אשכול לכול חובבי עישון הבשר
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
- ArkadySgroup
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 2
- הצטרף: ספטמבר 2015
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אז מה דעתכם?
מעשנה ניידת (מתקפלת לגודל של צ'ימידן)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
הי ArkadySgroup
האמת שהמעשנת הזאת מענינת מאוד תודה על השיתוף
האמת שהמעשנת הזאת מענינת מאוד תודה על השיתוף
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
סלמון
היום אני מעשן את הסלמון בשיטה שונה מבעבר:-
Rub יבש של סוכר ומלח ביחס של 1:4 [סוכר הגדול ] למשך של 12 שעות במקרר.
הסלמון הגיר נוזלים וקיבל צבע עינברי לפני העישון והנחתי ליבוש לש שעתיים - שלב חשוב מאד .
ניכנס למעשנת למשך שעה וחצי צפי יזוגג 30 דק לפני סיום בדבש.
מצורף תמונה לפני העישון . אדווח בסיום
היום אני מעשן את הסלמון בשיטה שונה מבעבר:-
Rub יבש של סוכר ומלח ביחס של 1:4 [סוכר הגדול ] למשך של 12 שעות במקרר.
הסלמון הגיר נוזלים וקיבל צבע עינברי לפני העישון והנחתי ליבוש לש שעתיים - שלב חשוב מאד .
ניכנס למעשנת למשך שעה וחצי צפי יזוגג 30 דק לפני סיום בדבש.
מצורף תמונה לפני העישון . אדווח בסיום
נערך לאחרונה על ידי אוריאורנשטיין ב 24/09/2015 13:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
גם אני בעוונותיי עשיתי סלמון מעושן די מזמן.
צורת העשייה הייתה מאוד דומה
- ספיחת הנוזלים הייתה עם מלח גס בלבד למשך 10 שעות
- לאחר מכן שטיפה של המלח וייבוש של הדג למשך שעתיים
- ואז למעשנת לשעה בערך כאשר לא עשיתי שום זיגוג
שלוש קילו סלמון. בשתי חתיכות (חצי דג חתוך לרוחב)
יצא מדהים טעם עדין ודג עסיסי מאוד
צורת העשייה הייתה מאוד דומה
- ספיחת הנוזלים הייתה עם מלח גס בלבד למשך 10 שעות
- לאחר מכן שטיפה של המלח וייבוש של הדג למשך שעתיים
- ואז למעשנת לשעה בערך כאשר לא עשיתי שום זיגוג
שלוש קילו סלמון. בשתי חתיכות (חצי דג חתוך לרוחב)
יצא מדהים טעם עדין ודג עסיסי מאוד
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
דיווח "מהשטח"
ראשית צריך להקפיד על טמפ נמוכה כעושים סלמון /פורל . מומלץ פחות מ100 גם אם מאריך את זמן העישון
המרקם והטעם היה נהדר , קצת יותק בשרני מהדרך הקודמת שעשיתי
שעתיים במעשנה זיגגתי בדבש אחרי שעה ושעה וחצי וכשהוצאתי את הדג ל" מנוחה "
ראשית צריך להקפיד על טמפ נמוכה כעושים סלמון /פורל . מומלץ פחות מ100 גם אם מאריך את זמן העישון
המרקם והטעם היה נהדר , קצת יותק בשרני מהדרך הקודמת שעשיתי
שעתיים במעשנה זיגגתי בדבש אחרי שעה ושעה וחצי וכשהוצאתי את הדג ל" מנוחה "
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
·פששש תענוג לראות את זה וגם אני מת לעשות עשון כזה כל הכבוד אוריאוריאורנשטיין כתב:דיווח "מהשטח"
ראשית צריך להקפיד על טמפ נמוכה כעושים סלמון /פורל . מומלץ פחות מ100 גם אם מאריך את זמן העישון
המרקם והטעם היה נהדר , קצת יותק בשרני מהדרך הקודמת שעשיתי
שעתיים במעשנה זיגגתי בדבש אחרי שעה ושעה וחצי וכשהוצאתי את הדג ל" מנוחה "...
אפשר לעשות עישון קר לסלמון יש באמזון מוצר שנראה לי מעניין לעישון קר:
http://www.amazon.com/dp/B005OHSKAQ/
והנה קליפ הדגמה:
http://www.amazon.com/dp/B005OHSKAQ/
והנה קליפ הדגמה: