שאלה לאחר רכישה של מכונה ומטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
tomercafe (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 3
הצטרף: מרץ 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שאלה לאחר רכישה של מכונה ומטחנה

נושא שלא נקרא #1 

שלום רב,

אני חדש מאוד בתחום וקניתי השבוע את המכונה הראשונה שלי מסוג Lelit 41 ומטחנה מסוג WPM.
אני יודע שמדובר במוצרים זולים והתחלתיים אך אשמח לעזרה:

1) רכשתי מרכך/פילטר ראזין אך הוא לא יכול להיכנס לתוך מיכל המים (הקוטר של המרכך גדול מדיי).
שקלתי לנסות מרכך בצורת שקית (קוראים לזה אוסקר אם אינני טועה) אך לדעתי גם השקית לא תיכנס.
מדובר בקוטר של 43 מ״מ.
האם יש פתרון כלשהו? האם ניתן להשיג מרכך ראזין בקוטר קטן יותר?

2) המטחנה שרכשתי מסוג WPM טוחנת גס מדיי, גם במצב של הכי FINE.
לא משנה כמה דחסתי את הקפה, עדיין הזרימה מעידה על זה שהקפה גס מדיי וכמו כן המד לחץ של המכונה בקושי מגיע לאיזור הירוק. גם ניסיתי להגיע למצב שאני ״חונק״ את המכונה אך זה בלתי אפשרי.
האם יש דרך לפתור את זה או שזה פשוט מחייב אותי לבקש מהחנות להחליף ולשדרג מטחנה (במידה ולא יעשו בעיות)

תודה רבה לעוזרים ולמומחים וחג שמח!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אם המטחנה לא טוחנת מספיק דק הדברים היחידים שאתה יכול לעשות הם לטחון יותר קפה, לדחוס חזק יותר, ולהשתמש בדחיסה בשיטה שנקראת nutation tamping (חפש סרטונים ביוטיוב כדי להבין על מה מדובר). הפתרון העדיף יהיה כמובן לשדרג למטחנה טובה יותר.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #3 

תתחדש. ממש אין צורך להתנצל, כולם מתחילים ממשהו :)

לגבי מטחנה, אין מנוס לדעתי מלהחליף מטחנה ולוודא שהיא מתאימה לאספרסו ואפילו לטורקי (שהוא טחון דק עוד יותר)

לגבי מרכך, בכל מקרה מרכך פנימי מצריך רענון בתדירות גבוהה יחסית ולכן
אם אין מקום פנימי, וגם בנוסף לפתרון פנימי, מציע להתבסס על פתרונות חיצוניים, כלומר למלא מים ממרכך חיצוני כמו מרכך 8 ליטר או ממיכל בריטה שעבר הסבה למרכך. (חפש שרשורים בנושא, יש כמה וכמה כאלו)
נכון, פחות נוח, אבל יעיל ועובד ובהחלט מספק לשלבים ראשונים של ה'שגעון' לקפה.

לרוויה

Oren_M12
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 29
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #4 

נסה לשדרג, לא שווה את ההתעסקות הזאת לדעתי...

tomercafe (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 3
הצטרף: מרץ 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תודה רבה למגיבים - עוד שאלה אחת ברשותכם:

נושא שלא נקרא #5 

הוסבר לי שעם המכונה הזו אוכל להגיע לרמת הקצפה גבוהה.
ידוע לי שההקצפה אמורה לקחת הרבה יותר זמן ממכונה יקרה וכמובן שזה גם כרוך באימון, אך האם באמת ניתן להגיע לתוצאות גבוהות ברמה של מכונה של בתי קפה?

חבחב
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 3
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: שאלה לאחר רכישה של מכונה ומטחנה

נושא שלא נקרא #6 

@tomercafe
·
אני גם קניתי מטחנה של WPM, יש אפשרות להוסיף דיסיקיות שמגיעות עם המכונה לצורך טחינה דקה יותר.

אם אתה צריך הסבר איך עושים את זה אעזור בשמחה

Nivoss2
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 54
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

לא מכיר את המטחנה הספציפית אבל לפעמים ניתן לפתוח ולכייל לטחינה דקה יותר, כלומר שכל הסקאלה שאפשר לשחק איתה מבחוץ תהיה דקה יותר.

Ohrf02
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 44
הצטרף: יוני 2019
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

Re: שאלה לאחר רכישה של מכונה ומטחנה

נושא שלא נקרא #8 

@tomercafe
·
הייתי משתמש במטחנה הזאת, מומלץ להוסיף עוד 2 שייבות (קיבלת אותן בקופסה של המטחנה).
סרטון שמסביר איך להוסיף שייבות: ?t=38 .

שים לב שזה יגביל את המטחנה לטווח של האספרסו ולא תוכל לטחון איתה לסוגים אחרים שצריכים טחינה גסה יותר (מקינטה \ פילטר).

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”