אשכול לכול חובבי עישון הבשר

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2750
הצטרף: יולי 2006
שם מלא: yanivol
מיקום: פה קרוב
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

נושא שלא נקרא #331 

@Avi_h

גם לי יש את ה T2 כבר לא מעט שנים ואני מרוצה ממנו מאד. אבל זה גריל ולא מעשנת.

המעשנת הקרמית שדיברתי עליה עובדת על פחמים ולא על גז. מכיון שיש לה גוף עם דופן מאד עבה מחומרים קרמיים היא מבודדת מהסביבה ומאבדת הרבה פחות חום כך שהיא צורכת פחות חומרי דלק ויותר קל לשמור על טמפרטורה קבועה.

שוחחתי עם נציג שלהם והם מוכרים עכשיו גם מעשנת בשם APOLLO של חברת NAPOLEON שעל פי פורומים מחו"ל היא כמו ה weber smokey mountain עם כל המודים שהציעו אנשים לעשות בו.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #332 

משה, לשמור רמת טמפ כזאת לאורך זמן זו מיומנות וניסיון
טרם עשיתי אסדו בקרוב

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #333 

היום עשיתי ניסוי מעניין מבחינתי
עוף אחד שעה במשרה של מים מלח סוכר חום פרוסות לימון ושיני שום ל12 ש
עוף שני הזרקתי מים עם מלח לפני העישון
הטעם של שני העופות היה יחסית זהה דבר שפותר את צורך התיכנון מראש כשרוצים לעשן עוף.

Avi_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1761
הצטרף: ינואר 2007
מיקום: כרמיאל
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

נושא שלא נקרא #334 

אוריאורנשטיין כתב:היום עשיתי ניסוי מעניין מבחינתי
עוף אחד שעה במשרה של מים מלח סוכר חום פרוסות לימון ושיני שום ל12 ש
עוף שני הזרקתי מים עם מלח לפני העישון
הטעם של שני העופות היה יחסית זהה דבר שפותר את צורך התיכנון מראש כשרוצים לעשן עוף.
...
אני די בטוח שאמרתי לך את זה כבר :). אין צורך במשרה בעוף לפחות לדעתי. אני מעדיף תיבול גריל פשוט ויאללה למעשנת. תנסה משחקים עם רוטב bbq, דבש. ניסיתי פעם עם חרדל ותיבול סטייק. יצא מאוד מעניין.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2750
הצטרף: יולי 2006
שם מלא: yanivol
מיקום: פה קרוב
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

נושא שלא נקרא #335 

נכתב בלא מעט פורומים שהזרקה עדיפה על השריה מבחינת הכנסת טעמים לבשרים.

ההזרקה מכניסה את טעמי המשרה עמוק לתוך רקמת הבשר. ההבדל בין השריה להזרקה משמעותי יותר ככל שעובי הנתח גדל.
כמון שהזרקה חוסכת זמן תיכנון מראש.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #336 

מתעניין מאוד לרכוש מעשנת (לבנות לא כרגע), איך המעשנת של וובר (הגודל הבינוני - 47)?

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #337 

רועי אני יכול להתייחס לוובר 37 -הקטנה בסידרה
למשפחה קטנה [בלי כלב] מספקת את צרכי לא זולה החסר היחידי לדעתי העדר יכולת תלייה של נתחים

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 539
הצטרף: אוקטובר 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #338 

בתור בעלים של 47 ... היא עושה את העבודה מצוין.
יחד עם זאת... הגישה לקומה השניה לא נוחה, אם אתה עושה כמות זה קצת מסרבל.

אורי - אני יודע שיש קשת עם וווים שוובר מוכרים, זה עבור דגים במקור... אבל אולי יתפוס גם נתחים.

אוריאורנשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 202
הצטרף: אפריל 2015
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

נושא שלא נקרא #339 

אני מכיר את הקשת שיש לוובר ראיתי בקטלוג אולי יחזיק עוף אבל בשביל זה יש פטנטים יותר טובים .

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #340 

אורי אורנשטיין אתה עדיין עושה בשר מעושן :wink:
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 539
הצטרף: אוקטובר 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #341 

בריסקט ( חזה בקר)
תהליך קצת ארוך..:
שהה בבריין 5.5% כ-5 ימים.
שטיפה, ייבוש ועטיפה בראב תבלינים יבש של גריל, וואקום ולמקרר ל-24 שעות.
לאחר מכן, הוכנס לבישול בוואקום (סו-ויד) ב-56 מעלות ל-72 שעות.
לאחר היציאה בוואקום הועבר לעישון של כ-3 שעות עד לטמפרטורה פנימית של 70 מעלות.
(מריחה ברוטב ברביקיו כל שעה)
התוצאה מאלפת..
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Avi_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1761
הצטרף: ינואר 2007
מיקום: כרמיאל
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

נושא שלא נקרא #342 

@agnostic
·

סחתיין על הסבלנות. 9.5 ימים לחתיכת בשר זה הרבה מעבר להזוי. גם לא בטוח עד כמה זה בריא לאור הטמפרטורות הנמוכות בתהליך.

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 539
הצטרף: אוקטובר 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #343 

על כמה זמן נחשב הזוי לחכות לנתח בשר אפשר להתווכח... :)
מה שכן, אין שום בעיית בטיחות בתהליך לאור הטמפרטורה הנמוכה.. מעל 55 מעלות אתה בתחום הבטוח.

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #344 

agnostic כתב:בריסקט ( חזה בקר)
תהליך קצת ארוך..:
שהה בבריין 5.5% כ-5 ימים.
שטיפה, ייבוש ועטיפה בראב תבלינים יבש של גריל, וואקום ולמקרר ל-24 שעות.
לאחר מכן, הוכנס לבישול בוואקום (סו-ויד) ב-56 מעלות ל-72 שעות.
לאחר היציאה בוואקום הועבר לעישון של כ-3 שעות עד לטמפרטורה פנימית של 70 מעלות.
(מריחה ברוטב ברביקיו כל שעה)
התוצאה מאלפת..
...
·פשוט תענוג לראות את זה

Meisar
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: אוגוסט 2015
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #345 

שלום.. אני חדש בתחום ובפורום ויש לי "קצת" שאלות לגבי ההתחלה של בניית מעשנת מדוד מים 150 ליטר, אשמח שכל המקצוענים כפי שראיתי בכל התגובות ייתנו את דעתם והמלצותם..
היום פירקתי את הדוד מהמעטפת עד לשילדת הברזל ורציתי לדעת כמה דברים לפני שאני מתחיל להתעסק עם זה..
1. יש בדוד עצמו 3 צינורות מלמעלה ועוד פתח גדול (לארובה) ובגוף הדוד יש עוד צינור ועוד ברזל בולט עם 2 ברגים..איפה חותכים את הדלת? ומה לעשות עם הצינור והברזל הבולט בגוף? ומה עם שלושת הצינורת בראש הדוד?
2. צריך לשייף עם דיסק עם מברשת פלדה גם מבפנים או חיצוני זה מספיק?
3. כמה דלתות עדיף בדוד 150 ליטר? 2 (1 גדול לבשר ועוד 1 קטן יותר מתחת לגחלים) או אחת גדולה לאורך כל הדוד?
4. בדלת כדאי לעשות מסגרת חיצונים או בתוך הדוד? ומאיזה חומר הכי כדאי?
5. את הפחמים/עצים לשים פשוט בתחתית הדוד או לבנות משו בשבילם? או 2 מוטות ומתקן לקערת מים מנירוסטה ומתחת לזה הפחמים על התחתית מספיק?
6. מאיזה חומר הכי כדאי לבנות את הארובה? ואם אפשר עזרה באיך לעשות את התריס לארובה כי ניסיתי לחשוב על משו ולא הבנתי כל כך את המלצתכם בתגובות הקודומות (תמונות או קישור יעזרו מאוד :) ואיך לעשות גם את התריס לכניסת אוויר לפחמים?
7. ישלי גזע של עץ מנגו מעל שנה חתוך לבוקים בחצר..האם הוא יוכל לשמש כגחלים ללא טעם לוואי?

מצטער על החפירה..פשוט עד שמצאתי פורום של אנשים שבאמת עוזרים אז ניצלתי לכתוב הכל :)
אם יהיה קישורים לסרטונים או תמונות יעזור מאוד! (חיפשתי בגוגל ויוטיוב וראיתי הרבה אבל תמיד טוב תמונות ממקור ראשון )
תודה רבה ונקווה להתחיל ולהעלות תמונות בהקדם :)

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”