דאבל או HX

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 825
הצטרף: ספטמבר 2010
מיקום: חדרה
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

אני דווקא דווקא חושב הפוך , שלמישתמש התעשיתי אין צורך בזה מכיוון שקודם כול רוב המנות בארץ הם של הפוכים , ולכן הדיוק או גוון הטעם באספקסו פחות חשוב לבתי הקפה , ואילו בבית תמיד נחמד לשחק אם הטמפרטורה להבין את ההבדלים, ולהוציא שוטים בטעם מישתנה ובעיקביות מצויינת בעזרת מישחק של 3-4 מעלות , כלומר זה נותן לך את היכולת גם לחזרתיות וגם לשינוי טעמים באותו הקפה !

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

מצד שני דווקא למחליף חום יש חסרון ענק בשימוש תעשייתי - הוא דורש ידע. כדי להגיע לטמפ' אספרסו נכונה נדרש קולינג פלאש, מה שמעט מאוד טורחים לעשות. נדרש גם כיול שעשוי להיות מסובך. זו הסיבה העיקרית לדעתי שבמקומות רבים בעולם אתה רואה ציוד מעולה וקפה מחורבן ושרוף למוות. מה שנקרא, באג בדיזיין...
לדעתי לבית קפה שעובד בכמויות גדולות נדרש ציוד הקצפת חלב אוטומטי (כמה מסובך זה כבר יכול להיות?) ומכשיר נפרד לאספרסו עם PID . כך שהדבר היחיד שיצטרך הבריסטה להתמודד איתו זה כיול המטחנה.
what's next?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

אתה בהחלט צודק לגבי החסרון של HX והתוצאה של האספרסו הזוועתי שמקבלים בדר"כ בגללו. אבל לא חושב שיש צורך במקציף נפרד. מכונה עם דוד כפול ו-PID תעשה את העבודה מצויין.

דווקא להקציף זה משהו שרוב הבריסטי בארץ יודעים לעשות לא רע בכלל. שים להם מדחום בקנקן, ומהבחינה הזו לא תהיה בעיה.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

הקפה בארץ בבתי קפה דווקא לא רע בכלל בהשוואה למה שמקובל בעולם. אפילו באיטליה ברוב המקרים הקפה דיי גרוע וקפה מצויין יש רק במקומות בודדים.
עדיין בבית אני מוציא קפה מעולה ממכונת HX בלי שום בעיות, בצורה עקבית כל יום וכל פעם מחדש, עם ציוד שעולה אולי עשירית מציוד של בית קפה.
בריטסטה מנוסה מכין ביום יותר קפה ממה שאני מכין בשנה או שנתיים כך שאני לא רואה למה תהיה לו בעיה להסתדר עם HX.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

הקפוצ'ינו בארץ יחסית טוב. זה כי האספרסו נמהל, וכפי שאמרתי ההקצפה פה דווקא ברמה גבוהה.
לעומת זאת, האספרסו בארץ ברמה מאוד נמוכה. נדיר לקבל אספרסו סביר ומעלה.

ברור שבריסטה מנוסה יכול לעשות זאת. פשוט ב-90% מהמקרים אין לו מושג מה זה קולינג פלאש, ומתוך ה-10% הנותרים, לא בטוח שאכפת לרובם איך יוצא האספרסו.

בבית, אין בעיה. לומדים מהר מאוד. בבתי קפה, אין סיבה לשימוש ב-HX.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

יש משהוא במה שאתה אומר, בריסטות בבתי קפה עובדים על הספק וכמויות גדולות של הזמנות.
אין זמן למשחקים של קולינג פלאש כמו בבית ולכן ברור שעדיפה מכונה שמוציאה קפה בצורה עקבית ומהירה.
לא ברור לי עדיין מה גורם לקפה בבתי קפה להיות ברמה נמוכה - אולי זה הקפה עצמו? חוסר טריות?
ההבדל הוא לא בגלל הציוד זה בטוח.

קוף
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 33
הצטרף: מאי 2014
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

נושא שלא נקרא #22 


TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

אם כי, התפלאתי לשמוע שרוב או חלק גדול ממכונות הקפה בבתי קפה הן HX, למרות הכל.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

הקפה עצמו סביר בארץ, והציוד אכן מצוין. אבל לרוב לא מכוייל (ברוב המקומות שראיתי ספק הציוד מכייל פעם אחת את המטחנה ונועל אותה עם בורג!). ומי שמשתמש בו, לעולם לא יעשה קולינג פלאש הכרחי.
במקום עמוס, בעיני רוחי אני מדמיין מכונה אחת שמקציפה בעצמה ללא מגע יד אדם, ומכונה או יותר עם מספר ראשים רק לאספרסו. תמיד כשאני מציץ מהצד בבריסטות בישראל, אני נדהם מחוסר היעילות. מטעינים קפה, לרוב לא מהדקים, תוקעים במכונה ולוחצים על כפתור, ואז ניגשים להתמזמז חצי שעה עם ההקצפה. גם בשיא העומס וגם עם שתי מכונות שלוש ראשים, אתה לעולם לא תראה יותר משניים עובדים במקביל. רק במקום אחד ראיתי תצוגת תכלית אמיתית, בריסטה תקתקן אמיתי, וזה היה בארומה בדרך לאילת באזור מצפה רמון.
what's next?

BenLee (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: יולי 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #25 

תודה לכולם על התגובות.
מהרוח פה אני מבין שדווקא כן יש ייתרון לשימוש בדאבל בוילר, אז אחכה עוד טיפה עד מעבר הדירה.
אגב, מישהו רשם פה DB + PID, עד כמה PID קריטי ? שכן הויואלדי היא ללא PID אבל יחד עם זאת מאוד יציבה בטמפ' למיטב הבנתי.
אגב, גם אני הופתעתי לקרוא פה שבבתי קפה הרוב השולט הוא HX, זה לא קצת מוזר ?

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1399
הצטרף: ינואר 2007
מיקום: חדרה
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

BenLee כתב:תודה לכולם על התגובות.
מהרוח פה אני מבין שדווקא כן יש ייתרון לשימוש בדאבל בוילר, אז אחכה עוד טיפה עד מעבר הדירה.
אגב, מישהו רשם פה DB + PID, עד כמה PID קריטי ? שכן הויואלדי היא ללא PID אבל יחד עם זאת מאוד יציבה בטמפ' למיטב הבנתי.
אגב, גם אני הופתעתי לקרוא פה שבבתי קפה הרוב השולט הוא HX, זה לא קצת מוזר ?
...
לוויואלדי יש PID. הוא ללא תצוגה דיגטלית כמו שאתה רגיל לראות אבל בהחלט קיים.

nati5
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 70
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

D.B או H.X

נושא שלא נקרא #27 

"אגב, גם אני הופתעתי לקרוא פה שבבתי קפה הרוב השולט הוא HX, זה לא קצת מוזר?"
לא מוזר בכלל,רוב היצרנים טוענים שאיכות המים בחליטה חשובה משינוי כזה או אחר בטמ'.
מים שנמצאים בדוד ועוברים אין סוף מחזורי חימום לא יהיו באיכות של מים טריים כמו במחליף חום.
האנגלים לדוגמה,תמיד מחליפים את המים בקומקום לפני הכנת התה ולא משתמשים במים שעברו כבר חימום.
אפשר אגב לבדוק את ההבדל ע"י טעימת המים מהדוד ומהמחליף (אחרי שהיתקררו) ולראות אם באמת יש הבדל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

HX יותר זול מדאבל בוילר. זה הכל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 825
הצטרף: ספטמבר 2010
מיקום: חדרה
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

בווילדי יש PID והתצוגה שלו מאוד בולטת ומפורטת בחזית המכונה ע"י לדים שנידלקים ומראים שני דברים גם יחד ,

1, האים גוף החימום עובד עכשיו בזמן אמת (לד מהבהב )

2, מה הטמפרטורה המשכללת שתגיע לראש המכונה ביזמן החליטה , האופסט בין הטמפרטורה בדוד לבין הראש כבר מחושבת ומכיוולת מהמיפעל (למרות שגם את זה ניתן לכוון שוב עם רוצים )

וכמו שדבונט אמר , המכונות המיסחריות של הדאבל בוילר עולת יותר מכפול ליפעמים מאשר HX .

אצלנו רשת ארקפה מישתמשת במכונות דאבל בוילר של למרצקו (או איך שנכון לבטא את זה ) בבתי הקפה שלה , ותוצאה בהתאם ! (יש לומר גם שמנהל מישמרת שם מכייל מטחנה בכל כניסה למישמרת ! )

BenLee (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: יולי 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #30 

מקריאה בHOMEBARISTA אני קורא שאין לו PID אלא רק בדגם הDREAM החדש.
כולם שם כותבים שהמכונה יציבה מאוד אבל ללא PID.
אגב, הDREAM, בלעדי לקריס-קפה. הוא שולח לארץ אבל זה יוצא בערך 2100 יורו לפני מיסים בארץ :( ולפני שנאי חשמלי 2000 וואט או המרה בפנים.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”