Alex_Neni,
היכן רשמתי שאני שותה תה בצורה חפוזה או שאני במולטי-טאסקינג? לא לשייך לי מילים שלא אמרתי.
רוב האנשים כשהם מכינים תה, מכינים אותו במטבח ומוזגים את השתייה החמה לכוס אשר נלקחת איתם. אתה מציע, לפי מה שאני מבין, להשאיר אותו על הדלפק ולאחר מכן לחזור לקחת אותו כשיתקרר. מה יקרה אם אני אחזור מוקדם מידי? אני אצטרך ללכת ולאחר מכן שוב לחזור למטבח. מה יקרה אם אני אחזור מאוחר מידי? השתייה תהיה קרה מידי.
כל הבעיות הללו נפתרות כאשר יש ידית לכוס ואז לאחר סיום הכנת התה, אנחנו לוקחים אותה איתנו, בלי הצורך בהתרוצצויות כל פעם למטבח בשביל לבדוק את הטמפרטורה של התה.
בתור עוסק בתחום, במידה ואתה מוכר כוסות לתה, מה הפופולריות של מכירת כוסות ללא ידית לעומת כאלו עם ידית?
כוס התה שתשנה את חייכם
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4724 פעמים
אם אתה נאלץ לאכול בחיפזון מול המחשב בעבודה או שאתה יושב בנוח ואוכל בשולחן מסודר, בלי לחץ מהעבודה, הרי שאתה יכול ליהנות מהאוכל הרבה יותר.
זה אוקסימורון כמו שאגיד לך שאתה חייב לשתות קפה מכוס מאג גדולה, שיהיה דלוח ורותח.
לא מדובר בכפיה של דרך מסויימת ליהנות מאותם הדברים, אלא מדובר במשהו שונה לחלוטין, תה משקיק קטנצ'יק תו"כ עבודה או חליטת תה בתפזורת - בוודאות פונקציה של חובבי תה שלוקחים את הזמן ליהנות מהתה.
כמו שאתה רוצה שהאספרסו שלך יהיה טוב ואם אין לך זמן ודחסת חלש והכוס קרה והמכונה חמה מדי ואגיד לך - שתה, אין זמן, זה פרקטי יותר לשתות half-baked מאשר לא לשתות בכלל.
זה אוקסימורון כמו שאגיד לך שאתה חייב לשתות קפה מכוס מאג גדולה, שיהיה דלוח ורותח.
לא מדובר בכפיה של דרך מסויימת ליהנות מאותם הדברים, אלא מדובר במשהו שונה לחלוטין, תה משקיק קטנצ'יק תו"כ עבודה או חליטת תה בתפזורת - בוודאות פונקציה של חובבי תה שלוקחים את הזמן ליהנות מהתה.
כמו שאתה רוצה שהאספרסו שלך יהיה טוב ואם אין לך זמן ודחסת חלש והכוס קרה והמכונה חמה מדי ואגיד לך - שתה, אין זמן, זה פרקטי יותר לשתות half-baked מאשר לא לשתות בכלל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4724 פעמים
אני עוסק בתחום, אבל כל התסריטים הדמיוניים הללו שאתה מתאר, הם לגיטימיים וקורים. בגלל שלהשאיר את עלי התה או החליטה בתוך הכוס משפיע על הטעם לרעה, צריך גם להוציא אותם מהכוס או להפסיק את החליטה כמו בכוס הזאת שמוטי הראה.
אני לא מנותק מהמציאות ושותה תה בבית וחווה את כל מה שאתה חווה.
בגלל זמן החליטה שהוא יותר מטבילה-שתיים, קורה שאני שם תה לעמוד ושוכח והוא מתקרר מעט, אז אני מוסיף מים חמים מהקומקום ושותה ואם התה עמד יותר מדי זמן אז אני חולט מחדש - כי זה התה שלי ואני רוצה שיהיה טעים וזה לא מצריך מאמץ מיוחד.
קורה שאני מכין כוס תה, לוקח כמה שלוקים ולא מסיים. האם אוכל לבוא ב"תלונות" ליצרני התה ששילמתי תמורת התה, אבל הם לא מצאו שיטה מספיק מתוחכמת שאסיים את כל הכוס?
אין צורך בידית, כמו שאין צורך ב-4 שיניים במזלג או שאפשר גם 5. החקלאי הסיני אוכל עם הצ'ופסטיקס כי אנחנו מכירים בההבדלים התרבותיים וגם אם אנחנו לא מכירים, זה לא מזיז לחקלאי הסיני מה ג'רי סיינפלד חושב עליו.
