קפה שרוף

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Hollllow (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 232
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

קפה שרוף

נושא שלא נקרא #1 

היי לכולם,

בכמה הימים האחרונים שמתי לב שהקפה שאני מכין יוצא עם טעם שרוף. לא שיניתי שום דבר בצורה שאני מכין קפה כך שאני לא מבין מה יכול להיות הבעיה. אני אפרט כמה דברים שאולי יכולים לעזור לכם למצוא את הפיתרון.

יש לי מטחנת גאגייה WPM שרמת הטחינה שלה יכולה לנוע בין 0 ל 20. בדרך כלל אני טוחן למנה אחת ברמה 9 ולמנה כפולה ברמה 8. לפני כמה ימים (כאשר התחילה בעיית של הקפה השרוף) שמתי לב שפתאום אני חייב לטחון ברמה 10 למנה אחת ו 9 לכפולה. אני קונה את פולי הקפה שלי בקפה ג'ו 300 גרם בכל קופסא ושם את תוכן הקופסאות בקופסא אחרת יותר גדולה שגם משתמשת בוואקום כדי לשמור על הטריות. כל יומיים בערך אני פותח את הקופסא ששומרת על הטריות, מעביר חלק מהפולים למטחנה כדי לנסות ולשמור על הפולים טריים ממש עד תחילת הטחינה.

אני חייב לציין, שהקפה יוצא בצורה נכונה (30 מ"מ בכ30 שניות) ונראה ממש טוב כולל הקרמה אבל הטעם שרוף.
אני גם לא שוכח להריץ כ 3 שניות מים לפני החליטה כדי להוריד את הטמפרטורה של המים ל 90 מעלות.

מה יכול להיות הבעיה?

יש לי Expobar Office Control.

תודה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

3 שניות נשמע לי מעט לקולינג פלאש, אתה צריך לפחות 10 שניות (ולעיתים קצת יותר תלוי בלחץ של הדוד ובגודל של מחליף החום) ואז לחכות עוד 30 שניות כדי שהמים הקרים שנכנסו למחליף החום יתחממו לטמפ' הרצויה לחליטה.

מה שאתה מתאר נובע כנראה מחליטה במים חמים מידי ...

Hollllow (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 232
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אני מבין מה שאתה אומר, אבל איך זה שפתאום זה קרה?

arlto
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 94
הצטרף: פברואר 2011
שם מלא: Amier Levkowitz
מיקום: השרון
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

בדקת אם השתנה הלחץ בדוד ?

נושא שלא נקרא #4 

יתכן והלחץ בדוד השתנה ולכן הטמפ' עלתה והקפה יוצא שרוף...

Hollllow (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 232
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

אז איך אני יכול לסדר את זה?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אני חושב שלא צריך להינעל על זרימה של 30 שניות,יתכן וכאן הבעיה.

תנסה לטחון טיפה גס יותר או להדק פחות,אם החליטה תרד ל22-25 שניות והקפה יוצא טעים ולא שרוף אז הבעיה נפתרה.

לכל מכונה יש את הזמן חליטה שלה,מעבר לפרמטרים נוספיO שמשפיעים,כמה זמן המכונה חמה,עובי טחינה,לחץ חליטה,איכות המטחנה ועוד.
צדק כפיר-הקולינג פלאש שלך לא מספק,תעבור ל 5 שניות קרור.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 30/08/2011 19:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

Hollllow (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 232
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

סבבה תודה לכולם,
אבל דבר אחד כולם התעלמו. יש לי את המכונה כבר כמעט חודשיים. ובחודש האחרון הקפה יצא לי מעולה כל פעם מחדש. לפני יומיים זה התחיל והדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שגורם לבעיה זה בעצם הפולים למרות שציינתי שאני שומר אותם באיחסון עם וואקום.
אני אנסה להגדיל את הטחינה ולבדוק עוד פעם. אעדכן יותר מאוחר.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

יכול להיות שזה הפולים אבל אין לי ספק שהתהליך שאתה מבצע לא מספיק טוב ואם תיישם את ההצעה שלי תקבל קפה טוב יותר.

אגב לדעתי תתחיל מ 10 שניות קולינג פלאש (ממש עד שכל המים הרותחים יצאו והזרימה חלקה ואחידה) תמתין 30 שניות ותחלוט ...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

איך קפה של ג'ו יוצא שרוף? זה חתיכת חומץ...
תעשה קולינג פלאש, תטחן תדחס ואז תחלוט - זה מה שאני עשייתי אצלך והקפה זלג יפה (יצא חמוץ בגלל הקפה)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

כן הקפה של ג'ו באמת קצת חמוץ, לדעתי יש שם כמות נכבדה של טנזניה (אני מסיק בגלל שהם מוכרים אותו גם כחד זני)...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

שתיתי חצי קילו טנזניה ולא הבנתי מה הטעם שלו. לפחות זה עזר לי בדרך לפרופיל קלייה שאני רוצה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

אין מה להבין סתם קפה חמוץ לאללה בסגנון של סידאמו. מעין קניה רק עם פחות גוף...

יש את ה peaberry המפורסם שצריך עוד לטעום.

Hollllow (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 232
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

הגדלתי את הרמת הטחינה ועשיתי cooling flash כמו שהצעתם ויצא לי קפה הרבה יותר טוב. אני אמשיך לשחק עם זה אבל זה רק מראה לכם שאפילו אחרי חודש שלם של קפה מעולה עדיין צריך להיות עם היד על הדופק :)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

חודש ? זו למידה לכל אורך הדרך ... כל יום לומדים עוד משהו אבל אין ספק שההתחלה הכי קשה.

שמח לשמוע שאתה מרוצה, עם הזמן תלמד להרגיש לבד ולא תצטרך למדוד שניות וכו' ותוכל על פי מראה ותחושה לדעת האם יצא לך טוב ...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

יש טנזניה ויש טנזניה, לא הייתי מזלזל.
יכול להיות שהגיע הזמן לניקוי של הציוד, בקפלאש וכו.
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”