בהמשך לסגת הקפה החמוץ...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

בהמשך לסגת הקפה החמוץ...

נושא שלא נקרא #1 

בהמשך לפוסט הקודם עכשיו התופעה חוזרת , אם כי במידה מופחתת כאשר הקפה מתיישן טיפה(אני שומר על הקפה לפי ה best practice).

בודדתי 2 משתנים שמחוסר זמן/כוח/בזבוז קפה עדיין לא בודדתי ל1

הראשון הוא הורדת כמות הקפה מהחליטה (מ 18גרם בידית החליטה ל 60 מ”ל קפה בכוס יחד עם הקרמה מכמות של משהו כמו 70 מ”ל שהייתי חולט) , האם חליטה קצת יותר מה 60 מ”ל נותנת קפה חמוץ?
בידנית נייקיד אני רואה קפה בהיר, אבל על הקפה מלמעלה לא רואים סימנים של בלונד גם אם מפציצים את הכוס מדידה של ה 60 (שסה"כ יש שם באיזור ה 80)

והשני קיצור הקולינט פלאש, לרמה של 20 מ”ל בכוס (מכונת אוסקר), זה לא קצת מדי?

צריך גם לזכור שלא מדובר במכונת E61 אלה אוסקר ואני מתאר שהטמפרטורה יורדת בחליטות ארוכות לקראת הסוף, והיות וחליטתי בשלבים האחרונים היתה עם קפה עם טמפטרטורה נמוכה מדי?

תודה
נערך לאחרונה על ידי ymg ב 31/10/2014 10:32, נערך 3 פעמים בסך הכל.

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

גרמים ,מיליגרמים,מיליליטר ,מילימטר .
קצת סדר ביחידות יעזור לנו להבין

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

צריך למלא את ידית החליטה עד הקו- או לחילופין 15 גרם לכפול.
לטחון נכון לא גס מידי ולא דק מידי-בין מלח לקמח.
לדחוס כיאות.
אם הקפה טרי אין סיבה שיצא חמוץ, אלה אם הקליה בהירה מידי.
בהצלחה.

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

סורי טעות התכוונתי ל 18 גרם בסטנדרט ו מ”ל תוקן בפוסט המקורי

הקולינג פלש הוא של 30 מ”ל, בקיץ ראו שצריך יותר, האם זה נשמע לכם מעט מדי? כי יש לי הרגשה שלקראת סוף החליטה הטמפרטורה נוחתת לרמות נמוכות מדי אז אני ממש נזהר לא למשוך אותו יותר מדי

כמו כן האם אתם מוצאים 60 מ"מ משקה יחד עם הקרמה? אם מושכים יותר זה תורם לחמיצות של הקפה?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

הקולינג פלש תלוי בחום המים, לכן כמות המים אינה רלוונטית אלה הזמן של הקרור קדם, צריך לעצור את המשאבה כאשר המים החמים מפסיקים "לרקוד" ולהשתגע, יש מכונות שזה לוקח לא מעט זמן.
לדעתי אתה משתמש ביותר מידי קפה בסלסלה, האם אתה רואה את סימן הבורג על הקפה בגמר החליטה?.

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

יוסיסופר כתב:הקולינג פלש תלוי בחום המים, לכן כמות המים אינה רלוונטית אלה הזמן של הקרור קדם, צריך לעצור את המשאבה כאשר המים החמים מפסיקים "לרקוד" ולהשתגע, יש מכונות שזה לוקח לא מעט זמן.
לדעתי אתה משתמש ביותר מידי קפה בסלסלה, האם אתה רואה את סימן הבורג על הקפה בגמר החליטה?.
...
לגבי הנושא של חום המיים, אני יודע שצריך לעצור כשמיים לא רוקדים אבל זה יכול להתפרש קצת שונה ברמה של עד כמה רגועים המיים, אני נותן למכונה מספיק זמן להתחמם.

כמות המיים באמת לא רלוונטית בגלל זה אני רוצה טיפ ממישהו שיש לו אוסקר נראה לי שאם נשווה תנאים זה יהיה יותר רלוונטי

לגבי כמות הקפה, אני אמור לראות סימן של קל בורג על הקפה לא? הקפה לא נשאר על הראש
·

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

אתה לא אמור לראות את הסימן של הבורג, אם כן, יש יותר מידי קפה, ובדחיסה נכונה תהיה בעיה בחליטה, וצא קפה שרוף וחמוץ.

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

סגור על זה שסימן בורג זה יותר מדי קפה? ראיתי פוסטים שאומרים שזה תקין
הסימן בורג הוא אחרי החליטה כשקפה מתנפח

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אם אתה מוציא מים עד שהם מפסיקים לרקוד, תצטרך לחכות בערך חצי דקה לפני חליטה.
אם לא תחכה, המים מהמיכל שיכנסו למחליף יקררו את המים (שנמצאים בערך בטמפ' חליטה), ותקבל קפה חמוץ.
תעשה כך:
תוציא מים במשך 3 שניות ותפסיק גם אם המים עדיין רוקדים. המים החדשים מהמיכל יאזנו את הטמפ' הזאת מיד (בערך לטמפ' חליטה)
בשיטה הזאת אתה מוציא 3 שניות מים, מחבר את הידית וחולט (ללא המתנה).
לחילופין, אתה יכול לעבוד בשיטה הראשונה, פשוט לתת לטמפ' להתייצב תוך 30 שניות בערך.

תנסה ותראה.
אופיר

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

ozeltzex כתב:אם אתה מוציא מים עד שהם מפסיקים לרקוד, תצטרך לחכות בערך חצי דקה לפני חליטה.
אם לא תחכה, המים מהמיכל שיכנסו למחליף יקררו את המים (שנמצאים בערך בטמפ' חליטה), ותקבל קפה חמוץ.
תעשה כך:
תוציא מים במשך 3 שניות ותפסיק גם אם המים עדיין רוקדים. המים החדשים מהמיכל יאזנו את הטמפ' הזאת מיד (בערך לטמפ' חליטה)
בשיטה הזאת אתה מוציא 3 שניות מים, מחבר את הידית וחולט (ללא המתנה).
לחילופין, אתה יכול לעבוד בשיטה הראשונה, פשוט לתת לטמפ' להתייצב תוך 30 שניות בערך.

תנסה ותראה.
אופיר
...
אופיר אני לא צריך לנסות כי כבר ניסיתי זה בדיוק מה שחשתי מהמכונה...תותח אוסקר אתה (תרתי משמע) :D
היה לי פשוט מוזר שצריך לעצור טיפה לפני שהמיים נרגעים כמו שכתוב בספר אבל כנראה צריך להזהר כי כול מכונה זה משהו אחר...

·

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

אגב, כמה זמן אחרי תחילת החליטה אני יורד מטמפרטורת החליטה באוסקר?

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 957
הצטרף: יוני 2010
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

פרמטר אחד שלא ציינת: כמה זמן לוקח לך לחלוט 60 מ"ל? אם פחות מ-30 שניות יש סיכוי שהחליטה מהירה מדי, לא ממצה טוב את הקפה והוא יוצא חמוץ

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

הטחינה לא גסה מדי בוודאות...אני לא עומד עם שעון אלה מסתכל על הזרימה של הקפה

מה שכן הייתי רוצה לדעת כמה אני יכול למצאת את הקפה ולעצור את החליטה בידית נייקד זה קצת פחות ברור
בגדול ככול שיש פחות גוונים כהים אז הקפה שיוצא בסוף יותר חמוץ? כלל האצבע הוא 60 מ"ג יחד עם הקרמה נכון?
מה הטמפרטורה בסוף החליטה?

YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 77
הצטרף: אוקטובר 2014
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

כלל האצבע הוא - שליש ראשון חמוץ, שני מאוזן ושלישי מר. לכן עבור כמות מסויימת של קפה ככל שהשוט קצר יותר הוא חמוץ יותר וככל שתאריך אותו הוא יהיה מריר יותר. לכן כדי לקבל קפה פחות חמוץ אתה יכול או להאריך את השוט או להוריד כמות קפה. כל זה כמובן אם הטמפ של המים נכונה.

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@YarivKK
·
הגדרה מעניינת!
אבל אתם לא חושבים שזה יותר בכיוון ההפוך? ראשון מריר יותר שני מאוזן שלישי חמוץ?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”