מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


שאלה שמטרידה אותי זמן רב - צליה על מנגל - השיטה האמריקאית


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
taoyossi (יוסי ביטון)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

הצטרף בתאריך:
  Oct 18, 2006
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 5219

 #1  נשלח: ג' 07/01/2014 15:05
שאלה שמטרידה אותי זמן רב - צליה על מנגל - השיטה האמריקאית

אני רואה בהמון סרטים אמריקאיים טיפוסיים, ניכר גם היה בסדרת המופת "הסופרנוס" ששיטת ה "ברביקיו" ה "על האש" האמריקאית מתבצעת על ידי להבות ממש,

אם אצלנו על המנגל מנסים להביא את הגחלים למצב שיהיו לוהטות אך ללא "אש חיה" אצל הבשר נחרך ישירות על להבות המנגל ....

מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד שם ?
האם הבשר לא נהיה מפוחם ?

_________________
ההודעה הראשונה שלי באתר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Oct 03, 2010
הבעות תודה: 117
מספר הודעות: 2223

 #2  נשלח: ג' 07/01/2014 15:20

דבר בסיסי אתה צריך להבין,
מה שאתה רואה בסרטים זה לא אומר שכך במציאות.
בסרטים מה שהכי חשוב שזה יצטלם טוב ולא שזה יהיה טעים/בריא או נכון בהחלט.
להסתתר מאחרי דלת פח של מכונית בשעת ירי.. לא ימנע את פציעתך במקרה הטוב

_________________
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK17.6.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
taoyossi (יוסי ביטון)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

הצטרף בתאריך:
  Oct 18, 2006
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 5219

 #3  נשלח: ג' 07/01/2014 15:28

מספיקלי כתב:
דבר בסיסי אתה צריך להבין,
מה שאתה רואה בסרטים זה לא אומר שכך במציאות.
בסרטים מה שהכי חשוב שזה יצטלם טוב ולא שזה יהיה טעים/בריא או נכון בהחלט.
להסתתר מאחרי דלת פח של מכונית בשעת ירי.. לא ימנע את פציעתך במקרה הטוב


נניח שאני לא ילד בן 13 שבאמת מאמין ש ב WWF נפצעים .....

מה שאתה אומר שבעצם שיטת הצלייה האמריקאית היא בעצם זהה לשלנו מבחינת המנגל והפחמים ?

_________________
ההודעה הראשונה שלי באתר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ra (אבי)
חבר ותיק
חבר ותיק


הצטרף בתאריך:
  Feb 17, 2007
הבעות תודה: 110
מספר הודעות: 2186

 #4  נשלח: ג' 07/01/2014 16:28

אם למחזר : מנגל = BBQ רק ללא חולצה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
taoyossi (יוסי ביטון)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

הצטרף בתאריך:
  Oct 18, 2006
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 5219

 #5  נשלח: ג' 07/01/2014 16:44

ובכל זאת (סליחה על העקשנות), חיפוש בתמונות של BBQ מביא תוצאות של חריכת בשר על להבות

https://www.google.co.il/search?q=bbq&num=100&...


האם יש מישהו שידוע לו על זה ממקור ראשון

_________________
ההודעה הראשונה שלי באתר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
סנטי
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 06, 2013
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 84

 #6  נשלח: ג' 07/01/2014 16:45

taoyossi כתב:
מספיקלי כתב:
דבר בסיסי אתה צריך להבין,
מה שאתה רואה בסרטים זה לא אומר שכך במציאות.
בסרטים מה שהכי חשוב שזה יצטלם טוב ולא שזה יהיה טעים/בריא או נכון בהחלט.
להסתתר מאחרי דלת פח של מכונית בשעת ירי.. לא ימנע את פציעתך במקרה הטוב


נניח שאני לא ילד בן 13 שבאמת מאמין ש ב WWF נפצעים .....

מה שאתה אומר שבעצם שיטת הצלייה האמריקאית היא בעצם זהה לשלנו מבחינת המנגל והפחמים ?


כן ולא.
השיטה בהחלט לא כוללת להבות אש, אך מצד שני, היא לא כמו המנגל אצלנו מכמה סיבות.

א. במנגל הבשר יושב במרחק סנטימטרים ספורים מהגחלים ("תביא קבב שרוף טוב טוב ")
בשאר העולם, הבשר יושב בגובה של לפחות 20 ס"מ מהגחלים

ב. במנגל הגריל הוא בעל עובי ברזלים של 5 מ"מ (שוב, מהסיבה שהזכרתי למעלה)
בשאר העולם, הרשת היא בעלת ברזלים בקוטר של לפחות 1 ס"מ, מכיוון שמה שחשוב זה העברת החום המצטבר בברזל ולא החום הישיר של הגחלים

ג. במנגל ההצלייה היא של בשר מעל מקור האש
בבר בי קיו עובדים יותר על חום לא ישיר (ומכאן שסוגרים את המכסה כאשר הבשר בפנים ולא מעל הגחלים)

ד. מנגל עושים בכל מקום
בעולם לא עושים מעל איי תנועה

_________________
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
mrunderhill
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 06, 2009
הבעות תודה: 123
מספר הודעות: 2253

 #7  נשלח: ג' 07/01/2014 17:06

תראה, דבר ראשון בארה"ב נפוץ יותר גריל גז ולא פחמים כמו שלנו (לפחות כשעושים את זה בback yard שלהם).
שנית כל - רוב התמונות שאתה רואה בגוגל זה על אותו עקרון כמו בסרטים. מראים לך אש כדי לחדד אצלך את תחושת הצליה של הבשר, זה אלמנט גרפי שנועד לעורר אצלך משהו.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moco (משה)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2004
הבעות תודה: 323
מספר הודעות: 20429

 #8  נשלח: ג' 07/01/2014 17:16

מה שנאמר על אפקט קולנועי זה נכון.
אבל בהחלט יש גם הבדל אמיתי.
קודם כל, כמו שהוזכר, מדובר לרוב בגריל גז. גרילי גז גם נפוצים בארץ, אך אני מבין שאתה משווה לגחלים.
ההבדל העיקרי שגורם ללהבות לעלות באמריקה (וגם אצלי בחצר לפעמים) זה מה הבשר ששמים על הגריל.
בארה"ב זה לרוב המבורגרים או סטייקים עסיסיים, לא שישליק וקבב.
השומן הרב שנוטף מהבשר, נדלק וגורם ללהבות הללו שקופצות בחוויה אור קולית.
מפרגיות בקושי נוטף משהו.

בהמבורגרים הכוונה בשר בקר טחון טרי, לא "המבורגים לגריל" מוכנים מראש שרבים קונים בארץ. האחרונים יבשים ולא יעשו זיקוקים.

_________________
משה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
סנטי
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 06, 2013
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 84

 #9  נשלח: ג' 07/01/2014 17:29

moco כתב:
מה שנאמר על אפקט קולנועי זה נכון.
אבל בהחלט יש גם הבדל אמיתי.
קודם כל, כמו שהוזכר, מדובר לרוב בגריל גז. גרילי גז גם נפוצים בארץ, אך אני מבין שאתה משווה לגחלים.
ההבדל העיקרי שגורם ללהבות לעלות באמריקה (וגם אצלי בחצר לפעמים) זה מה הבשר ששמים על הגריל.
בארה"ב זה לרוב המבורגרים או סטייקים עסיסיים, לא שישליק וקבב.
השומן הרב שנוטף מהבשר, נדלק וגורם ללהבות הללו שקופצות בחוויה אור קולית.
מפרגיות בקושי נוטף משהו.

בהמבורגרים הכוונה בשר בקר טחון טרי, לא "המבורגים לגריל" מוכנים מראש שרבים קונים בארץ. האחרונים יבשים ולא יעשו זיקוקים.


אם אתה רוצה להפטר מלהבות האש, אז הפתרון הוא בגריל ארגנטינאי.
בגיל ארגנטינאי , הרשת עשויה מבזנטים קטנים והפוכים, כך שהשומן נופל לתוך הבזנט ובשיפוע קל, מתנכס למלבן בעל עומק שמשותף לכל הזנטים המרכיבים את הגריל.
בשיטה הזו, אתה מקבל את החום הדרוש אבל השומן לא נופל לגחלים וכך את ה נפטר הן מהלהבות אבל גם, וזה הכי חשוב, מהריח של השומן השרוף.

_________________
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
taoyossi (יוסי ביטון)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

הצטרף בתאריך:
  Oct 18, 2006
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 5219

 #10  נשלח: ג' 07/01/2014 17:44

סנטי אפשר לרכוש את הרשת הזו ולהתאים אותה למנגל הקיים ( במקרה שלי גחלים של weber) ?

דרך אגב גם אצלי יש להבות שעולות בעיקר בגלל השומן כבש שנוטף גם מהקציצות וגם מהצלעות והמלחמה בלהבות מתישה, לכן ניסיתי להבין האם זה פטנט אמריקאי, מה עוד שגם הם משתמשים במברשת עם נוזל על מנת להרטיב את הבשר כל הזמן

_________________
ההודעה הראשונה שלי באתר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
mbd
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 02, 2013
הבעות תודה: 1336
מספר הודעות: 2749

 #11  נשלח: ג' 07/01/2014 17:45

taoyossi כתב:
ובכל זאת (סליחה על העקשנות), חיפוש בתמונות של BBQ מביא תוצאות של חריכת בשר על להבות

https://www.google.co.il/search?q=bbq&num=100&...


האם יש מישהו שידוע לו על זה ממקור ראשון


OK מקור ראשון.
הרבה ממה שכבר נכתב זה נכון אבל יש עוד כמה סיבות לצבע החרוך.
על רוב חלקי העוף על הסטייקים הצלעות וכו"ל רוב האמריקאים אוהבים למרוח רטבים שכשנחרכים מקבלים את הגוון
הכהה והשרוף . היוצאים מהכלל הם הנקניקיות וההמבורגר שכמעט תמיד נעשים טבעי. בנוסף לא מסירים את השומן
מהנתחים וזה באמת גורם ללהבות לעלות . נתחים שדורשים זמן צליה ארוך יותר נעשים כשהגריל סגור וחונקים את הלהבות.
ויש גם נתחים כמו BBR שנעשים פעמיים חלק ראשון בבישול או צליה חלקית בתנור וחלק שני על הגריל מצופים ברוטב BBQ שמכיל סוכר ודבש ומקבל צבע אדמדם שרוף.
לעומת זאת בישראל כמעט הכל נעשה באופן טבעי ללא רטבים ורק עם תבלינים.
(1) הבעות תודה: taoyossi
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ra (אבי)
חבר ותיק
חבר ותיק


הצטרף בתאריך:
  Feb 17, 2007
הבעות תודה: 110
מספר הודעות: 2186

 #12  נשלח: ג' 07/01/2014 18:06

כל סוגי הגרילים בשימוש בכל האזורים
גריל של וובר אינו חושף את הבשר ישירות לאש (מה שמכונה אוסטרלי)
אלא משתמש במשולשים מעל הלהבות כך שהחום מגיע מהרשת ומכל חלל הגריל
והטפטוף לא הופך ללהבה גדולה (בתיאוריה)
זה דורש הפעלה עם מכסה סגור כדי לקבל תוצאות
טובות ותוך כדי כך חוסך באנרגייה
מי שרוצה מכסה פתוח צריך לפנות לאוסטרלי ודומיו
ושם (בגריל גז) חשיבות העצמה קריטית
בגריל פחמים גם יש יתרון אנרגטי במכסה סגור
השיטה דורשת ריסון עצמי ונסיון כך שטיימר צמוד
גם ישפר את התוצאות וגם יחסוך אנרגיה וזמן הכנה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
סנטי
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 06, 2013
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 84

 #13  נשלח: ג' 07/01/2014 18:53

taoyossi כתב:
סנטי אפשר לרכוש את הרשת הזו ולהתאים אותה למנגל הקיים ( במקרה שלי גחלים של weber) ?

דרך אגב גם אצלי יש להבות שעולות בעיקר בגלל השומן כבש שנוטף גם מהקציצות וגם מהצלעות והמלחמה בלהבות מתישה, לכן ניסיתי להבין האם זה פטנט אמריקאי, מה עוד שגם הם משתמשים במברשת עם נוזל על מנת להרטיב את הבשר כל הזמן


אני לא יודע אם לספק שלי יש רשת המתאימה למתקן שברשותך על כל מקרה זה האתר שלו : http://www.asado.co.il
אני לא יודע אם חלק מהציוד הוא עושה בארץ, כי את המתקנים הוא מייבא מארגנטינה.
אתה יכול להגיד לו שסנטיאגו שלח אותך.
ואם בדרך אתה נתקל בגארי יורופסקי עצבני, אתה יכול להגיד לו שגרושתי שלחה אותך.

בתיאבון

נ.ב. הייתי גם אומר לך איפה קונים בשר טוב ובלי מע"פ , אבל אז הייתי צריך להרוג אותך

_________________
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Chura
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005

מיקום: Privilege 15
הבעות תודה: 234
מספר הודעות: 4395

 #14  נשלח: ה' 09/01/2014 23:02

אז אולי זה בשר ששווה למות בשבילו , שתף אותנו פה :
http://www.hometheater.co.il/vt165629.html

_________________
Configure Terminal
[LinkedIn]
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
סנטי
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 06, 2013
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 84

 #15  נשלח: ו' 10/01/2014 15:18

Chura כתב:
אז אולי זה בשר ששווה למות בשבילו , שתף אותנו פה :
http://www.hometheater.co.il/vt165629.html


asado de tira
ויש לשים לב שכל בן דוד חמישי במשפחת עראקי פתח איטליז, אבל asado de tira הוא לדעתי הענייה הטוב. וזהו. בשר נטו , בלי מע"פ.
האחרים זה בדיוק אותם איטליזים כמו בכל הארץ, רק עם העוואנטה שהם בטירה.

עכשיו שאמרתי לך, "בחורינו המצויינים" כבר בדרך אליך לביצוע ההתניה שבמסירת המידע.

_________________
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht