אשכול לכול חובבי עישון הבשר

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
michaelr524
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

Re: איך שומריך על חום במעשנת ???

נושא שלא נקרא #886 

@nimo
·

מה שאני למדתי בנתיים על הנושא:

1. כמה שיותר קר, כך צריך יותר חומר בערה. ז"א, עדיף לעשן בבוקר-צהריים של יום שמשי לעומת ערב-לילה ביום קר וגשום. ההבדל משמעותי מאד.
2. שימוש בעץ במקום בפחמים הרבה יותר חסכוני.
3. עדיף לא לחנוק את האש - עשן טוב, ויותר בריא מתקבל כשחומר הבערה נשרף בצורה אופטימלית - וזה דורש חמצן. עשן לבן מסמן שהשריפה לא אופטימלית, בד"כ עקב מחסור בחמצן או עץ לא יבש מספיק.
4. פחמים איכותיים מחזיקים יותר זמן.

אני שם מעט פחמים בהתחלה להתחלת האש, ובהמשך רק מוסיף בולי עץ.

- מיכאל

Meisar
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: אוגוסט 2015
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #887 

אז אחרי "צפייה מהצד" ולקיחת רעיונות/מתכונים, אשתף טיפה בכמה מהעישונים האחרונים
המעשנת בניה עצמית
הרוב יצא מדהים, חלק פחות (בשלב ההתנסות)
משתמש בשבבים וגחלים של עץ הדר, אבל עדיין לא יצא לי את טעם העישון החזק הרצוי, אשמח להמלצות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Meisar ב 21/02/2017 14:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

Meisar
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: אוגוסט 2015
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #888 

...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Meisar
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: אוגוסט 2015
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #889 

....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

Re: אשכול לכול חובבי עישון הבשר

נושא שלא נקרא #890 

noam3039 כתב:טוב חברים ,
היות ותחום המעשנות ועשון בשר הולך וגדל מאוד בשנים האחרונות אז גם אני בניתי מעשנה של
בשר , מדוד שמש עם השנים התקדמתי ולמדתי הרבה וגם בניתי מעשנה לא מדוד
הבנייה של המעשנה מציריכה קצת ידע בריתוך חיתוך והשחזות ועוד ,
ואני בדרך כלל בעבודות כאלו יחסית מאוד פדנט וכל ריתוך חייב לצאת כמו שצריך
ללא פשרות ועבודה ללא פשרות ואני מפרסם לכם את תמונות המעשנת
שבניתי לפני שנתיים וגם קבלתי הרבה מחמאות מכל הסובבים אותי ,
תרגישו לשאול חופשי על בניית מעשנה
ואתם גם יכולים לשתף את החברים במעשנה שלכם וגם להראות את הבשר
שיצא לכם
חברים ,
...
נערך לאחרונה על ידי noam3039 ב 19/04/2017 6:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

nimo
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 75
הצטרף: נובמבר 2013
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

מעשנה מעציץ

נושא שלא נקרא #891 

מישהו ניסה לעשות מעשנה כזאת?

ואם כן מה ההתרשמות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור


michaelr524
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

ואו

נושא שלא נקרא #893 

עופר, זה נראה מדהים!
שתי שאלות:

מה יש בתוך הפרגיות?
איזה מתכון למרינדה אתה משתמש בשביל הפסטרמה?

nimo
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 75
הצטרף: נובמבר 2013
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

נושא שלא נקרא #894 

פששש, נראה מטורף !!

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

Re: ואו

נושא שלא נקרא #895 

michaelr524 כתב:עופר, זה נראה מדהים!
שתי שאלות:

מה יש בתוך הפרגיות?
איזה מתכון למרינדה אתה משתמש בשביל הפסטרמה?
...
·

פרגיות
פשוט ביותר. פלפל צבעוני חתוך לפסים. מגולגל בתוך הפרגית וקשור בחוט.
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_122431_zpsedwd8fl0.jpg[/imgbig]

פסטרמה
בריין יבש בלבד.
ציפוי חרדל צהוב וrub כלשהו. לא ממש זוכר איזה
[imgbig]http://i1347.photobucket.com/albums/p720/kobyz/Mobile%20Uploads/20170224_100706_zpsb6oogkpt.jpg[/imgbig]
Enjoy the Silence

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #896 

פשוט תענוג לראות את הבשר המעושן שעשיתה OferL ישר כוח (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

SZLTF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 178
הצטרף: אפריל 2008
מיקום: קריות
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: ואו

נושא שלא נקרא #897 

@OferL
·WOW
הכל נראה מדהים ומגרה.

אני רק רוצה לציין שיש לי גריל גז מעולה, סיגנט 20,
אבל מאז שקניתי את המעשנת -כשנה- אני לא מוציא את הגריל מהמחסן.
גם אצלכם זה ככה?

OmerShav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 19
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

נושא שלא נקרא #898 

שאפו ענק לכל מי שמעשן צולה ומעלה פה תמונות!!!
אני חדש יחסית בתחום העישון, ורוצה להכין צלעות בקר רכות שהעצם נשלפת מהבשר.
קראתי קצת ברשת לגבי זה אבל אשמח לקבל מתכון מדויק להכנת קילו צלעות (אתחיל עם קילו ואגדל משם).

תודה!
8)

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

Re: ואו

נושא שלא נקרא #899 

SZLTF כתב:@OferL
·WOW
הכל נראה מדהים ומגרה.

אני רק רוצה לציין שיש לי גריל גז מעולה, סיגנט 20,
אבל מאז שקניתי את המעשנת -כשנה- אני לא מוציא את הגריל מהמחסן.
גם אצלכם זה ככה?
...
·

אומנם אין לי גריל גז. רק גריל פחמים. בשנתיים מאז שקניתי מעשנת הוא משמש שולחן לכלי העבודה...

[/quote]
Enjoy the Silence

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 539
הצטרף: אוקטובר 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #900 

זה הרבה יותר גרוע מזה...
לא מזמינים אותנו לברביקיו סטנדרטי אצל חברים יותר...

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”