Grandhall פרמיום 323 - דרך חברת כרמל-דיירקט - מחיר 6000 ש"ח - אבל.... 2500 שח הנחה דרך קופון גורפר = 3500.
ממצאים:
1. גודל - זהים פחות או יותר. שטח צלייה מספק את הצרכים שלי (זהה למה שניתן לראות בתמונות של SHED).
2. איכות בנייה: אין מה לעשות - וובר מספר 1, אחריו גרנדהול ואחריו ברוילקינג.
3. פיטצרים מיוחדים: ברוילקינג - מבערים מיוחדים כנראה נותנים ביצועים מעט טובים יותר אבל מאריכים חיים (לפי היצרן) + מבער פנימי חמישי לצלייה עם שיפוד. .
4. אחריות - וובר 5 שנים למבערים ועד 25 לגוף, גרנדהול 5 שנים מקצה לקצה, ברויקינג שנה.
5. עוצמה - וובר בעל שלושה מבערים בלבד. כלומר הבריולקינג והגרנדהול בעלי הספק גבוה ב- 25%. רלוונטי בעיקר לבישול עם מכסה פתוח.
6. רשתות צלייה - בריולקינג וובר יציקת ברזל - ניתן לשדרג לנירוסטה בעלות נוספת. גרנדהול - לבחירה יציקה, נירוסטה או עם ציפוי אמייל.
7. מראה - מובילים וובר וגרנדהול. בריולקינג מאחור.
8. ניקוז שומנים - וובר הכי פשוט ונגיש, אחריו גרנדהול וברוילקינג אחרון.
9. תוספות אפשריות - פלנצה וסוגי רשתות לכולם. וובר וגרנדהול החברות מחזיקות מוצרים משלמים רבים.
10 . טעם הסטייקים - אף אחד לא נתן לי לטעום...
לסיכום וההחלטה שלי:
לקחתי איתי להחלטה הסופית את אבא שלי. ארגנטנאי שהיה בעברו הרחוק מאוד רתך, ובכלל מהנדס מכניקה פרקטית הכי טוב שאני פגשתי.
ברוילקינג - נפסל בגלל סיבוכיות הבנייה והאחריות הקצרה (לדעתי מקור לתקלות וכו').
וובר נפסל על עוצמת הגריל (הגריל עם 4 מבערים עולה כפול), ולכן גם על מחיר.
גרנדהול - ההחלטה נפלה אחרי שראינו במקום גריל בן 3 שנים שעומד מוזנח בשמש ובגשם, לא עבר ניקוי אף פעם ונדלק מייד שהראו לנו - קנינו שניים
היום אחרי הצהריים אנחנו מקבלים אותם.
לשלי הוספתי גם שיפוד שנראה איכותי בהרבה מהאופציות של וובר וברויקינג, כיסוי ופלנצה.
סה"כ שילמתי פחות מ- 5000 שקל על הגריל. המבצע של גרופר מאוד אטרקטיבי.
עכשיו נשאר רק החלק החשוב. להשתמש. האמת, שהגרנדהול נראה טוב. אפילו טוב מאוד לדעתי. חצי רהיט.
לא בטוח שאשתי תרשה לי להשתמש בו...
אם משהו צריך עזרה - מוזמן לפנות.
תודה ל- SHED על תמונות "הפורנו" והמפרט המדוייק, ול- yeuda (חבר בפורום) שהפנה אותי למבצע.
תמונות בהמשך - למה גשם דווקא היום בערב....
תתחדשrberkner כתב:בשמחה ובששון התקבלה ההחלטה.
אחרי סקר מסיבי של האופציות היותר איכותיות (לדעתי) שקיימות בארץ - קניתי גריל גז חדש.
המתמודדים:
1. Weber Genesis E-310 2011 - מחיר 6000 ש"ח (כולל כיסוי)
2. אמישראגז - ריגאל 490 - של חברת Broil King - מחיר 6000 ש"ח (כולל שיפוד)
3. Grandhall פרמיום 323 - דרך חברת כרמל-דיירקט - מחיר 6000 ש"ח - אבל.... 2500 שח הנחה דרך קופון גורפר = 3500.
ממצאים:
1. גודל - זהים פחות או יותר. שטח צלייה מספק את הצרכים שלי (זהה למה שניתן לראות בתמונות של SHED).
2. איכות בנייה: אין מה לעשות - וובר מספר 1, אחריו גרנדהול ואחריו ברוילקינג.
3. פיטצרים מיוחדים: ברוילקינג - מבערים מיוחדים כנראה נותנים ביצועים מעט טובים יותר אבל מאריכים חיים (לפי היצרן) + מבער פנימי חמישי לצלייה עם שיפוד. .
4. אחריות - וובר 5 שנים למבערים ועד 25 לגוף, גרנדהול 5 שנים מקצה לקצה, ברויקינג שנה.
5. עוצמה - וובר בעל שלושה מבערים בלבד. כלומר הבריולקינג והגרנדהול בעלי הספק גבוה ב- 25%. רלוונטי בעיקר לבישול עם מכסה פתוח.
6. רשתות צלייה - בריולקינג וובר יציקת ברזל - ניתן לשדרג לנירוסטה בעלות נוספת. גרנדהול - לבחירה יציקה, נירוסטה או עם ציפוי אמייל.
7. מראה - מובילים וובר וגרנדהול. בריולקינג מאחור.
8. ניקוז שומנים - וובר הכי פשוט ונגיש, אחריו גרנדהול וברוילקינג אחרון.
9. תוספות אפשריות - פלנצה וסוגי רשתות לכולם. וובר וגרנדהול החברות מחזיקות מוצרים משלמים רבים.
10 . טעם הסטייקים - אף אחד לא נתן לי לטעום...
לסיכום וההחלטה שלי:
לקחתי איתי להחלטה הסופית את אבא שלי. ארגנטנאי שהיה בעברו הרחוק מאוד רתך, ובכלל מהנדס מכניקה פרקטית הכי טוב שאני פגשתי.
ברוילקינג - נפסל בגלל סיבוכיות הבנייה והאחריות הקצרה (לדעתי מקור לתקלות וכו').
וובר נפסל על עוצמת הגריל (הגריל עם 4 מבערים עולה כפול), ולכן גם על מחיר.
גרנדהול - ההחלטה נפלה אחרי שראינו במקום גריל בן 3 שנים שעומד מוזנח בשמש ובגשם, לא עבר ניקוי אף פעם ונדלק מייד שהראו לנו - קנינו שניים
היום אחרי הצהריים אנחנו מקבלים אותם.
לשלי הוספתי גם שיפוד שנראה איכותי בהרבה מהאופציות של וובר וברויקינג, כיסוי ופלנצה.
סה"כ שילמתי פחות מ- 5000 שקל על הגריל. המבצע של גרופר מאוד אטרקטיבי.
עכשיו נשאר רק החלק החשוב. להשתמש. האמת, שהגרנדהול נראה טוב. אפילו טוב מאוד לדעתי. חצי רהיט.
לא בטוח שאשתי תרשה לי להשתמש בו...
אם משהו צריך עזרה - מוזמן לפנות.
תודה ל- SHED על תמונות "הפורנו" והמפרט המדוייק, ול- yeuda (חבר בפורום) שהפנה אותי למבצע.
תמונות בהמשך - למה גשם דווקא היום בערב.......
בבקשה , שובר הנחה של 2500 שקל , (רק על חלק מהמוצרים).
http://www.groupon.co.il/deals/haifa-iw ... all/346609
בהחלט שווה !
http://www.groupon.co.il/deals/haifa-iw ... all/346609
בהחלט שווה !
- jukin
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 757
- הצטרף: דצמבר 2008
- מיקום: הרצליה
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
איזה גריל עדיף?
מחפש גריל צנוע יחסית,מתלבט בין הT2
לבין הXENON 223
או ששווה להתאמץ עוד קצת לקלאסי 219?
אשמח להמלצות מהמבינים...
את הT2 אפשר להשיג ב2800..
את ה223 אפשר ב2500 עם הקופון...219 ב3000 עם קופון
לבין הXENON 223
או ששווה להתאמץ עוד קצת לקלאסי 219?
אשמח להמלצות מהמבינים...
את הT2 אפשר להשיג ב2800..
את ה223 אפשר ב2500 עם הקופון...219 ב3000 עם קופון