הם גם לא מנגבים חומוס או אוכליות פרגיות על האש בפיתה ובכל זאת, איכשהו שורדים.
זאת הדרך ליהנות מתה ואתה יכול לנצל את דקות הרגיעה האלה לנקות את הראש במקום לדאוג לזמן החזרה למטבח ומדוע אין ידית לספל ולחשוב איך נשמעת מחיאת כף יד אחת.
אני לא מנותק מהמציאות ושותה תה בבית וחווה את כל מה שאתה חווה.
בגלל זמן החליטה שהוא יותר מטבילה-שתיים, קורה שאני שם תה לעמוד ושוכח והוא מתקרר מעט, אז אני מוסיף מים חמים מהקומקום ושותה ואם התה עמד יותר מדי זמן אז אני חולט מחדש - כי זה התה שלי ואני רוצה שיהיה טעים וזה לא מצריך מאמץ מיוחד.
קורה שאני מכין כוס תה, לוקח כמה שלוקים ולא מסיים. האם אוכל לבוא ב"תלונות" ליצרני התה ששילמתי תמורת התה, אבל הם לא מצאו שיטה מספיק מתוחכמת שאסיים את כל הכוס?
אין צורך בידית, כמו שאין צורך ב-4 שיניים במזלג או שאפשר גם 5. החקלאי הסיני אוכל עם הצ'ופסטיקס כי אנחנו מכירים בההבדלים התרבותיים וגם אם אנחנו לא מכירים, זה לא מזיז לחקלאי הסיני מה ג'רי סיינפלד חושב עליו.
הם גם לא מנגבים חומוס או אוכליות פרגיות על האש בפיתה ובכל זאת, איכשהו שורדים.
זאת הדרך ליהנות מתה ואתה יכול לנצל את דקות הרגיעה האלה לנקות את הראש במקום לדאוג לזמן החזרה למטבח ומדוע אין ידית לספל ולחשוב איך נשמעת מחיאת כף יד אחת.
דרישה
אני לא דורש, אלו הזמנים לחליטת תה או חליטת פירות/צמחים. אתה בודק רק פעם אחת, כשאתה לוקח את הספל, מוציא את עלי התה החוצה ולוקח אותו איתך כדי לשתות. אני בכלל חולט תה בקומקום לרוב, כי אני אוהב יותר מכוס אחת ולקומקום (גם הסיני) יש ידית.ziv_r כתב:Alex_Neni,
לא ענית על השאלה והמשכת בדימויים לא קשורים.
התיאורים שלך נשמעים רומנטים, אבל בסופו של יום, אתה דורש מהאנשים לבדוק את הטמפרטורה של התה כל מספר דקות עד שהמשקה יגיע לטמפרטורה הנכונה. משום מה נראה לי שזה יותר מכניס עצבים מאשר רוגע עבור שותה התה....
תכלס, כוס כזאת מחזיקה אצלי מקסימום שבוע.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4724 פעמים
טמפרטורה
קודם כל, אתה צודק חלקית.dorso כתב:בניגוד לקפה שכל שינוי פרמטר מזערי משפיע על הטעם
בתה לא הרגשתי שינוי בטעם גם כשניסיתי טמפרטורות שונות
זמני החליטה כן משפיעים על חוזק הטעם ובטוח שגם הטריות....
רק כמה דברים שאפשר להוסיף:
1. חליטת תה ירוק בטמפ' נמוכה יותר של 75-85 מעלות נועדה כדי לא לפגוע בגורמים הבריאותיים, לאו דווקא בגלל הטעם.
2. חליטות של פירות וצמחים וגם תה שחור, צריכים טמפ' של 100 מעלות או קרובה אליה ע"מ לשחרר את מלוא הטעמים, אם תנסה לחלוט בטמפ' נמוכה יותר תקבל טעם שונה מאוד, חלש הרבה יותר. לא מדובר על פער של 5 מעלות, אבל לא רצוי לתת למים להתקרר מתחת ל-85 מעלות טרם מזיגתם על התה/חליטה.
3. אתה בהחלט צודק לגבי זמן החליטה והטריות, רק רצוי לציין שתה אכן פחות רגיש לחמצון וטוב 3 חודשים לאחר הפתיחה, במידה ואוחסן טרם לכן בשקית עם גז אינרטי כלשהו שמנע התחמצנות.
ziv_r
נכון שתה נשמע משהו מאוד עממי ואכן אפשר להתייחס אליו כך, אבל הנה, למדת משהו. זכותך להמשיך להתייחס לזה כאל בדיחה ולהגחיך כל מה שאתה לא מבין או לא מסכים איתו.
