טיבול יבש זה אחלה גם אני אוהב את הטיבול היבש על פני מרינדות אבל לדעתי דווקא בתיבול היבש מנסיון של ברביקיו לפחות ,הידע שצריך לצבור כדי להגיע לטעם הנכון הוא ארוך מאוד ולפעמים גם מאוד מאכזב והסיכוי לטעות גבוה יותר. לדעתי תבלינים יבשים בעיקר ספייסים הם יותר דומיננטים מאשר תבלינים רטובים והחדירה שלהם לבשר יותר עמוקה ויותר חזקה והסיכוי לקבל משהו לא טעים בעליל גבוה אני לא יודע איך זה בא לידי ביטוי במעשנת לאחר פרק שזמן ארוך כול כך של חום , אבל במרינדות לדעתי הסיכוי לקבל משהוא לא אכיל נמוך יותרagnostic כתב:אז ככה .. לאחר ניסיונות רבים, אני ירדתי ממרינדות ועברתי לראבים יבשים.
לדעתי הראב היבש חודר יותר טוב לבשר. (כמובן אחרי לילה/שניים במקרר)
מתכונים
http://amazingribs.com/recipes/rubs_pas ... nd_brines/...
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
נערך לאחרונה על ידי shay1 ב 03/04/2016 14:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75316
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75316
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75316
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
אני מניח שזה קרה עם תבלינים יבשים ? אם הבנתי נכון , אם כן אני לא נכנסתי לעניין הצריבה אלה לחוזק הטעם שמתקבל עם מרינדה ותיבול יבש כאשר בתיבול יבש הסיכוי לקבל מנה לא טובה היא גבוהה יותר (לאוו דווקא צריבה) מאשר רוטב אולם תיבול יבש נכון שווה פי כמה וכמה מרוטב. אבל מצריך יותר נסיונות להגיע למנה טובה ומצויינתoferlaor כתב:והתוצאה האמיתית...
נערך לאחרונה על ידי shay1 ב 04/04/2016 16:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75316
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75316
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75316
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
יחסית חדש בתחום ומתכנן עוד מפגש עישון לשישי.
הבשרים כבר נרכשו במטרה להיכנס לברין ואחרי קריאת העמודים האחרונים גרמתם לי להסס..
אז ברין ייתכן שלא משפיע כלל
מרינדה רטובה אולי כדאי להחליף בראב יבש
ולהרטיב שבבים ממש לא צריך וגם לא להניח ישירות על הפחם..
!!!
עולמי מתהפך..
אז מה כן? טמפ יציבה, סיום לפי טמפ פנימית ותיבול יבש מוצלח?
אגב, יש למישהו מתכון טוב לאנטריקוט?
הבשרים כבר נרכשו במטרה להיכנס לברין ואחרי קריאת העמודים האחרונים גרמתם לי להסס..
אז ברין ייתכן שלא משפיע כלל
מרינדה רטובה אולי כדאי להחליף בראב יבש
ולהרטיב שבבים ממש לא צריך וגם לא להניח ישירות על הפחם..
!!!
עולמי מתהפך..
אז מה כן? טמפ יציבה, סיום לפי טמפ פנימית ותיבול יבש מוצלח?
אגב, יש למישהו מתכון טוב לאנטריקוט?
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים