ירידה בביצועים ב Domobar

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moshenuri (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 103
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

ירידה בביצועים ב Domobar

נושא שלא נקרא #1 

לאחרונה האספרסו שלי חסר עושר בטעם ובקרמה. נראה לי שהמיצוי לא נכון.
לפני כחצי שנה החלפתי בעצמי משאבה. הלחץ נראה תקין, טחינה במקום עם קפה חד זני טרי מקפה רות (ייגרשף), שיחקתי עם הטחינה ולא עוזר. נשאר אולי לשחק עם הטמפרטורה. מהי הטמפרטורה האופטימלית לחליטה? בבדיקה עם טרמומטר, כ 95 מעלות.

מה עוד יכול להיות?

תודה רבה

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 232
הצטרף: ינואר 2018
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

Re: ירידה בביצועים ב Domobar

נושא שלא נקרא #2 

@moshenuri
·
אולי משהו באחסון של הפולים? זה קורה לך עם עוד פולים?

moshenuri (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 103
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

Re: ירידה בביצועים ב Domobar

נושא שלא נקרא #3 

@f_22
·

כן, זה קורה לי עם כל התערובות והחד זני שקניתי בקפה רות. כולל תערובת רומיאו שלהם שאני מאוד אוהב ותמיד קיבלתי תוצאות טובות.
אחרי שאני ממלא את התא במטחנה (250 גרם), אני סוגר את השקית ומאחסן במזווה.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

בתור מישהו שהיה בסרט כזה הדבר הראשון שעולה לי לראש זה אבנית במכונה.
הבדיקה עם הטרמומטר עלולה להיות מטעה, תלוי במיקום שלו ובגדול במידהו יש אבנית אז גם אם המים בטמפ' הנכונה, כל שאר המכונה לא כי האבנית יוצרת בידוד.
בת כמה המכונה ? באיזה מים אתה משתמש ? האם בדקת קשיות ? מתי ביצעת ניקוי אבנית לאחרונה אם בכלל ?

moshenuri (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 103
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@The-Fox
·
מכונה בת 6 שנים, לא ביצעתי ניקוי אבנית מעולם. יש מסנן רזין בתוך התא מים.

אני יכול לנקות לבד? יש לי חומר לניקוי אבנית של מכונת קפסולות נספרסו, זה יתאים לי?
תודה רבה

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: ירידה בביצועים ב Domobar

נושא שלא נקרא #6 

@moshenuri
·

תעשה בקפלש עם חומר, תפרק את המסננת של הראש ותנקה, תפרק את המטחנה ותנקה ובזה יגמר הסיפור.

moshenuri (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 103
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

עשיתי בקפלש. השאר לא.

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

שש שנים עם שקית/מיכל רזין קטן בתוך מיכל המים???? אני מתפלא שהמכונה שלך בכלל עובדת ולא דולפת מכל הכיוונים....

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

Re: ירידה בביצועים ב Domobar

נושא שלא נקרא #9 

אפשר לקבל הסבר באיזה חלק מהמערכת התמיסה עוברת כשעושים בקפלש
וגם איך בקפלש אמור לעזור ספציפית כאן
ממה שאני מבין בקפלש מנקה את השסתום התלת כיווני ומנקה בעיקר שומנים קשים של קפה

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: ירידה בביצועים ב Domobar

נושא שלא נקרא #10 

@moshez
·

בגדול זה מנקה את הראש וכשהלחץ נפרק זה מנקה את כל המעבר בדרך החוצה.
בראש e61 המעבר הזה הוא חלק משמעותי יותר אבל נקיון הראש קריטי בכל מכונה.
פירוק הרשתית הוא עוד יותר קריטי, ומי שלא עשה את זה עד היום יהיה בשוק ממה שהוא יראה שם.
לרב החורים סתומים ומעבר המים נסתם. מכאן שחליטות יורדות באיכותן לאורך הזמן.
אני מפרק את הרשתית אחת לשבוע לא משנה מה.

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

Re: ירידה בביצועים ב Domobar

נושא שלא נקרא #11 

@ozeltzex
·
האמת אני מתפלא כמה חשיבות יש לזה כי אם הראש סתום אז אני יכול להבין שהצטברות אבנית תוריד את הלחץ אבל המעבר הראשי כל כך רגיש?

לפי חצי שנה פירקתי את הרשתית כשהמכונה הייתה בת שנה וחצי והכל היה נקי
אני מקפיד על ניקיון והמכונה שותה ממרכך
אני עושה בקפלאש עם חומר אחת ל 3 חודשים וכל כמה ימים בקפלאש בלי חומר - המלצה של אנדריי
נראה בזכות המרכך כי אחת לתקופה אני בודק עם סטיקים וקשיות המים תמיד בסקלה הנמוכה

תודה

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

@moshenuri
·
לפי מה שאתה מתאר רוב הסיכויים שאתה צריך לבצע ניקוי אבנית בדחיפות.
אחרי זה למצוא פתרון ריכוך מים ראוי (לא פילטר רזין) לדוגמא: מרכך 8 ליטר או Bestmax.

הכי טוב זה לפתוח את הפטריה בראש ולראות מה המצב שלה.
ניקוי אבנית נעשה עם מלח לימון (זה עולה 5 שקלים בסופר), הפעולה עצמה תלויה בסוג המכונה, דוד יחיד או מחליף חום.
אם אני לא טועה ה Domobar היא מכונת מחליף חום (HX) וזה קצת יותר מורכב לבצע את הניקוי אבל לגמרי משהו שאתה יכול לעושת בעצמך.
חפש בפורום, יש הרבה מאד שרשורים על זה.

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@The-Fox
·

שאלה (בעצם שתיים):
אם פותחים את הפטריה בראש (האם הכוונה לבורג העליון?) האם אפשר להחזיר אותה בחזרה ללא החלפת גומיה?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@The-Fox
·

לא מבין מה הקשר לאבנית. אם המכונה חמה (כולל הראש) תוך 40 דקות בערך למה ללכת לכיוון הזה. בלי קשר זה נחמד לבדוק את הפטריה וכו' אבל זה לא נראה קשור לבעיה המתוארת.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@moshez
·
הכוונה לבורג התחתון מבין השניים, דורש מפתח יחסית גדול (לדעתי מעל 30 מ"מ).
אין בעיה לפתוח ולהחזיר, ברוב המקרים יש שם אטם לבן מטפלון והוא לא מתבלה.

בכל מה שקשור לפירוק ראש E61 וחלקיו, מציע להעזר בדף הזה:
E61 Group Servicing

דלג לחלק שרשום: Now the Top section of the E61
נערך לאחרונה על ידי The-Fox ב 11/07/2019 10:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”