מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


דאבל או HX


עמוד 2 מתוך 4
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Sep 18, 2010

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 112
מספר הודעות: 823

 #16  נשלח: ב' 21/07/2014 13:53

אני דווקא דווקא חושב הפוך , שלמישתמש התעשיתי אין צורך בזה מכיוון שקודם כול רוב המנות בארץ הם של הפוכים , ולכן הדיוק או גוון הטעם באספקסו פחות חשוב לבתי הקפה , ואילו בבית תמיד נחמד לשחק אם הטמפרטורה להבין את ההבדלים, ולהוציא שוטים בטעם מישתנה ובעיקביות מצויינת בעזרת מישחק של 3-4 מעלות , כלומר זה נותן לך את היכולת גם לחזרתיות וגם לשינוי טעמים באותו הקפה !
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #17  נשלח: ד' 23/07/2014 8:43

מצד שני דווקא למחליף חום יש חסרון ענק בשימוש תעשייתי - הוא דורש ידע. כדי להגיע לטמפ' אספרסו נכונה נדרש קולינג פלאש, מה שמעט מאוד טורחים לעשות. נדרש גם כיול שעשוי להיות מסובך. זו הסיבה העיקרית לדעתי שבמקומות רבים בעולם אתה רואה ציוד מעולה וקפה מחורבן ושרוף למוות. מה שנקרא, באג בדיזיין...
לדעתי לבית קפה שעובד בכמויות גדולות נדרש ציוד הקצפת חלב אוטומטי (כמה מסובך זה כבר יכול להיות?) ומכשיר נפרד לאספרסו עם PID . כך שהדבר היחיד שיצטרך הבריסטה להתמודד איתו זה כיול המטחנה.

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 264
מספר הודעות: 4018

 #18  נשלח: ד' 23/07/2014 10:02

אתה בהחלט צודק לגבי החסרון של HX והתוצאה של האספרסו הזוועתי שמקבלים בדר"כ בגללו. אבל לא חושב שיש צורך במקציף נפרד. מכונה עם דוד כפול ו-PID תעשה את העבודה מצויין.

דווקא להקציף זה משהו שרוב הבריסטי בארץ יודעים לעשות לא רע בכלל. שים להם מדחום בקנקן, ומהבחינה הזו לא תהיה בעיה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
שמוליק_טל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 06, 2011
הבעות תודה: 81
מספר הודעות: 376

 #19  נשלח: ד' 23/07/2014 10:30

הקפה בארץ בבתי קפה דווקא לא רע בכלל בהשוואה למה שמקובל בעולם. אפילו באיטליה ברוב המקרים הקפה דיי גרוע וקפה מצויין יש רק במקומות בודדים.
עדיין בבית אני מוציא קפה מעולה ממכונת HX בלי שום בעיות, בצורה עקבית כל יום וכל פעם מחדש, עם ציוד שעולה אולי עשירית מציוד של בית קפה.
בריטסטה מנוסה מכין ביום יותר קפה ממה שאני מכין בשנה או שנתיים כך שאני לא רואה למה תהיה לו בעיה להסתדר עם HX.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 264
מספר הודעות: 4018

 #20  נשלח: ד' 23/07/2014 10:33

הקפוצ'ינו בארץ יחסית טוב. זה כי האספרסו נמהל, וכפי שאמרתי ההקצפה פה דווקא ברמה גבוהה.
לעומת זאת, האספרסו בארץ ברמה מאוד נמוכה. נדיר לקבל אספרסו סביר ומעלה.

ברור שבריסטה מנוסה יכול לעשות זאת. פשוט ב-90% מהמקרים אין לו מושג מה זה קולינג פלאש, ומתוך ה-10% הנותרים, לא בטוח שאכפת לרובם איך יוצא האספרסו.

בבית, אין בעיה. לומדים מהר מאוד. בבתי קפה, אין סיבה לשימוש ב-HX.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
שמוליק_טל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 06, 2011
הבעות תודה: 81
מספר הודעות: 376

 #21  נשלח: ד' 23/07/2014 15:18

יש משהוא במה שאתה אומר, בריסטות בבתי קפה עובדים על הספק וכמויות גדולות של הזמנות.
אין זמן למשחקים של קולינג פלאש כמו בבית ולכן ברור שעדיפה מכונה שמוציאה קפה בצורה עקבית ומהירה.
לא ברור לי עדיין מה גורם לקפה בבתי קפה להיות ברמה נמוכה - אולי זה הקפה עצמו? חוסר טריות?
ההבדל הוא לא בגלל הציוד זה בטוח.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קוף
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  May 13, 2014
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 33

 #22  נשלח: ד' 23/07/2014 16:02

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #23  נשלח: ד' 23/07/2014 17:31

אם כי, התפלאתי לשמוע שרוב או חלק גדול ממכונות הקפה בבתי קפה הן HX, למרות הכל.
_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #24  נשלח: ד' 23/07/2014 22:51

הקפה עצמו סביר בארץ, והציוד אכן מצוין. אבל לרוב לא מכוייל (ברוב המקומות שראיתי ספק הציוד מכייל פעם אחת את המטחנה ונועל אותה עם בורג!). ומי שמשתמש בו, לעולם לא יעשה קולינג פלאש הכרחי.
במקום עמוס, בעיני רוחי אני מדמיין מכונה אחת שמקציפה בעצמה ללא מגע יד אדם, ומכונה או יותר עם מספר ראשים רק לאספרסו. תמיד כשאני מציץ מהצד בבריסטות בישראל, אני נדהם מחוסר היעילות. מטעינים קפה, לרוב לא מהדקים, תוקעים במכונה ולוחצים על כפתור, ואז ניגשים להתמזמז חצי שעה עם ההקצפה. גם בשיא העומס וגם עם שתי מכונות שלוש ראשים, אתה לעולם לא תראה יותר משניים עובדים במקביל. רק במקום אחד ראיתי תצוגת תכלית אמיתית, בריסטה תקתקן אמיתי, וזה היה בארומה בדרך לאילת באזור מצפה רמון.

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
BenLee (Ben Lee)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 19, 2014
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 14

 #25  נשלח: ה' 24/07/2014 6:33

תודה לכולם על התגובות.
מהרוח פה אני מבין שדווקא כן יש ייתרון לשימוש בדאבל בוילר, אז אחכה עוד טיפה עד מעבר הדירה.
אגב, מישהו רשם פה DB + PID, עד כמה PID קריטי ? שכן הויואלדי היא ללא PID אבל יחד עם זאת מאוד יציבה בטמפ' למיטב הבנתי.
אגב, גם אני הופתעתי לקרוא פה שבבתי קפה הרוב השולט הוא HX, זה לא קצת מוזר ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomyga (שלומי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 01, 2007

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 123
מספר הודעות: 1354

 #26  נשלח: ה' 24/07/2014 10:35

BenLee כתב:
תודה לכולם על התגובות.
מהרוח פה אני מבין שדווקא כן יש ייתרון לשימוש בדאבל בוילר, אז אחכה עוד טיפה עד מעבר הדירה.
אגב, מישהו רשם פה DB + PID, עד כמה PID קריטי ? שכן הויואלדי היא ללא PID אבל יחד עם זאת מאוד יציבה בטמפ' למיטב הבנתי.
אגב, גם אני הופתעתי לקרוא פה שבבתי קפה הרוב השולט הוא HX, זה לא קצת מוזר ?


לוויואלדי יש PID. הוא ללא תצוגה דיגטלית כמו שאתה רגיל לראות אבל בהחלט קיים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nati5
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2010
הבעות תודה: 16
מספר הודעות: 70

 #27  נשלח: ה' 24/07/2014 11:09
D.B או H.X

"אגב, גם אני הופתעתי לקרוא פה שבבתי קפה הרוב השולט הוא HX, זה לא קצת מוזר?"
לא מוזר בכלל,רוב היצרנים טוענים שאיכות המים בחליטה חשובה משינוי כזה או אחר בטמ'.
מים שנמצאים בדוד ועוברים אין סוף מחזורי חימום לא יהיו באיכות של מים טריים כמו במחליף חום.
האנגלים לדוגמה,תמיד מחליפים את המים בקומקום לפני הכנת התה ולא משתמשים במים שעברו כבר חימום.
אפשר אגב לבדוק את ההבדל ע"י טעימת המים מהדוד ומהמחליף (אחרי שהיתקררו) ולראות אם באמת יש הבדל.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #28  נשלח: ה' 24/07/2014 12:15

HX יותר זול מדאבל בוילר. זה הכל.
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Sep 18, 2010

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 112
מספר הודעות: 823

 #29  נשלח: ה' 24/07/2014 17:18

בווילדי יש PID והתצוגה שלו מאוד בולטת ומפורטת בחזית המכונה ע"י לדים שנידלקים ומראים שני דברים גם יחד ,

1, האים גוף החימום עובד עכשיו בזמן אמת (לד מהבהב )

2, מה הטמפרטורה המשכללת שתגיע לראש המכונה ביזמן החליטה , האופסט בין הטמפרטורה בדוד לבין הראש כבר מחושבת ומכיוולת מהמיפעל (למרות שגם את זה ניתן לכוון שוב עם רוצים )

וכמו שדבונט אמר , המכונות המיסחריות של הדאבל בוילר עולת יותר מכפול ליפעמים מאשר HX .

אצלנו רשת ארקפה מישתמשת במכונות דאבל בוילר של למרצקו (או איך שנכון לבטא את זה ) בבתי הקפה שלה , ותוצאה בהתאם ! (יש לומר גם שמנהל מישמרת שם מכייל מטחנה בכל כניסה למישמרת ! )
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
BenLee (Ben Lee)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 19, 2014
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 14

 #30  נשלח: ה' 24/07/2014 21:13

מקריאה בHOMEBARISTA אני קורא שאין לו PID אלא רק בדגם הDREAM החדש.
כולם שם כותבים שהמכונה יציבה מאוד אבל ללא PID.
אגב, הDREAM, בלעדי לקריס-קפה. הוא שולח לארץ אבל זה יוצא בערך 2100 יורו לפני מיסים בארץ ולפני שנאי חשמלי 2000 וואט או המרה בפנים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht