שדרוג או שנמוך ?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
shlomima (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שדרוג או שנמוך ?

נושא שלא נקרא #1 

אני קולה בחביתוש ידני (כן משוגע לגמרי) כבר כמה שנים עד שלפני חודשיים החלטתי שהגיע הזמן לשדרג (עצלן).
אחרי קריאת הפורום המצויין הזה ובמיוחד אחרי המבחן בין ה- QUEST לגין הוחלט על גין (בעיקר בגלל תקציב).
מאז שיש לי את הגין הקלייה הפכה למשחק ילדים ואחרי כמה באצים הגעתי לתוצאה טובה עם אימוץ הפרופיל של מוטי:
1. חימום מקדים ל-170
2. 240 כ-15 דקות עד סוף פיצוץ שני
3. קירור ל- 180 מעלות (בעיקר כדי להיפטר ממוץ)
4. הפסקת חירום וקירור מחוץ לגין (העברה בין שתי מסננות רשת)
5. סגירה בשקית עם שני חורי איוורור
6. פתיחה ושימוש 48 שעות אחרי הקלייה
7. אחסון שצנצנת זכוכית עם סגירת אטם

הבעיה שלמעט עניין הנוחות אני מרגיש שינמוך לעומת החביתוש באיכות הקפה:
1. תחילה זה עניין ההתיישנות המואצת - מקס שבוע שומר על טריות
2. הטעם טפל כזה לעומת עשיר ומלא יותר בחביתוש

שאלות:
1. האם ניתן לשדרג את האיכות בגין? אם כן כיצד?
2. האם הפתרון הוא רק קולה תוף דוגמת quest או huky
3. האם הוספת מנוע לחביתוש באמת תהיה שדרוג בנוחות (עדין בעיה עם מקור גז ופינוי עשן/מוץ וכמובן חוסר בקרה)

פשוט בא לי למכור את הגין וללכת עם תחושת הבטן שהייתה לי מהתחלה וזה הקווסט (מאוד מושך חיצונית ומאוד מתאים לאחד כמוני שאוהב התעסקות ושליטה ידנית בכל פרמטר)

תודה
שלומי

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

הג׳ין קולה נהדר והקפה מדהים עם המון עומק אבל עקב האכילס שלו זה ההתיישנות כפי שאתה רואה.

לדעתי הקולה האולטימטיבי הוא תופי, הבעיה שזה דורש עקומת למידה לא קטנה והמון השקעה ולא תמיד זה מתאים לכל אחד.
הג׳ין זה בולט פרוף, עקבי ופשוט ואם אתה צורך מהר את הקפה זה פתרון נהדר.

לדעתי האישית (והיו מספר דיונים בנושא) קולה תוף בקליה נכונה מוציא קפה עשיר יותר עם יותר גוף ומתיקות, הארומה אחרת ואולי זה מה שאתה מחפש.
לגבי ההתיישנות זה עולם אחר לגמרי, קליית תוף מתחילה להבשיל רק כ 6-7 ימים אחרי הקליה ויש קפה שאפשר לשתות אותו בהנאה גם 3 שבועות אחרי הקליה.

תמשיך להתנסות ולך לפי האינטואיציה שלך, רק ככה תגיע למה שאתה רוצה.
לדעתי אתה דיי בשל לנסות קולה תוף...
לגבי קווסט או Huky, דעתי ידועה ;-)

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

שלומי אני מסכים לגמרי. אני חווה את אותו הדבר במעבר מהחביתוש לג'ין.
אבל בשורה התחתונה ההבדל באיכות הקפה מינורי לעומת ההבדל העצום בנוחות.
ל-250 גר' אני משתמש בפרופיל:
חימום מקדים ל-200
הכנסת פולים
3-4 דקות ייבוש ב-150
קלייה 5.5 דקות ב-225
מעלה ל-250 למשך 3 דקות
הורדה ל-235 עד לסיום
קירור ע"י עצירת חירום והעברה לתבנית + עירבול של הפולים

הייבוש הוא החלק החשוב, לא לדלג עליו. גם הקירור המובנה לא משהו, עזוב אותו. מוץ קל להעיף אם מעבירים את הפולים בין 2 מסננות.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

בדקת את אחוז איבוד הלחות בקלייה?
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

shlomima (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

נגרו: לא בדקתי. האם הכוונה לשקילת הפולים לפני ואחרי הקלייה ? ולמה אני אמור לצפות?

מאור, טוב לדעת שאני לא מדמיין, כנראה שאני מאוד רגיש להבדלים והפתרון יהיה לחסוך לקולה תוף... אני אנסה בכל זאת את המלצתך לשלב הייבוש.

האם יש צפי למחיר (אצלי בבית) של הקווסט או ההוקי ?

כפיר: האם ניסית את הקווסט לפני ההחלטה על ההוקי ומה היו השיקולים לכל צד.

תודה

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

shlomima,

יפה שהוצאת בעזרת החביתוש קליות טובות יותר מהג'ין.
שמור על החביתוש וקנה לך גם קולה תופי בכדי להתקדם בטכניקה ובתהליך הקליה האמיתי.

לגביי קווסט או Huky - בזמנו (2010),הייתי הראשון בפורום שרכש קולה sample לשימוש בייתי.
היום יש כבר מעל 10 .

מציע לך להתרשם בגוף ראשון מקליה בשניהם ולשקלל לך את כלל הפרמטרים
בהצלחה.

מצ"ב לינק מהום בריסטה הדן בנושא:
http://www.home-barista.com/home-roasti ... 22575.html
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

shlomima כתב:כפיר: האם ניסית את הקווסט לפני ההחלטה על ההוקי ומה היו השיקולים לכל צד.תודה
...
כן ומדובר בקולה טוב וקומפקטי אבל העדפתי את ה Huky ממספר סיבות:

1. גודל הבאטץ׳ - מ 150 ועד 550גרם.
2. קונפיגורציה - ניתן להזמנה עם 2 סוגי תוף ומנועים, אפשר להוסיף תרמוקאפלים ולקסטם ככל שתחפוץ.
3. מקור חום - גז הרבה יותר עוצמתי והרבה יותר קל לשלוט בו משום שהוסת מאפשר פיין טיונינג ובניגוד לגוף חימום חשמלי זה מגיב מיד ולא צריך לתכנן מראש.
4. airflow- משמעותית חזק יותר וזה מאוד מאוד חשוב שיהיה לך בארסנל כשאתה צריך לשלוט בקליה ולבצע תיקונים.
5. קירור חיצוני (בתוספת 45 דולר) חזק מאוד ומאפשר לך להמשיך לקלות ברצף.
6. איכות בניה - נירוסטה כבדה ועבה, תוף 2.7 מ״מ שאוגר חום היטב, פשטות תחזוקה (אין כמעט מה שיתקלקל פרט למנוע זול).
7. איסוף מוץ - יחידה חיצונית יעילה מאוד וקלה לניקוי (אפשר לבנות גם ציקלון).
8. ורסטילי - ניתן לקלות בבית או עם בלון בחוץ.

עד היום אני מאוד מאוד מרוצה וההערכה שלי למכשיר אחרי כמעט שנתיים רק עולה, עקומת הלמידה תלולה כי זה המכשיר הכי ידני שיש אבל גם הכי מתגמל כשלומדים לשלוט בו כמו שצריך.

יש עוד בחור בפורום (זיו) שגם התלבט והלך לראות את הקווסט ולבסוף הלך על ה Huky והוא מאוד מרוצה - יש שירשור טרי שלו מהשבוע...

בסופו של יום זו העדפה שלך, אם אהבת את החביתוש ה Huky מאוד יקסום לך.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

הכוונה היא למשקל לפני ואחרי הקלייה.
אשמח אם תרשום מהו אחוז איבוד הלחות שלך בג'ין ואילו מישהו עם קווסט ירשום מה הממוצע שלו, אני משער שיש לזה השפעה על אורך חיי הקפה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

כמה עולה ההוקי הזה בקונפיגורציה הבסיסית (וכמה המשלוח והמיסים?)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

NEGRO כתב:הכוונה היא למשקל לפני ואחרי הקלייה.
אשמח אם תרשום מהו אחוז איבוד הלחות שלך בג'ין ואילו מישהו עם קווסט ירשום מה הממוצע שלו, אני משער שיש לזה השפעה על אורך חיי הקפה.
...
ברוב המקרים, הקליות שלי בקווסט מסתיימות ב 84% ממשקלן ההתחלתי . שווה ערך לאובדן לחות של 16%.
משך הקליה בין 12 ל 18 דקות תלוי בזן.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

מאור_בר כתב:כמה עולה ההוקי הזה בקונפיגורציה הבסיסית (וכמה המשלוח והמיסים?)
...
קולה עם איזה תוף ומנוע שתחליט ללא כירת גז ובלי צינור שאיבת עשן עם תרמוקאפל BT דיגיטאלי ו ET אנאלוגי יעלה כ 1050 דולר.
משלוח מהיר ems בסביבות 120 דולר.

תוסיף 18% מע״מ ומעט אגרות שחרור.

כירת גז כ 100 דולר
מאוורר נוסף עם צלחת קירור 50 דולר
טרמומטר עם כניסה אחת 50 דולר
תוף נוסף (אם רוצים גם מחורר וגם סגור) 100 דולר
מנוע נוסף (יש מהיר ואיטי) 17 דולר
תרמוקאפל נוסף (לדוגמה MET) יעלה עוד 16 דולר.
צינור שאיבת עשן עם מתאם למאוורר 85 דולר (אורך 2 מטר).

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

תודה נימיץ, עכשיו השאלה היא מה אובדן הלחות בג'ין
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

shlomima (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

נבדק הערב עם הפרופיל שהציע מאור יצא בדיוק 20% איבוד לחות

נגרו: מה זה אומר? מעניין לבדוק עם החביתוש.
אני מבין שהגין מאבד יותר לחות ולכן מתיישן מהר יותר ?

אגב שקליתי בגין חשבתי על שידרוג לגין בצורה של ציפוי דפנות הזכוכית בתוף נחושת מחורר או בצורה של תוף נחושת פנימי בתוך המיכל זכוכית (כמו HX במכונת קפה :P )
כך תהיה יותר הולכת חום לפולים דרך הנחושת בדומה לקולה תוף.
מה דעתכם ?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

20% נשמע הרבה, גם אצלי הממוצע הוא 16%.
אני קולה עד לפני פיצוץ שני עם משיכה איטית של כ 5-6 דקות אחרי פיצוץ ראשון ואז עוצר את הקליה ממש לפני פיצוץ שני.

איבוד הלחות יעלה אם אתה נכנס לשני...

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

והרעיון שלך מעניין אך לא בטוח שיהיה קל ליישם ותפסיד את אפשרות הצפייה בפולים בזמן הקלייה.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”