בהמשך לפוסט הקודם עכשיו התופעה חוזרת , אם כי במידה מופחתת כאשר הקפה מתיישן טיפה(אני שומר על הקפה לפי ה best practice).
בודדתי 2 משתנים שמחוסר זמן/כוח/בזבוז קפה עדיין לא בודדתי ל1
הראשון הוא הורדת כמות הקפה מהחליטה (מ 18גרם בידית החליטה ל 60 מ”ל קפה בכוס יחד עם הקרמה מכמות של משהו כמו 70 מ”ל שהייתי חולט) , האם חליטה קצת יותר מה 60 מ”ל נותנת קפה חמוץ?
בידנית נייקיד אני רואה קפה בהיר, אבל על הקפה מלמעלה לא רואים סימנים של בלונד גם אם מפציצים את הכוס מדידה של ה 60 (שסה"כ יש שם באיזור ה 80)
והשני קיצור הקולינט פלאש, לרמה של 20 מ”ל בכוס (מכונת אוסקר), זה לא קצת מדי?
צריך גם לזכור שלא מדובר במכונת E61 אלה אוסקר ואני מתאר שהטמפרטורה יורדת בחליטות ארוכות לקראת הסוף, והיות וחליטתי בשלבים האחרונים היתה עם קפה עם טמפטרטורה נמוכה מדי?
תודה
בהמשך לסגת הקפה החמוץ...
- ymg (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 820
- הצטרף: אוקטובר 2006
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
סורי טעות התכוונתי ל 18 גרם בסטנדרט ו מ”ל תוקן בפוסט המקורי
הקולינג פלש הוא של 30 מ”ל, בקיץ ראו שצריך יותר, האם זה נשמע לכם מעט מדי? כי יש לי הרגשה שלקראת סוף החליטה הטמפרטורה נוחתת לרמות נמוכות מדי אז אני ממש נזהר לא למשוך אותו יותר מדי
כמו כן האם אתם מוצאים 60 מ"מ משקה יחד עם הקרמה? אם מושכים יותר זה תורם לחמיצות של הקפה?
הקולינג פלש הוא של 30 מ”ל, בקיץ ראו שצריך יותר, האם זה נשמע לכם מעט מדי? כי יש לי הרגשה שלקראת סוף החליטה הטמפרטורה נוחתת לרמות נמוכות מדי אז אני ממש נזהר לא למשוך אותו יותר מדי
כמו כן האם אתם מוצאים 60 מ"מ משקה יחד עם הקרמה? אם מושכים יותר זה תורם לחמיצות של הקפה?
- ymg (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 820
- הצטרף: אוקטובר 2006
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
לגבי הנושא של חום המיים, אני יודע שצריך לעצור כשמיים לא רוקדים אבל זה יכול להתפרש קצת שונה ברמה של עד כמה רגועים המיים, אני נותן למכונה מספיק זמן להתחמם.יוסיסופר כתב:הקולינג פלש תלוי בחום המים, לכן כמות המים אינה רלוונטית אלה הזמן של הקרור קדם, צריך לעצור את המשאבה כאשר המים החמים מפסיקים "לרקוד" ולהשתגע, יש מכונות שזה לוקח לא מעט זמן.
לדעתי אתה משתמש ביותר מידי קפה בסלסלה, האם אתה רואה את סימן הבורג על הקפה בגמר החליטה?....
כמות המיים באמת לא רלוונטית בגלל זה אני רוצה טיפ ממישהו שיש לו אוסקר נראה לי שאם נשווה תנאים זה יהיה יותר רלוונטי
לגבי כמות הקפה, אני אמור לראות סימן של קל בורג על הקפה לא? הקפה לא נשאר על הראש
·
אם אתה מוציא מים עד שהם מפסיקים לרקוד, תצטרך לחכות בערך חצי דקה לפני חליטה.
אם לא תחכה, המים מהמיכל שיכנסו למחליף יקררו את המים (שנמצאים בערך בטמפ' חליטה), ותקבל קפה חמוץ.
תעשה כך:
תוציא מים במשך 3 שניות ותפסיק גם אם המים עדיין רוקדים. המים החדשים מהמיכל יאזנו את הטמפ' הזאת מיד (בערך לטמפ' חליטה)
בשיטה הזאת אתה מוציא 3 שניות מים, מחבר את הידית וחולט (ללא המתנה).
לחילופין, אתה יכול לעבוד בשיטה הראשונה, פשוט לתת לטמפ' להתייצב תוך 30 שניות בערך.
תנסה ותראה.
אופיר
אם לא תחכה, המים מהמיכל שיכנסו למחליף יקררו את המים (שנמצאים בערך בטמפ' חליטה), ותקבל קפה חמוץ.
תעשה כך:
תוציא מים במשך 3 שניות ותפסיק גם אם המים עדיין רוקדים. המים החדשים מהמיכל יאזנו את הטמפ' הזאת מיד (בערך לטמפ' חליטה)
בשיטה הזאת אתה מוציא 3 שניות מים, מחבר את הידית וחולט (ללא המתנה).
לחילופין, אתה יכול לעבוד בשיטה הראשונה, פשוט לתת לטמפ' להתייצב תוך 30 שניות בערך.
תנסה ותראה.
אופיר
- ymg (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 820
- הצטרף: אוקטובר 2006
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אופיר אני לא צריך לנסות כי כבר ניסיתי זה בדיוק מה שחשתי מהמכונה...תותח אוסקר אתה (תרתי משמע)ozeltzex כתב:אם אתה מוציא מים עד שהם מפסיקים לרקוד, תצטרך לחכות בערך חצי דקה לפני חליטה.
אם לא תחכה, המים מהמיכל שיכנסו למחליף יקררו את המים (שנמצאים בערך בטמפ' חליטה), ותקבל קפה חמוץ.
תעשה כך:
תוציא מים במשך 3 שניות ותפסיק גם אם המים עדיין רוקדים. המים החדשים מהמיכל יאזנו את הטמפ' הזאת מיד (בערך לטמפ' חליטה)
בשיטה הזאת אתה מוציא 3 שניות מים, מחבר את הידית וחולט (ללא המתנה).
לחילופין, אתה יכול לעבוד בשיטה הראשונה, פשוט לתת לטמפ' להתייצב תוך 30 שניות בערך.
תנסה ותראה.
אופיר...
היה לי פשוט מוזר שצריך לעצור טיפה לפני שהמיים נרגעים כמו שכתוב בספר אבל כנראה צריך להזהר כי כול מכונה זה משהו אחר...
·
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 957
- הצטרף: יוני 2010
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים