מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


בהמשך לסגת הקפה החמוץ...


עמוד 2 מתוך 3
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
doron_boogie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2010

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 70
מספר הודעות: 933

 #16  נשלח: שבת 01/11/2014 13:06

תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל על זה
אחד מגדיר שליש ראשון - מה שיצא מהמכונה, שני - מה ששותים קודם
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #17  נשלח: שבת 01/11/2014 14:03

doron_boogie כתב:
תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל על זה
אחד מגדיר שליש ראשון - מה שיצא מהמכונה, שני - מה ששותים קודם


·חח
שליש ראשון התכוונתי למה שיוצא מהמכונה, אז מה אתם חושבים בנושא?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 04, 2013

מיקום: אזור השרון
הבעות תודה: 79
מספר הודעות: 618

 #18  נשלח: שבת 01/11/2014 14:39

 התנהגות בלתי הולמת: 
נערך על ידי דבוטאנט: תגובה לא הולמת.

תזמין את גלעד או חבר פורום בכיר שמוכן לבקר אותך.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 349
מספר הודעות: 1461

 #19  נשלח: שבת 01/11/2014 14:40

YarivKK כתב:
כלל האצבע הוא - שליש ראשון חמוץ, שני מאוזן ושלישי מר. לכן עבור כמות מסויימת של קפה ככל שהשוט קצר יותר הוא חמוץ יותר וככל שתאריך אותו הוא יהיה מריר יותר. לכן כדי לקבל קפה פחות חמוץ אתה יכול או להאריך את השוט או להוריד כמות קפה. כל זה כמובן אם הטמפ של המים נכונה.
·

וואו כמה שזה לא נכון..
ריסטרטו הוא החצי הראשון של השוט והוא לא חמוץ בכלל.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #20  נשלח: שבת 01/11/2014 15:42

zvibl
·
צודק
גלעד כבר היה אצלי ובקרתי גם אצל אכלס, לא יכול לשגע את כולם
אתה מוזמן לדלג על הפוסט, אם זה לא המקום לחפור לעומק על קפה אז איפה כן? זה יפה שזה תחום שאפשר לחפור בו והוא כזה עמוק
אני אישית יכול להיות מאוד אקשן לגבי דברים מסויימים ולפעמים אני מסתבך חבלז בדרך, אבל בסופו של דבר זה מוביל אותי למקום הרבה הרבה יותר טוב
חלק גדול חוץ משתות את הקפה שהוא 60 מ"ג הוא העבודה וחשיבה, אחרת לא היינו מתאמצים כול כך בשביל ספל קטן
פרופיל | שלח הודעה | חפש
YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 01, 2014
הבעות תודה: 21
מספר הודעות: 76

 #21  נשלח: שבת 01/11/2014 16:44

ozeltzex כתב:





ציטוט:
...


·

וואו כמה שזה לא נכון..
ריסטרטו הוא החצי הראשון של השוט והוא לא חמוץ בכלל.


תנסה פעם לפרק שוט לשלוש והתנסה כל אחד בנפרד. ריסרטו כולל שליש ראשון ושני שמאוזנים טוב. בנוסף אני ממליץ לראות את ההדרכות על אספרסו ב https://www.chefsteps.com/classes/espresso/landing...
כמו כן סוגי קפה שונים מעדיפים אורכים שונים (גם לפי טעם) בגלל החלוקה הזו.
חפש גם rule of thirds
·


נערך בפעם אחרונה על-ידי YarivKK בתאריך א' 02/11/2014 18:16, נערך סך הכל פעם אחת
(1) הבעות תודה: ymg
פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 250
מספר הודעות: 1093

 #22  נשלח: שבת 01/11/2014 18:45

יגאל ,אתה מוזמן תמיד אתה יודע
קשה לענות על מה שאתה מציג בפורום, יותר מדי משתנים מעורבים מכדי שזה יענה פה.
נשתמעעעעעעעעעעע ושבוע טוב
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #23  נשלח: שבת 01/11/2014 19:28

חבר'ה להרגע..
הקפה לא יוצא רע, ולפעמיים אפילו מעולה,גם במקרה הגרוע יוצא יותר טוב מבית קפה
אני רק רוצה להשתפר ולהיות יותר עקבי זה כול, לאט לאט,אני בטוח ששנה ראשונה הייתה לפחות קצת קשה לכולם (למרות שבטח קל לשכוח)
אם היהי קל, איך באמת נעריך באמת קפה טוב?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 01, 2014
הבעות תודה: 21
מספר הודעות: 76

 #24  נשלח: שבת 01/11/2014 20:38

בהצלחה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #25  נשלח: שבת 01/11/2014 20:42

תודה לכולם
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #26  נשלח: שבת 01/11/2014 21:05

אגב יריב המידע שהבאת הביא אותי לכתבה הזאת:

http://www.home-barista.com/espresso-guide-good-ex...

Nice stuff..
זה בעצם נותן לך יותר חופש לשחק עם הטעמיים בשוטים שפספסת ברמת הטחינה...(למשוך או לקצר את השוט), לפחות תאורתית
פרופיל | שלח הודעה | חפש
YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 01, 2014
הבעות תודה: 21
מספר הודעות: 76

 #27  נשלח: שבת 01/11/2014 21:33

מהניסיון שלי זה עובד די טוב. כמובן שגם הרבה נקבע ע״י הקפה שמשתמשים. יש מקומות שקולים בכוונה קפה חמוץ (פירותי) ואז קשה מאוד לבטל את זה. בארהב המקומות שעושים קפה טוב הם בדכ כאלו.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #28  נשלח: שבת 01/11/2014 22:26

טוב זה סגור לי את כל הפינות..
יש שם גם טיפים יפים כיצד לכוון לכול מני טעמים ומתי כדי לעצור ומה ההשפעות..וזה גם מתאים בדיוק למה שהרגשתי בכוס..

כבר נתקלתי בעבר באתר אבל נראה לי אשב עליו עכשיו עוד קצת, נראה שימושי
לפעמיים שווה לחפור
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #29  נשלח: א' 02/11/2014 12:33

זה המקום לשאול שאלות.
מה שלא תנסה תעשה שינוי אחד כל פעם למשך כמה שוטים עד שתראה את ההשפעה.
בשינוי דרגת טחינה תזרוק כמה גרם לפני שאתה שם בסלסלה.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Oct 12, 2006
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 793

 #30  נשלח: ב' 10/11/2014 16:03

טוב עדכון חם בנושא(לפחות מבחינתי)
החלטתי שנשבר לי ואני בודק את המכונה, התברר שהמכונה לא תקינה אנדראי זיהה בעיה בלחץ גבוה היא עכשיו בתיקון..
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht