@Avi_h
גם לי יש את ה T2 כבר לא מעט שנים ואני מרוצה ממנו מאד. אבל זה גריל ולא מעשנת.
המעשנת הקרמית שדיברתי עליה עובדת על פחמים ולא על גז. מכיון שיש לה גוף עם דופן מאד עבה מחומרים קרמיים היא מבודדת מהסביבה ומאבדת הרבה פחות חום כך שהיא צורכת פחות חומרי דלק ויותר קל לשמור על טמפרטורה קבועה.
שוחחתי עם נציג שלהם והם מוכרים עכשיו גם מעשנת בשם APOLLO של חברת NAPOLEON שעל פי פורומים מחו"ל היא כמו ה weber smokey mountain עם כל המודים שהציעו אנשים לעשות בו.
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- Avi_h
- חבר ותיק
- הודעות: 1761
- הצטרף: ינואר 2007
- מיקום: כרמיאל
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
אני די בטוח שאמרתי לך את זה כבר . אין צורך במשרה בעוף לפחות לדעתי. אני מעדיף תיבול גריל פשוט ויאללה למעשנת. תנסה משחקים עם רוטב bbq, דבש. ניסיתי פעם עם חרדל ותיבול סטייק. יצא מאוד מעניין.אוריאורנשטיין כתב:היום עשיתי ניסוי מעניין מבחינתי
עוף אחד שעה במשרה של מים מלח סוכר חום פרוסות לימון ושיני שום ל12 ש
עוף שני הזרקתי מים עם מלח לפני העישון
הטעם של שני העופות היה יחסית זהה דבר שפותר את צורך התיכנון מראש כשרוצים לעשן עוף....
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
אורי אורנשטיין אתה עדיין עושה בשר מעושן
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
בריסקט ( חזה בקר)
תהליך קצת ארוך..:
שהה בבריין 5.5% כ-5 ימים.
שטיפה, ייבוש ועטיפה בראב תבלינים יבש של גריל, וואקום ולמקרר ל-24 שעות.
לאחר מכן, הוכנס לבישול בוואקום (סו-ויד) ב-56 מעלות ל-72 שעות.
לאחר היציאה בוואקום הועבר לעישון של כ-3 שעות עד לטמפרטורה פנימית של 70 מעלות.
(מריחה ברוטב ברביקיו כל שעה)
התוצאה מאלפת..
תהליך קצת ארוך..:
שהה בבריין 5.5% כ-5 ימים.
שטיפה, ייבוש ועטיפה בראב תבלינים יבש של גריל, וואקום ולמקרר ל-24 שעות.
לאחר מכן, הוכנס לבישול בוואקום (סו-ויד) ב-56 מעלות ל-72 שעות.
לאחר היציאה בוואקום הועבר לעישון של כ-3 שעות עד לטמפרטורה פנימית של 70 מעלות.
(מריחה ברוטב ברביקיו כל שעה)
התוצאה מאלפת..
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
·פשוט תענוג לראות את זהagnostic כתב:בריסקט ( חזה בקר)
תהליך קצת ארוך..:
שהה בבריין 5.5% כ-5 ימים.
שטיפה, ייבוש ועטיפה בראב תבלינים יבש של גריל, וואקום ולמקרר ל-24 שעות.
לאחר מכן, הוכנס לבישול בוואקום (סו-ויד) ב-56 מעלות ל-72 שעות.
לאחר היציאה בוואקום הועבר לעישון של כ-3 שעות עד לטמפרטורה פנימית של 70 מעלות.
(מריחה ברוטב ברביקיו כל שעה)
התוצאה מאלפת.....
שלום.. אני חדש בתחום ובפורום ויש לי "קצת" שאלות לגבי ההתחלה של בניית מעשנת מדוד מים 150 ליטר, אשמח שכל המקצוענים כפי שראיתי בכל התגובות ייתנו את דעתם והמלצותם..
היום פירקתי את הדוד מהמעטפת עד לשילדת הברזל ורציתי לדעת כמה דברים לפני שאני מתחיל להתעסק עם זה..
1. יש בדוד עצמו 3 צינורות מלמעלה ועוד פתח גדול (לארובה) ובגוף הדוד יש עוד צינור ועוד ברזל בולט עם 2 ברגים..איפה חותכים את הדלת? ומה לעשות עם הצינור והברזל הבולט בגוף? ומה עם שלושת הצינורת בראש הדוד?
2. צריך לשייף עם דיסק עם מברשת פלדה גם מבפנים או חיצוני זה מספיק?
3. כמה דלתות עדיף בדוד 150 ליטר? 2 (1 גדול לבשר ועוד 1 קטן יותר מתחת לגחלים) או אחת גדולה לאורך כל הדוד?
4. בדלת כדאי לעשות מסגרת חיצונים או בתוך הדוד? ומאיזה חומר הכי כדאי?
5. את הפחמים/עצים לשים פשוט בתחתית הדוד או לבנות משו בשבילם? או 2 מוטות ומתקן לקערת מים מנירוסטה ומתחת לזה הפחמים על התחתית מספיק?
6. מאיזה חומר הכי כדאי לבנות את הארובה? ואם אפשר עזרה באיך לעשות את התריס לארובה כי ניסיתי לחשוב על משו ולא הבנתי כל כך את המלצתכם בתגובות הקודומות (תמונות או קישור יעזרו מאוד ואיך לעשות גם את התריס לכניסת אוויר לפחמים?
7. ישלי גזע של עץ מנגו מעל שנה חתוך לבוקים בחצר..האם הוא יוכל לשמש כגחלים ללא טעם לוואי?
מצטער על החפירה..פשוט עד שמצאתי פורום של אנשים שבאמת עוזרים אז ניצלתי לכתוב הכל
אם יהיה קישורים לסרטונים או תמונות יעזור מאוד! (חיפשתי בגוגל ויוטיוב וראיתי הרבה אבל תמיד טוב תמונות ממקור ראשון )
תודה רבה ונקווה להתחיל ולהעלות תמונות בהקדם
היום פירקתי את הדוד מהמעטפת עד לשילדת הברזל ורציתי לדעת כמה דברים לפני שאני מתחיל להתעסק עם זה..
1. יש בדוד עצמו 3 צינורות מלמעלה ועוד פתח גדול (לארובה) ובגוף הדוד יש עוד צינור ועוד ברזל בולט עם 2 ברגים..איפה חותכים את הדלת? ומה לעשות עם הצינור והברזל הבולט בגוף? ומה עם שלושת הצינורת בראש הדוד?
2. צריך לשייף עם דיסק עם מברשת פלדה גם מבפנים או חיצוני זה מספיק?
3. כמה דלתות עדיף בדוד 150 ליטר? 2 (1 גדול לבשר ועוד 1 קטן יותר מתחת לגחלים) או אחת גדולה לאורך כל הדוד?
4. בדלת כדאי לעשות מסגרת חיצונים או בתוך הדוד? ומאיזה חומר הכי כדאי?
5. את הפחמים/עצים לשים פשוט בתחתית הדוד או לבנות משו בשבילם? או 2 מוטות ומתקן לקערת מים מנירוסטה ומתחת לזה הפחמים על התחתית מספיק?
6. מאיזה חומר הכי כדאי לבנות את הארובה? ואם אפשר עזרה באיך לעשות את התריס לארובה כי ניסיתי לחשוב על משו ולא הבנתי כל כך את המלצתכם בתגובות הקודומות (תמונות או קישור יעזרו מאוד ואיך לעשות גם את התריס לכניסת אוויר לפחמים?
7. ישלי גזע של עץ מנגו מעל שנה חתוך לבוקים בחצר..האם הוא יוכל לשמש כגחלים ללא טעם לוואי?
מצטער על החפירה..פשוט עד שמצאתי פורום של אנשים שבאמת עוזרים אז ניצלתי לכתוב הכל
אם יהיה קישורים לסרטונים או תמונות יעזור מאוד! (חיפשתי בגוגל ויוטיוב וראיתי הרבה אבל תמיד טוב תמונות ממקור ראשון )
תודה רבה ונקווה להתחיל ולהעלות תמונות בהקדם