@nimo
·
מה שאני למדתי בנתיים על הנושא:
1. כמה שיותר קר, כך צריך יותר חומר בערה. ז"א, עדיף לעשן בבוקר-צהריים של יום שמשי לעומת ערב-לילה ביום קר וגשום. ההבדל משמעותי מאד.
2. שימוש בעץ במקום בפחמים הרבה יותר חסכוני.
3. עדיף לא לחנוק את האש - עשן טוב, ויותר בריא מתקבל כשחומר הבערה נשרף בצורה אופטימלית - וזה דורש חמצן. עשן לבן מסמן שהשריפה לא אופטימלית, בד"כ עקב מחסור בחמצן או עץ לא יבש מספיק.
4. פחמים איכותיים מחזיקים יותר זמן.
אני שם מעט פחמים בהתחלה להתחלת האש, ובהמשך רק מוסיף בולי עץ.
- מיכאל
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
- michaelr524
-
- חבר פעיל
- הודעות: 50
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אז אחרי "צפייה מהצד" ולקיחת רעיונות/מתכונים, אשתף טיפה בכמה מהעישונים האחרונים
המעשנת בניה עצמית
הרוב יצא מדהים, חלק פחות (בשלב ההתנסות)
משתמש בשבבים וגחלים של עץ הדר, אבל עדיין לא יצא לי את טעם העישון החזק הרצוי, אשמח להמלצות
המעשנת בניה עצמית
הרוב יצא מדהים, חלק פחות (בשלב ההתנסות)
משתמש בשבבים וגחלים של עץ הדר, אבל עדיין לא יצא לי את טעם העישון החזק הרצוי, אשמח להמלצות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Meisar ב 21/02/2017 14:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
Re: אשכול לכול חובבי עישון הבשר
noam3039 כתב:טוב חברים ,
היות ותחום המעשנות ועשון בשר הולך וגדל מאוד בשנים האחרונות אז גם אני בניתי מעשנה של
בשר , מדוד שמש עם השנים התקדמתי ולמדתי הרבה וגם בניתי מעשנה לא מדוד
הבנייה של המעשנה מציריכה קצת ידע בריתוך חיתוך והשחזות ועוד ,
ואני בדרך כלל בעבודות כאלו יחסית מאוד פדנט וכל ריתוך חייב לצאת כמו שצריך
ללא פשרות ועבודה ללא פשרות ואני מפרסם לכם את תמונות המעשנת
שבניתי לפני שנתיים וגם קבלתי הרבה מחמאות מכל הסובבים אותי ,
תרגישו לשאול חופשי על בניית מעשנה
ואתם גם יכולים לשתף את החברים במעשנה שלכם וגם להראות את הבשר
שיצא לכם
חברים ,...
נערך לאחרונה על ידי noam3039 ב 19/04/2017 6:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
מעשנה מעציץ
מישהו ניסה לעשות מעשנה כזאת?
ואם כן מה ההתרשמות
ואם כן מה ההתרשמות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- OferL
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3906
- הצטרף: אפריל 2006
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 340 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
בישול בסופ"ש
אירחנו אז הכנתי כמה דברים
פסטרמה הודו
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_150102_zpsh9tajjba.jpg[/imgbig]
פרגיות
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_162534_zpsuawi351u.jpg[/imgbig]
אנטריקוט (זה הקצה שלו. האמצע היה מדיום רייר)
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_193648_zpsufwtpcli.jpg[/imgbig]
צלעות בקר לחובבי הכולסטרול
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_191143_zpsb7nlftlw.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_191149_zps6foqyql4.jpg[/imgbig]
פסטרמה הודו
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_150102_zpsh9tajjba.jpg[/imgbig]
פרגיות
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_162534_zpsuawi351u.jpg[/imgbig]
אנטריקוט (זה הקצה שלו. האמצע היה מדיום רייר)
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_193648_zpsufwtpcli.jpg[/imgbig]
צלעות בקר לחובבי הכולסטרול
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_191143_zpsb7nlftlw.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_191149_zps6foqyql4.jpg[/imgbig]
Enjoy the Silence
- michaelr524
-
- חבר פעיל
- הודעות: 50
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
- OferL
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3906
- הצטרף: אפריל 2006
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 340 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
Re: ואו
·michaelr524 כתב:עופר, זה נראה מדהים!
שתי שאלות:
מה יש בתוך הפרגיות?
איזה מתכון למרינדה אתה משתמש בשביל הפסטרמה?...
פרגיות
פשוט ביותר. פלפל צבעוני חתוך לפסים. מגולגל בתוך הפרגית וקשור בחוט.
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_122431_zpsedwd8fl0.jpg[/imgbig]
פסטרמה
בריין יבש בלבד.
ציפוי חרדל צהוב וrub כלשהו. לא ממש זוכר איזה
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_100706_zpsb6oogkpt.jpg[/imgbig]
Enjoy the Silence
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
פשוט תענוג לראות את הבשר המעושן שעשיתה OferL ישר כוח
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- OferL
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3906
- הצטרף: אפריל 2006
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 340 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
Re: ואו
·SZLTF כתב:@OferL
·WOW
הכל נראה מדהים ומגרה.
אני רק רוצה לציין שיש לי גריל גז מעולה, סיגנט 20,
אבל מאז שקניתי את המעשנת -כשנה- אני לא מוציא את הגריל מהמחסן.
גם אצלכם זה ככה?...
אומנם אין לי גריל גז. רק גריל פחמים. בשנתיים מאז שקניתי מעשנת הוא משמש שולחן לכלי העבודה...
[/quote]
Enjoy the Silence