Niche Zero הגיעה והיא לא מאכזבת
- The-Fox (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@kobbi
·
שוב, כמו שנאמר, הבדיקה הזאת לא מוכיחה כלום וכנראה שלא הפנמת באמת מה היא אגירה.
אגירה במטחנה נהוג לחלק ל 3 סוגים:
1. אגירה זמנית
2. אגירה קבועה
3. עקביות טחינה/אגירה
החלק הכואב הוא האגירה הזמנית, קפה ישן שתקוע במסלול הקפה ונדחף ע"י קפה חדש/טרי.
הבדיקה שלך בסה"כ מראה שהעקביות אגירה היא די נמוכה שזה טוב אבל לא מעיד על האגירה הזמנית או הקבועה.
לגבי 2 המטחנות, מעבר לעניין האגירה, שאני בטוח שאגירה זמנית קיימת במידה כלשהיא ב E37S, יש שוני במבנה הסכינים, הסל"ד וכו.
הדיונים על סכינים קוניות ושטוחות נוטים להיות דומים לדיונים על מגברי טרנזיסטורים ומנורות אז אני אסכם את זה בזה שזה שונה ולא בהכרח יותר טוב, כנראה יותר שינוי של שמאלה/ימינה מאשר למעלה/למטה.
לפעמים "השדרוג" הוא לגלות שאתה יכול לקבל תוצאה שהיא יותר לטעמך ולא בהכרח יותר "טובה".
בכל מקרה שווה לנסות לפני שאתה נכנס להרפתקאות עם מכונות ברמה של GS3.
אם אתה משתמש בסוגים שונים של קליות (במיוחד חד זני בקליה בינונית-בהירה) אני כן חושב שהוסת זרימה לראש הוא צעצוע נחמד ולא יקר למה שהוא נותן.
נ.ב.
באיזה קפה מדובר?
נ.ב.2:
אתה מכין קפה לפילים ? מי שם 26 גרם במנה ?8O
·
שוב, כמו שנאמר, הבדיקה הזאת לא מוכיחה כלום וכנראה שלא הפנמת באמת מה היא אגירה.
אגירה במטחנה נהוג לחלק ל 3 סוגים:
1. אגירה זמנית
2. אגירה קבועה
3. עקביות טחינה/אגירה
החלק הכואב הוא האגירה הזמנית, קפה ישן שתקוע במסלול הקפה ונדחף ע"י קפה חדש/טרי.
הבדיקה שלך בסה"כ מראה שהעקביות אגירה היא די נמוכה שזה טוב אבל לא מעיד על האגירה הזמנית או הקבועה.
לגבי 2 המטחנות, מעבר לעניין האגירה, שאני בטוח שאגירה זמנית קיימת במידה כלשהיא ב E37S, יש שוני במבנה הסכינים, הסל"ד וכו.
הדיונים על סכינים קוניות ושטוחות נוטים להיות דומים לדיונים על מגברי טרנזיסטורים ומנורות אז אני אסכם את זה בזה שזה שונה ולא בהכרח יותר טוב, כנראה יותר שינוי של שמאלה/ימינה מאשר למעלה/למטה.
לפעמים "השדרוג" הוא לגלות שאתה יכול לקבל תוצאה שהיא יותר לטעמך ולא בהכרח יותר "טובה".
בכל מקרה שווה לנסות לפני שאתה נכנס להרפתקאות עם מכונות ברמה של GS3.
אם אתה משתמש בסוגים שונים של קליות (במיוחד חד זני בקליה בינונית-בהירה) אני כן חושב שהוסת זרימה לראש הוא צעצוע נחמד ולא יקר למה שהוא נותן.
נ.ב.
באיזה קפה מדובר?
נ.ב.2:
אתה מכין קפה לפילים ? מי שם 26 גרם במנה ?8O
תודה עומר על ההסבר אבל הוא לא מסביר למה אצלי אתה חושב שיש אגירה ובניש לא ?? בסיום כל טחינה אני משתמש בבלון גומי עימו אני דוחף את מה שנשאר אם נשאר ולא נשאר.
בהתחלה היתי עושה זאת כשהידית קפה עדיין מחכה לקפה שיצא אבל ראיתי שתכלס לא נשאר כלום ולא יוצא עוד כלום ואם היה נשאר הוא היה יוצא אבל בוא נעזוב את זה ונישאר עם ההסבר על קוני וסל"ד נמוך ומה שתרצו.
זה הקפה מדגם superbar, נקלה ב 4 לאפריל ולמרות זאת מדהים לא חמוץ קרמה מעולה ופשוט טעים.
26 גרם זאת סלסלה של vst נקראת 22 גרם והיא לשתי כוסות דהינו ידית כפולה. גם על זה דסקסנו הרבה ובסופו של עניין כל ראש מכונה מתאים לו גובה מסויים של קפה בסלסלה. עוד קצת והראש נסתם, פחות גרם ונהיה בוץ.
בסינגל אני שם 16 גרם ובדבל 26.
https://www.hausbrandt.it/en/products/w ... an-coffee/
בהתחלה היתי עושה זאת כשהידית קפה עדיין מחכה לקפה שיצא אבל ראיתי שתכלס לא נשאר כלום ולא יוצא עוד כלום ואם היה נשאר הוא היה יוצא אבל בוא נעזוב את זה ונישאר עם ההסבר על קוני וסל"ד נמוך ומה שתרצו.
זה הקפה מדגם superbar, נקלה ב 4 לאפריל ולמרות זאת מדהים לא חמוץ קרמה מעולה ופשוט טעים.
26 גרם זאת סלסלה של vst נקראת 22 גרם והיא לשתי כוסות דהינו ידית כפולה. גם על זה דסקסנו הרבה ובסופו של עניין כל ראש מכונה מתאים לו גובה מסויים של קפה בסלסלה. עוד קצת והראש נסתם, פחות גרם ונהיה בוץ.
בסינגל אני שם 16 גרם ובדבל 26.
https://www.hausbrandt.it/en/products/w ... an-coffee/
- The-Fox (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@kobbi
·
לא טענתי שיש אגירה, מה שניסיתי להגיד זה שהבדיקה שביצעת לא מוכיחה שאין אגירה, אלו שתי טענות שונות.
לגבי הניש, אני יודע שאין אגירה (לא משהו משמעותי שהוא יותר מ 0.2 גרם) כי בדקתי את זה במטחנה שלי וגם בהתבסס על הבדיקות של dave).
אני כן מעריך שקיימת אגירה כלשהיא בצ'אדו בהתבסס על המבנה של המטחנה (זאת בעיה של רוב המטחנות בשוק), זאת לא קביעה עובדתית.
לגבי הקפה, נשמע מעורפל, אין שם שום מידע על הזן/סוג/וכו...
22 גרם זאת סלסלת טריפל, אבל עדיין מדובר באוברדוזינג רציני.
האקסיומה הזאת שהעוגיה צריכה לצאת יבשה היא לא חשובה ואנשים סתם נתפסים לזה.
בפועל כמות הקפה צריכה להבחר על מנת להשיג את הטעם המועדף עליך (בגבולות הסלסלה) ולא משהו אחר.
רוצה קפה חזק יותר (לא יותר מריר)? שים יותר קפה, רוצה קפה חלש יותר, שים פחות קפה, שנה טחינה בהתאם.
בכל מקרה ההמלצה שלי היא לנסות להשאר בגזרת הסלסלה.
·
לא טענתי שיש אגירה, מה שניסיתי להגיד זה שהבדיקה שביצעת לא מוכיחה שאין אגירה, אלו שתי טענות שונות.
לגבי הניש, אני יודע שאין אגירה (לא משהו משמעותי שהוא יותר מ 0.2 גרם) כי בדקתי את זה במטחנה שלי וגם בהתבסס על הבדיקות של dave).
אני כן מעריך שקיימת אגירה כלשהיא בצ'אדו בהתבסס על המבנה של המטחנה (זאת בעיה של רוב המטחנות בשוק), זאת לא קביעה עובדתית.
לגבי הקפה, נשמע מעורפל, אין שם שום מידע על הזן/סוג/וכו...
22 גרם זאת סלסלת טריפל, אבל עדיין מדובר באוברדוזינג רציני.
האקסיומה הזאת שהעוגיה צריכה לצאת יבשה היא לא חשובה ואנשים סתם נתפסים לזה.
בפועל כמות הקפה צריכה להבחר על מנת להשיג את הטעם המועדף עליך (בגבולות הסלסלה) ולא משהו אחר.
רוצה קפה חזק יותר (לא יותר מריר)? שים יותר קפה, רוצה קפה חלש יותר, שים פחות קפה, שנה טחינה בהתאם.
בכל מקרה ההמלצה שלי היא לנסות להשאר בגזרת הסלסלה.
איש הזאב אכן מה שעשיתי דומה להמרה, רק בלי להחליף מטחנה.
לגבי הקפה אכן אין פירוט, ניגשתי לספורה בכפר סבא וספרתי לבחור איזה קפה אני מחפש, לקחתי על פי המלצתו שקית ראשונה ומאד נהנתי מקפה חזק, לא חמוץ עם טעמים טובים בהפוך שאני שותה. מאוחסן במקפיא בקופסאות מאמזון בהן אתה מוציא את האוויר אך לא עושה ואקום ונשמר מצויין למשך כל החודש שנצרך.
לגבי כמות הקפה בסלסלה, ניסיתי בעבר לבצע סינגלים ודאבלים עם כמויות שונות וטחינה שונה אבל כלום לא עזר, זרימה יפה, כמות קפה נכונה בכוס, טעם טוב הצליח לי רק כשבסוף החליטה העוגיה יבשה ועליה מוטבע הסימן של הפטריה. בסלסלות הללו אילו הכמויות שהתאימו לראש של ecm.
לגבי הקפה אכן אין פירוט, ניגשתי לספורה בכפר סבא וספרתי לבחור איזה קפה אני מחפש, לקחתי על פי המלצתו שקית ראשונה ומאד נהנתי מקפה חזק, לא חמוץ עם טעמים טובים בהפוך שאני שותה. מאוחסן במקפיא בקופסאות מאמזון בהן אתה מוציא את האוויר אך לא עושה ואקום ונשמר מצויין למשך כל החודש שנצרך.
לגבי כמות הקפה בסלסלה, ניסיתי בעבר לבצע סינגלים ודאבלים עם כמויות שונות וטחינה שונה אבל כלום לא עזר, זרימה יפה, כמות קפה נכונה בכוס, טעם טוב הצליח לי רק כשבסוף החליטה העוגיה יבשה ועליה מוטבע הסימן של הפטריה. בסלסלות הללו אילו הכמויות שהתאימו לראש של ecm.