שלום רב,
אני חדש מאוד בתחום וקניתי השבוע את המכונה הראשונה שלי מסוג Lelit 41 ומטחנה מסוג WPM.
אני יודע שמדובר במוצרים זולים והתחלתיים אך אשמח לעזרה:
1) רכשתי מרכך/פילטר ראזין אך הוא לא יכול להיכנס לתוך מיכל המים (הקוטר של המרכך גדול מדיי).
שקלתי לנסות מרכך בצורת שקית (קוראים לזה אוסקר אם אינני טועה) אך לדעתי גם השקית לא תיכנס.
מדובר בקוטר של 43 מ״מ.
האם יש פתרון כלשהו? האם ניתן להשיג מרכך ראזין בקוטר קטן יותר?
2) המטחנה שרכשתי מסוג WPM טוחנת גס מדיי, גם במצב של הכי FINE.
לא משנה כמה דחסתי את הקפה, עדיין הזרימה מעידה על זה שהקפה גס מדיי וכמו כן המד לחץ של המכונה בקושי מגיע לאיזור הירוק. גם ניסיתי להגיע למצב שאני ״חונק״ את המכונה אך זה בלתי אפשרי.
האם יש דרך לפתור את זה או שזה פשוט מחייב אותי לבקש מהחנות להחליף ולשדרג מטחנה (במידה ולא יעשו בעיות)
תודה רבה לעוזרים ולמומחים וחג שמח!
שאלה לאחר רכישה של מכונה ומטחנה
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
תתחדש. ממש אין צורך להתנצל, כולם מתחילים ממשהו
לגבי מטחנה, אין מנוס לדעתי מלהחליף מטחנה ולוודא שהיא מתאימה לאספרסו ואפילו לטורקי (שהוא טחון דק עוד יותר)
לגבי מרכך, בכל מקרה מרכך פנימי מצריך רענון בתדירות גבוהה יחסית ולכן
אם אין מקום פנימי, וגם בנוסף לפתרון פנימי, מציע להתבסס על פתרונות חיצוניים, כלומר למלא מים ממרכך חיצוני כמו מרכך 8 ליטר או ממיכל בריטה שעבר הסבה למרכך. (חפש שרשורים בנושא, יש כמה וכמה כאלו)
נכון, פחות נוח, אבל יעיל ועובד ובהחלט מספק לשלבים ראשונים של ה'שגעון' לקפה.
לרוויה
לגבי מטחנה, אין מנוס לדעתי מלהחליף מטחנה ולוודא שהיא מתאימה לאספרסו ואפילו לטורקי (שהוא טחון דק עוד יותר)
לגבי מרכך, בכל מקרה מרכך פנימי מצריך רענון בתדירות גבוהה יחסית ולכן
אם אין מקום פנימי, וגם בנוסף לפתרון פנימי, מציע להתבסס על פתרונות חיצוניים, כלומר למלא מים ממרכך חיצוני כמו מרכך 8 ליטר או ממיכל בריטה שעבר הסבה למרכך. (חפש שרשורים בנושא, יש כמה וכמה כאלו)
נכון, פחות נוח, אבל יעיל ועובד ובהחלט מספק לשלבים ראשונים של ה'שגעון' לקפה.
לרוויה
תודה רבה למגיבים - עוד שאלה אחת ברשותכם:
הוסבר לי שעם המכונה הזו אוכל להגיע לרמת הקצפה גבוהה.
ידוע לי שההקצפה אמורה לקחת הרבה יותר זמן ממכונה יקרה וכמובן שזה גם כרוך באימון, אך האם באמת ניתן להגיע לתוצאות גבוהות ברמה של מכונה של בתי קפה?
ידוע לי שההקצפה אמורה לקחת הרבה יותר זמן ממכונה יקרה וכמובן שזה גם כרוך באימון, אך האם באמת ניתן להגיע לתוצאות גבוהות ברמה של מכונה של בתי קפה?
Re: שאלה לאחר רכישה של מכונה ומטחנה
@tomercafe
·
אני גם קניתי מטחנה של WPM, יש אפשרות להוסיף דיסיקיות שמגיעות עם המכונה לצורך טחינה דקה יותר.
אם אתה צריך הסבר איך עושים את זה אעזור בשמחה
·
אני גם קניתי מטחנה של WPM, יש אפשרות להוסיף דיסיקיות שמגיעות עם המכונה לצורך טחינה דקה יותר.
אם אתה צריך הסבר איך עושים את זה אעזור בשמחה
Re: שאלה לאחר רכישה של מכונה ומטחנה
@tomercafe
·
הייתי משתמש במטחנה הזאת, מומלץ להוסיף עוד 2 שייבות (קיבלת אותן בקופסה של המטחנה).
סרטון שמסביר איך להוסיף שייבות: ?t=38 .
שים לב שזה יגביל את המטחנה לטווח של האספרסו ולא תוכל לטחון איתה לסוגים אחרים שצריכים טחינה גסה יותר (מקינטה \ פילטר).
·
הייתי משתמש במטחנה הזאת, מומלץ להוסיף עוד 2 שייבות (קיבלת אותן בקופסה של המטחנה).
סרטון שמסביר איך להוסיף שייבות: ?t=38 .
שים לב שזה יגביל את המטחנה לטווח של האספרסו ולא תוכל לטחון איתה לסוגים אחרים שצריכים טחינה גסה יותר (מקינטה \ פילטר).