מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


בהמשך לסגת הקפה החמוץ...


עמוד 1 מתוך 3
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #1  נשלח: ה' 30/10/2014 20:39
בהמשך לסגת הקפה החמוץ...

בהמשך לפוסט הקודם עכשיו התופעה חוזרת , אם כי במידה מופחתת כאשר הקפה מתיישן טיפה(אני שומר על הקפה לפי ה best practice).

בודדתי 2 משתנים שמחוסר זמן/כוח/בזבוז קפה עדיין לא בודדתי ל1

הראשון הוא הורדת כמות הקפה מהחליטה (מ 18גרם בידית החליטה ל 60 מ”ל קפה בכוס יחד עם הקרמה מכמות של משהו כמו 70 מ”ל שהייתי חולט) , האם חליטה קצת יותר מה 60 מ”ל נותנת קפה חמוץ?
בידנית נייקיד אני רואה קפה בהיר, אבל על הקפה מלמעלה לא רואים סימנים של בלונד גם אם מפציצים את הכוס מדידה של ה 60 (שסה"כ יש שם באיזור ה 80)

והשני קיצור הקולינט פלאש, לרמה של 20 מ”ל בכוס (מכונת אוסקר), זה לא קצת מדי?

צריך גם לזכור שלא מדובר במכונת E61 אלה אוסקר ואני מתאר שהטמפרטורה יורדת בחליטות ארוכות לקראת הסוף, והיות וחליטתי בשלבים האחרונים היתה עם קפה עם טמפטרטורה נמוכה מדי?

תודה


נערך בפעם אחרונה על-ידי ymg בתאריך ו' 31/10/2014 11:32, נערך בסך הכל 3 פעמים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 04, 2013

מיקום: אזור השרון
הבעות תודה: 79
מספר הודעות: 618

 #2  נשלח: ו' 31/10/2014 9:33

גרמים ,מיליגרמים,מיליליטר ,מילימטר .
קצת סדר ביחידות יעזור לנו להבין
פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2220

 #3  נשלח: ו' 31/10/2014 10:17

צריך למלא את ידית החליטה עד הקו- או לחילופין 15 גרם לכפול.
לטחון נכון לא גס מידי ולא דק מידי-בין מלח לקמח.
לדחוס כיאות.
אם הקפה טרי אין סיבה שיצא חמוץ, אלה אם הקליה בהירה מידי.
בהצלחה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #4  נשלח: ו' 31/10/2014 11:27

סורי טעות התכוונתי ל 18 גרם בסטנדרט ו מ”ל תוקן בפוסט המקורי

הקולינג פלש הוא של 30 מ”ל, בקיץ ראו שצריך יותר, האם זה נשמע לכם מעט מדי? כי יש לי הרגשה שלקראת סוף החליטה הטמפרטורה נוחתת לרמות נמוכות מדי אז אני ממש נזהר לא למשוך אותו יותר מדי

כמו כן האם אתם מוצאים 60 מ"מ משקה יחד עם הקרמה? אם מושכים יותר זה תורם לחמיצות של הקפה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2220

 #5  נשלח: ו' 31/10/2014 12:52

הקולינג פלש תלוי בחום המים, לכן כמות המים אינה רלוונטית אלה הזמן של הקרור קדם, צריך לעצור את המשאבה כאשר המים החמים מפסיקים "לרקוד" ולהשתגע, יש מכונות שזה לוקח לא מעט זמן.
לדעתי אתה משתמש ביותר מידי קפה בסלסלה, האם אתה רואה את סימן הבורג על הקפה בגמר החליטה?.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #6  נשלח: ו' 31/10/2014 13:36

יוסיסופר כתב:
הקולינג פלש תלוי בחום המים, לכן כמות המים אינה רלוונטית אלה הזמן של הקרור קדם, צריך לעצור את המשאבה כאשר המים החמים מפסיקים "לרקוד" ולהשתגע, יש מכונות שזה לוקח לא מעט זמן.
לדעתי אתה משתמש ביותר מידי קפה בסלסלה, האם אתה רואה את סימן הבורג על הקפה בגמר החליטה?.


לגבי הנושא של חום המיים, אני יודע שצריך לעצור כשמיים לא רוקדים אבל זה יכול להתפרש קצת שונה ברמה של עד כמה רגועים המיים, אני נותן למכונה מספיק זמן להתחמם.

כמות המיים באמת לא רלוונטית בגלל זה אני רוצה טיפ ממישהו שיש לו אוסקר נראה לי שאם נשווה תנאים זה יהיה יותר רלוונטי

לגבי כמות הקפה, אני אמור לראות סימן של קל בורג על הקפה לא? הקפה לא נשאר על הראש
·
פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2220

 #7  נשלח: ו' 31/10/2014 15:38

אתה לא אמור לראות את הסימן של הבורג, אם כן, יש יותר מידי קפה, ובדחיסה נכונה תהיה בעיה בחליטה, וצא קפה שרוף וחמוץ.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #8  נשלח: ו' 31/10/2014 17:07

סגור על זה שסימן בורג זה יותר מדי קפה? ראיתי פוסטים שאומרים שזה תקין
הסימן בורג הוא אחרי החליטה כשקפה מתנפח
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 349
מספר הודעות: 1461

 #9  נשלח: ו' 31/10/2014 18:07

אם אתה מוציא מים עד שהם מפסיקים לרקוד, תצטרך לחכות בערך חצי דקה לפני חליטה.
אם לא תחכה, המים מהמיכל שיכנסו למחליף יקררו את המים (שנמצאים בערך בטמפ' חליטה), ותקבל קפה חמוץ.
תעשה כך:
תוציא מים במשך 3 שניות ותפסיק גם אם המים עדיין רוקדים. המים החדשים מהמיכל יאזנו את הטמפ' הזאת מיד (בערך לטמפ' חליטה)
בשיטה הזאת אתה מוציא 3 שניות מים, מחבר את הידית וחולט (ללא המתנה).
לחילופין, אתה יכול לעבוד בשיטה הראשונה, פשוט לתת לטמפ' להתייצב תוך 30 שניות בערך.

תנסה ותראה.
אופיר
(1) הבעות תודה: ymg
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #10  נשלח: ו' 31/10/2014 19:01

ozeltzex כתב:
אם אתה מוציא מים עד שהם מפסיקים לרקוד, תצטרך לחכות בערך חצי דקה לפני חליטה.
אם לא תחכה, המים מהמיכל שיכנסו למחליף יקררו את המים (שנמצאים בערך בטמפ' חליטה), ותקבל קפה חמוץ.
תעשה כך:
תוציא מים במשך 3 שניות ותפסיק גם אם המים עדיין רוקדים. המים החדשים מהמיכל יאזנו את הטמפ' הזאת מיד (בערך לטמפ' חליטה)
בשיטה הזאת אתה מוציא 3 שניות מים, מחבר את הידית וחולט (ללא המתנה).
לחילופין, אתה יכול לעבוד בשיטה הראשונה, פשוט לתת לטמפ' להתייצב תוך 30 שניות בערך.

תנסה ותראה.
אופיר


אופיר אני לא צריך לנסות כי כבר ניסיתי זה בדיוק מה שחשתי מהמכונה...תותח אוסקר אתה (תרתי משמע)
היה לי פשוט מוזר שצריך לעצור טיפה לפני שהמיים נרגעים כמו שכתוב בספר אבל כנראה צריך להזהר כי כול מכונה זה משהו אחר...

·
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #11  נשלח: ו' 31/10/2014 20:18

אגב, כמה זמן אחרי תחילת החליטה אני יורד מטמפרטורת החליטה באוסקר?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
doron_boogie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2010

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 70
מספר הודעות: 933

 #12  נשלח: שבת 01/11/2014 0:40

פרמטר אחד שלא ציינת: כמה זמן לוקח לך לחלוט 60 מ"ל? אם פחות מ-30 שניות יש סיכוי שהחליטה מהירה מדי, לא ממצה טוב את הקפה והוא יוצא חמוץ
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #13  נשלח: שבת 01/11/2014 6:02

הטחינה לא גסה מדי בוודאות...אני לא עומד עם שעון אלה מסתכל על הזרימה של הקפה

מה שכן הייתי רוצה לדעת כמה אני יכול למצאת את הקפה ולעצור את החליטה בידית נייקד זה קצת פחות ברור
בגדול ככול שיש פחות גוונים כהים אז הקפה שיוצא בסוף יותר חמוץ? כלל האצבע הוא 60 מ"ג יחד עם הקרמה נכון?
מה הטמפרטורה בסוף החליטה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 01, 2014
הבעות תודה: 21
מספר הודעות: 76

 #14  נשלח: שבת 01/11/2014 9:18

כלל האצבע הוא - שליש ראשון חמוץ, שני מאוזן ושלישי מר. לכן עבור כמות מסויימת של קפה ככל שהשוט קצר יותר הוא חמוץ יותר וככל שתאריך אותו הוא יהיה מריר יותר. לכן כדי לקבל קפה פחות חמוץ אתה יכול או להאריך את השוט או להוריד כמות קפה. כל זה כמובן אם הטמפ של המים נכונה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #15  נשלח: שבת 01/11/2014 12:56

YarivKK
·
הגדרה מעניינת!
אבל אתם לא חושבים שזה יותר בכיוון ההפוך? ראשון מריר יותר שני מאוזן שלישי חמוץ?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht