מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


עזרה בשדרוג


עמוד 4 מתוך 7
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 415
מספר הודעות: 4255

 #46  נשלח: שבת 07/02/2015 0:34

תודה רבה על האירוח הנהדר.
נחכה לסיכום ולתמונות של צור.
(1) הבעות תודה: מיץ_פטל
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 270
מספר הודעות: 1430

 #47  נשלח: שבת 07/02/2015 0:43

alogobi כתב:

כמה עולה הK10? יש אותה בלי "דיספנסר" (לא בטוח שזה השם)

ואיך ה hq one? כמה היא עולה?




נאמר לי שה K10 אמורה לעלות בסביבות 5500 +מע"מ (רוני מקפה רות מייבא את הקומפאקטים ובד"כ נותן תמחור הוגן), מחלק המנות מסייע וכדאי דווקא ללכת על הדגם הזה ולא על דגם הפרש בו אין מחלק מנות אבל יש אגירה של קפה. בדגם עם מחלק המנות ניתן לגרוף את שאריות הקפה לתוך המחלק ולהעביר לידית כמעט ללא אגירה של קפה ישן.

HG ONE היא מטחנה מדהימה, חיננית, אלגנטית, מאוד איכותית, ייחודית, וכמובן, מאוד שקטה...
הטחינה הידנית מחזקת קצת את השרירים אבל לא דרוש להיות בכושר לשם כך... קוטר הסכינים הקוניות הוא גדול משל ה- K10 ונראה שהיא נותנת תוצר טוב יותר (אבל בהפרש קטן) ביחס ל K10. דורשת קצת התעסקות אבל לא יותר מאשר ב- K10. אין בה כלל אגירה של קה שזהו יתרון גדול למשתמש הביתי.
ניתן לרכוש ישירות מארה"ב, עלות לפני משלוח היא כ 1000$:
http://hg-one.com/store/
(1) הבעות תודה: alogobi
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 270
מספר הודעות: 1430

 #48  נשלח: שבת 07/02/2015 0:45

Nemesis כתב:
תודה רבה על האירוח הנהדר.
נחכה לסיכום ולתמונות של צור.


המטחנה שלך היא משהו משהו! תודה שהבאת אותה להתנסות.
(1) הבעות תודה: Nemesis
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Sep 18, 2010

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 112
מספר הודעות: 823

 #49  נשלח: שבת 07/02/2015 0:59

אני פחות מיתחבר למטחנה הידנית טובה ככל שתהיה מכמה סיבות .


1. אני לא המישתמש היחיד בבית , ולא לכל אחד יש את סבלנות הזמן והמקום , להיתעסקות הזו,

2. ברגע יש להכין מיספר כוסות ברצף, העיניין כבר מתחיל להיות מסורבל ומעקב בפועל את קצב ההכנה .

3. כול עיניין ה"אגירה" ניגמר בליטחון ליפני הכוס הראשונה 5 גרם שזורקים , ושאף אחד לא יספר לנו על שיקול כלכלי. . . למי ששותה 2 כוסות ביום, עם ציוד בעליות שמספיקות לקניית כוס קפה ל 7 שנים הקרובות בבית קפה מכובד . . .

אני יכול להיתחבר לעיניין הזה אולי כמטחנה שניה ,או לחרום, או ליופי כרהיט מעניין .
ואצלי באופן אישי גם מיתוך הערכה ופירגון ליצרן שהשקיע במוצר המאוד איכותי הזה . . .

גונן .
(1) הבעות תודה: Chura
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 415
מספר הודעות: 4255

 #50  נשלח: שבת 07/02/2015 1:32

כל עוד אתה שוקל את הקפה, ומשתמש במחלק מנות כדי שלא יהיו גושים זמן ההכנה של מנת קפה דומה למטחנה מהירה. אם אתה פשוט ממלא פולים בהופר ללא שקילה ומוריד קפה לידית לפי העין, ולא כל שוט מוקפד ומדוייק, המטחנה פחות מתאימה.
מעבר לכך זה לא רק 5 הגרם הראשונים שצריך לזרוק לפח, זו גם הגמישות של החלפת סוג קפה או סלסלה או ידית בין מנה למנה בלי לחשוב על הקפה האגור.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Sep 18, 2010

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 112
מספר הודעות: 823

 #51  נשלח: שבת 07/02/2015 8:38

אפשר לעבוד בכל מטחנה כמעט ללא הופר כלל (במידת הצורך לארגן מיכסה ) , ואז לישפוך את הפולים אחרי שקילה ,וליטחון עד הסוף . . . תקבל תוצאה דומה, ללא אגירה של 5 גרם , ברגע שהכל מיתרוכן ואין פולים מעל , אין כמעט אגירה . . . ואים יש, היא דומה מאוד למה שיש בידנית .
(1) הבעות תודה: alogobi
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 40
מספר הודעות: 319

 #52  נשלח: שבת 07/02/2015 10:07

לא מדויק. יש לי מאצר מאגור ואני עובד איתה בצורה שתארת אבל תמיד נשאר קפה בתעלה שמובילה מהסכינים למחלק מנות.
אפשר לפתור את זה על ידי שימוש במכחול שמוציא את הקפה משם ואז אין אגירה בכלל.
ה- HG ONE היא מטחנה מדהימה ללא ספק ואת בעית הארקה אפשר לפתור בקלות כמו שראול אמר עם מיכל אקולון. יש גלגל תנופה גדול אז הטחינה היא ממש משחק ילדים. אם אתה הנדימן אפשר גם לחבר מנוע.... אבל אז לדעתי היא תאבד מהיחודיות והיתרון שלה שזו טחינה איטית שלא מחממת את הקפה.
(1) הבעות תודה: alogobi
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Chura
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005

מיקום: Privilege 15
הבעות תודה: 234
מספר הודעות: 4418

 #53  נשלח: שבת 07/02/2015 10:24

גם הווריו למיניהם אוגרות כמעט כלום, לדעתי כמו הhg one.
_________________
Configure Terminal
[LinkedIn]
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
alogobi (אורי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 03, 2010
הבעות תודה: 9
מספר הודעות: 340

 #54  נשלח: שבת 07/02/2015 11:20

האבסורד הוא שמטחנה כמו K10.. תעלה יותר מהמכונה שלי..
נראה לי שכבר עדיף לי להשקיע בקולה.. ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 415
מספר הודעות: 4255

 #55  נשלח: שבת 07/02/2015 12:46

הבעיה עם קולה היא שרתה מקבל אופציה להתנסות במגוון גדול של קפה ולעשות כל מה שבא לך, אבל הקפה לא יהיה בהכרח יותר טוב ממה שאתה מקבל מבית קלייה טוב. בשביל זה צריך לצבור הרבה ניסיון וידע, מעבר לקולה טוב.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Chura
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005

מיקום: Privilege 15
הבעות תודה: 234
מספר הודעות: 4418

 #56  נשלח: שבת 07/02/2015 12:57

קולה זה מחוייבות, לדעתי.
זה כיף. המגוון, הבחירה, ההתנסות.
אבל מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת, מי שלא טרח בערב שבת מהיכן יאכל בשבת?

_________________
Configure Terminal
[LinkedIn]
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 40
מספר הודעות: 319

 #57  נשלח: שבת 07/02/2015 17:27

אם ה- K10 לא בתקציב אז גם קולה תוף טוב כמו הקווסט לא יכנס במחיר. אתה יכול לבדוק בהמור אבל אני לא בטוח שנמכר בארץ או ללכת לכלי לימוד מדהים שנקרא חביתוש (500 שח לידני ו 1000 לממונע) יש פה בפורום כתבה יפה עליו.
מעבר לזה יש גין (יש גם בלוחות יד 2) שמאוד נפוץ פה. הוא יאפשר לך לקבל קפה טוב וטרי אבל לדעתי לא תצליח להגיע איתו לקפה של בית קליה טוב.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #58  נשלח: א' 08/02/2015 11:07

הוזכר פה עניין האגירה.
לדעתי אין אף מטחנה חשמלית שאוגרת פחות מ3-4 גרמים.
כרגע בדקתי את כמות האגירה של הK3 על ידי התהליך הבא:
1. פתיחת המכונה וניקוי כל הקפה שיש בה על ידי שואב אבק
2. הרכבה מחדש וסגירה של המטחנה
3. מדידה של 10 גרמים פולי קפה
4. טחינה עד רגע שמיעה של הסכינים אשר רצות על "יבש"
5. שקילה של הקפה הטחון.
הממצאים:
10 גרמים של פולי קפה הוכנסו
6 גרמים של קפה טחון יצאו
משמע, גם במטחנה קטנה כמו הK3 יש אגירה של לפחות 3-4 גרמים של קפה.
אני בספק שיש מטחנה חשמלית שמצליחה לאגור סביב ה1 גרם של קפה, כמו שהHG One (אשר להערכתי אוגרת בין 0.5 גרם ל1 גרם).

ראול, אתה עובד כמו שאני אוהב בהכנת הקפה. אתה יכול להעיד כמה הONE אוגרת? העדויות ברשת נעות בין 0.5 ל1.

נושא האגירה דיי ברור, אחרי הכל אחד היתרונות של הONE זה שהקפה יוצא מתחת לסכינים ואין מקום לאגירה. להבדיל במטחנה חשמליות אשר הקפה יוצא מהצד עקב כך שהציר מגיע מלמטה.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 415
מספר הודעות: 4255

 #59  נשלח: א' 08/02/2015 11:41

היי צור,

בדיוק זו הצורה בה צריך למדוד. ראיתי כמה שמודדים את אגירת הקפה ללא ניקוי המטחנה. זו לא מדידה נכונה, כיוון שכמות הקפה האגור היא פחות או יותר קבועה, ואז בסוף יתקבל פחות או יותר אותו משקל. דבר נוסף שיש לשקול, בכלל לא בטוח שהקפה שיוצא זה FIFO אבסולוטי. יכול להיות שלא בהכרח כל הקפה הישן התקוע בתעלה יצא בטחינה של 4-5 גרם קפה חדש שיזרקו לפח. יכול להיות שיתערבב קצת עם החדש, וצריך טחינת פח ארוכה יותר מאשר הכמות האגורה. אני מעריך שאם זה מעניין אפשר לבדוק אם זה עם קפה צבוע בצבע מאכל או משהו בסגנון.

לא מדדתי בעצמי כמה ה- HG-One אוגרת, הסתפקתי בסרטונים שהראו. אם תרצה, אני יכול בקלות לנקות בערב ולשקול.
אבל בשימוש עצמו אני יכול להעיד שאין שום בעיה בהחלפת סוג קפה וטחינה משוט לשוט, בניגוד למייג'ור בה בד"כ 2 שוטים היו בעיתיים עד להתייצבות החליטה בהחלפת קפה / טחינה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #60  נשלח: א' 08/02/2015 11:52

מסכים איתך לגמרי.
לא סתם הפנתי אליך את השאלה.

להערכתי, כדי "לנקות" את רוב הקפה הישן צריך לטחון בערך פי 2 מהאגירה עצמה, כ10 גרם.
בעבר חשבתי על הדרך הבאה: טחינה של קפה בהיר ולאחר מכן של קפה כהה. אך אין לי בבית קולה כדי לבצע את הניסוי.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht