פילה סלמון שנמרח בזיגוג של סילן ותבלינים + פסטרמה חזה הודו במרינדה של דבש חרדל,
עישון חם ב-120-150 מעלות עם שבבי היקורי.
הגריל החדש שלי - ברויל קינג סיגנט 20
- SZLTF (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 178
- הצטרף: אפריל 2008
- מיקום: קריות
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
אסאדו בעישון חם
אסאדו ללא השריה במרינדה, נמרח ברוטב ברביקיו תוצרת בית, קטשופ,סוכר,פפריקה,4 טיפות רוטב פלפל חריף אששש וסחוג ירוג תוצרת בית, עישון חם בכ- 120-130 מעלות, 4 וחצי שעות עם שבבי עץ מחביות עץ אלון ששימשו ליין.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- YoniFridman
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 137
- הצטרף: אוגוסט 2014
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
Re: והתוצאה
@SZLTF
·
ניראה מרשים וטעים מאוד! אגב, איך אתה מגיע ל-120 מעלות? אתה מפעיל את המבער שמתחת לשבבי העץ בלבד על מדיום? האם אתה מרטיב את שבבי העץ? מאיפה אגב אתה מבין את השבבים?
תודה רבה!
·
ניראה מרשים וטעים מאוד! אגב, איך אתה מגיע ל-120 מעלות? אתה מפעיל את המבער שמתחת לשבבי העץ בלבד על מדיום? האם אתה מרטיב את שבבי העץ? מאיפה אגב אתה מבין את השבבים?
תודה רבה!
- SZLTF (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 178
- הצטרף: אפריל 2008
- מיקום: קריות
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
Re: והתוצאה
היי יוני,YoniFridman כתב:@SZLTF
·
ניראה מרשים וטעים מאוד! אגב, איך אתה מגיע ל-120 מעלות? אתה מפעיל את המבער שמתחת לשבבי העץ בלבד על מדיום? האם אתה מרטיב את שבבי העץ? מאיפה אגב אתה מבין את השבבים?
תודה רבה!...
לגריל יש 3 מבערים, אני מפעיל רק את המבער השמאלי על העוצמה הנמוכה ביותר, נותן 120-130 מעלות, בעליה לבינוני מגיע לכ- 150, בעישון של הסלומון בגלל הזמן הקצר יותר הדרוש, הוצאתי את הרשת גריל והנחתי תבנית אלומיניום עם השבבים על הרפלקטורים, התקבל עשן מסיבי ולקח פחות משעה (לדעתי היה מספיק אפילו 40 דק'-בפעם הבאה) בעישון של האסדו הנחתי את התבנית עם השבבים על הרשת והתקבל עישון עדין יותר.
את השבבים הזמנתי מחב' גזם, 3 שקיות של 1 ק"ג כ"א, 200 ש"ח כולל משלוח.
http://www.gezem.co.il/smokerwoodchips.asp
- YoniFridman
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 137
- הצטרף: אוגוסט 2014
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
Re: והתוצאה
@SZLTF
·
תודה. גם לי יש אותו גריל שקניתי בין היתר בזכות המלצתך בשרשור הזה.
אגב, למה אתה מניח את הדג והפסטרמה בתוך פיירקס? אי אפשר פשוט להניח כמו שזה על הרשת העליונה?
ואתה מספיג את השבבים במים לפני או כמו שהם? תודה.
·
תודה. גם לי יש אותו גריל שקניתי בין היתר בזכות המלצתך בשרשור הזה.
אגב, למה אתה מניח את הדג והפסטרמה בתוך פיירקס? אי אפשר פשוט להניח כמו שזה על הרשת העליונה?
ואתה מספיג את השבבים במים לפני או כמו שהם? תודה.
- SZLTF (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 178
- הצטרף: אפריל 2008
- מיקום: קריות
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
Re: והתוצאה
זה הונח בפיירקס סתם מתוך עצלנות,
הייתי צריך להוציא ולהניח על הרשת, הפיירקס לא נותן כלום!
ודבר מוזר קרה לזכוכית אחרי העישון הזכוכית שינתה צבע לצבע עמבר.
בעישון הארוך של האסדו לא הרטבתי את השבבים בכלל,
בעישון הקצר השריתי אותם במים לשעה.
·
הייתי צריך להוציא ולהניח על הרשת, הפיירקס לא נותן כלום!
ודבר מוזר קרה לזכוכית אחרי העישון הזכוכית שינתה צבע לצבע עמבר.
בעישון הארוך של האסדו לא הרטבתי את השבבים בכלל,
בעישון הקצר השריתי אותם במים לשעה.
·
SZLTF תענוג לראות את האשכול שלך ואת התמונות ישר כוח
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html