BARBIE כתב:בתור רופא אתה בטח יודע שהגוף לא מסוגל לייצר אומגה 3 וגם לא חומר כמו כורכומין שמוכח כאנטי דלקטי ואנטי אוקסידנטי.
...
אחת הבעיות העיקריות של אומגה 3 היא שהוא כל כך רגיש לחשיפה של חום וחמצן, שנדיר באמת לקבל את המינונים מתוספות כאלו.
כורכומין דווקא לא הוכח בצורה החלטית עם תכונות כפי שרשמת.
https://nccih.nih.gov/health/turmeric/ataglance.htm
legopart כתב:בעבר לקחתי ברזל וזה עשה לי בסוף רע.
...
זה לא אומר שהתוסף לא יעיל (והוא כן בצורה ברורה). הבעיה של ברזל הוא שהוא עלול ליצור כאבי בטן, עצירות ושלשולים.
mulder כתב:לגבי כורכומין, קנה שורש כורכום טרי, זה זול וזמין אפילו בסופרמרקטים. זה בא בדרך כלל בכמות גדולה אז אתה יכול לאחסן במקפיא. את השורש אתה מקלף כמו גזר, ואתה יכול לרסק לביצה ולעשות חביתה, או לרסק ולשים במרק. לא רק שזה בריא זה גם משדרג טעמים.
...
החומר הפעיל האנטי דלקטי (וכאמור, לא הוכח בצורה החלטית שהוא באמת עוזר) הוא כורכומין. על מנת לצרוך 500mg של כורכומין (הריכוז עליו נבדקו רוב המחקרים), יש צורך בצריכה של 28 גרם כורכום. אתה יודע כמה שורש של כורכום צריך לצרוך על מנת להגיע לכמות כזאת? כמות מעבר לצריכה יומית.
מעבר לזה, לכל תוספות הכורכומין מוסיפים פיפרין על מנת להגביר את הספיגה.
Amir64 כתב:אתה חושב שאתה אוכל ירקות ופירות אורגאניים.
אם אתה לא קונה ישירות מחקלאי שאתה יודע בוודאות איך הוא גידל, אין לך מושג.
אתה יודע כמה פעמים חקלאים, בעיקר מהדרום, אבל לא רק, שיווקו תוצרת חקלאית שיובאה מרצועת עזה, או מהשטחים, כתוצרת אורגאנית?
...
יש משפט שאומר שההבדל בין ירקות אורגנים לרגילים הוא שאורגנים מרססים בלילה
אחרון, יש תוספות מזון שבאמת הוכחו כיעילות, כמו קריאטין ואבקות חלבון, השאר לא באמת הוכחו כמועילים.