היום היו אצלנו בעבודה נציגים של ילו עם הדגמה ומבצע על המכונה הזו. הראשון שטעמתי היה אחד שהנציג הכין - רותח, שרוף ובלתי ניתן לשתייה.
הסברתי לו איך להכין ובחרתי קפסולה בעצמי. יצא סביר לגמרי, כמעט ברמה של תערובת הריסטרטו של נפרסו.
במחיר הזה של המכונה, היא בהחלט אופציה טובה למי שמחפש פתרון כמעט אוטומטי לחלוטין (צריך עדין להקציף חלב והפטנט של חימום הדוד להקצפה ע"י לחיצה רצופה קצת מעצבן). מה שבטוח, מבין קפסולות הלוואצה שטעמתי עד היום (וניסיתי לא מעט), אלו של המודו מיו הן המוצלחות ביותר.
מכונות קפה של saeco ב - yellow
בפארק איזורים פתחו דוכן של יילו,
טעמתי את הקפה והיה סביר מינוס,
שאלתי לגבי ההקצפה,
הבחור הוציא קרטון חלב שפך לכד והתחיל ללחוץ על הכפתור של ההקצפה
רק שבינתיים אני קולט שהחלב שהם מחזיקים בקרטון כבר מוקצף-
והם רק מעבירים אותו לכד...
שאלתי על הטריק הזה, הוא התחיל לגםגם אבל למה לענות לשאלות שלי.
לא חסרו פרייארים בפארק שאפשר לעשות עליהם את התרגיל הזה.
מצרף את הסיפור כשירות למי שמתעניין במכונה.
טעמתי את הקפה והיה סביר מינוס,
שאלתי לגבי ההקצפה,
הבחור הוציא קרטון חלב שפך לכד והתחיל ללחוץ על הכפתור של ההקצפה
רק שבינתיים אני קולט שהחלב שהם מחזיקים בקרטון כבר מוקצף-
והם רק מעבירים אותו לכד...
שאלתי על הטריק הזה, הוא התחיל לגםגם אבל למה לענות לשאלות שלי.
לא חסרו פרייארים בפארק שאפשר לעשות עליהם את התרגיל הזה.
מצרף את הסיפור כשירות למי שמתעניין במכונה.
מכונת לוואצה בYELLOW
מכונה גרועה. אם בכל זאת מעוניינים לקנות, הנה הצעתי: רכשתי לפני כשבוע מכונה כזאת בצבע ים. מציע אותה למרבה במחיר. אני מאד מאוכזב מהמכונה ו"פז" לא מוכנים לקבל חזרה (בניגוד לחוק) למרות שלא השתמשתי אלא רק טעמתי כמה קפסולות. מגוון הטעמים דל, החתונה עם הקפסולות הללו של לוואצה- היא חתונה קתולית. אי אפשר לגוון, אין אלטרנטיבות. הקפה יוצא בלתי אחיד. מקציף החלב מסיים את הלחץ, הרבה לפני הזמן. למי שאוהב באמת קפה, אסור לקנות כזה דבר. אני נוהג לשתות רד-מאג, או אספרסו של נסקפה (צנצנת ירוקה) ושניהם טעימים יותר מהנוזל החום שיוצא מהמכונה הזו. יש לי מכונת קפה רגילה, זולה, לעבודה עם קפה טחון וממנה אני מוציא הרבה יותר (רציתי להתקדם, להגיע למשהו מהיר ונקי יותר, איכותי וטרי יותר, ונתקעתי עם המכונה המאכזבת שנמכרת ב YELLOW) למדתי לקח וכיום אני מכון להוציא פי כמה וכמה יותר, כדי לקבל מכונה ראויה לשמה. אני לא מבין בקפה, אלא רק במה שאני אוהב. אם יש כאן מישהו שיכול לתת לי הצעה ללא אינטרסים, מה לקנות- אשמח. מחפש קפה עשיר בארומה, כזה שאחרי כוס קפוצ'ינו אחת, נשאר לך טעם חזק בפה ואתה לא יכול ולא רוצה עוד קפה. מהירות ונוחות השימוש חשובים, אך אוותר על כל אלה, אם התוצאה חייבת להיות כל כך דלה כמו המכונה הזו של לוואצה הנמכרת ברשת YELLOW.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
uron, אשמח לשמוע קצת יותר פרטים על המכונה, איך קנית ולמה אתה כ"כ לא מרוצה.
(וחוצמזה שתמונות זה תמיד טוב. אשמח לראות למשל וידאו של לחץ ההקצפה שנגמר לפני הזמן).
מאוד מעניין לראות.
חוות הדעת הקודמות בפורום לא היו כ"כ רעות על המכונה... ובכל אופן, חתונה קתולית תהיה לך עם כל מכונת קפסולות שתקנה, כולל נספרסו או אספרסו קלאב.
(וחוצמזה שתמונות זה תמיד טוב. אשמח לראות למשל וידאו של לחץ ההקצפה שנגמר לפני הזמן).
מאוד מעניין לראות.
חוות הדעת הקודמות בפורום לא היו כ"כ רעות על המכונה... ובכל אופן, חתונה קתולית תהיה לך עם כל מכונת קפסולות שתקנה, כולל נספרסו או אספרסו קלאב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
שאלה לקרמריקה..
קרמריקה כתב:היום היו אצלנו בעבודה נציגים של ילו עם הדגמה ומבצע על המכונה הזו. הראשון שטעמתי היה אחד שהנציג הכין - רותח, שרוף ובלתי ניתן לשתייה.
הסברתי לו איך להכין ובחרתי קפסולה בעצמי. יצא סביר לגמרי, כמעט ברמה של תערובת הריסטרטו של נפרסו.
במחיר הזה של המכונה, היא בהחלט אופציה טובה למי שמחפש פתרון כמעט אוטומטי לחלוטין (צריך עדין להקציף חלב והפטנט של חימום הדוד להקצפה ע"י לחיצה רצופה קצת מעצבן). מה שבטוח, מבין קפסולות הלוואצה שטעמתי עד היום (וניסיתי לא מעט), אלו של המודו מיו הן המוצלחות ביותר....
קצת בהצתה מאוחרת, אבל כיוון שהתחלתי להתעניין כמתנה לאבי המבוגר, אני מנסה להבין את הנקודה שהזכרת:
למיטב הבנתי, המכונה אמורה להיות פשוטה להפליא (כמכונה באנגלית (Idiot proof ): שים קפסולה, לחץ על כפתור ויש קפה.... אם כך, היכן נכנס החלק של ההבדל איך הוא עשה ואיך אתה, כמקור להבדלי טעם קיצוניים???!
האם אתה אמור לבצע מעין קולינג פלאש או מה?!
היות ואני מניח שאתה אוהב את אביך, אפרט כאן מדוע זו מתנה שלא נותנים לאהובים: ראשית יש להכין קפה רק כשכולם ערים. זה טרקטור והשירות הטכני מודע לרעשים המופקים מהמכונה. עכשיו למלאכה עצמה: הפעל את מתג המכונה. לפני כל הכנה ו/או אחרי כל הכנה, צריך לעשות "איתחול": לללחוץ את כפתור המזיגה, אבל לפתוח דווקא את שסתום האדים מהפיה- כדי שיצאו אדים עד הגעת נוזל רותח. (אגב -וזו לא בדיחה- חטפתי כוויה לא קלה, באיזור החלציים, שעה שטעיתי, ולא שמתי בשלב זה כוס מתחת לפיה, ואני לא כל כך מבוגר ו/או שלומיאל בד"כ) אחרי האיתחול, הכנס קפסולה. המתן שהמנורה תדלק. העבר את הידית למצב סחיטת הקפה. לחץ על כפתור המזיגה. הפסק את המזיגה כשהגעת לכמות הרצויה( לא מפסיק לבד). העבר את ידית הסחיטה לאחור. לחץ על כפתור האדים, כשידלק האור, שחרר אותו, פתח את שסתום האדים והקצף חלב תוך לחיצה רצופה. כאשר תסיים להקציף, הבא כוס ריקה, אל פיית האדים, לחץ על כפתור המזיגה עד הגעת נוזל רותח, נקה את הפיה - ועכשיו אתה יכול למזוג את החלב לקפה ולשתות אותו. אם אתה אוהב קפה פושר- כי בינתיים כל העסק התקרר לך. כל מה שסיפרתי כאן, אינו מוגזם, ואינו מצוץ מהאצבע. כך בדיוק אתה אמור להכין לך קפה במכונה מהוללת זו. על הטעם, אין מה להתווכח- בעיניי אף קפסולה אינה טעימה, לעומת זאת, הקפסולות הישנות של לוואצה, יש ביניהן טעימות והכי חשוב: יש כבר חיקויים ולא חייבים לפשוט את העור על כל כוס. אז עכשיו תחליט אם לקנות לאביך את המכונה. את שלי אני מוכר בחצי מחיר- אם אתה מעוניין -והיא בת חודש בערך. אוטומטית??? נו, טוב לפחות לא צריך לקטוף את פולי הקפה, לייבש, ולטחון.
נשמע ממש "לא" בגדול....
אני מניח\ מקווה(?) שאתה מדבר רק על המכונה של Yelllow (כי שאלתי על שתיהן - זו מול באספרסו קלאב) ?
בכל אופן, תודה רבה על הפידבק..
בכל אופן, תודה רבה על הפידבק..
כרגע מבחינה תפעולית לדעתי המכונות הכי שקטות ולא מורכבות יחסית (טוב היום לרובן אין מקציף) אלו המכונות של נספרסו. יצא לי להתרשם לאחרונה ממכונה של אספרסו קלאב והמכונה של לאווצה ושתיהן באמת מרעישות מאוד - בעיניי לא סביר.
מה שכן ההקצפה של האספרסו קלאב יוצאת ממש טוב, יותר טוב מהנספרסו הישנות שעוד יש להן מקציף, מצד שני אחרי 6 כוסות קפה המכונה צריכה הפסקה להרגע, בנספרסו זה קורה אחרי 12 כוסות בערך וגם אז מדובר על הפסקה קצרה יחסית של כמה דקות להתקררות.
בכל מקרה, כמתנה לאנשים מבוגרים הייתי קונה מכונה שיש לה מכשיר חימום והקצפת חלב אוטומטי, בכל מצב אחר ובהנחה ושותים קפה עם חלב המכונה תהפוך מהר מאוד לאבן שאין לה הופכין.
מה שכן ההקצפה של האספרסו קלאב יוצאת ממש טוב, יותר טוב מהנספרסו הישנות שעוד יש להן מקציף, מצד שני אחרי 6 כוסות קפה המכונה צריכה הפסקה להרגע, בנספרסו זה קורה אחרי 12 כוסות בערך וגם אז מדובר על הפסקה קצרה יחסית של כמה דקות להתקררות.
בכל מקרה, כמתנה לאנשים מבוגרים הייתי קונה מכונה שיש לה מכשיר חימום והקצפת חלב אוטומטי, בכל מצב אחר ובהנחה ושותים קפה עם חלב המכונה תהפוך מהר מאוד לאבן שאין לה הופכין.
אשמח לקבל המלצות: האם קפסולות, או מכונה לאבקה (כאלה יש לי שתיים פשוטות, אז אם יש דגשים למכונות כאלהאוט הסבר כיצד מאופיינת מכונה טובה כזאת- אשמח לקבלם), מכונה שגם טוחנת, או מכונה ללא מקציף... בקיצור: אנא, אם יש בכם ממוחה שבע ניסיונות, אני מחפש המלצה למכונה ממנה אפיק די בקלות קפה עשיר, ריחני, חזק מאד, ארומטי, בלי חמיצות.... מקציף כבר קניתי לחוד. נשארה השאלה האם מכונה טוחנת, או קפסולות ואם קפסולות אז איזו ושל מי הקפסולות. אם טוחנת- אז מה הדגשים שעלי לחפש. תודה מראש למי שיושיע אותי מהטעם התפל שיוצא מהמכונה הטפשית שקניתי ביילו....
אני לא יכול להמליץ לך יותר מידי ואני משאיר זאת למומחים גדולים ממני פה באתר שבטוח ישמחו לפרוט בפניך את כל האפשרויות, אך אציין שאם בקפסולות עסקינן אזי לחברות המובילות יש בוטיקים ודוכנים בהם אפשר לטעום את הקפה ככה שניתן לדעת מראש האם זה כדאי או לא, לפני הקנייה. גם ביילו אפשר לטעום בד"כ ואני מופתע שלא יצא לך.uron כתב:אשמח לקבל המלצות: האם קפסולות, או מכונה לאבקה (כאלה יש לי שתיים פשוטות, אז אם יש דגשים למכונות כאלהאוט הסבר כיצד מאופיינת מכונה טובה כזאת- אשמח לקבלם), מכונה שגם טוחנת, או מכונה ללא מקציף... בקיצור: אנא, אם יש בכם ממוחה שבע ניסיונות, אני מחפש המלצה למכונה ממנה אפיק די בקלות קפה עשיר, ריחני, חזק מאד, ארומטי, בלי חמיצות.... מקציף כבר קניתי לחוד. נשארה השאלה האם מכונה טוחנת, או קפסולות ואם קפסולות אז איזו ושל מי הקפסולות. אם טוחנת- אז מה הדגשים שעלי לחפש. תודה מראש למי שיושיע אותי מהטעם התפל שיוצא מהמכונה הטפשית שקניתי ביילו.......
בהצלחה בבחירה.
ביילו הם טוענים, שהקפה שהם מגישים הוא מאותה קפסולה. כבר היה מי שהסביר לי מה כאן לא מדוייק... אכן טעמתי את הקפה שהם מגישים שם, והתפתיתי להאמין שכזה יצא לי בבית. פתי.
אגב טעמתי כבר לא פעם קפה בחיי, מן הסתם. זיהיתי מכונה שהוציאה משקה טעים (גולד מטינה של לוואצה), אבל אני מקווה שגם מכונה מעט פחות יקרה יכולה לתת מענה, כשרצוי ביותר שהמענה לא יכלול חתונה קתולית עם אף חברה. בכל מקרה, תודה לך. אני מרשה לעצמי להניח שלמרות שאתה די מפרגן ליילו, אצלך בבית יש משהו אחר, ולא בכדי.... ואם לא, אתמהה.
אגב טעמתי כבר לא פעם קפה בחיי, מן הסתם. זיהיתי מכונה שהוציאה משקה טעים (גולד מטינה של לוואצה), אבל אני מקווה שגם מכונה מעט פחות יקרה יכולה לתת מענה, כשרצוי ביותר שהמענה לא יכלול חתונה קתולית עם אף חברה. בכל מקרה, תודה לך. אני מרשה לעצמי להניח שלמרות שאתה די מפרגן ליילו, אצלך בבית יש משהו אחר, ולא בכדי.... ואם לא, אתמהה.
ממש לא מפרגן ליילו, לא התרשמתי מהמכונה, מהקפה ואפילו לא ממייצג השווא של הקצפת החלב באמצעות חלב שמן שהוחזר פעם אחר פעם למיכל כבר אחרי הקצפה, אבל למי שלא מומחה גדול והטעם טוב בעיניו מדובר בעסקה משתלמת.
רק היה לי חשוב לציין שבתחום הקפסולות יש מספר חלופות וניתן לטעום את הטעמים השונים אצל החברות המובילות, אצלי בבית יש נספרסו ואני ממליץ עליהם בחום. אבל קפה זה גם עניין של אווירה, הגשה, בחירת טעמים וכו'... יש לי חברים שקנו נספרסו ולא נוגעים במכונה, מצד שני כל פעם שהם באים אלינו הם מתלהבים מהקפה, זה הקפה שלי כל בוקר ואני לא מתחיל את היום בלעדיו.
רק היה לי חשוב לציין שבתחום הקפסולות יש מספר חלופות וניתן לטעום את הטעמים השונים אצל החברות המובילות, אצלי בבית יש נספרסו ואני ממליץ עליהם בחום. אבל קפה זה גם עניין של אווירה, הגשה, בחירת טעמים וכו'... יש לי חברים שקנו נספרסו ולא נוגעים במכונה, מצד שני כל פעם שהם באים אלינו הם מתלהבים מהקפה, זה הקפה שלי כל בוקר ואני לא מתחיל את היום בלעדיו.