ה- Homemade NAS שלי.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Nemesis (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

ה- Homemade NAS שלי.

נושא שלא נקרא #1 

היי,
לאחר מספר חודשים שאני מריץ את ה-NAS (מאגרשת?) הביתי שלי בשביעות רצון מלאה מהתוצאות, אחלוק אתכם את תהליך הבנייה והרשמים לטובת מי שרוצה לבנות לעצמו.
ה-NAS שנבנה הוא בעל 5 כוננים, וקומפקטי. ארבעה משמשים לאגירת מידע, כל אחד בנפח 2 טרהבייט. מתוך ה-4 שניים משמשים ליתירות. כלומר המערכת מסוגלת לספוג נפילה של 2 דיסקים, ולהמשיך לחיות.
פיצ'רים נוספים של המערכת:
1. תומך בשיתוף SMB (השיתוף הטבעי של מערכת חלונות), ו-NFS עבור Linux או סטרימרים למיניהם.
2. יכול להיות ISCSI Target ולמעשה להפוך גם ל-SAN. יכול לשמש את מערכות ההפעלה של VMWare או כל מערכת הפעלה אחרת לאחסון המידע.
3. מכיל שרת FTP
4. תומך בפרוטוקול Time Machine של Apple
5. יכול לשמש כשרת אינטרנט (Apache)
6. מאפשר ביצוע Snapshots. ה-Snapshots הן כלי לגיבוי מצב המידע הקיים, לצורך שחזור במקרה של השחתת או מחיקת קובץ או קבצים. ה-Snapshot מתבצע תוך מספר שניות, ונגיש ישירות מסייר הקבצים של חלונות בטאב ה-Previous Versions.
7. מאפשר סריקה יזומה של הדיסקים כדי למנוע מצב שבאחד הדיסקים במערך משתבש המידע.
8. ביצועים מעולים. ~70 מגהבייט לשנייה כתיבה וכ-110 מגהבייט לשנייה קריאה דרך SMB. רשת של ג'יגה מנוצלת עד הסוף.

נתחיל עם רשימת הקניות:
1. לוח אם:

הלוח הנבחר הוא ה-X7SPA-H-F של SuperMicro.
הלוח הנ"ל נבחר כי:
- כולל מעבד אטום כפול ליבה D510 ללא גוף קירור ושקט לחלוטין.
- 2 כרטיסי רשת Intel 1GB לתאימות טובה מול מערכות הפעלה.
- 6 פורטים של SATA מובנים, כאשר בד"כ יש רק 2 בלוחות אטום.
- סלוט PCI-E x 16 (חשמלית כפול 4 בלבד) לכרטיסי SATA/SAS נוספים במקרה הצורך.
- שליטה מרחוק. לוח האם הזה מבטל כל צורך לחבר לו מסך מסיבה כלשהי. יש לו צ'יפ ניהול שמעביר את המסך, מקלדת והעכבר לכל מחשב אחר ברשת שתרצו, ואפשר לשלוט בו ולראות את המסך שלו דרך הדפדפן או תחנה ייעודית. אפשר להדליק, לכבות ולנטר אותו מרחוק. אפשר גם לשלוח לו קובץ ISO להתקנת מערכת הפעלה בלי צורך לחבר לו כל CD-ROM או כל התקן אחר.

את הלוח קניתי ב-EBAY בכ-200 דולר. לאחר משלוחה ומע"מ סך מחירו הסתכם בכ-950 ש"ח.
תמונה

זכרון:
2 מקלות של 2GB 800MHz DDR2 SODIMM.

מערכת ההפעלה שנשתמש בה אוהבת זכרון.
2 מקלות של הזכרון הזול ביותר המתאים. 280 ש"ח.

מארז:
CFI A7879.

למה דווקא אותו?
- קטן יחסית וקומפקטי.
- תומך ב-4 כונני 3.5" נגישים חיצונים. Hot Swap.
- תומך בכונן 2.5" פנימי (למערכת הפעלה).
- שקט.
- כולל ספק כח 200 וואט.

[img2=550x284]http://www.farkash.org/NAS/A7879.jpg[/img2]

מחיר: 700 ש"ח כולל ספק כח. ניתן להשיג בארץ.

דיסקים קשיחים:
4 דיסקים קשיחים Samsung F4EG בנפח 2 טרה. מעט איטיים, אבל שקטים וזולים.
1 דיסק קשיח 2.5" 320 ג'יגה. למערכת הפעלה. סתם הסתובב לי בבית אז תקעתי אותו בפנים.

מחיר: 1660 עבור ארבעת הכוננים הגדולים.
אין צורך מהותי בכונן ה-2.5" עבור מערכת הפעלה. ניתן להסתפק בכונן פלאש בנפח 16 ג'יגה. המהירות לא חשובה, אך ורק לזמן עלייה.
סה"כ מחיר: 3,590 ש"ח.

אחסון והגנה על הנתונים:
במקום פתרון המבוסס על RAID חומרתי או תוכנתי, החלטתי להשתמש במערכת קבצים חדשה יחסית בשם ZFS. המערכת פותחה ע"י חברת Sun, והופיעה לראשונה במערכות Solaris.
ניתן להשתמש בה בכל מערכות המבוססות על Solaris.
יש היום גם תמיכה סבירה תחת FreeBSD ותמיכה חלקית תחת גרסאות שונות של Linux.
מערכת הקבצים מאפשרת יצירה של מעין מערכי RAID תוכנתיים המאפשרים ביצועים ויתירות של המידע.
ישנם מספר סוגי RAIDZ:

RAIDZ - על פני מספר כוננים משמש כמעין RAID1. המידע משוכפל בכל הכוננים הנמצאים במערך.
RAIDZ1 - דומה ל-RAID5. מינימום שלושה דיסקים, ואחד מהם מבוזבז לצרכי יתירות.
RAIDZ2 - דומה ל-RAID6. מינימום 4 דיסקים ושניים מבוזבזים לצרכי יתירות.
RAIDZ3 - כבר הבנתם את הרעיון.

ניתן גם לחבר מספר מערכים יחד ולקבל מעין RAID0 שלהם. אפשר גם להרחיב בהמשך עם מערכים או דיסקים בודדים נוספים.

למה ZFS ולא RAID חומרתי?
ZFS היא מערכת מתקדמת לניהול כוננים, מחיצות ונתונים. היא תוכננה מראש לצורך כגנה מירבית על נתונים, וככזו היא מספקת הגנה טובה יותר על הנתונים מאשר פתרונות RAID חומרתיים ותוכנתיים.
אחת מנקודות הכישלון של מערכי RAID היא השחתה של נתון, בלא שהדיסק יודע שהנתון הושחת. במערך RAID, במידה ודיסק קשיח מודיע לבקר (או שהבקר לא מצליח לתקשר איתו) שהוא תקול, הכל פשוט. הבקר מפיל את הדיסק מהמערך ומבקש מהמשתמש להחליף אותו. לאחר ההחלפה הבקר בונה מחדש את הנתונים לפי הנתונים שנשארו על שאר הדיסקים התקינים. עד כאן הכל טוב ויפה. אולם מה קורה כאשר המידע מושחת בלי שהדיסק יודע שהוא הושחת? או שהושחת בדרך לזיכרון? גם במקרה והבקר טורח ובודק את ה-Parity, הוא עדיין לא יודע מה לעשות. במקרה של RAID5, הבקר אינו יודע על איזה מהדיסקים הנתון הושחת, ולכן הוא לעולם לא יוכל לתקן את הנתון. גם במקרה של RAID6 אם הושחת נתון באחד הדיסקים שמחזיקים את המידע, ולא בדיסקים שמחזיקים את ה-Parity, הבקר לא יוכל לדעת איזה נתון אינו נכון.
תחת ZFS, עבור כל בלוק של נתונים שנכתב לכל אחד מהדיסקים, מערכת הקבצים מחזיקה Checksum המאפשר בדיקה של תקינות הנתונים. ה-Checksums ממשיכים לכל אורך הדרך עד לראש מערכת הקבצים. כלומר עבור כל בלוק שנכתב על הדיסק הקשיח, יש במקום אחר Checksum שלו, כך שבכל קריאה הבלוק מושווה מול ה-Checksum. טעות במקרה כזה מתגלה מיד, ובמקרה כזה המערכת מתקנת את הנתון מאחד מהכוננים האחרים במערך ה-RAIDZ.
לצורך שמירה על שלמות המידע, כל כתיבה לדיסק מתבצעת ב-ZFS בצורה של Transaction. כלומר הכתיבות הרלוונטיות מתאספות בזכרון (או בדיסק שיועד לצורך זה) ולאחר קבלת פקודת סנכרון, כותבת את המידע. רק לאחר כתיבה מוצלחת של כל המידע לכל הדיסקים מתעדכן מעין Superblock שמאשר כי המידע תקין ושלם. כתיבה חדשה גם לא תדרוס לעולם מידע קיים, אלא תכתוב במיקום חדש על הדיסק. מסיבה זו, גם אם נפל המתח באמצע שמירה של קובץ וורד חשוב מאוד שעבדתם עליו שבוע, הקובץ עצמו לא יושחת. או שהוא יכתב כמו שצריך או שהוא לא יכתב כלל, ואז הקובץ הקודם עדיין נגיש ותקין.
צורת העבודה של מערכת הקבצים שהיא כותבת רק בשטח נקי, ואינה מעדכנת קבצים קיימים נקראת Copy On Write. מעבר למניעת השחתה פוטנציאלית של מידע, אחד היתרונות של צורת עבודה זו הוא אפשרות לביצוע כמות כמעט בלתי מוגבלת של Snapshots, במינימום זמן, ושותפס מינימום מקום.
Snapshot הוא תמונת מצב של מערכת הקבצים בדיוק ברגע שבוצע ה-Snapshot. בד"כ כאשר רוצים לגבות מידע כלשהו, אנחנו נעתיק אותו במלואו למקום אחר. אולם כיוון ש-ZFS עובדת בצורת Copy on Write, כאשר מעדכנים או מוחקים קובץ כלשהו, הקובץ החדש או המעודכן לא ידרוס את הקיים. לכן ברגע ביצוע Snapshot, המערכת רק מעתיקה את מצב מערכת הקבצים (כלומר רק את המצביעים לקבצים) למקום שמור. אין צורך להעתיק שום דבר אחר. לכן התהליך לא לוקח כמעט זמן ומקום אחסון. רק שינוי מסיבי של הקבצים לאחר ביצוע Snapshot יגרום להגדלת נפח המידע. כל ה-Snapshots נגישים אפילו תחת חלונות בגישה לשיתוף ה-SMB, ואפשר לראות אותם תחת ה-Previous Versions כאשר בוחרים את המאפיינים של קובץ/תיקייה. גם אין שום חובה לשחזר הכל כדי לחלץ קובץ אחד בלבד מ-Snapshot קודם. פשוט אפשר לבצע Browse ל-Snapshot ולהעתיק רק את הקובץ הספציפי שרוצים.
יתרון משמעותי נוסף של ZFS לעומת RAID הוא העדר התלות בחומרה. בשימוש ב-RAID חומרתי, ברגע שהתקלקל הבקר, יש להחליף אותו בבקר זהה או מספיק דומה לו כדי שניתן יהיה לחלץ את המידע מהדיסקים. לעומת זאת, אם מתקלקל המחשב שאליו מחוברים הדיסקים, פשוט לוקחים אותם למחשב אחר כלשהו, וכל מערכת הפעלה התומכת ב-ZFS תוכל לקרוא את המידע (בהנחה והיא משתמשת בגרסת "דרייבר" ZFS עדכני) בשלמותו. אין צורך לשמור על סדר החיבור, או אפילו על סוג החיבור. אפשר לאחר קריסה של מחשב לחבר את כל הדיסקים דרך מתאם USB למחשב אחר ולקרוא את המידע בקלות.

מערכת הפעלה:
מערכת ההפעלה בה בחרתי להשתמש הנה Solaris Express 11. המערכת הנה חינמית, קלה יחסית להתקנה וזמינה בחינם לשימוש ביתי/פיתוח ישירות מ-Oracle. למרות ש-ZFS נתמך גם בחלק מהגרסאות של לינוקס בצורה חלקית ואף ב-FreeBSD (וב-FreeNAS שמבוססת על FreeBSD) בצורה סבירה, מניסיון שלי הביצועים הטובים ביותר התקבלו תחת מערכות Solaris.
ישנן מספר מערכות הפעלה מבוססות Solaris שיכולות לשמש את שרת האחסון שלנו:
- Open Solaris - מערכת הפעלה קוד פתוח שהתבססה על ה-Solaris של Sun. כיום נראה כי אינה מפותחת בצורה פעילה יותר.
- Open Indiana - המשך פיתוח קהילתי של Solaris בהמשך לגרסה האחרונה ששוחררה על ידי Sun לפני שנרכשה על ידי Oracle. ג
- Solaris Express 11 - גרסת ההמשך של Solaris שמתוחזקת ע"י Oracle. אינה מופצת יותר קקוד פתוח. מסחרית.
- Nexenta - מבוססת על Open Solaris ו-Ubuntu. תוכננה מראש אך ורק להיות SAN/NAS. יש לה GUI נוח ומפורט לניהול מערכי האחסון, השיתופים ושאר השירותים המוצעים. ישנה גרסה חינמית (עד 18 טרה), גרסה מסחרית הנמכרת בתשלום, וגרסה קהילתית המעודכנת ע"י הקהילה.

תחילה ניסיתי את מזלי עם FreeNAS ומודול ה-ZFS שלהם. הביצועים היו נמוכים מאוד יחסית למצופה.
לאחר מכאן, מחקתי את מערכת ההפעלה והתקנתי את הגרסה החינמית של Nexenta. הביצועים היו טובים משמעותית, והממשק מצויין, אבל מספר באגים מרגיזים גרמו לי לזנוח את המערכת, ולנסות את Solaris Express 11.

החסרון של Solaris Express הוא שאין שום GUI. הכל מבוצע תחת CLI.
למזלנו ישנו פרוייקט שנקרא Napp-It, שמוסיף ממשק ניהול וובי לכל המערכות המבוססות Solaris. הממשק יועד במיוחד לניהול הפונקציות הנדרשות משרת אחסון. הפרוייקט כרגע בפיתוח, אבל יציב ושימושי מאוד, וחינמי לחלוטין. ההתקנה היא פקודה אחת ב-CLI ומדריך המשתמש מסביר בצורה סבירה כיצד להגדיר את מערכי האחסון שלכם וכל מני אפשרויות שימושיות.

יצירת מערכי/תיקיות אחסון קלה מאוד. הגדרות השיתוף גם פשוטות מאוד. הגדרת הרשאות משתמשים דורשת מעט תרגול וקריאה של מדריך המשתמש.
לאחר עבודה של מספר חודשים עם השרת, אני מרוצה מאוד מהתוצאות. השרת משמש תחנת עבודה אחת, סטרימר אחד, מחשב HTPC אחד ומחשב נייד אחד כמקור למדיה, ולאחסון של חומרי עבודה חשובים ודברים אישיים חשובים. המערכת עברה בהתחלה התעללות רבתי בזמן החלפת מערכות הפעלה כמו גרביים, ניתוק וחיבור של דיסקים וכל מני ניסיונות שונים ומשונים עד שהגעתי להגדרות הסופיות. כל הנסיונות האלו בוצעו כשבקשיחים יש עותק של מידע חי, והמידע שרד הכל.

אם הייתי מתחיל מחדש היום, מה הייתי עושה אחרת?

הייתי מתכנן מערכת שתהיה לא רק שרת אחסון, אלא תוכל לספק שירותים נוספים כמו שרת DLNA, SqueezeCenter, קליינט Bittorent, קליינט Newsgroups ועוד כהנה וכהנה. כדי ליצור מערכת כזאת, הייתי מריץ על המכונה VMWare ESXI עם מספר מערכות הפעלה. מערכת הפעלה ראשונה היא ה-Solaris Express שתקבל גישה לכל הדיסקים, ותתן שירותי אחסון למערכות הפעלה שישבו "מעליה" ויספקו את השירותים הנוספים. היום זה לא ניתן לביצוע בגלל מגבלות חומרה. המעבד Atom D510 אינו תומך בוירטואליזציה (VT ו- VT-d). לפיכך ESXi לא תאפשר להריץ מערכות הפעלה 64ביט כמו Solaris Express 11.
הייתי כנראה בוחר בלוח X9SCL-F יחד עם מעבד Xeon E3-1220. השילוב צפוי לעלות כ-180 דולר יותר מאשר הלוח הנוכחי. הזכרון לעומת זאת מעט זול יותר, ויכול לחסוך כ-100 ש"ח.
הלוח הגדול יותר מחייב גם מארז אחר. הייתי כנראה בוחר את ה-Antec P180 Mini בלית ברירה אחרת שמאפשר Hot Swap במארז קטן וקומפקטי.
המערכת הזאת יוצאת יקרה יותר בכמה מאות שקלים, אבל גמישה בצורה משמעותית.
לסיום שני בנצ'מרקים של ה-NAS בפרוטוקול שיתוף SMB:

תמונה

תמונה
נערך לאחרונה על ידי Nemesis ב 07/08/2011 13:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 437
הצטרף: אפריל 2005
מיקום: מעלה אדומים
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

(Y) (Y) (Y)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5902
הצטרף: מרץ 2008
מיקום: מרכז
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

יפה מאוד!!! (Y)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44361
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2084 פעמים
קיבל תודות: 4724 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

יופי של תיאור, מההחומרה, דרך בחירת התוכנה והביצועים. מצויין :אחלה:

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1577
הצטרף: אוקטובר 2005
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

לצורך התכונות הנוספות שאתה רוצה ( שרת DLNA, SqueezeCenter, קליינט Bittorent, קליינט Newsgroups ועוד כהנה וכהנה) אתה לא יכול להתקין VIRTUALBOX עם WINDOWS עליו ולהתקין שם את כל השירותים הנ"ל (או מערכת הפעלה אחרת)?

זה מה שעשיתי ב- UNRAID שלי.

Nemesis (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

המיומנות שלי במערכת Solaris עדיין מעט מוגבלת.
בנוסף, גם לא ברור לי איך בדיוק זה יעבוד, שכן אין לה איזו מערכת ניהול חלונות, אז איך בדיוק יהיה אפשר לנהל אינטראקציה עם מערכת ההפעלה לאחר שה-Virtualbox מותקן?

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1577
הצטרף: אוקטובר 2005
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

גם ל- UNRAID אין מערכת ממשק גרפית.

אבל ל- VIRTUALBOX יש תוסף PHPVIRTUALBOX, אשר מאפשר ממשק גרפי דרך הדפדפן לצורך התקנת המערכת הפעלה הוירטואלית.

ברגע שמערכת ההפעלה הוירטואלית כבר רצה אתה יכול לגשת אליה ב- REMOTE כאילו הייתה מחשב נוסף ברשת.

Nemesis (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

תודה על הטיפ.
אני אבצע Snapshot למערכת ההפעלה, ואנסה להתקין ולראות איך הולך.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
הודעות: 6782
הצטרף: נובמבר 2005
שם מלא: אורי שמאי
מיקום: שלומית (בונה סוכה)
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

(Y)
יפה מאוד ....זה בטח לא לעצלנים (כמוני) :wink:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32926
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2302 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

מעניין מאוד!! בהחלט ראוי להתפרסם כמאמר. (Y)
Nemesis, פעם הבאה דבר איתנו. ;)

גם אני שמתי עין לאחרונה על המארז הזה של CFI, ואני שמח לראות שבחרת בו והתנסית בו ואתה מרוצה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

איך לא התפתח עדיין שוק של בניית NAS ללקוח ?

נושא שלא נקרא #11 

היום עומדות בפניך שתי אפשרויות - קניית NAS מוכן בעלות כוללת גבוהה מאד (שלי כולל הדיסקים עלה 10000 ש"ח בזמנו).
או בנייה עצמית להבנתי מורכבת יחסית בעיקר בהבט התוכנה וכו'.

נראה לי יש מקום בפער המחירים בין שתי החלופות לחלופה שלישית - בניית NAS מותאם לצרכי הלקוח, זול מקניה מחברה, יקר במעט מעלות החלקים והעבודה.

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 215
הצטרף: דצמבר 2008
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

נו באמת התקנת ZFS ואתה לא משתמש ביכולות של ה - ZIL וה - Cache ???

כל הכוח של ה - ZFS זה ביכולות IOPS בתוספת ה - Cahce....

אני מסתכל על הZFS כעוצמה המקבילה ל Netapp / EMC וניתן לראות את היישום של Nexenta לעניין.

הפרוייקט שאני עשיתי מבוסס על בניית Storage אמיתי וחיבורו למערכת של XENSERVER.

דרך אגב אני תופר עכשיו פתרון של Storelink עבור IO151 ככה שמי שמעוניין להצטרף לפרוייקט מוזמן.


מבחינתי עבור רוב אנשי הפורום עדיף לכם עבור NAS ביתי להתעסק עם Freenas, במיוחד אם אתם לא מנצלים את היכולות האמיתיות של הסולריס לנגזרותיה.
נערך לאחרונה על ידי eladgrs ב 07/08/2011 23:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nemesis (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

האמת היא שיש לי כאן SSD 80GB X25-M G1 של אינטל שאני לא ממש צריך.
אבל זה באמת נראה לי אוברקיל מטורף בשביל הצרכים הצנועים שלי מהשרת :)
וחוצמזה אין לי מפרץ פנוי להתקין אותו :(

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 215
הצטרף: דצמבר 2008
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

דחוף אותו דחוף פנימה - תגדיר אותו כ - Cahce ותבצע Disable ל ZIL (אין לך DB...:)).

אחרי זה תשפריץ ניטים בתמונות של גרפים. :lol:

Nemesis (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

theone כתב:גם ל- UNRAID אין מערכת ממשק גרפית.

אבל ל- VIRTUALBOX יש תוסף PHPVIRTUALBOX, אשר מאפשר ממשק גרפי דרך הדפדפן לצורך התקנת המערכת הפעלה הוירטואלית.

ברגע שמערכת ההפעלה הוירטואלית כבר רצה אתה יכול לגשת אליה ב- REMOTE כאילו הייתה מחשב נוסף ברשת.
...
היי, תודה!

לאחר מלחמה קטנה שהסתיימה ב-4 בבוקר, ומבט אחד של "מה אתה פסיכי?!" מהחברה כשהיא ראתה מתי באתי לישון, הצלחתי להתקין ולהריץ Virtulbox ולקבל שליטה עליו דרך הדפדפן. היום או מחר אני אנסה להתקין עליו איזה לינוקס קטן עם השירותים שאני צריך.
אני רק מקווה שהאטום לא יחטוף שבץ כשהוא יגלה מה תכננתי לו.
eladgrs כתב:נו באמת התקנת ZFS ואתה לא משתמש ביכולות של ה - ZIL וה - Cache ???
כל הכוח של ה - ZFS זה ביכולות IOPS בתוספת ה - Cahce....

אני מסתכל על הZFS כעוצמה המקבילה ל Netapp / EMC וניתן לראות את היישום של Nexenta לעניין.

הפרוייקט שאני עשיתי מבוסס על בניית Storage אמיתי וחיבורו למערכת של XENSERVER.

דרך אגב אני תופר עכשיו פתרון של Storelink עבור IO151 ככה שמי שמעוניין להצטרף לפרוייקט מוזמן.


מבחינתי עבור רוב אנשי הפורום עדיף לכם עבור NAS ביתי להתעסק עם Freenas, במיוחד אם אתם לא מנצלים את היכולות האמיתיות של הסולריס לנגזרותיה.
...
בדיוק עכשיו אני מסיים הטמעה אצלי במשרד של Netapp עם זוג ESXi. ממש כאב לי הלב כשחתמתי על ההזמנה של ה-Netapp. אבל הטיפול במערכת מתבצע אצלנו דרך קבלן חיצוני, והניהול של הרשת זה אצלי תפקיד משני מאוד. לא יכול לקחת אחריות על תחזוקה של דבר כזה לצערי.

ד"א, מה זה Storelink? לא מצאתי שומדבר על זה בהקשר של OI.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”