שרשור ה Sous Vide הגדול

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #211 

Huber כתב:כן, ניתן לעצור ידנית (תגדיל את התמונה בלינק שנתתי לך, רואה כפתור STOP?), לא הבנתי איך זה עוזר. לא, אין מגש נשלף, אבל יש מגרעת אליה זה נאסף ומשם ניתן לנקות מה שיצא.
...
·עצירה ידנית מאפשרת לעצור את זה ברגע שרואים את הנוזלים מתחילים "לעלות" בשקית - קראתי על זה בכמה פורומים..וזה מאפשר פתרון חלקי לאטימה גם עם נוזלים...
ומגש הטפטופים מאפשר לשטוף ולנקות מה שכן דולף - מהכיתוב בקישור דווקא נראה שכן ניתן לשלוף את "המגרעת" ולשטוף -
[img2=220x220]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L220__.jpg[/img2]
נראה לי שהדגם VC-100 זהה למעשה רק בלי המתקן לגליל..וקצת יותר זול...
אמשיך לחפש בינתיים - אבל אופציה לא רעה ומקבילה לדגמי ה food saver שמעט יותר יקרים ממה שראיתי...

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #212 

ניתן לשלוף את הגומי, לא את המגרעת, היא מובנית במכשיר, אבל די קל לנקות אותה.

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #213 

אוקי, אז בזכות נסיעת עבודה קצרה לגרמניה התחדשתי בצעצוע חדש + סטוק של גלילים ושקיות:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #214 

ואם כבר...אז טבילת אש (תרתי משמע) למכשיר הוואקום כהכנה לארוחות החג בג'קוזי...
1) Carne Asado מסטייק פלאנק\ווסיו
3) "רוסט ביף" על בסיס החלק הקידמי יותר של הפיקאניה - תיבול ברביקיו\חרדל, טימין וקצת "עשן נוזלי", כנראה שישאר לפריסה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
הודעות: 8415
הצטרף: אוגוסט 2011
נתן תודות: 1376 פעמים
קיבל תודות: 1230 פעמים

נושא שלא נקרא #215 

מדליק !!
צריך לטעום אחד כזה פעם..
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii.
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.

Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #216 

כל המתכונים יצאו מעולה.
הCarne Asada יצא מעולה...רק עשיתי קרוב ל7שעות בטמפ 56 (ווסיו) לפי מתכונים אחרים של אנובה. בדיעבד הייתי עושה טמפ מעט נמוכה יותר..נניח 55-55.5 וכנראה 5-6 שעות יספיקו. וגם הצריבה במחבת לנתח דק כל כך לא אופטימאלית..30שניות לצד בערך.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #217 

"הרוסט ביף פקאניה עבר צריבה מהירה בתנור של כ5-10דקות..ולאחר לילה במקרר נפרס במכונה. יצא טעים מאד..טיפה פחות טעים לטעמי מהטעם מהמעשנת..אך המרקם רך בהרבה."

אתה יודע שאתה יכול לשלב, נכון? אני הרבה פעמים עושה את הבישול בסו ויד (במיוחד בנחים "קשים" או גדולים מאוד), ומשלים לזמן קצר במעשנה רק בשביל הטעם.

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #218 

Huber כתב:"הרוסט ביף פקאניה עבר צריבה מהירה בתנור של כ5-10דקות..ולאחר לילה במקרר נפרס במכונה. יצא טעים מאד..טיפה פחות טעים לטעמי מהטעם מהמעשנת..אך המרקם רך בהרבה."

אתה יודע שאתה יכול לשלב, נכון? אני הרבה פעמים עושה את הבישול בסו ויד (במיוחד בנחים "קשים" או גדולים מאוד), ומשלים לזמן קצר במעשנה רק בשביל הטעם.
...
כן... בתכנון לאחת הפעמים הבאות...אולי בריסקט.. דווקא לפי מה שראיתי כדאי לנסות הפוך? עישון קצר של כמה שעות..ואז להשלים בסוויד...
בינתיים מתנסה בפעמים הראשונות שלי בסוויד... עד כה מוצלח מאד..אבל יש עקומת למידה ;)
וגם עוד "משלים ציוד"... ברשימת הקניות:
- מבער וקמבינה לצריבה בגינה (רשת מוגבהת)- חשבתי להתחיל ממשהו כמו שאתה העלית משז"ר..כי שיטות הצריבה במחבת או תנור טיפה מסורבלות ומילאו את הבית יותר מידי עשן..ואין לי גריל... אולי אחרי זה אשדרג לבנזומטיק וכו'...
- לארגן גסטרונורם פלסטיק גדול שישב בתוך הקלקר שלי - כיוון והוא דולף :roll:

תמיד אשמח לטיפים נוספים..
אגב - פתרון מקומי מוצלח למיכלי זכוכית קטנים לסוויד? שניתן לאפות בהם קינוחים וכאלו? ובטוחים למזון?

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #219 

לגבי מיכלי בישול, אני קניתי 2 צידניות, אחת גדולה ואחת קטנה ועשיתי בהם חור עם מקדח כוס במכסה למעלה בקוטר של האנובה, הכי יעיל ונוח. לגבי צריבה, העליתי לגבי זה ווידאו השוואה אפשהו, תחפש, אבל אני אישית צורב נתחים קטנים (סטייק למשל) במבער ונתחים גדולים (פיקאניה למשל) בתנור בחום מאוד גבוה לזמן קצר.

לגבי הסדר עישון וסו ויד, לא - סו ויד בא לפני כי הוא מבשל את הנתח והעישון רק סוגר אותו ונותן טעם. הפוך נשמע לא פרודקטיבי (אולי חלק מהטעם יאבד בבישול בסו ויד).

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #220 

5 המלצות לכל מי שמשתמש בסו-ויד, מומלץ לצפות וליישם:


Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #221 

איך מכינים צלי איכותי מבשר "זול":




זה שם הנתח בעברית למי שתוהה:

http://www.hinnawi.com/%D7%91%D7%A9%D7% ... E%D7%A1._2

michaelfar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 234
הצטרף: מרץ 2015
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

נושא שלא נקרא #222 

Huber כתב:ahronson - למה צריך לראות מה קורה בפנים? הרי לכל מזון יש טמפרטורה וזמן קובעים, זה לא כמו תנור שצריך לבדוק מה המצב.

נראה לי שאלך על צידנית.
...
·

שאלה בדיליי מטורף, באיזה גודל מקדח כוס השתמשת לחתוך את החור?

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #223 

מתנצל, כבר לא זוכר. תראה את המכשיר לחנות ממנה את רוכש את המקדח כוס ושיתאימו לך את הקוטר, אצלי זה יושב בדיוק של מילימטר ממש - מושלם.

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #224 

רוצים לדעת כמה זמן באמת צריך בשביל לבשל סטייק בסו -ויד?


Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #225 

דיל על סיר סו ויד:

https://www.hometheater.co.il/vp2789554#2789554

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”