יש אנשים מאחורי הקלעים של כל מה שאתה צורך שמנסים לשפר את החוויה שלך, לעיתים, זה שובר לך את ההרגלים ה"רעים". אותי למשל, לא מעניין שום רמקול שלא מגיע built-in בתוך המסך שלי, או באוטו שלי, אבל אין לי ספק שזה עולם ומלואו בשביל אנשים אחרים.
די עם הציניות, בקיצור.
נכון שתה נשמע משהו מאוד עממי ואכן אפשר להתייחס אליו כך, אבל הנה, למדת משהו. זכותך להמשיך להתייחס לזה כאל בדיחה ולהגחיך כל מה שאתה לא מבין או לא מסכים איתו.
יש אנשים מאחורי הקלעים של כל מה שאתה צורך שמנסים לשפר את החוויה שלך, לעיתים, זה שובר לך את ההרגלים ה"רעים". אותי למשל, לא מעניין שום רמקול שלא מגיע built-in בתוך המסך שלי, או באוטו שלי, אבל אין לי ספק שזה עולם ומלואו בשביל אנשים אחרים.
די עם הציניות, בקיצור.
- uriler
- גורו
- הודעות: 10116
- הצטרף: פברואר 2005
- מיקום: חולון
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
כשאני שותה תה, זה אך ורק חליטות פירות (שאני קונה) או עלים טריים (שאני קוטף מהגינה של ההורים / האדנית על החלון שלי).
אני חולט בקומקום (עם ידית!), ומוזג לכוסות קטנות (נטולות ידית) אחרי כמה דק'.
זיו, לקומקום אתה חייב ידית בשביל המזיגה... למרות שראיתי גם כאלו נטולי ידית (יפים מאד אבל לא ממש פרקטיים).
הכוסות שאני אוהב הן או מההשראה הסינית (חרסינה, בסגנון הזה - http://www.webstaurantstore.com/tuxton- ... -36-cs.jpg), או מההשראה המרוקאית (זכוכית, בסגנון של אלו - http://www.derech-hatavlinim.co.il/pic/chay_hodi.jpg ).
אני חולט בקומקום (עם ידית!), ומוזג לכוסות קטנות (נטולות ידית) אחרי כמה דק'.
זיו, לקומקום אתה חייב ידית בשביל המזיגה... למרות שראיתי גם כאלו נטולי ידית (יפים מאד אבל לא ממש פרקטיים).
הכוסות שאני אוהב הן או מההשראה הסינית (חרסינה, בסגנון הזה - http://www.webstaurantstore.com/tuxton- ... -36-cs.jpg), או מההשראה המרוקאית (זכוכית, בסגנון של אלו - http://www.derech-hatavlinim.co.il/pic/chay_hodi.jpg ).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4724 פעמים
Alex_Neni,
לא אמרתי שתה הוא עממי ולא אמרתי שנאמר כאן משהו שלא ידעתי, אתה שוב מכניס מילים לפה שלי.
אמרת מוקדם יותר שבשביל להנות מתה, לא צריך להיות שום לחץ ואפשר לחכות בסבלנות עד שהתה יתקרר בכוס עד שנוכל לשתות אותו. אני איתך, רק לא מבין למה אתה לא מטיף לגבי הסבלנות הזאת גם בקומקום, מה פתאום הלחץ למזוג את התה חם לכוס? לא עדיף לחכות עד שיתקרר וככה לקחת את הכל לאט וברוגע? גם נהנים יותר מהתה לדבריך.
זוהי ממש לא תגובה צינית ולא מבין למה אתה חושב כך, אני מדבר בשיא הרצינות.
לא אמרתי שתה הוא עממי ולא אמרתי שנאמר כאן משהו שלא ידעתי, אתה שוב מכניס מילים לפה שלי.
אמרת מוקדם יותר שבשביל להנות מתה, לא צריך להיות שום לחץ ואפשר לחכות בסבלנות עד שהתה יתקרר בכוס עד שנוכל לשתות אותו. אני איתך, רק לא מבין למה אתה לא מטיף לגבי הסבלנות הזאת גם בקומקום, מה פתאום הלחץ למזוג את התה חם לכוס? לא עדיף לחכות עד שיתקרר וככה לקחת את הכל לאט וברוגע? גם נהנים יותר מהתה לדבריך.
זוהי ממש לא תגובה צינית ולא מבין למה אתה חושב כך, אני מדבר בשיא הרצינות.