היי לכולם,
בכמה הימים האחרונים שמתי לב שהקפה שאני מכין יוצא עם טעם שרוף. לא שיניתי שום דבר בצורה שאני מכין קפה כך שאני לא מבין מה יכול להיות הבעיה. אני אפרט כמה דברים שאולי יכולים לעזור לכם למצוא את הפיתרון.
יש לי מטחנת גאגייה WPM שרמת הטחינה שלה יכולה לנוע בין 0 ל 20. בדרך כלל אני טוחן למנה אחת ברמה 9 ולמנה כפולה ברמה 8. לפני כמה ימים (כאשר התחילה בעיית של הקפה השרוף) שמתי לב שפתאום אני חייב לטחון ברמה 10 למנה אחת ו 9 לכפולה. אני קונה את פולי הקפה שלי בקפה ג'ו 300 גרם בכל קופסא ושם את תוכן הקופסאות בקופסא אחרת יותר גדולה שגם משתמשת בוואקום כדי לשמור על הטריות. כל יומיים בערך אני פותח את הקופסא ששומרת על הטריות, מעביר חלק מהפולים למטחנה כדי לנסות ולשמור על הפולים טריים ממש עד תחילת הטחינה.
אני חייב לציין, שהקפה יוצא בצורה נכונה (30 מ"מ בכ30 שניות) ונראה ממש טוב כולל הקרמה אבל הטעם שרוף.
אני גם לא שוכח להריץ כ 3 שניות מים לפני החליטה כדי להוריד את הטמפרטורה של המים ל 90 מעלות.
מה יכול להיות הבעיה?
יש לי Expobar Office Control.
תודה.
קפה שרוף
אני חושב שלא צריך להינעל על זרימה של 30 שניות,יתכן וכאן הבעיה.
תנסה לטחון טיפה גס יותר או להדק פחות,אם החליטה תרד ל22-25 שניות והקפה יוצא טעים ולא שרוף אז הבעיה נפתרה.
לכל מכונה יש את הזמן חליטה שלה,מעבר לפרמטרים נוספיO שמשפיעים,כמה זמן המכונה חמה,עובי טחינה,לחץ חליטה,איכות המטחנה ועוד.
צדק כפיר-הקולינג פלאש שלך לא מספק,תעבור ל 5 שניות קרור.
בהצלחה.
תנסה לטחון טיפה גס יותר או להדק פחות,אם החליטה תרד ל22-25 שניות והקפה יוצא טעים ולא שרוף אז הבעיה נפתרה.
לכל מכונה יש את הזמן חליטה שלה,מעבר לפרמטרים נוספיO שמשפיעים,כמה זמן המכונה חמה,עובי טחינה,לחץ חליטה,איכות המטחנה ועוד.
צדק כפיר-הקולינג פלאש שלך לא מספק,תעבור ל 5 שניות קרור.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 30/08/2011 19:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Hollllow (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 232
- הצטרף: יוני 2010
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
סבבה תודה לכולם,
אבל דבר אחד כולם התעלמו. יש לי את המכונה כבר כמעט חודשיים. ובחודש האחרון הקפה יצא לי מעולה כל פעם מחדש. לפני יומיים זה התחיל והדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שגורם לבעיה זה בעצם הפולים למרות שציינתי שאני שומר אותם באיחסון עם וואקום.
אני אנסה להגדיל את הטחינה ולבדוק עוד פעם. אעדכן יותר מאוחר.
אבל דבר אחד כולם התעלמו. יש לי את המכונה כבר כמעט חודשיים. ובחודש האחרון הקפה יצא לי מעולה כל פעם מחדש. לפני יומיים זה התחיל והדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שגורם לבעיה זה בעצם הפולים למרות שציינתי שאני שומר אותם באיחסון עם וואקום.
אני אנסה להגדיל את הטחינה ולבדוק עוד פעם. אעדכן יותר מאוחר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים