לאחרונה האספרסו שלי חסר עושר בטעם ובקרמה. נראה לי שהמיצוי לא נכון.
לפני כחצי שנה החלפתי בעצמי משאבה. הלחץ נראה תקין, טחינה במקום עם קפה חד זני טרי מקפה רות (ייגרשף), שיחקתי עם הטחינה ולא עוזר. נשאר אולי לשחק עם הטמפרטורה. מהי הטמפרטורה האופטימלית לחליטה? בבדיקה עם טרמומטר, כ 95 מעלות.
מה עוד יכול להיות?
תודה רבה
ירידה בביצועים ב Domobar
- moshenuri (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 103
- הצטרף: אפריל 2009
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
Re: ירידה בביצועים ב Domobar
@f_22
·
כן, זה קורה לי עם כל התערובות והחד זני שקניתי בקפה רות. כולל תערובת רומיאו שלהם שאני מאוד אוהב ותמיד קיבלתי תוצאות טובות.
אחרי שאני ממלא את התא במטחנה (250 גרם), אני סוגר את השקית ומאחסן במזווה.
·
כן, זה קורה לי עם כל התערובות והחד זני שקניתי בקפה רות. כולל תערובת רומיאו שלהם שאני מאוד אוהב ותמיד קיבלתי תוצאות טובות.
אחרי שאני ממלא את התא במטחנה (250 גרם), אני סוגר את השקית ומאחסן במזווה.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
בתור מישהו שהיה בסרט כזה הדבר הראשון שעולה לי לראש זה אבנית במכונה.
הבדיקה עם הטרמומטר עלולה להיות מטעה, תלוי במיקום שלו ובגדול במידהו יש אבנית אז גם אם המים בטמפ' הנכונה, כל שאר המכונה לא כי האבנית יוצרת בידוד.
בת כמה המכונה ? באיזה מים אתה משתמש ? האם בדקת קשיות ? מתי ביצעת ניקוי אבנית לאחרונה אם בכלל ?
הבדיקה עם הטרמומטר עלולה להיות מטעה, תלוי במיקום שלו ובגדול במידהו יש אבנית אז גם אם המים בטמפ' הנכונה, כל שאר המכונה לא כי האבנית יוצרת בידוד.
בת כמה המכונה ? באיזה מים אתה משתמש ? האם בדקת קשיות ? מתי ביצעת ניקוי אבנית לאחרונה אם בכלל ?
Re: ירידה בביצועים ב Domobar
@moshenuri
·
תעשה בקפלש עם חומר, תפרק את המסננת של הראש ותנקה, תפרק את המטחנה ותנקה ובזה יגמר הסיפור.
·
תעשה בקפלש עם חומר, תפרק את המסננת של הראש ותנקה, תפרק את המטחנה ותנקה ובזה יגמר הסיפור.
Re: ירידה בביצועים ב Domobar
אפשר לקבל הסבר באיזה חלק מהמערכת התמיסה עוברת כשעושים בקפלש
וגם איך בקפלש אמור לעזור ספציפית כאן
ממה שאני מבין בקפלש מנקה את השסתום התלת כיווני ומנקה בעיקר שומנים קשים של קפה
וגם איך בקפלש אמור לעזור ספציפית כאן
ממה שאני מבין בקפלש מנקה את השסתום התלת כיווני ומנקה בעיקר שומנים קשים של קפה
Re: ירידה בביצועים ב Domobar
@moshez
·
בגדול זה מנקה את הראש וכשהלחץ נפרק זה מנקה את כל המעבר בדרך החוצה.
בראש e61 המעבר הזה הוא חלק משמעותי יותר אבל נקיון הראש קריטי בכל מכונה.
פירוק הרשתית הוא עוד יותר קריטי, ומי שלא עשה את זה עד היום יהיה בשוק ממה שהוא יראה שם.
לרב החורים סתומים ומעבר המים נסתם. מכאן שחליטות יורדות באיכותן לאורך הזמן.
אני מפרק את הרשתית אחת לשבוע לא משנה מה.
·
בגדול זה מנקה את הראש וכשהלחץ נפרק זה מנקה את כל המעבר בדרך החוצה.
בראש e61 המעבר הזה הוא חלק משמעותי יותר אבל נקיון הראש קריטי בכל מכונה.
פירוק הרשתית הוא עוד יותר קריטי, ומי שלא עשה את זה עד היום יהיה בשוק ממה שהוא יראה שם.
לרב החורים סתומים ומעבר המים נסתם. מכאן שחליטות יורדות באיכותן לאורך הזמן.
אני מפרק את הרשתית אחת לשבוע לא משנה מה.
Re: ירידה בביצועים ב Domobar
@ozeltzex
·
האמת אני מתפלא כמה חשיבות יש לזה כי אם הראש סתום אז אני יכול להבין שהצטברות אבנית תוריד את הלחץ אבל המעבר הראשי כל כך רגיש?
לפי חצי שנה פירקתי את הרשתית כשהמכונה הייתה בת שנה וחצי והכל היה נקי
אני מקפיד על ניקיון והמכונה שותה ממרכך
אני עושה בקפלאש עם חומר אחת ל 3 חודשים וכל כמה ימים בקפלאש בלי חומר - המלצה של אנדריי
נראה בזכות המרכך כי אחת לתקופה אני בודק עם סטיקים וקשיות המים תמיד בסקלה הנמוכה
תודה
·
האמת אני מתפלא כמה חשיבות יש לזה כי אם הראש סתום אז אני יכול להבין שהצטברות אבנית תוריד את הלחץ אבל המעבר הראשי כל כך רגיש?
לפי חצי שנה פירקתי את הרשתית כשהמכונה הייתה בת שנה וחצי והכל היה נקי
אני מקפיד על ניקיון והמכונה שותה ממרכך
אני עושה בקפלאש עם חומר אחת ל 3 חודשים וכל כמה ימים בקפלאש בלי חומר - המלצה של אנדריי
נראה בזכות המרכך כי אחת לתקופה אני בודק עם סטיקים וקשיות המים תמיד בסקלה הנמוכה
תודה
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@moshenuri
·
לפי מה שאתה מתאר רוב הסיכויים שאתה צריך לבצע ניקוי אבנית בדחיפות.
אחרי זה למצוא פתרון ריכוך מים ראוי (לא פילטר רזין) לדוגמא: מרכך 8 ליטר או Bestmax.
הכי טוב זה לפתוח את הפטריה בראש ולראות מה המצב שלה.
ניקוי אבנית נעשה עם מלח לימון (זה עולה 5 שקלים בסופר), הפעולה עצמה תלויה בסוג המכונה, דוד יחיד או מחליף חום.
אם אני לא טועה ה Domobar היא מכונת מחליף חום (HX) וזה קצת יותר מורכב לבצע את הניקוי אבל לגמרי משהו שאתה יכול לעושת בעצמך.
חפש בפורום, יש הרבה מאד שרשורים על זה.
·
לפי מה שאתה מתאר רוב הסיכויים שאתה צריך לבצע ניקוי אבנית בדחיפות.
אחרי זה למצוא פתרון ריכוך מים ראוי (לא פילטר רזין) לדוגמא: מרכך 8 ליטר או Bestmax.
הכי טוב זה לפתוח את הפטריה בראש ולראות מה המצב שלה.
ניקוי אבנית נעשה עם מלח לימון (זה עולה 5 שקלים בסופר), הפעולה עצמה תלויה בסוג המכונה, דוד יחיד או מחליף חום.
אם אני לא טועה ה Domobar היא מכונת מחליף חום (HX) וזה קצת יותר מורכב לבצע את הניקוי אבל לגמרי משהו שאתה יכול לעושת בעצמך.
חפש בפורום, יש הרבה מאד שרשורים על זה.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@moshez
·
הכוונה לבורג התחתון מבין השניים, דורש מפתח יחסית גדול (לדעתי מעל 30 מ"מ).
אין בעיה לפתוח ולהחזיר, ברוב המקרים יש שם אטם לבן מטפלון והוא לא מתבלה.
בכל מה שקשור לפירוק ראש E61 וחלקיו, מציע להעזר בדף הזה:
E61 Group Servicing
דלג לחלק שרשום: Now the Top section of the E61
·
הכוונה לבורג התחתון מבין השניים, דורש מפתח יחסית גדול (לדעתי מעל 30 מ"מ).
אין בעיה לפתוח ולהחזיר, ברוב המקרים יש שם אטם לבן מטפלון והוא לא מתבלה.
בכל מה שקשור לפירוק ראש E61 וחלקיו, מציע להעזר בדף הזה:
E61 Group Servicing
דלג לחלק שרשום: Now the Top section of the E61
נערך לאחרונה על ידי The-Fox ב 11/07/2019 10:52, נערך פעם 1 בסך הכל.